Tek kuruş kenara para koyamamak

9 bin kadar gelirimiz var. Bir cocugum var(20 aylik) Ekstra gelirimiz yok. 2500₺ sadece kira ödüyorum.(kisin 3000₺ oluyor aidatlarla) Ayrica faturalar,(400₺) mutfak pazar(1000₺), ekstra harcamalar bezdi oyuncakti kitapti kiyafetti derken (1000-1500₺) Kenara her ay en az 2 bin tl para atiyorum daha fazla kalırsa daha da fazlasi... tabi yakıp arkasindan dumanini ufledigim sigaram yok✔ kredi kartim yok tek seferde nakit alırım ✔ kredi, borç yok✔ benzin masrafi olacak arabam yok ✔ ayda 2-3 kez disarda birseyler yer icerim surekli her hafta gitmeyiz✔ indirimleri takip ederim sezon ürününe gereksiz yüksek miktarlar ödemem, gelecek mevsimin ürünlerini öncesinden alırım✔ sürekli kiyafet, ayakkabi almam, alirsamda ozellikle ayakkabida kaliteli alir uzun seneler giyerim✔ hic birsey atamiyorsam kenara maas yatar yatmaz ceyrek, dolar falan bir miktar alir koyarim, elimde kalan parayla ayı tamamlarim.
Elde kalan paranız bizden daha az ama ona rağmen güzel koyuyosunuz👏sigara evet bütün harcligimi bitiriyor. Nereden de başlamışım her türlü zarar😢

Birikimi ay sonu değil ay başında yapacaksınız, bi gram altın alın koyun mesela kenara, ay sonunda o 500tl olmadan da geçiniyo zaten insan, ayağı yorgana göre uzatmak hesabı

Asgari geçim sınırı dedim.Yani bu çoluklu çocuklu evi barkı olmayan insanların baz alındığı bir şey.Adam kira verse mutfak cocukların ihtiyacı vs vs ucu ucuna yeter.Siz de zorlandık diyorsunuz işte.Size 4 bin kalıyorsa mutfak zaten aylık 1,500-1800 gidiyor.E doğalgaz elektrik su gelse 600-700.Miniğinizin sadece poposu bile aylık 400 lira tutar.1500 lirayla da tatile yol benzin parası anca yeter.Üstelik iki yetişkine 1 gece parası.Zarada bir kazak 270 lira.Adamın 3 çocuğu varsa araba veya ev de aldıysa onun kredisini ödüyorsa hele çocuklar büyükse okuyorsa yetsin bakalım.Dersanesiydi kitabıydı etkinliğiydi kursuydu..Dediğim gibi 8bin ancak ucu ucuna yeter.
Haklısınız ben kendimi baz alarak yazdım dediklerimi yazımda da belirttim ev kredisi hariç 4bin diye, kızım şu an en masrafsız döneminde okul yok bez yok mama yok. olayı kendi açımdan değerlendirip yazdım. İki çocuk olur okur vs tabi bu tutarla imkan yok geçinmemize. Kazak mevzusunu da söyledim sezon sonu alıyorum öyle inanın çok uyguna geliyor kızıma geçen sezon sonu kazaklar almıştım 60 tl civarı çok çok hoşuma giderse sezonda da alırım ama nadir

Diğer konudaki arkadaşı ekonomi bakanı yapmak lazım çünkü imkansızı başarıyor. Kendinize onu örnek almayın.

6-7 bin bu devirde yoksulluk sınırı civarı zaten. Kenara para atmak çok mümkün değil çocuklu bir aile için. Atmaya çalışırsanız ya keyfinizden kısacaksınız ya çocuğunuzdan. İkisi de bence uygulanabilir şeyler değil.
Altı yedı bın yoksulluk civarı mıydı.bız yoksullugun da altındayız o zaman.tebrık edın benı yasayabılıyorum

