Tek kuruş kenara para koyamamak

Ben cüzdanımı caldırdıgımdan beri 20lira harici hiç nakit tasımıyorum. Kartları ıptal ettırmek daha kolay ama yüklü bir miktar çaldırmıstım o gunden beri nakit alacaklarımı da kartla alıyorum. Banka kartı kredı kartı asla taksıt yapmam hep tek cekerım nakıt oluyor öyle de. Bizdeki doymazlık zaten ihtiyacım olmadan alıyorum her 6ayda bir dolap ayıklarım çoğu giymediklerim etiketi kopmamıs olur. İsraf deyince ben cok israfçıyım bu konuda. Doğru olan sizinki kendime çok kızıyorum :olamaz:
Bu arada benimde banka kartım var bende yarısını çekiyorum yarısı kartta kalıyor. Bir ay çocuğuma kıyafet aliyorsam diğer ay kendime ihtiyacım varsa alıyorum. Mesela eve perde diktirdim. Taksitle öderim dedim. 450 TL toplam . 150 TL kaldı. Şimdi o borç bitince insaAllah cocuguma dolap almayı düşünüyorum. Onuda taksite baglicam elden ama kredisiz. O bitince insaAllah başka bir eksigimi alırım öyle öyle ömür geçiyor iste

Bi kere geldim dunyaya, hırkanın da cebi yok... Olduğu kadar...
2014 yakın dostum çocukluk arkadaşım 34 yaşında meme kanserinden vefat etti.annesi de o çocukken aynı hastalıktan ölmüştü varlıklı bir aile kızıydı hastane ziyaretimde bana dedi ki:bak şu halimeee ne saçlarım var yapılı ne güzel kıyafetlerim takılarım arabam var bak burda ölümü bekliyorum.sana arkadaş tavsiyem en güzel kıyafetini canın ne zaman isterse pazara bile gitsen giy takını tak her günün en özel günün olsunn kendini sevv seni mutlu eden herşeyi yap demişti.Ne kadar da haklıydı

Emeklisi de yok evet canım. Arada bir iş olursa gider okadar. Yazları fındığa gidiyorlar ve ben fındık parası görmüyorum. Hani elimize veripde alın gecinin demiyor kimse.
siz elinizdekiyle yetiniyorsunuz ve mutlusunuz cimri asla değilsiniz ben parası olup ta cimrileşenleri sevmem sadece.

Memlekette de iş kaynıyor zaten. Çalışan da hak ettiği gibi yaşayabiliyor zaten. Doğurun gitsin Allah rızkını verir.

Bu ülkede üniversite öğrencileri kadar kolay iş bulabilen bir kesim yok. İsteyen üniversite öğrencisi için imkan çok. Bir öğrenci için gelirleri de fena değil. Okurken ben de çalıştım ailemden gayet güzel destek gördüğüm halde. Hayata hazırlıktır bu. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmektir. Gelişmiş her ülkede üniversite öğrencileri çalışır. Bi bizim burda çalış/çalışsın deyince küfür etmişiz gibi algılanıyor nedense.

Benim çocuğum yok, yapmayı düşünmüyorum. Ama çocuk sahibi olan insanlara laf etme haddini de kendimde bulmuyorum. Size de tavsiye ederim.

Ve ek olarak çocuklar sadece parayla mutlu olmazlar. Para olmadığı zaman da mutsuz olmazlar.

😂yazmasam içinde patlardı benim 5 çocuk var diyeceksiniz bu devirde 5 çocuk ne haklısınız 😅😅
eşimle benim ikinci evliliğimiz 2 ondan iki benden 1 ortak beş etti
eşim memur 6 bin civarı maaş var ev kirami evet 4 çocuk okuyor 2 uni 1 lise 1 orta 1 bebek 3 yaşında hepsi erkek 😂😂😂çok madurum
cinsiyet neden belirttim çünkü ergen veya genç erkek çocukları hiç doymaz memleketten uzak yaşadığımız şehir ve aşırı pahalı ekmek 2 sütun kilosu 5 lira para yetiyormu çok şükür kimseye el açmadan gidiyoruz evde pişen yemekte bereket vardır çocuklar bir birinin kıyafetlerini ayakkabılarını giyer paylaşmayı öğrenir tek bisküvi yerken şikayet ederler sakalasirlar keşke tek cocuk olsaydık diye😃😃
evde bereket var belki lüks gitmiyoruz ama temiz giyeriz lüks yeniyoruz ama tek lokma israf olmaz kenara heray yüz ikiyüz atarım hastalık olur abi birşey olur kimseye muhtaç olmamalı
Ay alakasız ama kilonuzu yanlış girmişsiniz. İmzanızı görünce çok güldüm :confused:
5 çocuk da güzel ya, benim de param olursa hayalim 4 çocuk:KK37:

