• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek maaşla

Arkadaşlar üniverstede ikiçocuk birden okutan var mı
biraz kazandıgınız maaşla ilgili bi durum ablamla abim arasında 1 yas var ikiside aynı anda gitti üniye babam tek basına altından kalktı zorlukları da var tabi .
İyi bir maaşınız varsa zorda olsa çocuklarınızı okutursunuz ama askeri ücret ve o civardaysa zor gelebilir

çocuklar da part time iş bulsa destek olsa?

2 kısı calısıyoruz 1 cocugu anaokulunda oturuyoruz
ıste hep sıka sıka tuta tuta

Maaşın durumuna bağlı. Bir öğrencinin aylık masrafının 750-1000 tl olduğunu varsayarsak iki öğrenciye asgari 1500 lira harcanacak. Maaşın en az 4000-5000 civarı olması gerekir ki kıt kanaat okutulsun.

Eş ögretmen 4 çocuk var 2 evim 1 araba var evler kayınpederden çocuklar üniversteye hazırlanıyor ikisi biri 3üncü sınıf en küçük2 yaşında kusura bakmayın yeni üyeyim biraz karışık oldu

Eş ögretmen 4 çocuk var 2 evim 1 araba var evler kayınpederden çocuklar üniversteye hazırlanıyor ikisi biri 3üncü sınıf en küçük2 yaşında kusura bakmayın yeni üyeyim biraz karışık oldu

Yani bir şekilde okutmak gerekir. Sonuçta kazanırlarsa okutmayacak mısınız? Çok daha zor şartlarda okuyanlar var. Gerekirse onlar da yarı zamanlı çalışırlar ve kendilerini kurtarırlar. Ama ben biraz olsun geleceği olan bölümleri okumalarını tavsiye ederim. Bir de öğrenim kredisi alırlarsa, işe giremezlerse mezun olunca sıkıntı olur.

Bence mümkündür. Devlet yurtları kötü ama Eskişehir, Ankara ve İzmir'de apart tarzı yerler var. Öğrencilere has ve güvenilir yerler. Araştırırsınız. Bir arkadaşım Eskişehir'de aylık 300 tlye kalıyordu. Mutfağı vardı, 2kişi paylaşıyorlardı.
Çocuklarınız part time çalışabilir, ben hep çalıştım, iyi de oldu. Aileme çok yük olmadım.

Ayrıca çok başarılı öğrencilerse özel okulları burslu kazanabilirler. O zaman hiç masraf yapmanıza gerek yok. Yurt, yemek ve kitap bursu veriyor özel okullar. Zaten parada ödemiyorsunuz. Dereceye girerse aylık burs bile bağlıyorlar.

Özel okullar sadece eğitim bursu veriyorsa, tavsiye etmem. Yemek parası çok fazla oluyor çünkü.

Birde İstanbul düşünmesinler. Okumak pahalı İstanbul 'da.

Yok canım fikir için sodum tabikide okutacam zaten babamız eften püften bölüme göndermez

neeeyyy Allah yardımcınız olsun.

zor. çocuklar da çalışsın, ben çalışıyorum , ailemden sadece 200 tl alıyorum.. onları zorlamıyor...

şöyle diyeyim kardeşim bir ayda 1500 harcıyor üniversitede.. ki öyle gezeyim , tozayım para harcıyayım kafasında değildir. ama gidiyor

Babam 3 cocuk okuttu universitede, ikisi de aile disindaydi ve tek maasla. :KK14:
Biz de ayni anda okurken babamdan ben para bile almazdim, kredi ile okudum. Yani 1500 falan hikaye bence..

Back
X