Tekrar evlenme istegi ve cocugumu almakla tehditler

Esilayagmur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
715
333
103
merhaba kizlar, benim eski konularimi okursaniz, bosandim eski esimin borderline narsistlik bozuklugu sebebiyle. Aslinda o evi terk etti, vs.

Simdi ise beni tehdit ediyor, kizimi elimden alacagina dair. Yasim genc ve her kadin gibi sahiplenilmeyi sevilmeyi istiyorum. Tekrar evlenmeyi isterim aslinda, ama karsima daha kimse cikmadi.

Ote yandan kizim oldugu icin, eski esim ' ben uvey baba eline birakmam kizimi' der ve cocugumu alirsa diye endiiselenip hayata yalniz devam edeyim diye dusunuyorum. Ne dusunecegimide bilmiyorum acikcasi...

Benim gibi ayni durumda olan var mi veya bana akil verir misiniz?

Böyle şeylerle hayatınızı mahvetmeyin. Kızınızla güzel bir hayat kurun, karşınıza biri çıkarsa ince eler sık dokursunuz. Zaten önceliğiniz kızınız, en iyisini isteyeceksiniz ama bunun için de yalnız bir hayat yaşamanın manası yok. Eski eşiniz olacak o adamın da tehtidlerine mümkün olduğu kadar boyun eğmeyin. Bir havlar iki havlar, baktı size diş geçiremiyor susar. Güçlü durun yeter.

Aynı durumda değilim ama fikrimi belirtmek istedim. Bu hayat sizin ve bir tane hayatınız var, onu da eski eşinizin kaprislerine, direktiflerine göre yaşayacak ya da önünüze çıkacak ilk adamı koca olarak seçecek değilsiniz değil mi? Yani bir gün karşınıza birlikte yaşlanmak isteyeceğiniz, seveceğiniz bir insan çıkarsa, aklı başında bir insan olarak çocuğunuza nasıl davranacağını da güzelce tahlil ederseniz, neden evlenmeyesiniz? "Üvey baba eli" nedir ki? Nice "üvey baba" var, çocuğuna öz babasından çok daha fazla baba olmuş. Eski eşiniz sizi rahatsız etmeye devam ederse, verirsiniz savcılığa.

Kaç yasında Çocuğunuz ?
Sevmek sevilmek elbette ki istersiniz ama daha aday bile yokmuş bunu düşünmek için biraz erken değil mi ?
Ayrıca kız çocuğu olanlar için evlenmek biraz daha zor eski eşinizde haklı sonuçta kızının yabancı bir adamla aynı evde kalmasını istemez Kısmen haklı .

Anne evlenince babaya velayet neden geçsin ki? Gayri meşru bir hayat yaşanmıyor sonuçta. Çocuk için sakıncalı bir durum görülmedikçe alamaz sanırım.

Ortada aday bile yokken kendinizi evlilik fikriyle bu kadar meşgul etmeyin bence. Amaç evlenmek değil, kızınızla mutlu bir hayat sürmek. Dahil olmak isteyen biri olursa, kızınızın mutluluğunu ve düzenini bozmayacak şekilde değerlendirir ve kararınızın arkasında durursunuz.

Öyle birşey olmaz merak etmeyin ama avukata danışırsanız daha iyi olur.Cocugu borderline bozuklugu olan birine vermezler kanımca.

merhaba kizlar, benim eski konularimi okursaniz, bosandim eski esimin borderline narsistlik bozuklugu sebebiyle. Aslinda o evi terk etti, vs.

Simdi ise beni tehdit ediyor, kizimi elimden alacagina dair. Yasim genc ve her kadin gibi sahiplenilmeyi sevilmeyi istiyorum. Tekrar evlenmeyi isterim aslinda, ama karsima daha kimse cikmadi.

Ote yandan kizim oldugu icin, eski esim ' ben uvey baba eline birakmam kizimi' der ve cocugumu alirsa diye endiiselenip hayata yalniz devam edeyim diye dusunuyorum. Ne dusunecegimide bilmiyorum acikcasi...

Benim gibi ayni durumda olan var mi veya bana akil verir misiniz?

Öncelikle şu "sahiplenilmeyi" ifadeniz çok çirkin. Siz neden sahiplenilmeyi istiyorsunuz ki. Kendi başınıza ayakta duramıyor musunuz? İllaki bir erkeğin kanatları altına girmek mi sizi güvencede tutan. Kocanız olmadan yaşayamayacak mısınız? Çok irite edici bir kelime bu. Ayrıca her kadın hatta çoğunluk kadınlar sahiplenilmeyi istemez.

Gelelim mevzunuza, ortada fol yok yumurta yok siz dertleniyorsunuz. Haklı olduğunuz müddetçe çocuğunuzu sizden alamaz. Kaldı ki, eski eşinizin zaten sağlık problemleri varmış. Hiç bir hakimin çocuğu psikolojik sorunu olan birine vereceğini sanmam.

Önce siz kendinize bir güvenin, tek başına birey olun, karşınıza sevebileceğiniz ortak bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız hayat arkadaşı adayı çıkarsa o zaman düşünürsünüz bunları.

Valla ne sapık adamlar var. Kızınız için endiselendim. Ama iyiler de vardır illaki az da olsa. Rabbim iyilerle karsilastirsin sizi inşallah

Siz bireysiniz, sahiplenilmezsiniz şayet olursa bir ilişkinin tarafı olursunuz.:KK51:

Tabiri çok hoşuma gitmiyor ama üvey babayla geçti ergenliğim, annemle sancılı bir anne-kız ilişkimiz oldu ergenliğimde birbirimizi anlayamıyorduk arayı hep annemin eşi yaptı 2. babam o benim. :KK24:

Amaaaa bir tanıdığımız üvey babadan defalarca tacize uğramış..

Çocukların velayeti hakkında bencillik olmamalı bence çocuk maddi,manevi nerede rahat olacaksa o tarafta kalmalı.. Belki de evladınız gelecekteki eşinizle yaşamak istemez?

Eşinizin ruhsal yönden dengeli/sağlıklı birisi değil.İlac ve terapi tedavisi alması gerekiyor ama bu tedaviyi gördüğünden emin değilim.Rahatsizligina uygun davranıyor çünkü. Bence bir süre gundeminize bu konuyu oturtmayin. Kendi hayatınızi çocuğunuzla yeniden inşaat etmek için çaba ve enerji harcayan.Hayatinizda güzel şeyler olmaya başladıkça ,sağlıklı bir ilişki yurutebileceginiz birisi çıkarsa o gün bakarsiniz.

bunları düşünmek için önce bir aday çıkması,sizin ve kızınızın onayından geçmesi lazım.eski eşinize laf düşmez zaten sizin evlenip evlenmemenizle ilgili.çok endişeleniyorsa velayet davası açar hakim neyi uygun görürse o olur.bırakın atıp tutsun onun lafıyla yaşayacak değilsiniz.

Back
X