cnm avukata sordum ve yaşımı küçültemeyeceğimi söyledi bana.kesin konuşmadı yanii..çok zor ihtimal olduğundan bahsettii.cnm asıl yaşımı ise söylersem inan bu benim içimde hep yara kalır..çünkü asıl yaşımı öğrenince eminimki küçümser ve soğur benden..büyüttüm demem tek seçeneceğim cnm..ama ne kadar inanır bilemiyorum..şimdiden içime acısı çöktü cnm
ben kolay bir prosedur diye biliyorum halbuki. ben bu konuyu internette de bir arat iyice oku derim. ama istemiyorsan tabi ki sen bilirsin.
soylemek istemedigin de belli, madem kesin senden soguyacagini dusunuyorsun.. ama icin rahat edecek mi yasin yuzunden seni kucumseyecek senden soguyacak biri ile birliktesinevlilik halbuki herseyini acikca paylasabildigin biriyle olmali sence de oyle degil mi, sonucta esin senin en yakin arkadasin oluyor. ailen oluyor. herseyin oluyor yani... durustluk ve guven gerektirir, hatalarina eksiklerine ragmen esini hep sevmeyi ve yaninda durmayi gerektirir. o yuzden diyorum canim iyi dusun diye..
eger yasimi buyuttum diyeceksen de lutfen buna uygun cok guzel bir bahane hazirla, sebeplerini ne zaman oldugunu (!) vs herseyi ayrintilari ile dusun. aileni de bundan haberdar et ki bir gun ortaya cikmasin.. cooook zor yani bunu yapmak ama madem soylemeyi goze alamiyorsun malesef bunu yapman lazim..
Hayırlı geceler öncelikle,
Durumunuza üzüldüm. Fakat yaşınızı sevgiliniz sorduğu zaman doğruyu söylemediyseniz, şimdi söylediğinizde sizden soğumasına en büyük neden doğru konuşmadığınız için olabilir. Yaşın büyük sorun olacağını sanmam. Fiziki farklılığınız nedir bilmiyorum yani yan yana durunca sevgilinizle aranızda öyle yaş farkı belli oluyor mu?
ve ailesi sizi neden onaylamıyor?
Bence ona doğruyu söylemelisiniz. Bir yalan ne kadar saklanırsa saklansın bir gün ortaya çıkar bunu hayatın her alanında görebiliriz.
Aradaki yaş farkını bence çok kafanıza takmayın. Hz. Muhammed s.a.v Peygamberimiz Hz. Hatice ile evlendiğinde 25 yaşında idi. Hz. Hatice ise 40 yaşında 2 çocuklu dul bir hanım idi. Ve ikinci evliliğini 60 lı yaşlara yaklaşırken yaptı, 16 yaşında bir hanım ile evlendi. Demek istediğim Dinimizin Peygamberi Hz. Muhammet s.a.v Evlendiği zamanlardaki yaş tezatlığına bakın ! Aşk varsa yaş yoktur, gurur yoktur ve yalan yoktur. Aşk varsa doğruluk vardır dürüstlük vardır saygı vardır sevgi vardır anlayış ve güven vardır. En önemlisi huzur vardır. Bence siz sevgilinize gerçeği söyleyin. Eğer olgun düşüncede biriyse neden doğru söylemediğinizi sorar sizede uygun bir dil ve olgunlukla sebebini anlatırsınız. Eğer seviyorsa o'nu kaybetmemek için yalan söylediğinizi anlar olgunca yaklaşır. Eğer sevmiyorsa zaten çıkar gider. Benim naçizane fikrimdir
