Tek kuruş kenara para koyamamak

Merhaba arkadaşlar @Tanssss çok tutumlu olmaktan yana konu açmış o postu okuyunca biz aklıma geldi. Konu başlığından da belli olduğu üzere evet tek kuruş koyamiyouz kenara. Kira odemiyoruz hatta dairelerimiz var az kira getiriyor ama yinede çok şükür 6-7 bin civarı aylık gelirimiz bir tane çocuğumuz var. Günlük sigara eşimin kuruyemişi. kizima harcamalarimiz ki bu hic az değil bence 400-500 TL her ay kızıma harciyoruz. Gidip mekanlarda kahve hamburger yemelerimiz derken hic para kalmıyor. Bilmiyorum ben mi çok harcıyorum yoksa bu kadar gelire normal mi para kalmaması? Nelerden kisiyorsunuz nasıl yapipta para artiriyosunuz? Araba almak istiyoruz ama hala tek kuruş koyamadik düğünden kalma bı kaç bilexik dışında hiç nakit paramız yok
Dairelerimiz var demissiniz hayatı yaşayın o zaman
bir kenara atma derdiniz olmasin bu dünya ölenlerin ceyrek altınları ve yemeyip içmeyip bıraktıgi paralarla devam ediyor. 7bin maaşla 3 kişilik aile ancak gecinir.

Dairelerimiz var demissiniz hayatı yaşayın o zaman
bir kenara atma derdiniz olmasin bu dünya ölenlerin ceyrek altınları ve yemeyip içmeyip bıraktıgi paralarla devam ediyor. 7bin maaşla 3 kişilik aile ancak gecinir.
Daireleri varmış daha ne kenara koymak istiyormuş ben de anlamadım :KK70:

6-7 bin TL ile kenara para konur yani dışarıda yemek yendi mi gezildi mi pek para koyulmuyor maalesef bir haftasonu sadece bir gün dışarı çıkmak en az 100 TL sigara cart curt derken kalmıyor maalesef
pandemi de biriktirilebilir ayda 1000 1500 eve hapsolunduğundan okul masrafı çok çok azaldığından vs. vs. ama normal zamanda o para az anca 500 birikir kanımca .tahmin edilemeyen masraf kalemleri çıkar çünkü devamlı yetmez para

pandemi de biriktirilebilir ayda 1000 1500 eve hapsolunduğundan okul masrafı çok çok azaldığından vs. vs. ama normal zamanda o para az anca 500 birikir kanımca .tahmin edilemeyen masraf kalemleri çıkar çünkü devamlı yetmez para
Yok ya pandemide insan daha çok bunalıyor dışarı insanların olmadığı alanlara gitmek istiyor dışarıdan yemek al ye mazot koy onu ye bunu ye şunu al bunu al korona da stres yaptı daha çok harcadık aksine

böyle konulara yorum yapmaktan korkuyorum. daha cok türkiye meselesine dokundugu icin. ama kendimi tutamicam, hatta bir cok arkadasimiz beni kinar sanirim.

anannem ve ben ikimizde avrupada yasiyoruz.

örnek bir: anannem emekli, emekli oldugunda sifir birikimi vardi ogularinin dügünü vs. aldigi emekli maasi aclik sinirinin cok altinda. resmen tasin suyunu cikarir 15 senedir emekli ve o emekli maasiyla kendine daire aldi kredi almadan...

örnek iki: esim ve ben. ben yarim gün calisirim tüm gün maasi alirim sirket arabam var benzin sorunum yok. bir evladimiz var. esim normal gelirin 4 misli kazanir sirket arabasi telefonu var. ve avrupada oldugumuz halde cok cok iyi kazandigimiz halde ay sonunda kredi kartina yükleniyoruz.
tek anladigim salagin en önde gidenleriyiz. baktim böyle olmuyor, biriktirmeyi beceremiyoruz krediyle ev aldik, tadilat yeni esya ayk uyk ederken iyice zora soktuk basimizi.... bu yüzden ailenin maskarasi olduk

Son düzenleme:
Biz de 3 kisilik aileyiz,luks harcamamiz olmamasina ragmen 6-7 binle gecinemeyiz mumkun degil. Kaldi ki disarida yemek belki sizin yaptiginiz kadar fazla degildir bizde,sadece tanidigimiz et mangalda yeriz. Fast food tuketmeyiz. Evde yemek yapmaya calisiriz saglik icin. Yiyeceklerimiz dogaldir koyden aliriz. En buyuk harcamamizi tatiller ve gece hayati alkol vs icin yapiyoruz.