😂yazmasam içinde patlardı benim 5 çocuk var diyeceksiniz bu devirde 5 çocuk ne haklısınız 😅😅
eşimle benim ikinci evliliğimiz 2 ondan iki benden 1 ortak beş etti
eşim memur 6 bin civarı maaş var ev kirami evet 4 çocuk okuyor 2 uni 1 lise 1 orta 1 bebek 3 yaşında hepsi erkek 😂😂😂çok madurum
cinsiyet neden belirttim çünkü ergen veya genç erkek çocukları hiç doymaz memleketten uzak yaşadığımız şehir ve aşırı pahalı ekmek 2 sütun kilosu 5 lira para yetiyormu çok şükür kimseye el açmadan gidiyoruz evde pişen yemekte bereket vardır çocuklar bir birinin kıyafetlerini ayakkabılarını giyer paylaşmayı öğrenir tek bisküvi yerken şikayet ederler sakalasirlar keşke tek cocuk olsaydık diye😃😃
evde bereket var belki lüks gitmiyoruz ama temiz giyeriz lüks yeniyoruz ama tek lokma israf olmaz kenara heray yüz ikiyüz atarım hastalık olur abi birşey olur kimseye muhtaç olmamalı
Evdeki berekete kesinlikle inanıyorum 🥰Allah CC kimsenin evinden huzuru bereketi mutluluğu eksik etmesin🥰

Konuyu görünce yorum yapmadan duramıcam😀eşimin aldığı sizin maaşınızın yarısı bizim sülaleye çok geliyor ve herkes hayretler içinde o kadar parayla nasıl geöinemiyorsunuz birikim yapmıyorsunuz diyo gülsem mi ağlasam ı bilemiyorum😀dışarıda yemek bir kenera daha evlendiğimizden beri toplasan 10u geçmez çay içtiğimiz😀😀😀

Bu ülkede üniversite öğrencileri kadar kolay iş bulabilen bir kesim yok. İsteyen üniversite öğrencisi için imkan çok. Bir öğrenci için gelirleri de fena değil. Okurken ben de çalıştım ailemden gayet güzel destek gördüğüm halde. Hayata hazırlıktır bu. Kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmektir. Gelişmiş her ülkede üniversite öğrencileri çalışır. Bi bizim burda çalış/çalışsın deyince küfür etmişiz gibi algılanıyor nedense.

Benim çocuğum yok, yapmayı düşünmüyorum. Ama çocuk sahibi olan insanlara laf etme haddini de kendimde bulmuyorum. Size de tavsiye ederim.

Ve ek olarak çocuklar sadece parayla mutlu olmazlar. Para olmadığı zaman da mutsuz olmazlar.
Ben buluyorum o haddi kendimde gayet çünkü her yer insan ve kimse dogru düzgün bakamiyor cocuguna artik. Ve buna ragmen doguruyor. Plansizliktan sistemsizlikten her gecen gün geriye gidiyoruz beni de bağlıyor bu durum kazandığımin cogu vergiye daha dogrusu haraca giderken sosyal devlet düzeninde ya da egitimin bitip üretimin olmamasindan dolayı kur fırlayıp giderken. Kimse yan gelip yatmasin zaten calismalari konusunda hemfikiriz genclerin ama bilmem kaç sıfır geriden başlanıyor bu ülkede hayata artik. Maraba olsunlar diye doguyolar artik. Psikolojisi bozuk cocuklarin genclerin hep çünkü umut yok artik. Bos beles gülünç teselliler vermek yerine onlara, daha radikal seyler yapmaliyiz. Ayrıca cocuk yapmayın mi diyorum ben, 2 ondan 1 bundan yapmayın durumunuz yoksa diyorum.

Bir tane spor ayakkabım var Bir tanede topuklu ayakkabım Bir tane daha spor ayakkabım vardı çalındı. Giymedigim kıyafetlerimi ayakkabılarımı ne varsa ihtiyaç sahiplerine verdim. Hiç hikmet anıl i dinliyor musunuz youtubede dinlemenizi tavsiye ederim. Evimdeki gereksiz eşyaları da attim ev okadar boş ki sadece ihtiyaçlarımızı bıraktım ve böyle bir yaşamdan çok memnunum. O yüzden hiç gereksiz yere para gitmiyor.
Ben ıhtıyac sahıplerıne versem de kendımı durduramıyorum ki her cıktıgımda ılla ki alıyorum bu sefer verdıgımım bır anlamı olmuyor. Giyinme odasında corap koymaya yer kalmadı ama benım koca ayının kıyafetleri gidince bana baya alan kalır bende ordan baslarım ayırmaya. Zaten virüs var dıye hıcbır yere gıdılmıyor. Internetten alısverısı de ben hıc sevmıyorum kargo beklemek, ıade etmek hıc bana gore degıl o yuzden bır sure almam da bari alısır gozum😐😑

