En yakin arkadasimin nisani bensiz yapmasi

Kizlar merhaba

En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.

Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.

Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.

1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.

Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor

Sizce ne yapmaliyim
Kimseyle kardeş felan değilsiniz bence öncelikle bunu bilin,zira kardeşi olsanız tarih değişmezdi.(misal ben hem ablam rahat gelsin hem de kimse okul ders derdi olmasın diye ara tatilde nişan yaptım )tarihi ben ve eşim belirledik öyle anne babalar müdahale etmediği . Muhtemelen birinin ta işi çıktı ya da başka bi düğün felan var diye çakışmaması amacıyla öne çekildi.Arkadaşını- hayırlı uğurlu olsun diyin geçin .düğünü için gelme çabasında çok olmayın denk gelirse gidersiniz denk gelmezse yapacak bi şey yok.Üzgünüm ama farklı ülkelerdesiniz zamanla iletişim azalacak.Herkes kendi hayatıyla uğraşacak .

O şartları size uydurmak zorunda değil, sizde gitmek zorunda değilsiniz. Sizsiz nişan yapsın. İki hafta uzun süre değil ki erteleyebilirdi. Özür dilerim ama onun öne cekesi gelmiş gibi hissettim. Yoksa nişanı kız tarafı yapar, hazırlıklar yetişmez deyip siz geldikten sonrada yapabilirsi. Mevzu bence sadece erkek tarafının istemesi değil.
Arkadaşa göre nişan düğün tarihi belirlenmez hatta yeri geliyo gelemeyen yakin akraba oluyor.

Sen de evlenecekmissin o zaman görürsün herkese göre tarih ayarlamaya kalkinca ne oluyor shshsj kaldi ki gelemiyorsun diye kiz sana trip falan yapsa bi nebze , öyle bir sey de yok sana uymuyorsa gitmezsin damat tuzlu kahve icerken orda değilsin diye ne oluyor yani

Birkaç kere söyledim ama hadi senin güzel hatrin için bi kere daha söyleyeyim. Ortada bi kardeşlik durumu yok 🙄 Ben onu kardeşim gibi görüyorum vs vs gibi hayali durumlar 30 yaş üstü insanlar için baya komik ifadeler. O yüzden bunu ailelere anlatmak zordur. Ben arkadaşımi bu duruma düşürmek istemem. Arkadaşım koca koca insanları karşısına alıp 'Ya benim arkadaşım çok yoruluyomus da o yüzden gelemicek. Nişanı onun geldiği tarihe erteleyelim' diyecek öyle mi 🤣 Yani düşündükçe düşündükçe iyice saçma geliyo. Baya liseli kız muhabbetleri.

Soruna cevap verecek olursam, eger gerçekten kan bağı olan baya gerçek kardeşim nişan tarihini belirlediyse ona göre bilet alır giderim. Sonuçta haftasonu. Bahanesi yok. Ayrıca gerçek kardeş olduğum için kayın aile tarafı da bir miktar bana göre ayarlanmasini garip karşılamaz. O yüzden sorun bile olmaz yani bu durum.
Bi kadar kendini gereksiz önemseyen birini görmemiştim

Öncelikle tek tek kötü yorum yapanları alıntılayamicam gözüme değenleri alıntıladım
Benimki kendini boş önemsemek değil de sizinki boş eleştiri

Birincisi ben kimseye nişan tarihi değiştirsin demedim. Benim sorum siz olsanız bir bilet daha alıp gider misiniz idi. Ben biletimi almadan önce nişan tarihi aralık olacak gibiydi biletimi aldım kasıma çekildi.
Benim canımı sıkan şey kaynana ve damat 2 haftadan kimse ölmez yangından mal kaçırır gibi. Dümdüz ev nişanı yüzlerce kişinin davet edildiği bir organizasyon değil gayet de gelinin yurtdışında yaşayan en yakın kız arkadaşına göre tarih ayarlanabilir. Ben kendi düğün tarihimi bile onların düğün tarihine yakın ayarlamaya çalışıyorum çünkü sürekli gidip gelecek iznim ve bütçem yok. Bulunduğum ülkeden yaşadığımız memlekete yaklaşık aktarması cart curtuyla 10-12 saat sürüyor ben yılda 2 kere max gidiyorum ülkeme.

Ben ona bu fedakarlığı gösterirken arkadaşım da bi zahmet benim geleceğim tarihi göz önünde bulundursun. Bunun istemenin de bencillik olduğunu düşünmüyorum. Velhasıl kelam kimseyi kırdığım azarladığım ya da kocasıyla tartıştırdığım yok sadece içten içe üzüldüm & bozuldum arkadaşıma bir şey söylemedim ve sonuç olarak gidemiyorum.

Liseli falan yazmış birisi ayyynen en olgun sensin bacım

Kizlar merhaba

En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.

Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.

Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.

1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.

Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor

Sizce ne yapmaliyim
Yakın arkadaşın olabilir ona göre ayarlamışsın kötü olmuş sende calışan birisin izin almak yurt dışında kolay değil biliyorum. Biraz acele etmişsin izin almakta.

Ama kendi özel günü ,kimse için durun olamaz arkadaşım gelecek diye ortalığın kaldırmaz ayağa. Hiç kimse yapmaz.

