tekrarlayan düşükleri olup kromozam analizi yaptıranlar buraya

ozlemduymak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
261
50
68
Ankara
mrb kızlar kromozom analizi yaptıranlar varmı varsa sonuları ne? eğer sonuçlar olumsuzsa ne gibi tedavi gördünüz yazarmısınız?

canım benim tekrarlayan düşüklerim var 2 kez düşük yaptım ve şu an sonuç bekliyorum genetik labaratuvarına 2 tüp kan vardim. birisi kromozom analizi için eğer inşallah çıkmaz kötü çıkarsa tüp bebek ihtimali var başka bir tedavisi yokmuş labaratuvar ortamında sağlam embriyo elde edilebiliyormuş. 2. tüp kan da bağışıklık sistemi için verildi. doktorum bağışıklık tahlili iyi de çıksa kötü de çıksa tek yol izleyeceğimizi söyledi. o da hamile kalır kalmaz düşük riskine karşı iğne verecekmiş. senin kaçıncı düşük?

benim 3 düşük canım... kromozom tahlili hariç diğer bütün tahliller yapıldı bana... genetik doktoru ve kadın doğum doktoru çok basit bi kan pıhtılasması ve vitamin eksikliği dedi.. yani önemsemediler çok basit 3 düşüğe neden olucak kadar ciddi değil dediler..bgnde gittim hastaneye kadındoğm doktoru değişmiş... oda kromozam tahlilini bekleyelim dedi.. vitamin eksikliği ve kan pıhtılaşması var dedi.. bende bu söledikleriniz düşüğe neden olurmu dedim evet olur dedi.. buda başka bişi söledi bende anlamadım canım .. şimdi kromozom tahlilinin çıkmasını bekliorum işallah kötü bişi çıkmaz cümleimize tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin rabbim amiiiiiin ...

benim 3 düşük canım... kromozom tahlili hariç diğer bütün tahliller yapıldı bana... genetik doktoru ve kadın doğum doktoru çok basit bi kan pıhtılasması ve vitamin eksikliği dedi.. yani önemsemediler çok basit 3 düşüğe neden olucak kadar ciddi değil dediler..bgnde gittim hastaneye kadındoğm doktoru değişmiş... oda kromozam tahlilini bekleyelim dedi.. vitamin eksikliği ve kan pıhtılaşması var dedi.. bende bu söledikleriniz düşüğe neden olurmu dedim evet olur dedi.. buda başka bişi söledi bende anlamadım canım .. şimdi kromozom tahlilinin çıkmasını bekliorum işallah kötü bişi çıkmaz cümleimize tez zamanda sağlıklı bebekler nasip etsin rabbim amiiiiiin ...

benimde 2 düşüğüm vardı kromozom analizi genetik kan pıhtılaşması ne varsa bakıldı hiç bşi çıkmadı , sonra ben soğan kürü ve incir kürü kullandığım ay yeniden hamile kaldım

bana kan pıhtılaşmam olmadığı halde kan sulandırıcı iğne verdiler tedbir amaçlı dediler nolur nolmaz dediler 6 aydır hergün vuruyorum , doğuma kadarda kullanıcam .. şimdi 6 aylık kızım inşallah sağlıkla sıhhatle doğar , Rabbim bu mubarek gece hürmetine tüm hasret çekenlere içinde sizede versin sağlıkla , sıhhatle...

amin canım işallah... senin diğer 2 düşük kaç aylıkken düştü? ve şimdi 6 aylık hamileyim demişsin.. demekki iğneler işe yaramış artı bu gebeliğinde kanama filan bi sorun yaşadınmı peki;?

amin canım işallah... senin diğer 2 düşük kaç aylıkken düştü? ve şimdi 6 aylık hamileyim demişsin.. demekki iğneler işe yaramış artı bu gebeliğinde kanama filan bi sorun yaşadınmı peki;?

merhaba benimde 3 düşük ve şuanda hamileyim iğnelerle bu kez düşükten kurtuldum çok şükür ama bu kezde %99 boş gebelik banada hematoloğ ve bir kaç kadın doğumcu sebebin mthfr1298 olmadığını söylediler ayrıca kromozom analizinde 46xx21ps+ çıktı rabbim bizler ve isteyen herkese en kısa sürede sağlıklı evlatlar nasip etsin...

merhaba arkadaşlar benim 1 tane oğlum var ve 8 sene sonra bebeğe karar verdik 2 tane düşüğüm oldu 1 tanesi kendiliğinden düşünce tes yaptırdık kanda pıhtılaşma çıktı 2. bebeğe karar verdiğimizde iğne oldum hergün ama buna rağmen bebeğim 8 haftalık kalbi durdu kürtaj oldum, doktorum bebeği patalojiye yolladı bunun sonucuna göre kromozomlara bakacağız başka bir yolu yok dedi bu konuda da bir bilgim yok, bilen cevaplarsa sevinirim..

canım 1 tane oğlun varmış allah bağışlasın.. kromozomla alakalı olsa oğlun yaşayan sağlıklı çocuğun olmazdı... yani ben böyle biliorum ama yanılıoda olabilirim... sen o testi yaptır tabkide ama kan pıhtılaşması ile beraber başka bi sorunda olabilir iyi araştıran bi hastaneye git canım herşeyi araştırsınlar..

