Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet yarın gidip çocuğu da sokağa atarım bu kafayla ben....çok merak ettim çallışıyormusunuz evladınız için maddi anlamda kendi adınıza bir birikip yapıyormusunuz.Yoksa sadece ben evladımı iyi yetiştiriyorum bahtı güzel olsun deyip çayınızı yudumlarken mi bu yorumu yapıyorsunuz.
Yanlız o değilde cocuğunuza güvenmiyorsunuz da kocanıza guveniyor musunuz belki boşanacaksınız falan siz bunu da düşündünüz mü hiç
Konu sahnbine istemsizce katılıyorum hanımlar çevreyi bırakın ananemin başına geldi. Dedem genç yaşta vefat etmiş. Ananem ise eşinin karda kışta yol parası vermeden eve bile yürüyerek artıra artıra ev aldılar ki bu dediğim yer soğuğuyla meşhur bi ilimizdir. Ananem 6 çocuğunu eşinden kalan maaşıyla yetiştirdi okuttu evlendirdi. 2 oğluyla ilk seneler o evde gelinleriyle yaşadı sonra bi dayım ayrı ılerı sokakta bi eve kiraya geçti ki diğer oğlu evlenirken gelinine kızım benle yaşamak istemezsen ayrı eve çıkın o da ben yaşarım anne dedı . Gelin görün ki yıllardır yengem küfürler hakaretler yemek dahi önüne koymazmış bize ağlayarak anlatır bk biz istanbuldayız bu arada. Dayım iyidir tasvıp etmesemde bu konudan bır kaç kere kavga etti. Sonra ev kentsel dönüşüme girince o evın parasıyla ev aldılar ananem altınlarını dahi verdi şimdi diğerlerıdd bıze verıceksın altın para dıye yakasına yapıştılar maasının yarısı eve erzak alır. Şuan gelini benım evımde oturdun kolundaki bılezığı yaptın benım evımde oturuyorsun ıstemıyorum ya da maaş kartını bana ver dıyor dövmeye kalkıyor. Kira geçicek kendi evini bırakıp dayımda kalp hastası oldu hastanelik oldu bu durumdan ama yengem yıne aynı ıstemıyor torunları bıle ınsan yerıne koymuyor cephe aldırdı dığer yemgemdeıstemıyor kızlarına gıtsın o bakmıyorsa ben nıye bakıyım der dığer kızı ıster ordada çekınıyor damat bır gun bır sey der mı dıye babam çağırıyor anne gel burası senın evın dıye ama o kadar çekınıyor kı gözyaşlarını görmenız lazım
Ne diyecegımı bılemedımBiliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Tek çocuğum var.7 yaşında oğlum. Çalışıyorum eşimle maaşlarımız eşit düzeyde. Bir ev almayı planlıyoruz ve evin tapusunu eşimin üzerine yapmak zorundayız çünkü konut kredisini eşim çekecek ve krediyi kim çekerse ev tapusu onun üzerine olmak zorunda banka eve ipotek yaptığı için. Krediyi birlikte ödeyeceğiz eşimle aramızda senin paran benim param durumu hiç olmadı zaten.Ancak allah gecinden versin ama olur da eşimin benden önce vefat etmesi durumunda Oğlumun bu evdeki miras hakkı 3/4 benim ise 1/4 olacak kanunen.Yani oğlum istediği zaman bana anne bu evin büyük bölümü benim çık bu evden diyebilecek ilerde.
Hiç böyle birşey aklımda yoktu ama bir yakınımızın başına geldi tek çocuklu bir aileydi eşi vefat edince oğlan 2 ay geçmeden eşinin de dolduruşu ile annesini bu ev benim diyerek evden çıkarttı ve evi sattı bir güzel karı koca parasını yediler.Anne kiraya çıkmak zorunda kaldı emekli maaşı ile sürünüyor .Şimdi ben ne yapayım her anne oğlum böyle birşey yapmaz der ama ya yaparsa bunca yıllık emeğimizin böyle heba olması da çok üzücü olur.Tapuyu eşim ve benim üzerime ortak tapu olarak çıkarılmasının yolu var mı dır acaba?
Şöyle ki zaten o kendi eviydi başta konuşmuşlardı kızım benle yaşamazsan ayrı evde oturun o da kabul etti sonra bu ev kentsel dönüşüme girdi de daha belediyeden ses çıkmadı bir ev aldılar krediyle peşinatıda ananem verdi birikmişiyle dul maaşından bır de altınları vardı azcık onu verdı oğluna bı ev alındı şimdi kendi evınde ıstenmıyor kı onun evınde yaşarlarken benım ananemın maasını herkes yerdı. Bu evıde alırlarken daha bı ev alınsınlar ananem rahat etsın dıye babam 40 bın lira hedıye ettı 200 e aldılar evı ama ıstenmıyor dığer cocukları bı gun eve toplandılar onun yanın geber artık gıt evımden dıye hakaretler etmış dayımda hatta dayanamamış tasvıp etmedıgım bır sey yapıp vurdu bır kaç kere öyle anlatıldı. Ananemde oğlum yapma ben gıderım dedı teyzemde bı sure kalıyor kıraya çıkıcak bır de dul maasını ıstıyormuş yengem benım evımde kalıyorsun bana para ödicen dıye ama yemek vermıyırmuş acıkınca yaşlı kuru ekmek yermış . Sızın dedıgınız gıbı dıyoruz gel dıyoruz bız de kal da çekınıyor kabul etmıyor kıraya cıkayım dıyor. Diğer yengem hıc ıstemıyor bu yemgemle bırbırlerını fişteklşyor dıger yengemde zaten hıc almaz altın verdı bızedd versın dıye yaşlı kadını ınsan yerıne koymuyorlar bır de yazları bıze gelir gıdınce yengem ıyıce tek alışıyor hepten ıstemıyorÇok üzüldüm babannenize.
