Tek Kese İçinde İkiz Gebelik

ayy keske bende ıkıze hamıle kalsam
hamiş ötesi

merak etme canımsın benım halam da yengemde tek yumurta ikizi dogurdu

o ıkızler buyudu evlıler cocukları var düşün

senınde oyle olacak

dua edın benımde olsun

hahaha artık merak etmiyordur herhalde çünkü konu 2009da açılmış

Arkadaşlar bende bugün öğrendim gözüktü daha doğrusu tek yumurta ikizi Bebeklerim var daha 7 buçuk haftalik ve cok tehlikeli riskli deniliyor çok korkuyorum ama burdakileri okuyunca biraz rahatladım doğuran olduğunu görünce

Ben 4 aylık ikizlerimi kaybettim ama sebebini bilmiyorum pihtilasma sorunum da olabilir

Ben 4 aylık ikizlerimi kaybettim ama sebebini bilmiyorum pihtilasma sorunum da olabilir

Çok geçmiş olsun inşallah Allah tekrar nasip eder peki doktor soylemedimi sebebini tek miydi çift yumurta miydi?

Hayirli olsun evet çok riskli hemde çok ben bu sebepten hamililigimi yasayamiyorum zehir oluyor her hafta acaba ne durumdalar kalpleri atıyor mu suları nasıl kiloları eşit mi diye.
Sana tavsiyem kesinlikle perinatologa gitmen .eğer ki istanbuldaysan kesinlikle capaya git.cunku bu konuda tek iyi yer orası. Sormak istedikleri varsa yardimci olurum

Çok teşekkür ederim cevabın için ben samsundayim dun söylediler başka topiktekiler perinatolojiye git diye ve ne olduğunu araştırdım dün ebe hemşire akrabama sordum ne olduğunu anlattı ama samsunda yok benim bildiğim çok zor bir iş olduğu için kolay değil perinatolog olmak ve hiç duymadım samsunda ben yok dedi ve samsunda ki hastanelerdeki doktor o tavsiye etti bana biliyor doktor arkadaşları var bende netten baktım yok sanırım oyüzden normal doktoruma devam mecbur inşallah birsey olmaz Allah koruyor inşallah bakalım 1 ay sonra 3 aylık olcaklar ozaman belli olurmu ttts denilen şey?

Buarada Sizinkiler nekadarlik?

Buarada Sizinkiler nekadarlik?
Elbet vardır bence peritonoji olmadı Üniversitesi Hastanesi falan varsa orda vardır aratirmanizi tavsiye ederim.cunku ttts olursa buju normal doktor ultrason cihazın göremez ölçemez su miktarlarını. Bu ciddi birdurum yada en azından yakın bir ilde bulun ve ayda 1 yada 2 haftada 1 gidin.ben her hafta 35 km gidiyorum .daha da uzak olsa gene giderdim.
Ttts benim 12.haftadaki detaylı ultrasonda şüphelenildi hala bir şüphe ama her hafta kontroldeyim birinin suyu azalıyor her gittiğimde diğerinin cogaliyor sonra gene değişiyor. Çok şükür inşallah doğuma kadar da hep böyle şüpheyle kalınır.
Şuanda 24 haftadaydim

Bizim için bu mümkün degilki ne arabamiz var biyere gitmek için nede okadar maddiyat yetmiyor bile babam yardim ediyor bazi seylerimize şuanda dışarı bile çıkamıyorum otobüs vs. Binmemek için tehlikeli 3. Katta oturuyoruz ama merdivenler eski ve cok dik dün eve geldim merdivenler çok yordu hemen kasik ağrım başladı yani şehir dışını bırakın evden çıkmıyorum sırf ağrım olmasın bişey olmasın diye once Allaha dua edip sonra kendime dikkat etmekten başka çarem yok iyi olsun diye ozele gidiyorum doktorum çok iyi birseyde demedi perinatologa gitmen gerek gibi çünkü samsunda yokmuş internetten baktım yok akrabalarima sordum yok ne yapıcam ben başka çaresi yokmu şimdi çok moralim bozuldu

Aa arkadaşım çok sağol sana yazdıktan sonra fakültenin numarasini buldum aradım sordum perinatolog varmı diye evet öyle bi bölüm var pazartesi arayın dedi haftasonu ilgilenenler yokmuş çok sevindim yaa demekki kimse bilmiyor ebe hemşire bile . Peki bu ucretlimi ? İnşallah sürekli gidebilecek kadar bize uygundur

Moralini bozma. Bende doktorum diyene kadar perinatoloğa gitmem gerektiğini bilmiyordum. Sonrasında 12 hafta kadar 30-40 km yol gittim bende. Iki yer arasındaki fark: perinatolojide her seferinde Doppler a bakılıyor. Yani ikizlere giden damarlardaki akımlara işte mesaneleri çalışıyormu falan. Kadın doğumcu ise ultrasonla bakıyor çok ince detayları göremiyor. Ikizden ikize transfüzyon sendromunu farketmesi zor. Olacağı varsa olur. Trabzonda olabilir bu uzmanlar. Ama senin için zor olur. Yorulmakta pek iyi değil...