Yok ya pandemide insan daha çok bunalıyor dışarı insanların olmadığı alanlara gitmek istiyor dışarıdan yemek al ye mazot koy onu ye bunu ye şunu al bunu al korona da stres yaptı daha çok harcadık aksine
benim market alışverişim arttı gerisi azaldı valla.her hafta kıyafet alırdım yemek yerdim avm de günde 4 defa okula gider gelirdim çocuk için arabamla e çocuk okula gitmiyor o masrafta yok mart başından beri kuaföre hiç uğramadım parfüm makyaj malzemesi almadım krem serum vs. aldım sadece.davet düğün vs.takı hediye masrafı da azaldı misafir de gelmiyor daha ne olsunnn :olamaz:

Hayat gittikçe pahalılasıyor dogru ama 3 kişilik bir ailesiniz biraz kenara para koymakta lazım. Pandemi dönemindeyiz sizcede dışarıda kahve içmek fazladan bir risk degıl mi? Keza yemek içinde gecerli bu..
İhtiyacınız yoksa sırf begendıgınız için bir kazak almayın mesela. Çocuğunuza ne harcıyorsunuz mesela her ay o kadar? sinema tiyatro vs harcıyorsanız cocugunuz için ee onuda pandemi döneminde yapamıyorsunuz.
Öncelikle her ay maas günü kendınıze sınırlar belirleyin ihtiyaclarınız için olan miktarı ayırın, bir miktarda zevkiniz için para ayırın sonra kalanı hemen yatırım olarak degerlendırın. Belli bir kısmı biriktirmek için bastan ayırdıgınızda boşa para harcamamıs olursunuz. Yemegınızı evde yapın hem daha lezzetlı hem daha bereketli olur. Mutfakta küçükte olsa israftan kacının. Bugun kazandıgımı harcamayacaksam neden kazanıyorum demeyın bunun hastalıgı var yaslılıgı var hadi siz öldünüz diyelim bir evladınız var. Ayrıca kirada evlerimiz var demişsiniz siz tutumlu degılsenoz sanırım ailelerden kalma o zaman onlar zamanında sıkmasaymıs bugun cocukları darda kalacakmış demek ki..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

benim market alışverişim arttı gerisi azaldı valla.her hafta kıyafet alırdım yemek yerdim avm de günde 4 defa okula gider gelirdim çocuk için arabamla e çocuk okula gitmiyor o masrafta yok mart başından beri kuaföre hiç uğramadım parfüm makyaj malzemesi almadım krem serum vs. aldım sadece.davet düğün vs.takı hediye masrafı da azaldı misafir de gelmiyor daha ne olsunnn :olamaz:
Ay aynen ya onlar hiç aklıma geldi kuaför masrafı yok paralı günler de kalktı düğünlere de gitmedim ama çok şeye zam geldi ama market alışverişi ikiye katlandı sokağa çıkma yasaklarında Luppo depolandı evlere :KK70:

böyle konulara yorum yapmaktan korkuyorum. daha cok türkiye meselesine dokundugu icin. ama kendimi tutamicam, hatta bir cok arkadasimiz beni kinar sanirim.

örnek bir: anannem emekli, emekli oldugunda sifir birikimi vardi ogularinin dügünü vs. aldigi emekli maasi aclik sinirinin cok altinda. resmen tasin suyunu cikarir 15 senedir emekli ve o emekli maasiyla kendine daire aldi kredi almadan...

