En yakin arkadasimin nisani bensiz yapmasi

Ben eşimle yurtdışında tanıştım. Sonra evlenme kararı alınca kısa Bi süreliğine Türkiye ye gidip ailelerle tanışma yaptık. Önce benim ailemle tanışmak için İstanbul'a gittik. Annemler de piknik mangal bişeyler ayarlamışlar biz gelcez diye. Zaten çok vaktimiz yok orda bir iki gün kalıp Kayseri'ye eşimin ailesine gidicez. Neyse eşim de İstanbula okudu üniyi. Avrupa yakasında arkadaşları var. Biz de taa Maltepedeyiz annemlerle. Arkadaşları tutturdu bu akşam hali saha maçı var muhakkak sen de gel diye. Eşim diyo ki işte kız arkadasimin ailesi ileyim, mangal filan ayarlamışlar malesef gelemicem. Ay hala deli gibi ısrar ediyolar yok seni çok özledik filan. Tabii ki eşim gitmedi, çocuk değil çünkü 😅 Sonra bunlar küstüler ve düğünümüze gelmediler, eşimle de irtibatı kestiler. Yemin ederim bi tarafımla gülmüştüm 🤣🤣🤣🤣

Demem o ki ben arkadaşlığa çok önem veririm ama hayatın bi gerçeği var ki o da ailenin daha önce gelmesi. Arkadaşının ailesi artık kocası. Tabii ki ona göre ayarlanacak Hersey, sana göre değil. Bunu ne kadar çabuk kabullenirsen o kadar rahat edersin.

Kaldı ki arkadaşından fedakarlık edip nişanlısıyla belki de ters düşmesini istiyorsun senin için. Ama sen onun için parana ve rahatına kıyıp ekstra bi uçak yolculuğunu göze alamıyorsun. Onunki başka insanlara bağlı kendi tek karar veremez, ama seninki tamamen ve sadece sana bağlı. Yani bence düşündüğün kadar yakın değilsiniz. Ki normali de bu zaten. Arkadaş iyi hoştur ama arkadaştır, aile anne baba kardeşler ve evlenince de eşten oluşur. Mesela nişanlanan kişi kendi kardeşin olsa ne yapar eder giderdin emin ol. Hayatın gerçekleri... Büyüdükçe anlicaksin emin ol.

Parana ve rahatına kıyıp ekstra bir yolculuğu göze anlamıyorsun demiş biri. Diğeri ezik misin sen demiş. Bu kız evde küçük sıradan bir nişan olacak amaaan nasılsa düğüne giderim dememiş taa yurtdışından gelmek için kendini ayarlamış. Ne kadar ince, güzel bir davranış. Kaldı ki 15 yıldır arkadaşız kız kardeş gibiyiz demiş. Öylesine biri değil yani. Nikah ertelemiyor altı üstü nişanı 2 hafta sonra yapacak.
Ben yerinizde olsam bozulurdum ama mutlu gününü de mahvetmek olmaz tabi. Bileti iade edip tebrik edersiniz geçer gider.

Ama orijinal nişan tarihi zaten aralık başıydı. Ben de ondan teyit alınca biletimi aldım normalde 12 aralıkta gitcektim 5 aralığa aldım
Sonradan erkene çekildi

O şartları size uydurmak zorunda değil, sizde gitmek zorunda değilsiniz. Sizsiz nişan yapsın. İki hafta uzun süre değil ki erteleyebilirdi. Özür dilerim ama onun öne cekesi gelmiş gibi hissettim. Yoksa nişanı kız tarafı yapar, hazırlıklar yetişmez deyip siz geldikten sonrada yapabilirsi. Mevzu bence sadece erkek tarafının istemesi değil.

Yaa en yakin arkadasiniz da olsa bu kadar buyuk seyler beklemek dogru degil. Koca bir organizasyonu tek bir kisiye gore yonetmek de cok zor; ustelik arkadasiniz tek karar mercii de degil. Soyle ornek vereyim; kuzenim evlenirken Turkiyeye gelecegim tarihi sordu ozamanki nisanlisiyla dugun tarihi belirlerken. Hic dusunmeden size en uygun tarihi alin ben katilmak icin elimden geleni yapicam dedim. Insanlardan boyle beklentilere girmek cok cok fazla. Ozaman bir tarih versem kim bilir ne zorluklar cekerlerdi… Dugun zamanina gore bile fiyat degisiyor. Kiz kardes olsaniz bile boyle bir beklenti cok fazla.

Kizlar merhaba

En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.

Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.

Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.

1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.

Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor

Sizce ne yapmaliyim
Kimse sizin için herhangi bir planı öne almak ya da ertelemek zorunda değil. Çok garipsiniz.

Kizlar merhaba

En yakin arkadasimla ilkokuldan beri beraberiz iyisiyle kotusuyle 15 yil gecirdik ve kiz kardes gibiyiz.
Simdi nisanlaniyor bense birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin butun arkadaslarimin ozel gunlerini kaciriyorum maalesef.

Ben de yakinda evleniyorum o yuzden aralik basinda turkiyeye gidicem. Arkadasim 1 ay once evlilik teklif aldi 23 kasimda da nisani var.

Arkadasima gidecegim tarihi coktan soylemistim ve once aralikta olacak nisanim demisti ben de katilabilecektim izinlerimi vs ona gore hazirladim. Simdi damat ve damat ailesi one cekmek istiyor diye 23 kasima almislar.

1 -2 hafta daha gec yapsalar katilabilicem ama damadin annesi arkadasa kuzene gore tarih ayarlayamayiz diyormus damat da annesini destekliyormus. Bir an once olsun ve dugun hazirliklari baslasin istiyorlarmis. Ben de arkadasima 2 kere ucak bileti alabilecek bir butcen olmadigini soyledim. Ama cok bozuldum ben onun kiz kardesi gibiyim 1-2 hafta ertelense kimsenin incileri dokulmeyecek sanki 2 ay erteleyin diyorum.

Bir taraftan da gitsem mi diyorum ama yurtdisi biletleri ates pahasi kaldi ki o kadar 6-7 saat aktarmali yolculugu haftasonu icin cekip sonra geri donup 1-2 hafta sonra tekrar o yolu cekmek cok mantiksiz geliyor

Sizce ne yapmaliyim
Karşılıklı birbirinizi hoş göreceksiniz arkadaşlık bunu gerektirir.

Zamanı gelince Düğününe gidersiniz.

Tarihi erkene cekmek arkadasinizin talebi olsa bozulabilirsiniz ama damat tarafi istiyorsa sizin icin ertelemesi cok hos olmaz. Arkadasiniz sanirim denemis ertelemeyi ama sicak bakilmamis. Bu durumda israrci olamaz zaten. Iki tarafin arasinda yok yere huzursuzluk çıkar.
Insanlar hakli sizde nisanda bulunmayin

Parana ve rahatına kıyıp ekstra bir yolculuğu göze anlamıyorsun demiş biri. Diğeri ezik misin sen demiş. Bu kız evde küçük sıradan bir nişan olacak amaaan nasılsa düğüne giderim dememiş taa yurtdışından gelmek için kendini ayarlamış. Ne kadar ince, güzel bir davranış. Kaldı ki 15 yıldır arkadaşız kız kardeş gibiyiz demiş. Öylesine biri değil yani. Nikah ertelemiyor altı üstü nişanı 2 hafta sonra yapacak.
Ben yerinizde olsam bozulurdum ama mutlu gününü de mahvetmek olmaz tabi. Bileti iade edip tebrik edersiniz geçer gider.
Arkadaşının nişanı için almamış ki bileti. Zaten kendi düğünü için gelecekmiş, arkadaşının nişanı için bir hafta öne kaydırmış sadece.

Konu sahibi işin içine aileler girince her şey her zaman istediğimiz gibi olmayabiliyor. Kızacak, kırılacak, üzülecek bir durum yok. Siz de gidemezseniz arkadaşınız sizi anlayışla karşılamalı bu şartlarda.

Konuyu ben mi anlayamadım, arkadaş nişanım var gel demiş tarihi söylemis, konu sahibesi de bilet almış. Sonra da o tarih değil bu demiş, ne yapsın konu sahibesi her fikir değiştiğinde 10kere mi bilet alsın🙄🙄yurtdışından gelen davetli varsa adam gibi söylersin tarihi, oynama olacaksa da biraz beklersin son kararı söylersin. Tarih söyleyip bilet aldırdıysan da nişanlıya ben bu tarihi söyledim artık dersin. Konu sahibesi nasıl bencil, düşüncesiz olan taraf oldu🙄🙄🙄

Konuyu ben mi anlayamadım, arkadaş nişanım var gel demiş tarihi söylemis, konu sahibesi de bilet almış. Sonra da o tarih değil bu demiş, ne yapsın konu sahibesi her fikir değiştiğinde 10kere mi bilet alsın🙄🙄yurtdışından gelen davetli varsa adam gibi söylersin tarihi, oynama olacaksa da biraz beklersin son kararı söylersin. Tarih söyleyip bilet aldırdıysan da nişanlıya ben bu tarihi söyledim artık dersin. Konu sahibesi nasıl bencil, düşüncesiz olan taraf oldu🙄🙄🙄

