Tekrar aldatır mı?

Aldatma sebebi ile ilintili bir şey bu bence.
Kiminin karakteri öyledir. Tek eşlilik ona göre değildir. Topluma uyum sağmala adına evlenir ama bu huyunu değiştiremez.
Kiminin bir eksiği vardır ilişkisinde. Bu duygusal ya da fiziksel tatminsizlik olabilir. Bir şekilde kendini tatmin etmenin bir yolunu arar ve aldatır.
Bazen de kalbe söz geçirememe hadisesi var. Evlilik (öyle olması gerektiği düşünülmesine rağmen) kalbi bir başkasına kapatan bir durum değil. Bir başkasına aşık olmak ya da sevmek duygu yoğunluğuna bağlı olarak aldatmayı da beraberinde getiriyor.
Başka şekilleri de vardır elbet.
Ama aldatma ve aldatmanın tekrarlanması kişiden kişiye değişebilecek bir hadise.

Arkadaşlar merhaba,
Arkadaşımla oturmuş bdvyi okuyoruz
Farkettik de ne kadar çok aldatılma konusu var, ki bir tanesi de benim konum. Daha taze olan ise yanımdaki arkadaşımın durumu.
Oturduk konuştuk işin içinden çıkamadık. Ben de dahil, açılan aldatılma başlıklı konularda çoğumuz; “affetme, yine aldatacaktır” yorumunu yaptık, yapıyoruz.

Bizim bir kız arkadaşımız
var zamanında sevgilisine ihanet ederek şu an ki eşiyle evlendi. Ara sıra görüştüğümüzde eşinin de kendisinin de çok mutlu olduğunu görüyoruz. Kendisi hala o kişiye karşı pişmanlık duyuyor, vicdan azabı çekiyor, kendine sayıyor da sövüyor da, zaman zaman aklına gelip ağladığını, çocuğunun ileride hayatındaki insana asla bunu yaşatmaması için elinden geleni yapacağını söylüyor.

Bu arada bunu yaptığında da ergen falan değil, 27 yaşında bir kadındı.
Neyse bu tarz durumlarda sizce cinsiyet farkı var mıdır?
Hani diyoruz ya aldatmak kişinin karakteriyle ilgili bir sorundur diye. Fakat yukarıda verdiğim yaşanmışlıkta bunun tam tersini görüyoruz. Gerçekten aldatan kadın/erkek, affedildiği takdirde eninde sonunda yine aldatır mı / aldatıyor mu?
Tek bir cinsiyet üzerinde durmaksızın cevaplarınızı merak ediyorum.

İyi de olayın sizinle alakası yok ki aldatıp aldattığı kişiyle evlenmemiş kadın --çünkü sevmiyor--- aldatıp sevgilisiyle devam etseydi gene aldatırdı çünkü adamı sevmiyor başka birini istiyor hayatında
arkadaşının ki farklı ki arkadaşın o adamla devam etse gene aldatılacak çünkü adam kadını sevmiyor

karışık yazmışım özetle;

Bir insan bir kişiyi aldatmışsa hayatına daha sonra giren başka bir kişiyi aldatacak diye bir kanun yok birini sevmişştir öbürünü sevmemiştir
Ama aldattığı kişiyi tekrar aldatır çünkü sevmiyordur

Bence bir iliskide birden cok aldatma kesin olur ama baska iliskilerde tekrar aldatmayabilir. Yani mesela esim beni aldattı ve ben affettim; tekrar aldatilirim. Ama eşim beni aldatti gitti baskasiyla beraber olmaya basladi, o kisiyi aldatmayabilir.
Bana göre aldatma kişilik bozuklugudur...ilk evliligimdeki sahiz beni aldattigi kadinla evlendi arkasinda 2 cocuk birakarak....2.kez evlendigi kadinida aldatti 3 cocukta o evlilikten oldu..benimlede beraberken zaten evli bir kadindindan cocuk yapmiş....etti 6 cocuk toplam...bir kadinda kürtaj olmuş benimle evlulik sürecinde...anliyacaginiz herif ahlaki dengesi bozuk ve piskoloji bozuk...dahasida var onuda yazmayim simdi burda cok cirkin seyler cünkü..özeti.. akliniza gelecek her igrenclik vardi o herifte...:kusmuk:

Bana göre aldatma kişilik bozuklugudur...ilk evliligimdeki sahiz beni aldattigi kadinla evlendi arkasinda 2 cocuk birakarak....2.kez evlendigi kadinida aldatti 3 cocukta o evlilikten oldu..benimlede beraberken zaten evli bir kadindindan cocuk yapmiş....etti 6 cocuk toplam...bir kadinda kürtaj olmuş benimle evlulik sürecinde...anliyacaginiz herif ahlaki dengesi bozuk ve piskoloji bozuk...dahasida var onuda yazmayim simdi burda cok cirkin seyler cünkü..özeti.. akliniza gelecek her igrenclik vardi o herifte...:kusmuk:

Sizinki biraz fazla serefsizmis. Ben siradan aldatmalari kastetmistim, bu adam kombo yapmis. Herkes bu kadar aldatmıyor :skandal:

Cidden bu aldatma olaylarına kafayı takmış biri olarak tanıdığım çevremdeki evliliklerde %98 aldattılar eşlerini ve kadınlar da affetmiş hala devam ediyorlar, buna ek olarak hanımlarda aldatmışlar şok oldum duyunca,, bence dünya üzerinde evliliklerin %90 ı aldatılmış durumu var kalan %20 şanslı kişilerle karşılaşan hanımlar tamamiyen benim fikrim

Sizinki biraz fazla serefsizmis. Ben siradan aldatmalari kastetmistim, bu adam kombo yapmis. Herkes bu kadar aldatmıyor :skandal:
Evet benimde sonradan aklima geldi...gele gelede bana denk gelmiş böyle bir yaratik...yaratik diyorum cünkü insan sifatini ona yakiştiramiyorum...

Biriyle iki yıllık sevgililiği devam ederken başka biriyle tanıştı ve bir süre sevgilisinden ayrılmadan, yeni tanıştığı insanı tanıma sürecine girdi. Daha sonra da artık hayatından çıkmak zorundayım mesajıyla ilişkisini bitirip şu anki eşiyle nişanlandı sonra evlendiler zaten.
Bu farklı bir durum ama. Evet hoş değil ama ikisini aynı anda idare etmemiş tanıma sürecine girmiş sizin de yazdığınız gibi. Veya yeni tanıdığı kişiyle de birliktelik yaşayıp hiçbir şey olmamış gibi mevcut sevgilisiyle devam etmemiş. Tam aldatan insan karaktersizliğine sahip değil yani o yüzden vicdan yapması çok anormal değil. Burda bi konu vardı adam eşini kendi yataklarında aldatmış. Bunu yapacak kadar karaktersiz, midesiz, ahlaksız olan insan bir daha yapar çünkü ona göre yanlış bir şey değil zaten bu. Bir de yüzsüz oluyorlar.

Bu farklı bir durum ama. Evet hoş değil ama ikisini aynı anda idare etmemiş tanıma sürecine girmiş sizin de yazdığınız gibi. Veya yeni tanıdığı kişiyle de birliktelik yaşayıp hiçbir şey olmamış gibi mevcut sevgilisiyle devam etmemiş. Tam aldatan insan karaktersizliğine sahip değil yani o yüzden vicdan yapması çok anormal değil. Burda bi konu vardı adam eşini kendi yataklarında aldatmış. Bunu yapacak kadar karaktersiz, midesiz, ahlaksız olan insan bir daha yapar çünkü ona göre yanlış bir şey değil zaten bu. Bir de yüzsüz oluyorlar.