örnek iki: esim ve ben. ben yarim gün calisirim tüm gün maasi alirim sirket arabam var benzin sorunum yok. bir evladimiz var. esim normal gelirin 4 misli kazanir sirket arabasi telefonu var. ve avrupada oldugumuz halde cok cok iyi kazandigimiz halde ay sonunda kredi kartina yükleniyoruz.
tek anladigim salagin en önde gidenleriyiz. baktim böyle olmuyor, biriktirmeyi beceremiyoruz krediyle ev aldik, tadilat yeni esya ayk uyk ederken iyice zora soktuk basimizi.... bu yüzden ailenin maskarasi olduk
Gerçekten çok ilginçmiş 🤔

Bundan sonra biriktirmek daha zor herşey zamlandı bugün markette gördüm 10 kilo un 35 tl yok artık dedim

Yaşlı insanlar birikim yapabiliyor çünkü yeni kıyafet almıyorlar bi yerine bişey olsa hemen dikiyorlar kayınvalidem ve kayınpederimden biliyorum durumları iyi fazladan bişey almazlar biz öyle mi yeni moda bişey çıksın hemen alıyoruz eski insanların para biriktirmesi daha kolay ki tasarruf nedir biliyorlar yeni nesilde tüketim çok

ben esimin maasi aldigi ilk gun baslangic olarak 200 300 lirayi hesabima attirip altin hesabi yapmayi planladim bu ay.
bayramlarda falan aldigi ikramiyeleride yok sayip bu sekilde degerlendirmeyi dusunuyorum.
ama bayram ikramiyesi planlarimdan henuz esimin haberi yok ☺️

ben esimin maasi aldigi ilk gun baslangic olarak 200 300 lirayi hesabima attirip altin hesabi yapmayi planladim bu ay.
bayramlarda falan aldigi ikramiyeleride yok sayip bu sekilde degerlendirmeyi dusunuyorum.
ama bayram ikramiyesi planlarimdan henuz esimin haberi yok ☺️
ben de annemin bayram ikramiyelerini ve banka transferinden alacağı 1200 tl yi bekliyorummm puha haaa daha aylar olmasına rağmen paraların yerini yaptımmm :KK70:

Merhaba arkadaşlar @Tanssss çok tutumlu olmaktan yana konu açmış o postu okuyunca biz aklıma geldi. Konu başlığından da belli olduğu üzere evet tek kuruş koyamiyouz kenara. Kira odemiyoruz hatta dairelerimiz var az kira getiriyor ama yinede çok şükür 6-7 bin civarı aylık gelirimiz bir tane çocuğumuz var. Günlük sigara eşimin kuruyemişi. kizima harcamalarimiz ki bu hic az değil bence 400-500 TL her ay kızıma harciyoruz. Gidip mekanlarda kahve hamburger yemelerimiz derken hic para kalmıyor. Bilmiyorum ben mi çok harcıyorum yoksa bu kadar gelire normal mi para kalmaması? Nelerden kisiyorsunuz nasıl yapipta para artiriyosunuz? Araba almak istiyoruz ama hala tek kuruş koyamadik düğünden kalma bı kaç bilexik dışında hiç nakit paramız yok
Bence çok normal.Ben asgari geçinme sınırına 8 bin diyorum.O da ucu ucuna ancak olur.

Bence çok normal.Ben asgari geçinme sınırına 8 bin diyorum.O da ucu ucuna ancak olur.
Yanlış anlamazsanız çok değil mi 8 bin yani bilmediğim için soruyorum ben mi yaşamayı bilmiyorum siz mi abartıyorsunuz evleri varmış 8 bin nasıl ucu ucuna yeter. Ev kredisi dışında bize kalan 4 bin şu son zamlara kadar sıkıntı yaşamadık geçinme konusunda 5 yıldızlı otelde tatilimizi de yaptık yedik içtik gezdik de (gerçi bu sene pandemiden dolayı evdeydik) ee harcamalarıma bakıyorum özellikle yemeden kısmam aldığım ürünlerin marka olmasına dikkat ederim meyvesi kuruyemişi vs eksik olmaz. Giyim konusunda miniğime kendime eşime kısmam beğendiysem z*radan da alırım. Bana bu dediğiniz paralar çok geliyor acaba ben mi yaşamayı bilmiyorum diyorum. Dışarıda yameyi pek sevmem hijenik bulmadığım için (yesemde güvendiğim güzel yerlerde yerim)belki o yüzden çok gitmiyordur. Bu son zamlarla evde olmamıza rağmen bizde zorlandık ama ondan öncesinde sorun yoktu ya da vardı da ben mi göremedim.

Back
X