Yani konuyu bende bu şekilde anladım. Ama sanki konu sahibi arkadaşına nişan x tarihte olsun demiş gibi yorumlar geliyor. Arkadaşının yurt dışında olduğunu biliyor hatta yanlış anlamadıysam tatilini öne çekmiş nişan için. Şimdi fikir değiştirmiş gene konu sahibinin bir şey demesine gerek yok ama üzülmesine yada tekrar bilet almasına da gerek yok. Gitmesin olsun bitsin.

gordugum en bencilce konu basligi. herkesin her davetinde her etkinliginde olmak zorunda degilsiniz. cok dogru demisler arkadasa kuzene gore tarih ayarlanmaz. ki arkadasin ince bir davranis yapip soylemis ertelemeyelim diye. nisan kucuk bir organizasyon bulunmazsan dunyanin sonu olmaz dugununde gidersin

Parana rahatına kıyamıyorsun diyen benim 😁 Aslında yorumumun tamamı okununca bence ne demek istediğim daha net anlaşılır. Kendisi fedakarlık beklediği için söyledim ben onu. Yani arkadaşının fedakarlık yapıp nişanlısına ve onun ailesine filan karşı durmasını bekliyor. O kız o kadar kişiyle uğraşıcak mutlu gününe gölge dusurecek neden konu sahibi yorulmasın diye. Basbaya bencillik yahu bu 🙄 Çok yakın arkadaşsa bunu düşünüp öyle davranması Lazım.Arkadaşım zor durumda kalmasın mahçup olmasın demesi lazım.

Tamam gidemiyosa da bari karşıdakini suçlayıp alınganlık yapmasın. Tebrik etsin yoluna baksın. Amaaaan ben de amma uzun uzun yazdım 😅 Çocukluk bunlar ya. Koca koca evlilik yaşında kızların takıldığı şeylere bak...

Aman erkek tarafı incinmesin. Her ne kadar kadın tarafıyız desek de ataerkillik genetiğimize işlemiş. Yorumlar en büyük göstergesi.

Parana rahatına kıyamıyorsun diyen benim 😁 Aslında yorumumun tamamı okununca bence ne demek istediğim daha net anlaşılır. Kendisi fedakarlık beklediği için söyledim ben onu. Yani arkadaşının fedakarlık yapıp nişanlısına ve onun ailesine filan karşı durmasını bekliyor. O kız o kadar kişiyle uğraşıcak mutlu gününe gölge dusurecek neden konu sahibi yorulmasın diye. Basbaya bencillik yahu bu 🙄 Çok yakın arkadaşsa bunu düşünüp öyle davranması Lazım.Arkadaşım zor durumda kalmasın mahçup olmasın demesi lazım.

Tamam gidemiyosa da bari karşıdakini suçlayıp alınganlık yapmasın. Tebrik etsin yoluna baksın. Amaaaan ben de amma uzun uzun yazdım 😅 Çocukluk bunlar ya. Koca koca evlilik yaşında kızların takıldığı şeylere bak...
Kız kardeşin sensiz nişan yapsa ne hissedersin? Erkek tarafı fedakarlık yapsın madem, erkek tarafı düşünsün kıza karşı durmayalım diye panik yapsın. Ben böyle düşünüyorum hala:)

Ben gelinin de kararının öne çekilmesini istediğini ama yanlış anlaşılmamak için karşı tarafın isteği gibi davrandığını hissettim

Arkadaşa göre nişan düğün tarihi belirlenmez hatta yeri geliyo gelemeyen yakin akraba oluyor.

Sen de evlenecekmissin o zaman görürsün herkese göre tarih ayarlamaya kalkinca ne oluyor shshsj kaldi ki gelemiyorsun diye kiz sana trip falan yapsa bi nebze , öyle bir sey de yok sana uymuyorsa gitmezsin damat tuzlu kahve icerken orda değilsin diye ne oluyor yani

Arkadaşınızın zaten bi sürü stresi vardır şimdi,anlayışla karşılayın,problem haline getirmeyin

Erkek tarafının gereksiz inadı ve aman kaynanam bozulmasın diye eziklenen arkadaşınız. Yüzük 2 hafta sonra takılacak diye hiçbi şey aksamaz, düğün tarihi ertelenmez ama klasik erkek tarafı egosu, bizim dediğimiz olsun. Gireceğiniz masrafa değecek bi ilişkiniz varsa biraz zorlanın ama gidin, böyle bi durumda geline trip atmayın.

Back
X