Aslında çözümü aynı ev değil. Kimse kimsenin evinde kalmamalı, ister istemez yük olunuyor.
Kaç kardeşlerse hepsi bir miktar her ay gönderecekler, emeklisiyle kendi evinde yaşayacak. Bunun için bastıramaz mısınız? Kadıncağız son günlerinde en azından huzurla kendi evinde yaşar Özgür özgür
Eşim adına eminim ki bana birşey olsa da evladımızı asla madur etmez ya da ev tapusu benim olsa ben de evladımı madur etmem. Ama oğlumun hayırsız bir evlat olmayacağının da garantisi yok.Ben oğlumu en iyi imkanlar ile yetiştirmeye çalışıyorum Zaten ilerde varımız yokumuz onun yine de erkek evlatlar olaya bir kadınlar kadar duygusal bakamıyorlar malesef.
Ortak tapu oluyor, tapu dairesine gidin sorunBiliyorum daha şimdiden bunları mı düşünüyorsunuz diyeceksiniz ama :)
Tek çocuğum var.7 yaşında oğlum. Çalışıyorum eşimle maaşlarımız eşit düzeyde. Bir ev almayı planlıyoruz ve evin tapusunu eşimin üzerine yapmak zorundayız çünkü konut kredisini eşim çekecek ve krediyi kim çekerse ev tapusu onun üzerine olmak zorunda banka eve ipotek yaptığı için. Krediyi birlikte ödeyeceğiz eşimle aramızda senin paran benim param durumu hiç olmadı zaten.Ancak allah gecinden versin ama olur da eşimin benden önce vefat etmesi durumunda Oğlumun bu evdeki miras hakkı 3/4 benim ise 1/4 olacak kanunen.Yani oğlum istediği zaman bana anne bu evin büyük bölümü benim çık bu evden diyebilecek ilerde.
Hiç böyle birşey aklımda yoktu ama bir yakınımızın başına geldi tek çocuklu bir aileydi eşi vefat edince oğlan 2 ay geçmeden eşinin de dolduruşu ile annesini bu ev benim diyerek evden çıkarttı ve evi sattı bir güzel karı koca parasını yediler.Anne kiraya çıkmak zorunda kaldı emekli maaşı ile sürünüyor .Şimdi ben ne yapayım her anne oğlum böyle birşey yapmaz der ama ya yaparsa bunca yıllık emeğimizin böyle heba olması da çok üzücü olur.Tapuyu eşim ve benim üzerime ortak tapu olarak çıkarılmasının yolu var mı dır acaba?
Kızlar konu biraz garip ama ben çok da haksız bulmadım konu sahibini benim aklima gelirmiydi hiç sanmıyorum ama bu yüzden elimde avucumda birşey yok aclık sınırında yaşıyorum![]()
İnanın yorumları şaşkınlıkla okuyorum.Nasılda bencil paragöz vicdansız anneye bağladınız konuyu. Benim evladımdan sakındığım bir mal yok.Her anne gibi ben de oğlumu vicdanlı, bize ve vatana hayırlı olsun diye elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak yetiştirmeye çalışıyorum.Okul hayatı da buna dahil yaşadığımız şehrin en iyi kolejinde okutmaya calışıyorum oğlum için her ay ciddi bir tutar aktardığımız bir birikim fonumuz var üniversite ve yurtdışı eğitimini gönlünce yapabilsin diye.Benim de aklıma böyle bir şeyi düşünmek gelmezdi hatta ilk olarak ben de sizin gibi bu düşünceden utandım.Ama anlattığım gibi yakınımızın başına böyle bir olay gelince o annenin göz yaşları gözümün önünden gitmiyor.O anne aslında evi elinden gitti diye değil oğlunun hayırsızlığına ağlıyor ve hala benim oğlum yapmazdı ama gelin aklını çaldı diyerek kendi oğlunu kalbinde aklamaya çalışıyor.
Buradaki klavye kahramanlarına sesleniyorum ne çabukta vicdansız anne, hemen boşa bu adamı, kendinden utan diye insanları dertleri ile yaftalıyorsunuz.Ne kadar da hayatlarınız mükemmel sizin eşiniz sizin çocuğunuz asla bunu yapmaz kafasındasınız.Bazen hayat çok acı şekilde size de tokat atıveriyor.
Benim konuma gelince yıllardır sabahın kör karanlığında kalkıp işe giyorum evim için evladım için ve tabiki kendim için.Bu ev benim bütün bu emeklerimin karşılığında kendim için ayıracağım tek yatırım olacak.Geri kalan tüm gelirim oğlum için zaten.Bu durumda bu ev ile ilgili ileri de her türlü yaptırımın eşimin ve benim elimde olmasını istemek çok da büyük bir talep değil bence.Kanunen yanlış bildiğiniz şu evlilik birliğinde alınan evler boşanma durumunda ortak sayılıyor ama miras hukukunda tapu sahibine bakılıyor eşin de o ev alındığında çalışıyor olmasının bir hükmü yok eşler sadece 1/4 hakka sahip geri kalan 3/4 hak çocukları arasında paylaştırılıyor.Benimde tek çocuğum olduğu için 3/4 oğlumun oluyor.