Tek kuruş kenara para koyamamak

bende karton koliden araba yaptım içine oturuyor aşırı eğleniyor birlikte boyadik tavsiye ederim😂😂😂 yoğurt kutusunun kapağı direksiyon son model😆😆😆
Gülün gülün cok eglencelidir eminim 5 cocuga eziyet bi hayat yasatmak. Fukaraligin nesi komik ya. Sen akıl fikir ver su toplumdaki insanlara ya habire doguruosunuz bi de neye guveniosunuz.

valla benimde kafamda oturmadi.
bizimde ev kredisini dusunce cebimize net 4000 kaliyor
kizimin aylik masrafi 400 500 arasi degisiyor,bez mama masrafi degil oyuncakti normalde bizim ugramayacagimiz ama onu eglenmesi icin goturdugumuz açık alan oyun etkinlik parki vs.
mutfak masrafimiz mesela 1 ay pirinci bulguru toplu alip aylarca tukettigimiz icin geri kalan aylar en düşuk 800 lira, bu sadece ayin 15 inde yapilan alisveris,
daha ayin birinde bir daha kahvaltilik alisverisi yapiliyor 200 300 lira, bunun içinde et yok onuda toplu hallettim,
kuruyemis 200 lira ayrica, daha hic bisey yapmadan gitti 1800 lira
faturalari mazotu katsam 1000 de oyle gider 2800.
kaba hesap kaldi 1200, pazar masrafi meyve sebze kisin dogalgaz derken cebimize ay sonunda 200 300 lira ya kaliyor ya kalmiyor.
daha bu hesapta kiyafet alisverisi disarda bir cay icseydik yemek yeseydik demedik diyemedik cunku para bitti 😁
yazin biraz daha rahatliyoruz dogal gaz cikinca ama beş yildizli otelde tatil falan hayal.
apart falan ancak dediginiz gibi
Sizinki normal olan zaten. Ayda 4000 lirayla geçinilir. Ama geçnilir işte sadece. Şahane tatiller, gezmeler tozmalar, kaliteli gıda, kaliteli giyim olmaz.
Bunları yaptığını söyleyen arkadaşların ya ek gelirleri vardır ya etleri sütleri bakliyatları köyden falan geliyordur mutfak masrafı düşüyordur. Biz 2 kişiyiz aylık olağan giderimiz gezmeler tozmalar giyim falan hariç 4000’den fazladır muhtemelen.

Yanlış anlamazsanız çok değil mi 8 bin yani bilmediğim için soruyorum ben mi yaşamayı bilmiyorum siz mi abartıyorsunuz evleri varmış 8 bin nasıl ucu ucuna yeter. Ev kredisi dışında bize kalan 4 bin şu son zamlara kadar sıkıntı yaşamadık geçinme konusunda 5 yıldızlı otelde tatilimizi de yaptık yedik içtik gezdik de (gerçi bu sene pandemiden dolayı evdeydik) ee harcamalarıma bakıyorum özellikle yemeden kısmam aldığım ürünlerin marka olmasına dikkat ederim meyvesi kuruyemişi vs eksik olmaz. Giyim konusunda miniğime kendime eşime kısmam beğendiysem z*radan da alırım. Bana bu dediğiniz paralar çok geliyor acaba ben mi yaşamayı bilmiyorum diyorum. Dışarıda yameyi pek sevmem hijenik bulmadığım için (yesemde güvendiğim güzel yerlerde yerim)belki o yüzden çok gitmiyordur. Bu son zamlarla evde olmamıza rağmen bizde zorlandık ama ondan öncesinde sorun yoktu ya da vardı da ben mi göremedim.