Ben ıhtıyac sahıplerıne versem de kendımı durduramıyorum ki her cıktıgımda ılla ki alıyorum bu sefer verdıgımım bır anlamı olmuyor. Giyinme odasında corap koymaya yer kalmadı ama benım koca ayının kıyafetleri gidince bana baya alan kalır bende ordan baslarım ayırmaya. Zaten virüs var dıye hıcbır yere gıdılmıyor. Internetten alısverısı de ben hıc sevmıyorum kargo beklemek, ıade etmek hıc bana gore degıl o yuzden bır sure almam da bari alısır gozum😐😑
Valla 5 6 çorabim anca vardır. Zaten giyinmeyi de pek sevmiyorum kasindiriyor beni. Alışveriş bağımlılığı çok kötü gerçekten. İnsaAllah kurtulursun sende. Ya valla ben alışveriş yapmaktan çok sıkılıyorum artık. İnternetten bedenime göre alıyorum begendigimi. AVM Lee hele bana ölüm gibi. Kaç aylar oldu girmeyeli

Ben buluyorum o haddi kendimde gayet çünkü her yer insan ve kimse dogru düzgün bakamiyor cocuguna artik. Ve buna ragmen doguruyor. Plansizliktan sistemsizlikten her gecen gün geriye gidiyoruz beni de bağlıyor bu durum kazandığımin cogu vergiye daha dogrusu haraca giderken sosyal devlet düzeninde ya da egitimin bitip üretimin olmamasindan dolayı kur fırlayıp giderken. Kimse yan gelip yatmasin zaten calismalari konusunda hemfikiriz genclerin ama bilmem kaç sıfır geriden başlanıyor bu ülkede hayata artik. Maraba olsunlar diye doguyolar artik. Psikolojisi bozuk cocuklarin genclerin hep çünkü umut yok artik. Bos beles gülünç teselliler vermek yerine onlara, daha radikal seyler yapmaliyiz. Ayrıca cocuk yapmayın mi diyorum ben, 2 ondan 1 bundan yapmayın durumunuz yoksa diyorum.
suriyeliler habire doğuruyor asıl büyük bir rahatlıkla sinir olacaksanız onlara olun

Yanlış anlamazsanız çok değil mi 8 bin yani bilmediğim için soruyorum ben mi yaşamayı bilmiyorum siz mi abartıyorsunuz evleri varmış 8 bin nasıl ucu ucuna yeter. Ev kredisi dışında bize kalan 4 bin şu son zamlara kadar sıkıntı yaşamadık geçinme konusunda 5 yıldızlı otelde tatilimizi de yaptık yedik içtik gezdik de (gerçi bu sene pandemiden dolayı evdeydik) ee harcamalarıma bakıyorum özellikle yemeden kısmam aldığım ürünlerin marka olmasına dikkat ederim meyvesi kuruyemişi vs eksik olmaz. Giyim konusunda miniğime kendime eşime kısmam beğendiysem z*radan da alırım. Bana bu dediğiniz paralar çok geliyor acaba ben mi yaşamayı bilmiyorum diyorum. Dışarıda yameyi pek sevmem hijenik bulmadığım için (yesemde güvendiğim güzel yerlerde yerim)belki o yüzden çok gitmiyordur. Bu son zamlarla evde olmamıza rağmen bizde zorlandık ama ondan öncesinde sorun yoktu ya da vardı da ben mi göremedim.
Asgari geçim sınırı dedim.Yani bu çoluklu çocuklu evi barkı olmayan insanların baz alındığı bir şey.Adam kira verse mutfak cocukların ihtiyacı vs vs ucu ucuna yeter.Siz de zorlandık diyorsunuz işte.Size 4 bin kalıyorsa mutfak zaten aylık 1,500-1800 gidiyor.E doğalgaz elektrik su gelse 600-700.Miniğinizin sadece poposu bile aylık 400 lira tutar.1500 lirayla da tatile yol benzin parası anca yeter.Üstelik iki yetişkine 1 gece parası.Zarada bir kazak 270 lira.Adamın 3 çocuğu varsa araba veya ev de aldıysa onun kredisini ödüyorsa hele çocuklar büyükse okuyorsa yetsin bakalım.Dersanesiydi kitabıydı etkinliğiydi kursuydu..Dediğim gibi 8bin ancak ucu ucuna yeter.