2 düşüğümde 2 . ayında düştü ... bu bebişimde Rabbime şükürler olsun hiç kanamam vesaire olmadı inşallah sonuna kadar da olmaz...

merhaba kizlar benim de 2 dusugum oldu.
doktor kan pihtilasmasi ve kromozomlari bakilsin dedi.
bakalim ins yaptircas fiyatina gore haftaya filan.
sonucu da size yazarim ins Rabbim sifa verir bize.

kromozom sonucumda temiz çıkmış çokş şükür.... çok korkuodum bişi çıkcak diye hamdolsunki bişi çıkmadı yani tüm tahliller yapıldı hiç bişi çıkmadı neden oluo bu düşükler ya:((

kromozom sonucumda temiz çıkmış çokş şükür.... çok korkuodum bişi çıkcak diye hamdolsunki bişi çıkmadı yani tüm tahliller yapıldı hiç bişi çıkmadı neden oluo bu düşükler ya:((

merhaba
benim de ablamın kendiliğinden iki düşüğü oldu üçüncüyü de tüp bebek yaptırdı ama oda 2 aylıkken karnında öldü.ablamda da kan pıhtılaşması vardı bunun için iğne ve aspirin kullandı ancak işe yaramadı. doktor tekrar tüp bebek yaptırmasını önerdi ancak transfer olmadan embriyoların genetiğine de bakılması gerektiğini söyledi (pgt yöntemi ile) böylece düşüğün sebebini araştıracaklardı embriyodamı bir sorun var diye ama maalesef tüp bebek kadar ayrı bir külfeti olduğu için yaptıramadı.
sizin düşükler kendiliğinden mi oldu yoksa tüp bebekmiydi?

hayır tüp bebek değildi kendim hamile kalıorum... bence embriyo incelenmesi falan hikaye ya.... tıppen bi sorun yokki bende ne var ne yok incelendi bişi çıkmadı....rabbim nasip etmio elbet bizede bir vesile kılıcak ve bebeklerimizi kucağımıza alıcaz işallah.. ablana gelincede öyle çok düşükleri olmamış... 2 düşükten sonraa tüp bebeğe geçmiş... tüp bebk zaten normal sağlıklı bi kadında bile düşüo neden çünkü dışarda döllenen yumurta olduğu için vucut bazen geri atıo yabancı madde diye... bende kendiliğinden hamile kalmayı denesin derim...

kizlar ben de bugun kan verdim,
hem kromozomlara bakcaklar benim ve esimin,
bir de benim icin kan pihtilasmasina bakcaklar bakalim
carsambaya beli olur dedi hemsire.
sizler ne durumdasiniz?

Benimde 2 dusukten sonra kan da pihtilasma cikti
3. De Igne oldum 11 haftalik Kalbi durdu kurtaj oldum
Daha sonra esimle benim kromozomlara bakildi normal cikti
AMA bende lupus die bi hastalik cikti onun ilaclarina basladim
2 Ay sonra hamile kaldim 7. Haftada Bos kese denildi
Yine dusuk oldu sasirdim kaldim ne yapacagimi

canım 1 tane oğlun varmış allah bağışlasın.. kromozomla alakalı olsa oğlun yaşayan sağlıklı çocuğun olmazdı... yani ben böyle biliorum ama yanılıoda olabilirim... sen o testi yaptır tabkide ama kan pıhtılaşması ile beraber başka bi sorunda olabilir iyi araştıran bi hastaneye git canım herşeyi araştırsınlar..

umarım dediğin gibidir canım, ama ilk bebekte bu tür problemler çok yaşanmaz diyor bazıları da kafam çok karışık. araştırma hastanesine iki tüp kan verdik brusellaya kadar herşey incelenecek, kromozom için de uygun bi araştırma hastanesi arıyoruz, sanırım zeynep kamilde yaptırabilirim.

Benimde 2 dusukten sonra kan da pihtilasma cikti
3. De Igne oldum 11 haftalik Kalbi durdu kurtaj oldum
Daha sonra esimle benim kromozomlara bakildi normal cikti
AMA bende lupus die bi hastalik cikti onun ilaclarina basladim
2 Ay sonra hamile kaldim 7. Haftada Bos kese denildi
Yine dusuk oldu sasirdim kaldim ne yapacagimi

canım benim şu belirsizlikler insanı o kadar yoruyor ki anlatamam,ama kısmet değil sanırım rabbim ol demeyince olmuyor.

Back
X