• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek şişman beyniniz

Bir taraftan kilo vermeye çalışırken, diğer yandan bilinçaltınızda kilo almanız gerektiğine dair mesajlar varsa bu durum direnç oluşturacaktır. Bildikleriniz değil, inandıklarınız gerçekleşir
TARTI

Kilo problemi yaşıyorsanız, bundan sonra sık tartılmak kesinlikle yasak. Tartının kilo almayı zorlaştırdığı hatta kilo aldırdığı bir gerçek. Kilo verdiğinizi bilseniz dahi tartıya çıkmayın, özellikle bu dönemde çıkmayın. Ama ben tartıda kilo verdiğimi görünce moralim yerine geliyor, motivasyonum artıyor diyor olabilirsiniz. Dinleyin öyleyse:

Kaç kg verebileceğinizi çok iyi bilirsiniz, ama kaç kg veremeyeceğinizi de çok iyi bilirsiniz. Hangi kiloya geldiğinizde kilo vermenin duracağı ve vermenin zorlaşacağı da bellidir. İşte tartıya çıkmanın tehlikesi de bu noktada başlıyor:

Eğer 70kg’ın altına inemeyeceğinize inanıyorsanız, o zaman bunun gerçekleşmesi kaçınılmazdır. 70kga geldiğinizde bilinçaltınız kilo vermeyi durduracaktır. Aslında bu komut “70kg olduğunda kilo vermeyi durdur” komutudur. Kilo 72 ne kadar güzel, kilo vermeyi durdurmama 2kg kaldı… ve beklenen an, 70kg olduğunuzu gördünüz ve bilinçaltınız emreder “70kg oldun, kilo vermeyi durdur”.

Hergün tartıya çıkmakla kendinize kötülük yaparsınız. Tartıya belirli bir süre çıkmazsanız, kaç kilo verdiğiniz bilmezsiniz ve 70in altına inersiniz ve bu 70in altına inememe inancınız da kırılır.Kıyafetlerinizden anlayın, aynadan anlayın ama tartıya çıkmayın!!! (45gün yada 2 ay). Direnç noktasına 5-7kg kadar yaklaştıysanız, tartılmayı bırakın. 2-3kilo takıntısı olanlar varsa, en az 45 gün hiç tartılmayın. Direnç noktasını geçtiğinizi düşündüğünüz zaman tartılın, sonra yine 45gün – 2 ay tartılmayın.

Diyetisyene gidiyor bile olsanız, rica edin, not etsin ve size söylemesin tartıda çıkan rakamı.

DOLAPTAKİ HAYALET

Kilo verirken yaşadığımız zorlanmayı, neden kilo alırken yaşamıyoruz. Kilo alırken bilinçaltınızla bütün değilsiniz ama alırken büyük bir bütünlük içerisindesinizdir.

Düşüncenizdeki yanlışların ne olduğunu bulmadan kendinizi değiştiremezsiniz. İnançlarınız ve ruhunuz kilo almayı mı yoksa kilo vermeyi mi destekliyor?

Eski kıyafetler bize nasıl kilo aldırabilir ki? Onları yemiyoruz ya? Kilo vermeye devam ettiğiniz bir süreçte olduğunuzu düşünelim. Kendinize hiç sordunuz mu, eski kıyafetleriniz neden hala dolapta duruyorlar? Cevabı çok açıktır, daha sonra giyebilmek için!

Peki insan zayıfladıktan sonra eski kıyafetlerini neden atmaz ve neden onları daha sonra giyebileceğini düşünür? Bu sorunun acı bir cevabı vardır: Çünkü nasılsa tekrar kilo alacaktır!
“Zaten sürekli kilo alıp veriyorum, dolapta dursunlar, alınca tekrar giyerim.”