Mutfakta ben de kaliteli ürün kullanmaya çalışırım bütçemize göre. Yediğim beyaz peynir 40 tl, organik yumurta 17 tl, et ve süt ürünleri (bebek de var) bunu hesaplayamıyorum bile.Bebeğin bezi, vitaminleri, kıyafeti şusu busu zaten bizden daha pahalı. Özel aşısı, doktor masrafı.. kasko, trafik, konut, dask, motorlu taşıtlar vergisi (ki bunlar hep taksitle, yani aylık bir gideri var) apartman aidatı, olmadık zamanlarda çıkan çatı parası, asansör parası, ortak alan bilmem nesi... beşyıldızlı otel 10-15 bin civarı(bu yaz için bakmıştık gidemedik tabi) bahsettiğiniz giyim mağazasında beğendiğim bot 700tl, kazak 400 tl, kabanları söylemiyorum bile. Temel ihtiyaçların dışında sürekli ortaya çıkan yan ihtiyaçlar.. Bu liste böyle uzar gider. Şimdi yanlış anlamazsanız ben size sormak istiyorum 4 bin tl ile nasıl yapıyorsunuz?

birikim olayi ayri mevzu da, cepte kotu gun parasi bulunmasi lazim diye dusunurum her zaman.

bir de insan keyifli yasarken de bazi tasarruf kurallarina uyabilir, bunu her daim yapmasa bile bir kac ay yapip dedigim kotu gun parasini biriktirebilir, bunu bir challange haline getirip eglenceli bile yapabilir.

Ben para biriktirmenin faydasını hep gördüm tavsiye ederim. Beksrken tek çalışırken maaşım da çok yüksek değildi 20 bin biriktrimistim. Şimdi evliyim . Yine tek maaşı biriktiriyoruz ev icin ve ilerde çocuğumuz olursa diye. Istediğim evi ve araba modelini yükseltirsek tahmini 7 8 yıl belki daha fazla bu kadar biriktirme derdinde olmam. Ev ve araba bizler için önemli. Kirada oturmak zor. Kiyafet ayakkabı dışarıda yemek sürekli olursa birikim olmuyor. Hepsini dozunda yapmanız tavsiye ederim. Aldığıniz paranın yüzde 20 ile 30unu biriktirin.
Mesela saglik gideri vs oluyor ona çok para gidiyor Bu gibi ihtiyaçlar için de kenara para koyuyoruz. Eşim özelde bi mr bi tahlil yaptırdi yüksek miktar para istediler. Devlet hast zaten gidemiyoruz hem dolu hem iş durumlarından ötürü.

Sizinki normal olan zaten. Ayda 4000 lirayla geçinilir. Ama geçnilir işte sadece. Şahane tatiller, gezmeler tozmalar, kaliteli gıda, kaliteli giyim olmaz.
Bunları yaptığını söyleyen arkadaşların ya ek gelirleri vardır ya etleri sütleri bakliyatları köyden falan geliyordur mutfak masrafı düşüyordur. Biz 2 kişiyiz aylık olağan giderimiz gezmeler tozmalar giyim falan hariç 4000’den fazladır muhtemelen.
benim tereyagim salcam zeytinyagim zeytinim hep ailelerden geliyor ona ragmrn boyle ki bir mutfakta giderler arasinda en pahali seyler tereyag ve zeytin yagi
bunlar haric bu sekilde yani.

Nerede yasadiginiza bagli mesela biz kucuk bi ildeyiz aylik gelirimiz 7 bin civari.evimiz arabimiz var bize yetiyor ama birikim yapamiyoruz.zaten birikim yapmak gibi bi amacimizda yok arabamizin kredisini öduyoruz gerisi harcamalara gidiyor.buyuk bi ildeyseniz para biriktirmek zor gercekten

aynen normali bu yani 4000 lirayla oyle hem herseyi yiyeyim etinden sutunden yogurdundan hemde tatile gideyim 6 yildizli otelde yiyip icip yatayim mumkun degil.
Yalan söylemekle itham etmiyorum asla, yanlış anlaşılmasın ama muhakkak bir farklı kaynak vardır ortada diye düşünüyorum böyle mucizeler yaratanlarda.

