• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrardan vekalet konusu..

Deden vefat etti ya, aslında kozlar senin elinde haberin yok, benle benzer durumu yaşıyorsun, benimde önce babam, sonra dedem vefat etti, benim akrabalarda uyanıktır ama cin olmadan beni çarpacaklarını sandılar duvara tosladılar, dededen kalan mallar için öyle bir dilekçe hazırladım ki, öyle belgeler çıkardım ki, eyvah Mune tüm malları yok pahasına mahkeme kanalıyla satacak diye ödleri koptu çünkü babamla dedemden çok önce ölenlerden kalan mirasların yasal paylaşımını yapmamış, tapuları hissedarlara bölüştürmemişlerdi, babam vefat ettiğinden otomatikman onların hepsinin malına bende mirasçı gözüktüm :))) mecburen benle anlaşıp yasaların öngördüğü çerçevede herkese hissesi oranında hisse tapusu çıkartıldı.
Abla bana yol gösterir misin ben de şuan aynılarını yasıyorum

Abla bana yol gösterir misin ben de şuan aynılarını yasıyorum
Tabii yol gösteririm seve seve, insanoğlu o kadar kötü ki senin gibi yetimin malına bile göz diker canım dediklerin, elinde avucunda ne varsa almaya çalışırlar, ben babam ölene kadar herkesi bizi seven akrabalarım olarak bilirdim, babam öldü herkesin yüzü meydana çıktı, sonra dedemin ölümüyle hem ne kadar kötü hem de ne kadar hırslı olduklarını gördüm, alttan alsam şu an elimde hiçbirşeyim olmayacaktı ama onlara onların dilinde cevap verdim, daha doğrusu muhatap bile olmadım belgeler ve dilekçeler yolladım, el mahkum araya aracı sokup benle uzlaşmaya mecbur kaldılar.

Sen bana aklındaki herşeyi sor özelden, ben sana yapman gerekenleri tek tek yazarım, gerekirse o amcana öyle bir yazı hazırlarız ki aklını yitirir :-)

İşim gücüm yok burada eglenecem Allah aşkına böyle şeyler yazmayın ya, bunun saflıkla ne alakası var buraya her acılan konuda insanlar saf mı oluyor.
iyi niyetle yazdım saf diye.çunku vekalet vermek malları bir kişinin ustune vermek gibi şeylere o kadar kolay ergen çocuk bile inanmaz.kardeşinizin iyi niyetli olduğuna inanmıyorum ben kusura bakmayın.aynı akrabalardan bendede var ooo ne saf ayaklarına yatıp dedemin mallarını annemin elinden almaya çalıştılar.daha cenaze gunu dayım beni çağırıp tenha bir yere vekalet verecekmisiniz bana diye ağzımı yokladı sen ne dıyorsun .para her insanı değiştırır gözünü aç diye bir hemcinsin olarak seni uyardım ben iyiliğin için

Tabii yol gösteririm seve seve, insanoğlu o kadar kötü ki senin gibi yetimin malına bile göz diker canım dediklerin, elinde avucunda ne varsa almaya çalışırlar, ben babam ölene kadar herkesi bizi seven akrabalarım olarak bilirdim, babam öldü herkesin yüzü meydana çıktı, sonra dedemin ölümüyle hem ne kadar kötü hem de ne kadar hırslı olduklarını gördüm, alttan alsam şu an elimde hiçbirşeyim olmayacaktı ama onlara onların dilinde cevap verdim, daha doğrusu muhatap bile olmadım belgeler ve dilekçeler yolladım, el mahkum araya aracı sokup benle uzlaşmaya mecbur kaldılar.

Sen bana aklındaki herşeyi sor özelden, ben sana yapman gerekenleri tek tek yazarım, gerekirse o amcana öyle bir yazı hazırlarız ki aklını yitirir :-)
Çok teşekkür ederim abla ben özelden yazıyım sana .

Yıne amca belası bu konudan inanın bıktım artık. Kısaca özet geceyim, babam vefat etmişti ve babamın adına otobüs kalmıştı, amcam bizden vekalet almak için kırk takla atmıştı kardeşimle benim arama kadar açmıştı , sonuç olarak vekaleti vermemiştim.

Şimdi ki sorun ise yine bu amca şahsı şimdide aaracın vergisinin geldiğini ve 1000TL olduğunu eğer erkek kardeşime vekalet vermezsek ortakçı olduğumuz (4 kardeşiz) için verginin 4 katına çıkacağı yanı "4000" lira ödeyeceğimizi söylüyor. Bende öyle bişey olamaz dedim,

Vekaletle sastı kaldı bu adam , vergi 4 katına çıkmaz demi, bir de mal paylaşımı yapılcakmıs kardeşler arası hepimizin hissesi mi duracak yoksa bi kardeşimizin adına mı olacak (arazi ev araç paylaşımı yapılacak mallar)) beni bu konuda aydınlatır mısınız gerçekten çok sıkıldım artık bu mal derdinden .
Taşıt vergisi çıkmıştır o da şöyle gecikme zammina girer son ödeme 31 aralik ödemedin cüzi bir miktar gecikme zamı gelir şöyle bir fikir vereyim torba yasa çıkacak bu ay sonunda onu takip edin belki taksitlendirmeye girer 2 ayda bir ödersiniz. Mal paylaşımında büyük çoğunluk anne ye kalır diye biliyorum diğer kardeşler eşit hakka sahip olur

Back
X