Esasında bilinçaltına verdiğimiz komut şöyledir:
Yani ben nasılsa tekrar kilo alacağım, kıyafetlerimi saklamalıyım. Eğer gerçekten kiloları geri almayacağınızdan emin olsanız, onları hala evde tutar mısınız? Bu soruyu kendinize sorun. Cevap kesinlikle belli: Tutmazdınız. Belki bir tanesini hatıra olarak saklar, diğerlerini verirdiniz.
Televizyonunuzu, koltuğunuzu değiştiğinizde eskisini evde mi saklıyorsunuz hala? Hayır tabi ki. E o zaman bedeninizi değiştirdiğinizde neden hala eski kıyafetlerinizi gardrobunuzda tutuyorsunuz

Kısacası zihninize şöyle dediniz bile: “En kısa zamanda tekrar kilo al!” Ardından da hiç zorlanmadan geri alırsınız zorlanarak verdiğiniz tüm kiloları. Zihniniz gerekli komutlarla iştahınızı açabilir, size fazla yemek yedirebilir, tembelleştirebilir. Gerekli kimyasallar salgılandığında bütün bunlar ortaya çıkacak olağan durumlardır.

Yapılması gereken en doğru hareket, kilo vermeye başladıkça size bol gelen kıyafetleri vermek yada daraltmaktır. Daraltmak da bir yere kadar işe yarar.

Tekrar kilo almaya başlasanız bile, bilinçaltınız bilsin ki elinizin altında hemen giyebileceğiniz giyecekler yok. Elinizin altında kıyafetler bulamayın ki, bilinçaltı bunun doğal bir süreç olmadığını anlasın. Bu sizi durduracaktır. Size bir uyarı gibi gelecektir.

Bedeninizde kendinize açmak istediğiniz yer gibi, dolabınızda da o boşluğu yaratın. İçsel bir huzur ve boşluk duygusu gelecek ve bilinçaltınız da rahatlayacak.

İnmek istediğiniz kiloya dair yeni kıyafetler almalı mıyız?Kendinize sorun, gerçekten inmek istediğiniz kiloya ineceğinizden emin olsaydınız, istediğiniz kıyafeti almak için bekler miydiniz? Beklemez, alırdınız değil mi? Küçük beden bir kıyafet alıp, görüş alanınızda bir yere koyarsanız,bilinç altınıza yeni bir mesaj gönderirsiniz. “Ben %100 bu kiloları vereceğim. Bu yüzden bu kıyafeti aldım. Komut bellidir: “En kısa zamanda zayıfla!”.

Sağlıkta da ne mucizeler olmuştur; yürüyemez denen hastalar yürümüş, 1 yıl ömrü kaldı denen hastalar yıllarca yaşamıştır. Sizi gerçekten derinden coşturabilecek bir kıyafet alın. İçine giremeseniz bile… Gözünüzün önünde bir yere koyun. Nasılsa bu hedefimi bir gün gerçekleştireceğim ve bunu bu kıyafeti alarak kanıtlıyorum. Bu eylem zihnimize verdiğimiz mükemmel bir komuttur. Zamanı ve hızını bırakın bilinçaltınız belirlesin.

TABAKLARIN GİZEMİ

Aman Allahım tabaklar da mı kilo aldırıyoooorr …?

Algı hayatımızdaki en büyük illüzyonlardan biridir. Yükseklik korkusu olan birine 3mlik bir yükseklik 7m gibi gelebilir. Sevdiğimiz işle uğraşırken zaman kısa gelirken, sevmediğimiz bir işi yaparken zaman bir türlü geçmek bilmez. Oysa zaman hep aynıdır.

Yemek tabakları da algımızı yanıltır. Derinlik, büyüklük ve algı. Bizler yediğimiz yemeğin lezzeti ve doyumu ile ilgileniriz hep, ama şunu gözardı ederiz: Doyum duygusu zihinle ilgilidir, doyumu zihinde hissetmediğiniz sürece yemeğe devam edersiniz.

Miktarı ne olursa olsun, düz yemek tabaklarında yemek yemek sizi haz duygusuna daha fazla yaklaştıracaktır. Tabağın küçüklüğü yemek sırasındaki doyumunuzu arttıracaktır. Düz ve küçük tabaklar çok daha çabuk doymanıza neden olacaktır.