Nerede yasadiginiza bagli mesela biz kucuk bi ildeyiz aylik gelirimiz 7 bin civari.evimiz arabimiz var bize yetiyor ama birikim yapamiyoruz.zaten birikim yapmak gibi bi amacimizda yok arabamizin kredisini öduyoruz gerisi harcamalara gidiyor.buyuk bi ildeyseniz para biriktirmek zor gercekten
Küçük ilde ne değişiyor mesela? Ben de yaşadım küçük bir ilde kira dışında her şey hemen hemen aynıydı. Deterjanın, sabunun, şampuanın, unun, yağın, şekerin fiyatı; verginin, faturanın, kredinin ödemesi değişmiyor ki. Değişen tek şey sebze meyve fiyatı kira masrafı olmayınca. O da ev giderlerinde en ucuz kalem zaten. Mandalinayı ben 5 liraya alıyorsam siz 3 liraya alırsınız, yediğimiz haftada 2 kilo.

Yalan söylemekle itham etmiyorum asla, yanlış anlaşılmasın ama muhakkak bir farklı kaynak vardır ortada diye düşünüyorum böyle mucizeler yaratanlarda.
kesinlikle oyle benim gezmem tozmam disarda yemem icmem cok çok nadir olmasina ragmen her sene şubatta aileler bi destekliyor cunku evin sigortasi arabanin sigortasi şu bu o ay sirtimiza top yekun biniyor.
araba bozulsa destekliyorlar çunku bizde birikim yapma imkani 0 ekstra masraf bunlar bizim icin.
bu ay esime gune girdim dedim aylik 300 atayim kenara diye oda kıs geldi kizin masraflari okadar fazla olmaz kiyafetlerini tek seferde aldim bu sene vs hesabi yapip atabilirsem atacagim ama bakalim pek umutlu degilim gercide deneyecegim.
gecen senelerde kizimin dogum gununde bayramlarda falan verdikleri harcliklari saklardim kışa hazirlik olsun diye bu sene onlarida biriktirmeyi planliyorum çunku bez mama masrafi bitti artik eskiden beze mamaya verdigim parayi koseye atabilirim belki diye dusunuyorum

Bu para mevzuları o kadar göreceli ki. İstanbul' da yaşamaya, evin kira olup olmamasına, kaç çocuk olduğuna, onların yaşlarına, kadının çalışıp çalışmamasına vs. göre değişir. Bu kadar değişkenin farklı sonuçlar çıkardığı bir konudan konuşmak boşa kürek sallamak gibi.

Şunu mutlaka söylemek gerekir: Bir ailede mutlaka ama mutlaka 'kötü günler' için kenarda bir miktar para olmalı. Bu tercih değil zorunluluktur bence.

Evet aynen dediğiniz gibi keyfimden kesersem birikir biraz. Ama şu oluyo bana genelde bugün yemezsem gezmezsem yarın bı deprem olduğunda veya hastalanirsam ne kıymeti var para biriktirmenin deyip vazgeçiyorum. Bu tutumlu insanlar böyle düşünmüyorlar mi acaba

Anlattığınız kadarıyla kısmadan yaşıyorsunuz ya yarın ölürsem diye düşünerek.

Öyleyse beklenti içine girmenizde yanlis.

Bir başkası üzerinden yorum yapmak doğru değil.

Herkes kendine göre yaşıyor .

Türk-İş Araştırmasına göre 2020 Ekim ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.482,28 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 8.085,62 TL oldu.

