tekrarlayan düşük

iskefiye

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
117
2
298
Uşak
merhabalar hocam, 4 kez düşük yaşadım.ilk gebeliğimi kafa kemiklerinin gelişmemesi, ense kalınlığı gibi nedenlerden dolayı 3.ayımızda sonlandırdık. ssonrasında 3 ay arayla iki kez kimyasal düşük yaşadım.en son da boş gebeliğim oldu.
haşimato hastasıyım,tsh normal ama antikorlarım 1300 lerde
rahim filmi çekildim ,rahimim çok hafif darmış
eşimin de sperm morfolojisine yeni bakıldı morfoloji kruger e göre 1
kromozom analizi yapıldı sorun çıkmadı
mtfr heterozigot 677 var bende
bu bilgiler ışığında ne yapmalıyım, 31 yaşındayım
bana bir sebep söylenmiyor düşüklerle ilgili, bana yol gösterir misiniz ...

merhabalar hocam, 4 kez düşük yaşadım.ilk gebeliğimi kafa kemiklerinin gelişmemesi, ense kalınlığı gibi nedenlerden dolayı 3.ayımızda sonlandırdık. ssonrasında 3 ay arayla iki kez kimyasal düşük yaşadım.en son da boş gebeliğim oldu.
haşimato hastasıyım,tsh normal ama antikorlarım 1300 lerde
rahim filmi çekildim ,rahimim çok hafif darmış
eşimin de sperm morfolojisine yeni bakıldı morfoloji kruger e göre 1
kromozom analizi yapıldı sorun çıkmadı
mtfr heterozigot 677 var bende
bu bilgiler ışığında ne yapmalıyım, 31 yaşındayım
bana bir sebep söylenmiyor düşüklerle ilgili, bana yol gösterir misiniz ...
Merhabalar :
Ardışık olumsuz gebelık sonucları varlıgı nedenı ıle ; ılerı tüp bebek yöntemınden genetık taramalı tüp bebek yöntem secımı uygun olucaktır. embrıolar genetık ayıklama yöntemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.( ayrıca embrio transferınden itibaren kan sulandırıcı tedavı vermek yararlı olucaktır)Sperm morfolojı düşüklüklerınde özel mikrochıp metodu ıle sperm secımı yararlı olur.Embrıo transferı öncesinde rahım iç zarını da(endometrıum) hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek var ıse yapısıklık ve benzerı olumsuz durum düzeltılmelı.)ıle kontrol etmekte yarar olucaktır.Bol sans dılerım.

ProfDrBulentTiras ProfDrBulentTiras

Merhaba hocam
2 kez blastokist 1 aylık olup düşüyor
Hiçbir sorun yokken düşük neden olur
Embriyolog gayet güzel dediği halde
Kan sulandırıcı iğne
Progesteron jel
Estrofem kullanıyorum
Keseyi görüp düşüyor
Neden olabilir

yanıtlarsanız çok sevinirim

Back