Zihninizin algı merkez sizi daha çabuk doyuracaktır. Tabağınızı 2 kez bile doldursanız dolu dolu 2 tabak yemiş hissine kapılırsınız. Amaç zaten kafanızın içindeki mideyi doyurmaktır.Kendinize renkli düz ve küçük tabaklar alın. Sıvı gıdalarınızı da kaselerde yiyin Yapabilirseniz, küçük tatlı kaşıkları ve çatalları ile yiyin. Bu size daha büyük bir keyif verecektir.

Uzakdoğuda yemek araç ve gereçleri hep küçüktür. Bu ülkelerde obezite problemi neredeyse yok denecek kadar azdır. Batıya doğru tabaklar ve çatallar da büyür ve elbet insanların ebatları da…

İÇ ÇAMAŞIRLARI

İç çamaşırları bir anlamda düşüncelerimizin aynasıdır. Şişmanlık problemi yaşayan insanların çoğu bedeni saran iç çamaşırları giyer. Acaba ne giyersem, şişmanlığımı daha az ortaya çıkartabilirim, daha az göbekli görünürüm. Acaba nasıl bir beden küçük görünebilirim diye düşünürler alışverişteyken.

Algınız sizin kim olduğunuzu yada kim olacağınızı belirler. Algınız sürekli göbeğinizdeki yağlarda ise, sizi bekleyen gerçekten yağlı bir göbek olacaktır. Anlık çözümler bulmak için, acı gerçekler yaratırsınız. Kendinizi mutlu hissedersiniz ama geçicidir. Eve gelip rahat çamaşırlarınızı giydiğinizde gerçekle yüzleşirsiniz. Belki bu yüzden aynalar çoğunuzun düşmanıdır.
Kendinize sorun, zihnimi böyle kandırmaya devam mı edeceğim, yoksa bu gerçeği değiştirmek için bu durumla yüzleşecek miyim? Bırakın yağlarınız fırlasın, kocaman göbeğinizi herkes görsün. Bırakın birkaç hafta da olsa canınız acısın.

Algınız olmak istediğiniz fizikte ve iç çamaşırlarında olsun. Olmak istediğiniz kişi nasıl bir iç çamaşırı giyerdi, düşünün. Sizi mutlu eden iç çamaşırları satın alın. Şişmanlığınızı kapatmak için değil, zayıfladığınızda ne giyeceğinizi düşünerek alışveriş yapın. Algınız şişmanlıkta değil, zayıflıkta olsun.

Zihninizdeki Algıyı Değiştirmek İçin Yapmanız Gerekenler:

* Sürekli siyah giyiyorsanız, siyah giymekten vazgeçin. Yakışmadığını düşünseniz de renkli giyiniz, ta ki bu renkler sizi rahatsız etmeyene kadar.
* Başkasında görüp beğendiğiniz şeyi o şekilde giyin. Giyince yakışmadığını düşünseniz bile giymeye devam edin. Ta ki bu durum sizi rahatsız etmeyene kadar.
* Başkasında beğendiğiniz bir takıyı takın. Taktığınızda çok komik olduğunuzu herkesin size baktığını düşünebilirsiniz ama emin olun sokaktaki insan sizi fark etmeyecek bile. Ta ki bu durum sizi rahatsız etmeyene kadar takmaya devam edin.
* Zayıfladığınızda saçınız için düşündüğünüz bir kesim ve renk varsa beklemeyin şimdiden yaptırın.
* Bir küçük beden kıyafeti düşünmekten çekinmeyin. Her firmanın numaraları farklıdır, 1 beden küçük kıyafeti gözünüzde büyütmeyin.
* Tezgahtar size bakıyorsa, hemen alınganlık yapmayın, şişmanlığınıza yormayın. Ama size saçma saçma bakmaya devam ediyorsa, siz ona daha saçma saçma bakın.
* Şimdiye dek yapmadıysanız bir mayo alıp havuza gidin. Ne zaman ki havuza gidecek ve kendinizi rahatsız hissetmeyeceksiniz, ilk çıtayı geçtiniz demektir.

Uygulamalar

1- “En kötüsüne hazırlan, daha iyisini elde edersen mutlu olursun!”

Bu fikri unutun.