Siz zaten yoksulluk sınırının altında yaşıyorsunuz.Nasıl para biriktirebilirsiniz ki imkansız.Ayın sonunu getirebilmeniz yeterli gördüğünüz üzere
Kime göre neye göre :skandal:ustume Toprak atın megersem ölmusum çoktan

Merhaba arkadaşlar @Tanssss çok tutumlu olmaktan yana konu açmış o postu okuyunca biz aklıma geldi. Konu başlığından da belli olduğu üzere evet tek kuruş koyamiyouz kenara. Kira odemiyoruz hatta dairelerimiz var az kira getiriyor ama yinede çok şükür 6-7 bin civarı aylık gelirimiz bir tane çocuğumuz var. Günlük sigara eşimin kuruyemişi. kizima harcamalarimiz ki bu hic az değil bence 400-500 TL her ay kızıma harciyoruz. Gidip mekanlarda kahve hamburger yemelerimiz derken hic para kalmıyor. Bilmiyorum ben mi çok harcıyorum yoksa bu kadar gelire normal mi para kalmaması? Nelerden kisiyorsunuz nasıl yapipta para artiriyosunuz? Araba almak istiyoruz ama hala tek kuruş koyamadik düğünden kalma bı kaç bilexik dışında hiç nakit paramız yok
Her ay maaş alınca bin ya da ikibin banka hesabına koyun. Farzedin ki maaş yedibin değil Bes bin. Kalan parayla geçinin. Hatta altın hesabı açın paraya para demeyin😂😂 para biriktirmek bı zaman sonra hobi haline gelir. Köşede para olması güzel bişey insan rahat hissediyor. Birde kimseye söylemeyin. Yoksa habire borç isterler. İstemese bile beklerler. 😂😂 Tek püf nokta ay başı maaş alınca köşeye atın. Ve o parayı saymayin. Kalan parayla geçinmeye ogrenceksiniz. 😎😎 Sonra bana teşekkür etmeyi unutmayın 😂

Ilk maasi alinca bi 300 500 atin kenara onu unutun yani o para yokmus gibi tabi nakit olarak atmayin harcamaya daha musait çunku o fiyata gram alip atabilirsiniz.. sonra o ay bakin bakalim cok da sikismiyorsaniz o sekilde devam edin.. ama sikisiyorsaniz sonraki daha az atarsiniz kenara

Dairelerimiz var demissiniz hayatı yaşayın o zaman
bir kenara atma derdiniz olmasin bu dünya ölenlerin ceyrek altınları ve yemeyip içmeyip bıraktıgi paralarla devam ediyor. 7bin maaşla 3 kişilik aile ancak gecinir.
Hihi birgun bir hastalik issizlik durumunda da evi satarlar artik.. en basit ornek dune kadar cogu kisinin iyi kotu bi isi geliri varken bir virus geldi cok kisi issiz kaldi.. ne olursa olsun kotu gun icin az da olsa kenara atmak lazim

Biz olduğunca kaliteli mutfak masrafı yapıyoruz mutfağa harcadigim paraya icim yanmaz bı nevi sağlık için yatırım o da. Dışarda yediklerimiz hamburger mesela 20-30 TL arası menüler bunlar hem sağlığımıza hem kesemize zarar veriyor. Alışkanlık mi ne bu bilmiyorum mesela düşünüyorum para biriktirmek zevkli bısey mi acaba diye.

Ilk maasi alinca bi 300 500 atin kenara onu unutun yani o para yokmus gibi tabi nakit olarak atmayin harcamaya daha musait çunku o fiyata gram alip atabilirsiniz.. sonra o ay bakin bakalim cok da sikismiyorsaniz o sekilde devam edin.. ama sikisiyorsaniz sonraki daha az atarsiniz kenara
İşte aslında tek bı maaşla bu olsa olur ama bizim kiralarla beraber 7 bin 3 ayrı daire 3 de ayrı zamanlarda getiriyor eşimin maaşı 4 bin civarı hepsi farklı zamanlarda geldiği için para koymak bundan mi zor oluyor yada ben mi beceremiyorum. Para harcamayı çok seviyorum sorun bu aslında farkındayım ama bunu nasıl zevkli hale getirebilirim

Back
X