Asgari geçim sınırı dedim.Yani bu çoluklu çocuklu evi barkı olmayan insanların baz alındığı bir şey.Adam kira verse mutfak cocukların ihtiyacı vs vs ucu ucuna yeter.Siz de zorlandık diyorsunuz işte.Size 4 bin kalıyorsa mutfak zaten aylık 1,500-1800 gidiyor.E doğalgaz elektrik su gelse 600-700.Miniğinizin sadece poposu bile aylık 400 lira tutar.1500 lirayla da tatile yol benzin parası anca yeter.Üstelik iki yetişkine 1 gece parası.Zarada bir kazak 270 lira.Adamın 3 çocuğu varsa araba veya ev de aldıysa onun kredisini ödüyorsa hele çocuklar büyükse okuyorsa yetsin bakalım.Dersanesiydi kitabıydı etkinliğiydi kursuydu..Dediğim gibi 8bin ancak ucu ucuna yeter.
çok haklısınız geçim sadece yeme içme barınma giyinme masrafı değil ki.aniden bir hastalık çıkar ödenmeyen ilaçlar gerekir ya da evde beyaz eşyalardan bozulan olur tamir ya da yenilemek gerekir boya badana masrafı çıkar 3 yılda bir. halıların yıkanması gerekir senede 2 kere araba varsa kasko vergi bakım masrafı yazlık kışlık lastiği var var da var yanii bu yazdıklarımın hangisi lüks :KK70:

Valla 5 6 çorabim anca vardır. Zaten giyinmeyi de pek sevmiyorum kasindiriyor beni. Alışveriş bağımlılığı çok kötü gerçekten. İnsaAllah kurtulursun sende. Ya valla ben alışveriş yapmaktan çok sıkılıyorum artık. İnternetten bedenime göre alıyorum begendigimi. AVM Lee hele bana ölüm gibi. Kaç aylar oldu girmeyeli
Alış veristen nasıl sikiliyosunuz ya dünyanın en güzel seylerinden biri🙈

Konuyu görünce yorum yapmadan duramıcam😀eşimin aldığı sizin maaşınızın yarısı bizim sülaleye çok geliyor ve herkes hayretler içinde o kadar parayla nasıl geöinemiyorsunuz birikim yapmıyorsunuz diyo gülsem mi ağlasam ı bilemiyorum😀dışarıda yemek bir kenera daha evlendiğimizden beri toplasan 10u geçmez çay içtiğimiz😀😀😀
Eş ailesi malesef bı çoğu öyle daha bı de esiniz değil siz suçlu olursunuz 🤢

çok haklısınız geçim sadece yeme içme barınma giyinme masrafı değil ki.aniden bir hastalık çıkar ödenmeyen ilaçlar gerekir ya da evde beyaz eşyalardan bozulan olur tamir ya da yenilemek gerekir boya badana masrafı çıkar 3 yılda bir. halıların yıkanması gerekir senede 2 kere araba varsa kasko vergi bakım masrafı yazlık kışlık lastiği var var da var yanii bu yazdıklarımın hangisi lüks :KK70:
Biz araba almayı istiyoruz ama arabanın da çok gideri oldugunu herkes söylüyor. Şaştım kaldım valla ülkenin ekonomisi duzelse de herkes iyi şartlar da yaşasa keske

9 bin kadar gelirimiz var. Bir cocugum var(20 aylik) Ekstra gelirimiz yok. 2500₺ sadece kira ödüyorum.(kisin 3000₺ oluyor aidatlarla) Ayrica faturalar,(400₺) mutfak pazar(1000₺), ekstra harcamalar bezdi oyuncakti kitapti kiyafetti derken (1000-1500₺) Kenara her ay en az 2 bin tl para atiyorum daha fazla kalırsa daha da fazlasi... tabi yakıp arkasindan dumanini ufledigim sigaram yok✔ kredi kartim yok tek seferde nakit alırım ✔ kredi, borç yok✔ benzin masrafi olacak arabam yok ✔ ayda 2-3 kez disarda birseyler yer icerim surekli her hafta gitmeyiz✔ indirimleri takip ederim sezon ürününe gereksiz yüksek miktarlar ödemem, gelecek mevsimin ürünlerini öncesinden alırım✔ sürekli kiyafet, ayakkabi almam, alirsamda ozellikle ayakkabida kaliteli alir uzun seneler giyerim✔ hic birsey atamiyorsam kenara maas yatar yatmaz ceyrek, dolar falan bir miktar alir koyarim, elimde kalan parayla ayı tamamlarim.

Biz araba almayı istiyoruz ama arabanın da çok gideri oldugunu herkes söylüyor. Şaştım kaldım valla ülkenin ekonomisi duzelse de herkes iyi şartlar da yaşasa keske
Vergiyi kaskoyu saymıyorum sadece benzin ve muayene bakım parası kış gelince kış lastiği yaz gelince yaz lastiği ve bunların saklanma parası gelen trafik cezaları otopark ve kuaför paraları off daha sayayım mı :olamaz:

Back
X