2- Daima, olabileceğiniz en mükemmel “size”odaklanın.

Bu hayalperestlik değildir.

3- Zayıflayamayacağınıza “inanıyorsanız” kendinizi kandırmayın. Kesinlikle zayıflayamazsınız!
4- Gerçekten zayıflamak istiyorsanız, buna inanın.
5- Beyninize karışık mesajlar vermeyin.
6- Şişman olduğunuzu düşünüyorsanız; yemek istediğinizde “Ben böyle de güzelim” bahanesi yaratmayın.
7- Deli gibi yemek yemek istiyorsanız iradesiz olduğunuzu kabul edin. Bu şişman olduğunuzu kabul etmekten daha iyidir.
8- Zayıflarken, zihninizi, bedeninizi ve ruhunuzu meşgul edin.
9- Güzel bir fiziğe sahip olmak için dua edin.
10-Neden zayıflamak istediğinizi hiçbir zaman unutmayın.
11- Zayıflamak için mantığınızı kullanmaya kalkmayın. Bilinçaltınızın her zaman kazanacağını unutmayın.
12-İlk işiniz evinizdeki tartıdan kurtulmak olsun.
13-Kilo alırken tartılabilirsiniz ama verirken tartılmayın.
14-Size büyük gelen bütün kıyafetlerinizden kurtulun.
15-Giydiğinizde kendinizi iyi hissetmediğiniz kıyafetlerden kurtulun. Çok kıyafet olması değil, az sayıda ama kendinizi iyi hissettiren kıyafetler sizi daha güzel gösterir.
16-İnmek istediğiniz bedene uygun bir kıyafet alın ve onu ayrı bir yere asın.
17-Büyük ve derin tabaklar çöpe, küçük ve düz tabaklar sofraya.
18-Özellikle zayıflama sürecinde siyah renge takılıp kalmayın.

2. Bölüm

Gerçekten Zayıflamak İstediniz mi?

Bugüne kadar, kendinize moral vermek için çok kez kendi kendimizle konuşmuşuzdur. Sinirlenince kendimizle tartışır ve moral vermek için de motive ederiz; çünkü bize böyle öğretmişlerdir. Pozitif bir insan olmak ve kendini kontrol etmenin yolu kendini sakinleştirmek ve hakim olmaktır.

Kendimize sürekli telkinlerde bulunuruz:

Sakinim, sakinim, sakinim…
Biri şu kahrolasıca müziği kapatabilir mi???

İradeliyim, iradeliyim, iradeliyim…
Allah aşkına biri bana çikolata getirsin, elim ayağım titriyor.

Beyninizle arkadaşlarınızla kurduğunuz gibi bir iletişim kurmayı bırakın. Beyninize, şimdi, başardın, başarıyorsun gibi konutlar vermeyi kesin. Bilgisayarın başına geçip şimdi açıl, açıl, ne güzel açılıyorsun diyor musunuz? Hayır, “Start” tuşuna basıp açılmasını bekliyorsunuz. Sakinim, sakinim demekle sakin olunmaz. İradeliyim demekle de iradeniz artmaz. Zihninizin sizin dilinizden anladığınızı düşünmenize sebep olan şey neydi? Bir sebep yoktu, bu sadece bize öğretildi. Sakinim diyorsanız eğer birini öldürmeyi düşünüyorsanız, beyninize verdiğiniz konut öfkedir. Ne konuştuğumuzun bir önemi yoktur. İradeliyim derken, çikolata yediğiniz bir anı düşünüyorsanız, çikolata yemek beyin için daha gerçekçidir.

Zayıflayacağım dediğinizde, ne olacak benim bu kilolarım diye düşünüyorsanız ve şişman halinizi kafanıza takıyorsanız, beyinle iletişime geçtiğiniz tek bir nokta vardır, maalesef o da şişmanlamaktır.

Uygulamalar

1- “En kötüsüne hazırlan, daha iyisini elde edersen mutlu olursun!”

Bu fikri unutun.

2- Daima, olabileceğiniz en mükemmel “size”odaklanın.

Bu hayalperestlik değildir.