Benim abim! Öz ve öz abim nişanıma gelmedi ben yine de o nişanı yaptım. Benim en mutlu günümdü.

sen katılacaksın diye iki aile gelin damat gerginlik yaşayamaz. Uyarsa gidersin uymazsa takı mı para mı artık ev hediyesi midir nedir alırsın evine uğrarsın. Hepsi bukadar...

Bi hafta sonu gidilir gelinir cok büyütüyosun günü birlik bile gidebilirsin 1 gün bile gider gelirsin.

Yakın arkadaşın olabilir ona göre ayarlamışsın kötü olmuş sende calışan birisin izin almak yurt dışında kolay değil biliyorum. Biraz acele etmişsin izin almakta.

Ama kendi özel günü ,kimse için durun olamaz arkadaşım gelecek diye ortalığın kaldırmaz ayağa. Hiç kimse yapmaz.

Benim abim! Öz ve öz abim nişanıma gelmedi ben yine de o nişanı yaptım. Benim en mutlu günümdü.

sen katılacaksın diye iki aile gelin damat gerginlik yaşayamaz. Uyarsa gidersin uymazsa takı mı para mı artık ev hediyesi midir nedir alırsın evine uğrarsın. Hepsi bukadar...

Bi hafta sonu gidilir gelinir cok büyütüyosun günü birlik bile gidebilirsin 1 gün bile gider gelirsin.

Günübirlik gidip gelemem dedim yukarıda da aktarmasıyla vs 10-12 saat sürüyor. İzin almadan gitmem mümkün değil.

Ama orijinal nişan tarihi zaten aralık başıydı. Ben de ondan teyit alınca biletimi aldım normalde 12 aralıkta gitcektim 5 aralığa aldım
Sonradan erkene çekildi
Arada 2 aile ve onca insan var. Mecburen bir ortak tarih belirlenmiş. Sizin de 2 defa gitmenize gerek yok. Nişan çok da anlam yüklenecek bir organizasyon değil bence. Alinacak, gücenecek bir durum yok

Öncelikle tek tek kötü yorum yapanları alıntılayamicam gözüme değenleri alıntıladım

Birincisi ben kimseye nişan tarihi değiştirsin demedim. Benim sorum siz olsanız bir bilet daha alıp gider misiniz idi. Ben biletimi almadan önce nişan tarihi aralık olacak gibiydi biletimi aldım kasıma çekildi.
Benim canımı sıkan şey kaynana ve damat 2 haftadan kimse ölmez yangından mal kaçırır gibi. Dümdüz ev nişanı yüzlerce kişinin davet edildiği bir organizasyon değil gayet de gelinin yurtdışında yaşayan en yakın kız arkadaşına göre tarih ayarlanabilir. Ben kendi düğün tarihimi bile onların düğün tarihine yakın ayarlamaya çalışıyorum çünkü sürekli gidip gelecek iznim ve bütçem yok. Bulunduğum ülkeden yaşadığımız memlekete yaklaşık aktarması cart curtuyla 10-12 saat sürüyor ben yılda 2 kere max gidiyorum ülkeme.

Ben ona bu fedakarlığı gösterirken arkadaşım da bi zahmet benim geleceğim tarihi göz önünde bulundursun. Bunun istemenin de bencillik olduğunu düşünmüyorum. Velhasıl kelam kimseyi kırdığım azarladığım ya da kocasıyla tartıştırdığım yok sadece içten içe üzüldüm & bozuldum arkadaşıma bir şey söylemedim ve sonuç olarak gidemiyorum.

1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus.
Bak oku bakayim bu cumlende ne yazmissin? Demek ki adamin ailesine sorulmus ki hayir demisler. Sormadim etmedim degistirsin demedim vs vs gec bunlari bence. Baya baya sana gore ayarlamalarini beklemissin. Ve evet bu tam bi liseli hareketi... Olgun musun degil misin bilemem, ben senin genel karakterinle ilgili yorum yapmiyorum. Lakin bu konudaki dusuncen tam bir ergen dusuncesi.

Kötü bir yorum yaptığımı düşünmüyorum. Aksine sizin haklı olduğunuzu düşünüyorum. Arkadaşınız erkek tarafını bahane etse bile kendi isteseydi erteleyebilirdi. İki hafta çok uzun bir süre değil çünkü. Tekrar bilet alıp gitmeyin, ben olsam gitmem en azından.

Hatta yanlış anlamadıysam nişan tarihini size bildirdi hatta siz geliş tarihini öne aldınız. Emin değilim.

Hem erkek tarafının nişanda bu kadar söz sahibi olması, gelinin isteklerinin göz ardı edilmesi bence hoş değil.

Nerde kötü yorum yapmisim bencil ergen filan diyen olduysa git onlara yorum yap ben tipki boyle "ergen" polemiklere girmemek icin kelimelerimi dikkatli secerim.
Git bu tavirlari arkadasina yap madem gelmissin burda dikkate alip yorum yapanlara atarlaniyorsun.
Ister git ister gitme bize ne be a a 😂
Arkadasin da cok sallamamis ki ayarlamamis işte. Madem duymak istedigin bu söyleyelim.

Back
X