Yok yok varmis cok sukur bugün samsunda ki fakulteyi aradım perinatolog varmı dedim evet öyle bir bölümumuz var pazartesi arayıp bilgi alın dedi haftasonu bakmiyorlarmis pazartesi 9 haftalik olcaklar inşallah erken değil dimi perinatologa gitmek için? Buarada 9 haftalik sat a gore ama ultrason da 3 4 gün küçük çıktı normalmi?

Ve benim surekli kasik ağrım var en ufak bir yorulma da harekette dahada artıyor yatarkende hafif hafif ve kilom var benim karnimin en üstü bile acıyor elleyince ne alaka taa orası anlayamıyorum kasik ağrım için normal demişti doktor ama beni bazen rahatsiz edecek kadar fazla oluyor

Sevindim senin adına canım. Ben 20. Haftadan itibaren gitmeye başlamıştım. Keseler arasında su farkı vardı. Birisinin suyu artmış diğerinin azalmıştı.sonra toparlandı. Bol su çok dinlenme az stres bol dua. Her şeyin hayırlısı. Benimde ağrılarım oluyordu. Rahim genişliyor ondan demişti doktor. Bu arada daha erken ama ne olur ne olmaz. Kendine bebek yoğun bakımı olan bir hastanede bulmalısın. Bebeklerin erken doğması halinde küveze girme ihtimalleri var. Her şeyin hayırlısı...

Cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin ya çok . Maşallah neguzel doğmuş kızların ya inşallah bende gorebilirim o günleri günler geçmiyor evde şimdiden hergün takvime bakıyorum . Şimdi hiç bir fikrim yok nerde doğum olur diye kadin dogum hastanesini istemiyorum muayeneye bile gitmiyorum oraya bir kere gittim doktorum özelde babam yardim edebilirse orda olabilir olmadı fakültede olur bi yakınım orda doğurdu 1 ay kuvezdeydi bebeği ama hiçbir fikrim yok şöyle hamileligimi bi yarilasam felan düşünülür konuşulur inşallah

perinatologla konuştum şimdi bayagi ilgilendi konuştuk 9 haftalik olduğunu söyledim şuanda çok erken zaten bir anormallik olduğunda bakıyoruz biz normal bir gebelik sürecine bakmıyoruz dedi zaten çok erken daha bi ilerlesin gebeliğin bebeklerin ense kalınlıkları boyutları ölçülsün doktorun bir anormallik görürse rapor yazıyor buraya ozaman geliyosun dedi

Ŕ

Çok sevindim bulmana.
Yok fakülte hastanesinde ücret almazlar.dogumuda bencede orda ol.
12.haftada ben ilk perinatologa gittim detaylı ultrason da bakıldı çünkü ikizlerde 2li 2li testler doğru çıkmıyor boşuna yaptırma. Ense ve burun ölçümleri yapılacak. Özeldeki doktoru 12.hqftada bunları yapsin ve ben senin yerinde olsam ri a ederim suların anormallik var diye rapor yazsın ve seni fakülteye sevk etsin.
Yoksa fakülteye başka türlü giremessin bir sorunun olmalı. Riskli gebeliklerde bakıyorlar .yani bir şekilde fakülte hastanesine bir sorunun olmasada inşallah olmaz her ihtimale karsi kapak atman orda dosya açtırmak gerek.senin için hem maddi hem manevi en iyi yer olacak.

Aynen öyle dedi perinatologda bana bir sorun çıkarsa doktor rapor yazacak öyle gelceksin dedi biz anormal durumlarda bakıyoruz dedi inşallah gelmek zorunda kalmazsin dedi doktor yapmaz bence öyle birşey hangi doktor yaparki keşke yapsa keşke perinatologda ayrıntılı bakılsa hep ama yapmaz gerçekten bir sorun olmadıkça peki senin ne sorun çıkmıştı gitmistin? Hı bide dediki bir tane bir soruna biz müdahele edemiyoruz kordondan biri diğerinin besininide alıp fazla besleniyor diğeri kÜçük kalıyor buna biz bişey yapamıyoruz böyle bi durumda istanbula yönlendiriyoruz orda lazerle müdahele ediyorlar ikisi olcegine birisi kurtulsun diye dedi inşallah bunlar başımıza gelmez bizim bakalım 3 hafta sonra felan kontrolum var bi sorun olursa doktor yönlendirir heralde fakülteye dimi?

Birde fakultede doğum yapmam için de mi oraya muayene olmam gerekiyor diyelim bir sorunum çıkmadı inşallah hiç gitmedim hersey yolunda ama erken dogcaklar fakülteye gidememmi direk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…