3- Zayıflayamayacağınıza “inanıyorsanız” kendinizi kandırmayın. Kesinlikle zayıflayamazsınız!
4- Gerçekten zayıflamak istiyorsanız, buna inanın.
5- Beyninize karışık mesajlar vermeyin.
6- Şişman olduğunuzu düşünüyorsanız; yemek istediğinizde “Ben böyle de güzelim” bahanesi yaratmayın.
7- Deli gibi yemek yemek istiyorsanız iradesiz olduğunuzu kabul edin. Bu şişman olduğunuzu kabul etmekten daha iyidir.
8- Zayıflarken, zihninizi, bedeninizi ve ruhunuzu meşgul edin.
9- Güzel bir fiziğe sahip olmak için dua edin.
10- Neden zayıflamak istediğinizi hiçbir zaman unutmayın.
11- Zayıflamak için mantığınızı kullanmaya kalkmayın. Bilinçaltınızın her zaman kazanacağını unutmayın.
12- İlk işiniz evinizdeki tartıdan kurtulmak olsun.
13- Kilo alırken tartılabilirsiniz ama verirken tartılmayın.
14- Size büyük gelen bütün kıyafetlerinizden kurtulun.
15- Giydiğinizde kendinizi iyi hissetmediğiniz kıyafetlerden kurtulun. Çok kıyafet olması değil, az sayıda ama kendinizi iyi hissettiren kıyafetler sizi daha güzel gösterir.
16- İnmek istediğiniz bedene uygun bir kıyafet alın ve onu ayrı bir yere asın.
17- Büyük ve derin tabaklar çöpe, küçük ve düz tabaklar sofraya.
18- Özellikle zayıflama sürecinde siyah renge takılıp kalmayın.

UYGULAMA
Evet! Gerçekten zayıflamak istiyorum!

1) Deli misiniz? Niçin zihninizle konuşuyorsunuz? Bunu hemen bırakın!
2) Zihniniz kelimelerle değil, hayallerle çalışır. Telkinleri bırakın ve kendinizi olmak istediğiniz kişi gibi görün.
3) Eğer bu zihnimizle bir bebek olsaydık asla yürüyemezdik. Her düşüşümüzü bir yenilgi olarak kabul ederdik, oysa bir bebek ne kadar düşerse düşsün asla yürüyemeyeceğini düşünmez.
4) Hayallerinizi başkası ile paylaşmayın, şu an olumsuz yorumlara ihtiyacınız yok.
5) Tatlı istediğiniz durumlarda, bir miktar kuru üzüm de sizi mutlu edecektir. Bu durumda bir miktar kuru meyve ile kendinizi test edin. Böylelikle tatlı isteyen bedeniniz mi zihniniz mi görün.
6) Tekrarlı bir biçimde düşündüğünüz her şey gerçekleşir. Neleri düşünmek isterdiniz? Buna biraz zaman ayırın.
7) Hayalini kurduğunuz düşünce size büyük keyif versin. Bunu gerçekleştirmek için geri kalanını beyniniz halledecektir.
8) Eğer kurduğunuz hayal sizi keyiflendirmiyorsa, doğru hayali kurmuyorsunuz demektir.
9) Bu çalışma için illaki sessiz bir ortam gerekmez. Otobüste giderken bile yapabilirsiniz.
10) Evinizde boy aynası yoksa bir tane satın alın.

3. Bölüm
Hayal Gücü Bilgiden Önemlidir.

Zihnimiz Şizofren mi?
Beyniniz için gerçekle hayal arasında pek bir fark yoktur. Yapılan tüm çalışmalar aynı ortak görüşte. Zihninizde bir şeyi düşündüğünüzde yada hayal ettiğinizde hangi nöron ağları ateşleniyorsa, o şeyi yaparken de aynı nöron ağları ateşleniyor.
Eğer yemek masasındaysak ve yemek yemek üzereysek, yiyecekleri görür, kokularını duyarız ve ardından zihnimiz buna bir tepki verir. Ağzımız sulanır, midemiz çalışmaya başlar. Ortada bir masa yokken, bir yiyecek maddesi düşündüğümüz zaman da aynı nöron ağlarını aktif hale getiriyoruz. Bedenimiz bu yiyecek maddesi varmış gibi tepkide bulunuyor.

