Tek kisilik Evlilik

gulumcuk28

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2015
1
0
1
34
Merhaba arkadaslar,
Ben tam 6 senedir evliyim. Esimin ailesi ve benim ailemden uzakta yasiyoruz, dolayisiyla aileler arasindaki iletisim guclu degil. Benim hikayem de karmakarisik, umarim icinden cikmam icin tavsiye bulabilirim burdan..
Once nasil evlendigimle baslayayim. Esimle tanistigimda onun cok iyi ve sakin bir insan oldugunu dusundum ve bu ozelligine vuruldum. Tanistiktan 1.5 yil sonra da evlendik. Baska baska sehirlerde oturdugumuz icin yuzyuzeden cok internet ve telefondan gorusebiliyorduk. İslerinin yogunlugundan ailelerimiz anca nisan gunu tanisabildi. Benim babam yok bir annem ve kiz kardesimle onun tum ailesi nisan gunu bir araya geldi ve tanisti. Annesi bana nisan gunu, kendi yuzugunu kucultturdugunu zaten takmadigini ve onu bana verdigini soyledi. Ben paraya takan bi insan degilim ve o zaman da cok onemsemedim ustunde bile durmadim, taa ki bugune kadar.
Evlenmemiz de soyle oldu. Zaten benim ailemin durumu olmadigini biliyorlardi. O yuzden sadece evlendirme dairesine gittik orda imza attik, hep birlikte fotograf cektik ve beraber eve gelip yemek yedik. Bir gelinligim bile olmadi. Ama ben de ona bir damatlik alamadigimiz icin annemlere ses etmemelerini soyledim bu duruma. İcten ice biraz fakir oldugumuz icin utandim ve yine belli etmedim dugun yapmadigimiza uzuldugume.
Aradan 6 yil gecti bu zaman zarfinda internette orda burda tanidiklarimin dugunlerini gorup hep ozendim, arada bir soylemek istedim ama napiyim daha buyuk bir bela buldu bizi.
Esimin durumu bizden daha iyi. Annem ve kiz kardesimi onlarin kucuk evlerine yerlestirmek zorunda kaldim, annem artik calisamiyor ve kardesimin yasi da kucuk. Ama bunu yapana kadar yalvar yakar aglamalar uzuntuler neler cektim bir ben bilirim. 2 yildir onlarin evinde kaliyorlar ama bunu bana arada bir koz olarak kullanmayi da ihmal etmiyorlar. Ne hazira konmuslugum kaldi, ne mal mulk icin evlendigim kaldi..
Simdi yazmaya karar verdim cunku, evliligimiz boyunca bize yardim etmeyen ailesi yuzunden, esimle ben bu evliligin yuku altinda ezilmeye basladik. 6 yildir cocugumuz olmuyor. Ailelerden gizli tup bebek yaptirmak icin kredi cektik ve 4 kere denedik ve onun odemelerinde cok zorlanmaya basladik. Ben hep hayalini kurdugum universiteyi de okumaya basladim ve calisamaz oldum. Bu sure zarfinda surekli ailesi bana bayramlarda hep dogum kontrol hapi kullandigimi, cocuk istemedigimi, kariyer istedigimi ima edip soyleyip durdular. Oysa ki bu kisirlik durumunu bilmiyorlar ve sucu bana atiyorlar. Bu sure zarfinda biz hep kirada oturduk, ne bir arabamiz ne de kayda deger bir esyamiz var. Ailesi ise kendisine yeni bir yazlik aldi ve 6 yildir onu yeniliyorlar, yaptiriyorlar. Kocam da ailesi o ev yuzunden cok maddi durumlari kotulesti diye bana dert yanip duruyor..
Simdi esim maddi zorluk nedeniyle dukkanini kapatma karari aldi. Ben de bunu bugun ogrendim. İslerin iyi olmadigini biliyordum ama bu kadarini beklemiyordum. Ben de su an annemlerin yaninda bayram tatili icin geldim. Esim durumu agzindan kacirdi, eger kacirmasa bilemiyicektim. Ben de ailesinden yardim istemesini soyledim. Ailesi ona once bi dukkan kapansin sonrasinda ne yapabiliriz bakariz demisler. Ben de kizdim dukkani neden kapatmamizi bekliyorlar ki. Neden hala hersey normalmis gibi davraniyorlar dedim. Esim de bana ailesini uzemeyecegini soyledi. Fakat eminim ki nasil kurtulacagimiza dair bir plani da yok.
Bunca zaman o varlikli ailesinden bir yardim gormedik. Ben de annemler onlarin evlerinde diye sesimi hic cikaramadim. Ben bu evlilikte yapayalniz kaldim. Herkese karsi tek basimayim. Artik kocami bile seviyor muyum emin degilim. Siz olsaniz napardiniz?

