• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek maaşla

hım yalan söylüyorum galiba
Hayir onu kasdetmedim, bu soru o kadar sacma bir soru ki cocugun gittigi okula, rkadas cevresine gore degiskenlik gosterir. Benim de ayda 2000 3000 harcayan arkadaslarim vardi ama bu tamamiyle aile ile alakali. Durumun varsa harcarsin ama yoksa 300 tl bile yeter sana. Okul secimleri bile etkili bu konuda.

Ailem bana kuruş yollamaz, geçen sene de yurtta kalıyordum. 300 lira burs bir güzel de yetiyor okumak isteyen insana. Ama 2 ev 1 araba olan başvuruya kimse yurt çıkarmaz. İşin içine özel yurt ya da ev girince 1000 lirayı vurduruyor. Asgari ücretten daha fazla yani. İmkansız gibi bir şey. Çocuklar hem çalışıp hem okumak zorunda.

Hayir onu kasdetmedim, bu soru o kadar sacma bir soru ki cocugun gittigi okula, rkadas cevresine gore degiskenlik gosterir. Benim de ayda 2000 3000 harcayan arkadaslarim vardi ama bu tamamiyle aile ile alakali. Durumun varsa harcarsin ama yoksa 300 tl bile yeter sana. Okul secimleri bile etkili bu konuda.

''hikaye bence'' derseniz direkt kendiliğinden uydurulmuş bir durum kastetmiş olursunuz ancak öyle değil bizzat yaşıyoruz.

-400 yurt (devlet yurdu cıkmadı)
-450 yemek (yurtta yemek dahil değil her öğün en düşük 5 liralık harcarsa bu oluyor)

durumumuz olsa da olmasa da ''mecbur'' kaldığımız ve ''lükse girmeyen'' ''isteğe bağlı olmayan'' asgari harcama tutarımız bu kadar maalesef.

''hikaye bence'' derseniz direkt kendiliğinden uydurulmuş bir durum kastetmiş olursunuz ancak öyle değil bizzat yaşıyoruz.

-400 yurt (devlet yurdu cıkmadı)
-450 yemek (yurtta yemek dahil değil her öğün en düşük 5 liralık harcarsa bu oluyor)

durumumuz olsa da olmasa da ''mecbur'' kaldığımız ve ''lükse girmeyen'' ''isteğe bağlı olmayan'' asgari harcama tutarımız bu kadar maalesef.
Iste bu durum da zaten degiskenlik gosteriyor dedim herkes ayni hayati yasamiyor. Ben kredi ile okudum mesela, yazlari parsmi biriktirdim vs. Ablam da kardesim de sizin durumunuzdaydi ama 3 kisi okuduk. Ablam da kredi ile okudu. Ama herkes 1500 harcayacak degil..

Ben de bunu dicektim, 2 ev , 1 araba var ortada , konu sahibesi fakir degil ki. Evlerden birini ya da arrbayai satsalar, memleketteki tum cocuklari okuturlar :)

Benim çocuğum okuyamayacaksa ,boğazlarından kısacaksam neyleyim beni iki evi arabayı tarlayı takkayı ..

tçoçukları okumaktan zorlanıyorsunuz..neden 4 çocuk..o zaman dairelerden birini satıp çocukları okutacaksınız..durum çok iyi..birde araba var..onun vergisi felan..onu düşünmüyorsunuzda..çocukların okumasına gelince nasıl okutayım diyorsunuz..:KK35:

Evler kayınpederden demiş belki o satmaya izin vermiyordur yada tapu kayınpederin üstüne olabilir.

Ozel degilse eger ite kaka belki olabilir. Universite ogrencileri icin part time isler var. Kyk bursu da var 300e yakin. Kendi harcliklarini cikarabilirler.

Evlerden eğer kira felan geliyorsa bende zorluk olmaz.Allah kolaylık versin.
Teyzem ev temizliğine gider kızıda üniv. istanbulda kazandı.Hem çalışıp hem okuyor.
Part time çalışabililer yani.

Öğrenci benim gibiyse okutulur. :KK53: Şehir dışında mı okuyacaklar, yanınızda mı? Yol masrafı çok mu olacak, kitap araç gereç gibi masraflar çok mu az mı? Bunlar çok önemli. Emekli çocuğu olarak öğrenim kredisi bile almadan okuduk biz kardeşimle.

okuduğu şehre ve bölüme göre değişir. bulunduğunuz şehirde okuyacaklarsa barınma masrafı olmayacağından sıkıntı olmaz okurlar bence. Bir de evler kayınpederin demişsiniz, üzerinize tapuda görünmüyorsa burs/kredi durumu da olur sıkıntı çıkmaz.

Ailemin durumu iyiydi abimle ben ayni yillarda okuduk.
ama kayinpederim kucuk esnaf, kaynimin som senesinde esim 1. Siniftaydi, hem calisti hem okudu, kaynim mezun olup calismaya baslayinca esime destek oldu, biz son siniftayken de esim duzenli calismaya baslamisti, gorumcem kazandi esim de onu okuttu 4 yil. Yani bolumlerine bagli olarak calisip okuyabilirler, devlet yurdunda kalirlar, yetiskin insanlar sonucta ayaklarini yorganlarina gore uzatirlarsa bir sekilde duzen oturtulur diye dusunuyorum.

Eş ögretmen 4 çocuk var 2 evim 1 araba var evler kayınpederden çocuklar üniversteye hazırlanıyor ikisi biri 3üncü sınıf en küçük2 yaşında kusura bakmayın yeni üyeyim biraz karışık oldu
2 evin varsa çok sıkıntı olmaz kirasını alıyorsundur.

şöyle diyeyim kardeşim bir ayda 1500 harcıyor üniversitede.. ki öyle gezeyim , tozayım para harcıyayım kafasında değildir. ama gidiyor
çok harcıyomuş insanların asgari ücretle kıtkanaat ev geç,ndirip çocuk baktıgını düşünürsek tek kişi için bu para çok fazla bence 500 -700 yeterli

çok harcıyomuş insanların asgari ücretle kıtkanaat ev geç,ndirip çocuk baktıgını düşünürsek tek kişi için bu para çok fazla bence 500 -700 yeterli
400 yurdu 450 her öğün 5 liralik bir yemek yemiş olsa yemek parasi oluyor...

Gidiş geliş yaptigi oluyor ve uzak üniversite bir gidip gelmesi toplam 130 lira.... yani toplam 980 lira mecburi gideri..

Üniye hazırlanan iki çocuk var en küçüüğü de iki yaşında:KK57: Daha ikisine gelecek vermekten endişelisiniz ama üstüne iki daha yapmışsınız.Sende çalış dicektim ama küçük çocuğun var
Allah yardımcın olsun canım bu şartlarla çok zorlanırsın.:KK12:

Back
X