Gerilim filmi izlerken de aynı şey olur ve zihnimiz bunu gerçek zanneder. Kaslarımız kasılır, kalp ritmimiz artar ve hızlı hızlı nefes alırız. Bizi kovalayan bir cani yoktur ama beynimiz için durum böyle değildir. O içinde olduğu durum karşısında hayatta kalmaya çalışır. O an hangi kimyasallar gerekiyorsa bunları salgılayıverir.

Günlük yaşantımızda kaçmak istediğimiz şeyleri sürekli zihnimizde canlandırmak da bizim için olumsuz sonuçlar doğurur.

Diyete her girdiğinizde yiyeceklerin yasak olduğunu düşünüyorsunuz ve normal güne oranla daha fazla yiyecek düşüncesi ile uğraşıyorsunuz. Bu durumda beynimiz onları gerçek zannediyor. Diğer günlere oranla bunları daha fazla tüketme ihtiyacı hissediyorsunuz. Böylelikle yedikçe daha çok yer, yasak koydukça daha fazla tüketirsiniz. Sonuç daha fazla şişmanlık ve bunun sonucunda sizin daha çok şişmanlık düşünmeniz… Tam bir kısır döngü. Gitgide büyüyen bir kısırdöngü gibi.

Döngü bir yerden kırılıp düşünce sistemi değiştirmelidir. En azından böyle bir döngüde bulunduğunuzu bilmek ve fark etmek bile size büyük bir gelişme sağlar. En azından yanlışları yapmayı kesmeniz bile sonuçları değiştirecektir.
Yanlışlar:

- İstemeden de olsa, zihninizde yasak olan yiyecek maddesini düşünmeniz.
- İstemeden de olsa, yasaklamak ve uzaklaşmak istediğiniz durumu zihninizde canlandırmanız.- Sürekli, yapmamanız gerekenleri hayal etmek.
- Her konuda yasaklar koymanız (Yasaklar yerine yapılması gerekenlerin listesini yapabilirsiniz).
Doğrular:

- Yasak olanları değil, sadece yemek istediğiniz yiyecek maddelerini düşünün (Ancak bunlar sağlıklı ve size yararlı besinler olsun. Mesela bir elma, bir dilim siyah çikolata, bir dilim çavdar ekmeği ve zeytin ezmesi yada illa ki pasta yemek istiyorsanız o zaman küçük bir dilim pasta…)
- Zararlı, yemememiz gereken bir yiyeceği düşünürseniz de o zaman yarım yediğinizi ve tatmin olduğunuzu düşünün. (Bir dilim yerine yarım dilim pasta yada yemeğin yanına salata değil de salatanın yanına yemek gibi)
- Yediklerinizin yarısını paylaştığınızı ve y,ne de doyduğunuzu düşünün. (Sevdiğiniz bir şeyi sevdiğiniz bir insanla paylaşın, iki kişi yemek daha güzel olacaktır)
- Koştuğunuzu hayal edin (Yüzünüzde ılık bahar rüzgarını hissedin. Bedeniniz her adımınızda canlansın. Kaslarınızın mutlulukla esnediğini fark edin)
- Yüzdüğünüzü hayal edin (Suyun bedeninizi zahmetsizce taşıdığını ve kulaç atarken içinize yayılan mutluluğu hissedin.)
- Kontrollü, disiplinli ve iradeli olduğunuzu hayal edin.

Önemli olan eksik tarafınıza değil, yaratmak istediğiniz duruma yoğunlaşmaktır.

kitabı yarın bitiririm muhtemelen.büyük ölçüde secret veya çekim yasası uygulamaları var kitapta.şu ana kadar okuduklarımdan bir kaç şey dışında bilmediğim bir şey okumadım.kıyafetleri bol gelenleri atma düz küçük tabakta yeme olayı hariç bakalım yarın okuduklarımda neler olacak.ama bütün yapmamız gerekenler zihinsel anlamda bir kitapta toplanması iyi olmuş.

mrb sibel80 kitabı biteremedinmiiiiiiiiiiii :))) sabırsızlıkla yorumlarını bekliyoruzz,nlp yöntemiyle ilgili kitablar ve nilgünün bilinç altına yönelik subnımıl msj içeren kasetini almıştım 21.gün boyunca düzenli dinledim fakat beynime format atamadım ne yazıkki,şimdi bu kitabıda okumak istiyorum sipariş verdim ama daha elime ulaşmadı...