Dükkan iyi yürümüyorsa daha cok borca girmektense kapanmasi bencede daha mantikli ...

Maddi dara dustun diye kocana olan sevginden suphe duymanda ilgincmiş.. Eger ailesi dukkani kapatin oyle bakariz diyosa adam zorla onlardan yardim alacak degil napsin kavga mi etsin yardim edin diye ??
Ki oyle bir zorunluluklarida yok sen ailesine guvenerek evlendin heralde ikide bir ailesinin mali ,ailesinin durumu diyip duruyorsun ..
Zaten senin ailene evlerini acmislar daha ne yapsin bilmiyorum calisiyor musun ama git bir zahmet sende çalış eger kimse yardim etmiyorsa..

Yardım etmiyorlarsa yapacak bir şey yok.Eşinin ailesi sonuçta ne yapsın zorla mı alsın para.Ayrıca yardım etmek zorunda değiller zaten,kimseyi buna mecbur edemezsin.Ailene ev bile vermişler,bana o kadar da kötü bir aile gibi gelmedi açıkçası.

kimse kimseye yardım etmek zorunda değil bence. evlilik sorumluluğu ve bilincini alabilen insanlar geçimlerini de sağlayabilmeli. hem bebek için kredi çekiyorsunuz, hem dardasınız zaten, hem hayallerinizin de peşinde koşup üniversite yüzünden çalışamıyorsunuz, hem de ailesi bize yardım etmiyor diyorsunuz. ki bence haksızsınız. etmek zorunda değiller.

hepsini baştan sona okudum sen bencillik ediyorsun hep bana hep bana diyorsun ailesi size yardım etmek zorunda mı

kendi annenle kardeşini bile bedavadan onların evine yerleştirmişsin

Hayret ya bu da yeni moda oldu.Beklediğin yorumu alamayınca anında konu sil.
Mune bakar mısın abla.Yine bir konu silme vakası var burada.

buyrun ben tam sayfadaydım. silinmeden yetiştim. konu silmek yasak diye biliyorum ama...

ben okumuştum ama okumayanlar için bu iyi oldu

insan konu açar açmaz niye siler anlamam
Hep pohpohlanma bekliyorlar o yüzden.Hep sen haklısın diyelim,3.kişileri kötüleyelim,hiç olumsuz bir şey yazmayalım.İşine gelmeyen yorum yazılınca böyle oluyor.Madem eleştiriğe açık değil insanlar açmasınlar o zaman konu.

ne yazıkki insan bu gibi durumlarda cok eziliyor haklısın ezilmekte, iki kuruş paraları olunca kendilerini birşey sanıyorlar ne yazıkkı, insanoglu sonucta! Üzüldüm Allah kolayll versin tüp bebek işide cok maliyetli biriş, umarım altından kalkabilirsiniz,

Adamın parası yoksa napsın? Ayrıca bebeğe para harcamak yerine önce kendi evinizi alsanız, kira parası yerine kredi ödeseniz ve okurken part time çalışıp birikim yapsaydınız da okul bitince çocuk deneseydiniz herşey yolunda giderdi. Ben de evliyim bi yıl olacak. Daha gelinlik giymedim, bebek aşığıyız ama yapamayız, yapmamalıyız senin düştüğün duruma düşmemek için. Ki benim de tek taşım yok, kv nin yüzüğü var. İnsan geçinmeyi bilmeli. Öyle her istediğin her an olmaz. Düşünmek lazım önce. Tut ki çocuk denemeniz yanıt verdi, nasıl bakmayı planlıyordunuz ki, adam kepenk indirmiş resmen. Üstelik adamın ailesi, ailenize ev vermiş daha napsınlar??? Kimse kimseye ne maddi ne de manevi yardımda bulunmak zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…