Erkek İnfertilitesi Tek taraflı inmemiş testis

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

HaRBiGuZeL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
73
24
98
Merhaba arkadaşlar.Nişanlım 12 yaşında fıtık ameliyatı ile beraber tek taraflı inmemiş testis ameliyatı olmuş.Haftaya nişanlım spermiogram testi yaptıracak. Ama size sormak istediğim eşlerinizde tek taraflı inmemiş testi ameliyatı olmuşta normal şartlarla çocuk sahibi olanınız varmı ?

Merhabalar benim eşimdede tek taraflı inmemiş testi ameliyatı var.Dolayısıyla sperm sayı sorunumuz var.Ama bunu verende Rabbim.İlk duyduğumuz anda bizde şok olduk ama mücadele etmeye çalışıyoruz.Buda bir imtihan çünkü.Tüp bebek deniyoruz.Elimizden geleni yapıyoruz.Gerisi Allahın takdiridir.Herkesin imtihanı ayrı.Allah istedikten sonra bu şekildede çocuk sahibi olabiliriz.

Evet herşey Allahın takdiri sonuçta . Eşin bu ameliyatı kaç yaşında olmuş peki ?

arkadaşım tam bizi ilgilendiren bi konu açmışsın.....
nişanlıymışsın senin moralini bozmak istemem ama aynı şey benim eşimdede var ve tüp bebekten başka çaremiz yok....
benim eşimde nişanlıyken demişti bana sorununu ama cahildik oda bilmiyodu bunun büyük bi sorun olacağını bende

sizin sayı kaç canım kromozom testi yaptırdınız mı bu durumda ki erkeklerde kromozomlardan dolayı testis yerine inmeyebiliyomuş:26::26::26:

sizin sayı kaç canım kromozom testi yaptırdınız mı bu durumda ki erkeklerde kromozomlardan dolayı testis yerine inmeyebiliyomuş:26::26::26:
merhaba bizim sayı 1 milyon civarında kromozom testi yaptırdık çok şükür onda bir sorun çıkmadı.Ama 2 kez tüp denedik olmadı

anladım arkadaşlar. Yani bizdemi ancak tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceğiz. İnternetten araştırdım tek taraflı inmemiş testisi ameliyat olanların genelde %80 çocugu normal şartlarda oluyormuş doğrumu ki acaba ?

tam olarak bilmiyorum canım ama galiba 7 8 yaşlarındayken

canım tabiki herkeste olacak diye bişey yok ama çoğunda oluyo sanırım....
biz çook uğraştık 4 kez tüp denedik olmadı... eşimde kromozom anomolisi çıktı şimdi herşey üst üste geldi anlıcan yinede allahım beterinden korusun daha kötü durumda olanlarda var tabi.....
yinede şükür ediyorum halimize

Anladım canım haklısın.Benim nişanlımda 12 yaşında fıtık ve inmemiş testis ameliyatı olmuş.Spermiogram testi yaptıracaktı. Sonucu kötü çıkıcak diye korkuyorr. ve yaptırmıyorr :

Anladım canım haklısın.Benim nişanlımda 12 yaşında fıtık ve inmemiş testis ameliyatı olmuş.Spermiogram testi yaptıracaktı. Sonucu kötü çıkıcak diye korkuyorr. ve yaptırmıyorr :
normalde inmemiş testisin en geç 1-2 yaşında ameliyatının yapılması gerekiyormuş.zamanında drlar gözden kaçırmış demekki şimdi daha çok dikkat ediliyor.Herşey nasip sonuçta.İki taraftada sorun olmayıp ta çocuğu olmayanlar da var malesef.Rabbim hepimize yadım etsin..

Merhaba arkadaşlar benim eşimdede aynı durum söz konusu .5 yaşındayken olmuş 12 yaşına kadar kontrolleri olmuş dr.u olur demiş fakat 1 senedir çocuğumuz olmuyor .Test yaptırmadık henüz bu Cuma yaptırıcaz bakalım test sonuçlarımız ne olacak?

canım inş sizin olur ama bu ameliyat için 5 yaş geç bir yaşmış....
1 senedirde hamile kalmadıysan muhakkak test yaptırmalısınız

Son düzenleme:
benım esımınde aynı sorun var ama kımse fark etmemıs yenı ogrendık 26 yasında bu yastan sonra amalıyat olurmu bılmem ama olsada bı etkısı olcak mı ? tup bebek sansımız var ama bıraz daha denemek ıstıyoruz rabbım verecekse boylede verır vermıyceksede tup bebek de olmaz ben elımden gelenı yapıyorum kurlere falan basladık ınsallah sayısı yukselır ve hareketı o kader bazı seyler umut etmek zorundayız rabbım kımsenın kucagını bos bırakmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…