: ) sibel kitabın hepsini yazmıs buraya ..

arkadaslar ben kitabı okudum , özet olarak , kilo vermede bilinçaltımızıın bize engel oldugunu ve düşüncelerimizi degiştirerek nasıl kilo erecegimizden bahsediyo ..
güzel bir kitap fakat uygulanabilir mi tartışılır...

ya ınanın benımde beynıme yerlesmıs durumda kılo veremıyorum lafı.60 da kaldım asagısına ınemıyorum dıye.o kadar beynıme soz gecırmeye calısıyorum 55 olacam dıye ama olmuyor.bende sasırdım nasıl beynıme bunu sokacam.ben zayıflıyacammmmmmmmmmmmmmmmmmm dıye. :1no2:

kumsal o zaman 2 ay tartılma.kitap öyle diyor.kitabı okudum.tekrar okuyacağım.ben kişisel gelişimle ilgili bir siteye üyeyim.çogu şeyleri ordan duymuştum birkaç şey dışında.zayıflamak isteyenlerin elinin altında olması gereken bir kitap.bir katılmadığım şey oldu.kişisel gelişimle ilgilenenler bilir.öyle olmasa bile ben şöyleyim ben böyleyim demeyi önerilir.mesela ben 55 kiloyum.yazar böyle olmaz diyor ben mi yanlış biliyorum acaba.bu ara oğlum diş çıkarıyor bana huzur vermiyor ben salim kafyla yine okuyacağım.yada sadece söylemekle olmaz zihinsel mesajlar gönermek lazım demek istedi herhalde.kızlar kitabın çoğunu alıntıladım zaten.gerisin artık kitaptan okuyun kadının emeğine haksızlık olmasın.kitabın devamının geleceğini söylüyor yazar.anladığım kadarıyla kilo ile ilgili çekirdek inancımızı bulmamızla ilgili olacak 2. kitap.ben bu çekirdek inancı bulma meselesini çok merak ediyordum.bulsam bile bundan kurtulmak için bazı nlp teknikleri hipnoz vs kullanılıyormuş.bunlar kitapta yazmıyor.ben 2. ktabı çok merak ediyorum şu anda.ben şu anda yazarın dediği gibi bol gelen büyük kıyafetleri atıyorum veya birilerine vermek üzere ayırıyorum.dar gelsede küçük beden eşofmanlarımı giyiyorum zihnimi ikna etmek için.bende her beden kıyafet mevcut ayıptır söylemesi.kilo alp verdiğim için.şu an 2 ay tartılmayacağım 75.2 kiloyum.23 haziranda tartılacağım bakalım kaç olacağım.

Son düzenleme:
bu ara ben aklıma geldikçe şunu yapıyorum kızlar bu kitapta yazmıyor.suyu cam bardakta icin ve suya bakarak seni içtiğim zaman fazla yağlarımı atmana ve ideal kiloma inmeye niyet ediyorum.birazdan her hücreme dolacaksın.hücrelerimdeki fazla yağlarımı atmam için bana yardım et.ideal kiloma inmem için bana yardım et.seni seviyorum .deyip içiyorum.şimdi size komik gelebilir bende duyduğumda komik gelmişti.su içinde bulunduğu ortamdan etkilenirmiş.bunu sizde zyflama vs için yapabilirsiniz.