Haklısınız ben kendimi baz alarak yazdım dediklerimi yazımda da belirttim ev kredisi hariç 4bin diye, kızım şu an en masrafsız döneminde okul yok bez yok mama yok. olayı kendi açımdan değerlendirip yazdım. İki çocuk olur okur vs tabi bu tutarla imkan yok geçinmemize. Kazak mevzusunu da söyledim sezon sonu alıyorum öyle inanın çok uyguna geliyor kızıma geçen sezon sonu kazaklar almıştım 60 tl civarı çok çok hoşuma giderse sezonda da alırım ama nadir
Anladım canım iyi yapıyorsun

herkesin yaşadığı şehre göre farklılık gösterir elbette ama azda olsa para koymaya çalışıyoruz bende eşimde çalışıyoruz aylık gelirimiz ikimizin 7 bin tl evimiz kendimizin 2,5 yaşında ikizlerimiz var annane ve babaanne dönüşümlü olarak bakıyor. cumartesi ve pazar tatiliz eşimle. dışarda yemek yemeyeli uzun zaman oldu, kahve içmeyeli evleneli nerdeyse dışarı çıkıp bir kahve içmedik 6 yıllık evliyim. Çocuklarımdan biri bez'i bıraktı ama biri hala bez kullanıyoruz . Maaşımdan düzenli bes ödemesi kesiliyor 800 tl kadar . Süt tüketimimiz fazla mutfak harcamam içinde bezde dahil 1800 TL hemen maaşımdan da 50 -100 demeden kenara atmaya Azda olsa altınımız var zor günler için biriktirebildiğimiz parayla altın yapmaya çalışıyoruz Çocuklarıma kıyafet alırım indirimleri takip ederim mesela geçen ay bir siteden güzel bir indiirm vardı 15 parça kıyafete 189 tl ödedim pahalı kıyafet almam kendim içinde geçen ay kendime 40 tl kot aldım mesela bu ay kendi arabamızı sattık sıfır otomatik vites bir arama aldık 80 bin kredi çekerek şimdi kredi ödememiz var harcamlarımızı buna göre planlayacağım. 2 haftada bir pazar alışverişi yapıyorum 100- 150 tl geçiyor aylık 300 tl takriben pazara harcıyorum ailelerden maddi anlamda destek almıyoruz buarada.

Biz 6000 TL ile kenara para koyamıyoruz. 4 kişilik bir aileyiz. Şu an en büyük masrafımız bebeğe ıslak mendil ve bez. Ayda bir dışarıdan yeriz. O da 100 - 200 Lirayı geçmez. Geri kalanı mutfak masrafı, faturalar. Hayat pahalı.

Diğer konudaki arkadaşı ekonomi bakanı yapmak lazım çünkü imkansızı başarıyor. Kendinize onu örnek almayın.

6-7 bin bu devirde yoksulluk sınırı civarı zaten. Kenara para atmak çok mümkün değil çocuklu bir aile için. Atmaya çalışırsanız ya keyfinizden kısacaksınız ya çocuğunuzdan. İkisi de bence uygulanabilir şeyler değil.
O dıger konuyu merak ettım o arkadaş kim acaba.

Öncelikleri belirleyip bütçeyi ona göre planlamak lazım. Yemek içmek gezmekten kısmadan birikim yapılmıyor maalesef günümüzde. Artık öyle bir durumdayız ki dışarda kahve içmek bile lüks... Kenara bişey koyalım diye araba aldık ama bi sor napıyoruz? Dışarda kahve içmiyoruz, termosumuzla çayımızı alıp sahile iniyoruz :)))) Dışarda yemiyoruz, evden hazırlayıp sahile iniyoruz :)))) Yani ya arabamız olmayacak, kahve içmeye oraya buraya gideceğiz ya da arabamızlan o zaman dans :KK9::KK9:
Keşke hayatta her seçiş bir vazgeçiş olmayaydı be.

Kesinlikle böyle olmalı. Ama eşimle ortaklasa bı karar alıp hiç bı düzene sokamadik yarın maaşı yaticak çeyrek alıp koyalım diyorum bakalım nasıl olucak
İlk ay ağır gelebilir ceyrekta az değil 750 civarı galiba bence gramla başlayın oda 450 civarı olmali size bir alıştırma olur ilk ay

Back
X