evlilik ylunda ilerleyen bir beraberliğim olduğundan ve sevgilimin benden 5 yaş kadar küçük olduğundan ama onun bunu bilmediğinden bahsetmiştim..sizler ise bana cesaretini toplayıp söyle demiştiniz ama henüz söylemiş değilim.çünkü onunla o kadar mutluyumki bu rüyadan uyanmak istemiyorum.gözlerimi dünyaya tekrar onun sevgisiyle açtım.şimdi ondan büyük olduğumu hemde 5 yaş kadar bunu öğrenince bu sevgi bu mutluluk avuçlarımdan kayıp gidecek..biliyorum bunu öğrenmeli bunun konusu hiç geçmiyor geçtiği an ne olacaksa olsun deyip bahsedeceğim önemli bişey değilmiş gibi ama durduk yerde konuyu açamaıyorum.ailesi zaten beni gelin olarak onaylamıyor.istemiyor.ama yinede ailesine karşı çıkıyor.peki ya bu gerçeği öğrenince?????düşünmek bile istemiyorum.gerçeği öğrenince evde kalmış kız gibi gözünde küçülmekten korkuyorum.öğrenmesinin ardından benden tamamen soğuyacağından korkuyorum.yada şakaylada olsa sen benim ablamsın diye takılması bile çok yıkar beni kızlar(( abisi bile benden 4 yaş küçük..geceleri uyuyamıyorum ağlıyorum dayanamıyorum bu duruma..ne olur yardımcı olun kızlar çok çıkmazdayım çok
bu gerçekten sandığınızdan büyük bir sorun değil, benim kuzenim abim sayılır, kendisinden 4 yaş büyük bir kızı sevdi evlendiler. kız öğretmen oldu abim halen üniversitede okuyordu ama hem çalıştı hem okudu evini geçindirdi. Çok mutlular şuanda...
korkmayın sizi seviyorsa sorun etmeyecektir.
ailesi kendi memleketlerinden kız bulmuş kendi bulduğuyla evlenmesini istemiyorlar ama benide hiç görmediler zaten..kendiside çok dndar haklısınız dinimizdede büyük eş makbuldür ama yaş konusunda takıntılı ise ve gerçeği öğrendiğinde benii ablası yaşında görürse bu benii mahveder ne yapacağımı bilemiyorum
benim kayinvalidem kayinpederimden 4 yas buyuktu..onlar evlendiklerinde biri 28 biri 24 yasinda idi..3 tanede ogullari oldu,,,sonra kayinpederim 3 sene once allah rahmet eylesin oldu ben kendisini hic tanimadim...yani hicbirsey yasa bakmiyor..nasip neyse onu yasarsin...sen yastan yakiniyorsun bizim esimle mezheplerimiz bir degildi...3 sene surundurdu beni kendi ailem...annem tatlilikla soyledi agladi kizdi yuzume bakmadi neler neler..ama ne oldu tanidiktan sonra 2 sene icinde nisanlandik evlendik simdi cocugum oluyor...he birgunde esimle mezhep kavgasida yapmadik..birbirini seven iki insan bunlari arasinda sorun etmez..kaldiki tepki verecegini dusunuyorsun mutlulugun icin susmak zorundasin yasimi buyuk yazdirmislar de gec..he yalanlar uzerine kurulu bir hayatmi yasanir diyeceksin eger cok seviyorsam kaybetmekte istemiyorsam ben yapardim..
benim babam hala esimin hangi mezhepten oldugun bilmez gerekte yok belki bugun ogrense kizarmi bilmem cunku esim ii bir insan umursamayacagini dusunuyorum...he simdi aileme karsi yalanlarlami geziyorum oldu..babamda karsi ciksaydi onlara gore biri ile evlenseydim aklimda hep esim kalsaydi mutsuz olsaydim dahami guzel olurdu...
masallah en guzelini yapmisim gene olsun gene yaparim...herkesten once ne yapmak istedigine kendin karar ver biz sana elli akil veriris kafanda bi anda karisir..ben bu konulari hep kendim muhasebesini yaptim kendi basima astim..
cnm yaşımı büyük yazdırmışlar desem inanırmı??annem büyütmüş desem hangisi daha mantıklı..bilmiyorum içim rahat değil ama onu tanıyorum gerçek olan yaşımı kabul edersem benden uzaklaşır cnm..bunu göze alamıyorum..aramızdaki tek engel..nasıl mazeret bulayım ne diyeyim bilmiyorum
peki ya cnm öğrenince mesela yaşımı büyüttüm diyeceğim imalı konuşursa soğuk davranırsa abla yada evde kalmış muhabbeti yaparsa ne yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?