ya ınanın benımde beynıme yerlesmıs durumda kılo veremıyorum lafı.60 da kaldım asagısına ınemıyorum dıye.o kadar beynıme soz gecırmeye calısıyorum 55 olacam dıye ama olmuyor.bende sasırdım nasıl beynıme bunu sokacam.ben zayıflıyacammmmmmmmmmmmmmmmmmm dıye. :1no2:

zayıflıycammmmmm değil kilo vericemmmmmmmmmm demek lazımmış diye okumuştum bi yerde:1closedeyes:

mrb sibel80 kitabı biteremedinmiiiiiiiiiiii :))) sabırsızlıkla yorumlarını bekliyoruzz,nlp yöntemiyle ilgili kitablar ve nilgünün bilinç altına yönelik subnımıl msj içeren kasetini almıştım 21.gün boyunca düzenli dinledim fakat beynime format atamadım ne yazıkki,şimdi bu kitabıda okumak istiyorum sipariş verdim ama daha elime ulaşmadı...

21 günden sonra devam etmedinmi.keşke devam etseydin.eğer devam edersen yatmadan önce dinle.yada mp3e atıp yatakta dinle onla uyu

zayıflıycammmmmm değil kilo vericemmmmmmmmmm demek lazımmış diye okumuştum bi yerde:1closedeyes:

dahada iyisi ideal kilomdayım deyin.şimdiki zamanı kullanın.olacağım dediğinizde gelecek zamanda oluyormuş ve bilinçaltı bunu ilerde olmak üzere erteliyormuş

dahada iyisi ideal kilomdayım deyin.şimdiki zamanı kullanın.olacağım dediğinizde gelecek zamanda oluyormuş ve bilinçaltı bunu ilerde olmak üzere erteliyormuş

evet haklısın.. kilo veriyorum, yağlarımı yakıyorum, ulaşmak istediğiniz kiloyu söyleyip -mesela benim 47- 47 kiloyum falan falan diye kendinizi inandırmanız gerekmiş. çok ilginç gelmişti bana. gerçi 47 kiloyumm 47 kiloyummm diye düşünmüştüm bi ara her gece ama hale 53'üm. yeterince inandıramamışım demek ki.kaydirigubbakcemile3

Bana gore tezat olusuyor.simdi diyelimki ben 55 kiloyum diyorum ona inandiriyorum kendimi o zaman tartilmam lazim ki 68 i goreyimde beynim zayifla komutu versin de mi :) Sibelcim simdiye kadar ekledikelrini okudum bir cogunu farkinda olmadan yapiyorummusum zaten .Mesela bir iki beden kucuk aldigim kiyafetlerim var duruyor dolapta.Hep diyorum zayiflayinca giyicem diye.Zaten kilo da veriyorum yakinda giyerim :P

hayır canım tartılmama olayını şu anlamda söylüyor.mesala bir kimsenin inancı vardır ben 70 ten aşağı bira z zor inerim.yada ben 65 ten aşağı hiç kilo veremem.bu u tur düşünce kalıplarını yenmek için 45 gün yada 2 ay tartılmayın diyor.zorlandığınız kiloya geldiğinizi görürseniz bilinçaltınız kilo vermek için gerçekten sizin zorlanmanıza sebep olur.bu anlamda tartılmayın diyor.

evet hep şimdiki zaman kullanılıyo düşünmenin büyü,secret tada vardı bu ama yasemin soysalın dediğine göre çelişik bir durum ortaya çıkıyor,beyninizle konuşmayı bırakın ve inanın diyor eee ben şimdii nasıl 80 kiloyken 53 kilo olduğuma inanayım??ben yapamıyorum çünkü analitik düşünen biri olduğum için olsa gerek,nilgün de analatik düşünen insanlarda sonuç almak biraz geçikiyormuşş,kasetinde 21 den fazla devam ettim ama,dalga sesleri arasına gizlenmiş bilinçaltına yönelik msjları ne yazıkki teknik sebeple mp3 aktaramıyorum kasetten dinlemem lazım yani,ayrıca dayım buu nlp kurslarının sıkı takipcisidir,kurslarıan gitti ve bitirdi banada beyin formatı attı güya amaa ne yazııkki bii sonuç alamadım ben,bu kitabıda okumak istiyorum ,2. çıkmş mı çıkacakmıymış anlamdım şimdiden şipariş verelim anca geliir

Back
X