Ama şöyle bir durum var, bu şuna benziyor;
Ben sen varken yeni biriyle tanıştım ama ne olacağımız belli değil, sen bir kenarda dur beni sevmeye devam et, istediğimde ben seni hayatımdan çıkarırım. Ki nitekim öyle oldu. İlişkisini kesinleştirip ciddiyete bindirdikten sonra çocuktan çat diye ayrıldı.
Sizin söylediğiniz konuyu hatırlıyorum onun için karakter analizi yapmaya bile gerek yok, o koca kişisi dünyaya sadece bir p..is olarak gelse de olurmuş, bir aklı ve ruhu olmasa da olur zira kullanmamış hiçbirini

Aldatan erkek ilk firsatta tekrarlıyor
Aldatan kadın oyle fakat cok azınlıkta yakın sürede yapmiyor da misal 5 yil sonra yapiyor....kısaca kadın da tekrarlıyor;)

Ama şöyle bir durum var, bu şuna benziyor;
Ben sen varken yeni biriyle tanıştım ama ne olacağımız belli değil, sen bir kenarda dur beni sevmeye devam et, istediğimde ben seni hayatımdan çıkarırım. Ki nitekim öyle oldu. İlişkisini kesinleştirip ciddiyete bindirdikten sonra çocuktan çat diye ayrıldı.

Hayat bu kadar keskin cizgilerle ayrilmiyor. Evet hos degil ama boyle yaftalayacak bir hata da yapmamis bence. Herkes yanlışa dusebilir hata yapabilir, 'karakteri mi hatali' yoksa 'davranışı mi hatali'yi iyi ayirt etmek lazim. Yillar sonra bile vicdan azabi çeken birinin karakter defekti yoktur bence. Arkadasiniz hakkinda boyle sert ve kotu seyler düşünmeyin.

Benim bu aldatma olaylarını hiç aklım almıyor almayacakta

Herkesin farklı farklı aldatılma konuları var

Bana göre karaktersizlik
Hayvani bir şey
İnsan olan ALDATMAMALI

Yok aşklar bitmiş
Yok bakımsızmış
Yok boşluktaymış
Aşık olmuşmuş
Şeytana uymuşmuş
Cinsel hayatları kötüymüş
İlgi görmüyormuş
Mutsuzmuş vs vs vs

Bahane kardeşim bahane
Evliysen boşan
Sevgili isen ayrıl
Nişanlı isen at yüzüğü

Ve aldatan tekrar aldatır
Asla güvenmem
Asla da affetmem

Hayat bu kadar keskin cizgilerle ayrilmiyor. Evet hos degil ama boyle yaftalayacak bir hata da yapmamis bence. Herkes yanlışa dusebilir hata yapabilir, 'karakteri mi hatali' yoksa 'davranışı mi hatali'yi iyi ayirt etmek lazim. Yillar sonra bile vicdan azabi çeken birinin karakter defekti yoktur bence. Arkadasiniz hakkinda boyle sert ve kotu seyler düşünmeyin.

Hayır ben kötü niyetle değil, bir üyenin sorusuna yönelik detay verdim. Üzerine bir şey katmadım veya çarpıtmadım.ki konuda da aldattığı için pişman olan ve eşine sadık ve mutlu olan kişi olarak arkadaşımın örneğini verdim. Ayrıca o arkadaşımı da çok severim, ne yaparsa yapsın kişi kendine yapıyor, beni ırgalayan veya bana zararı dokunan bir durum değil. Ben sadece konuyu desteklemek amaçlı onu referans aldım. Ki biz onunla da bu konuyu, altında yatan sebepleri çokça tartışmışızdır zira ben aldatıldığımda da yanımda olup yaşadıklarıma şahit olan insanlardan biriydi. Bu durumu yaşayan biri olarak hep altında yatan sebepleri, süreci, deneyimleri merak ettiğim için cinsiyet farkı gözetmeksizin yorumları merak ettiğimi dile getirdim. Konu birini eleştirmek amaçlı açılmadı yani.

Aldatmak insanların bir noktada yüzeyselliğini de gösterir. Kimseyle derinlikli bir ilişki kuramama en ufak birşeyden mahrum kalınca hemen bu yola girme gereği duyarlar. Herkes birini bulur ya mesele birbirini bulmakta.. O da her ruhun harcı değil..

Çok güzel yorum.İşte bu yüzden aldatmayı alışkanlık haline getiren erkeklere aslında acıyorum.Çok kadın, hiç kadındır çünkü..

Kadın için de geçerli tabi..

Benim şahsi fikrim bir insanın sevgilisini /eşini aldatması demek ona olan sevgisinin saygısının bitmiş olması demektir. Sevgisi saygısı biten insan da defalarca aldatır

Back
X