tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı

sebastianderki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
500
474
103
41
hocam merhaba;

benim iki negatif aşılama 2 tane de negatif tüp bebek denemem oldu. sorun eşimde sperm hareketsizliği . tüp bebekte taze transferde 2 adet 5. gün a kalite embriyo transferi yapıldı. diğerleri donduruldu. iki ay sonra dondurulmuş tedaviyle yine 2 adet 5. gün 2 embriyo transferi yapıldı 9. gün değerim 30 du daha sonra değer düştü. şimdi dondurulmuş embriyolarım var doktorum negatif denemelerin sebepsiz olduğunu söyledi.
histereskopi yapıldı rahme çizik atıldı. bu benim son şansım son defa deneyeceğim. benim sorum dondurulmuş denemesinden önce prolaktin d vitamini gibi değerlerime baktırmama gerek var mı? ya da hangi testleri yaptırayım sizce embriyoda sıkıntı varsa tekrar onları kullanmam risk mi? kafam çok karışık ne önerirsiniz?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

hocam merhaba;

benim iki negatif aşılama 2 tane de negatif tüp bebek denemem oldu. sorun eşimde sperm hareketsizliği . tüp bebekte taze transferde 2 adet 5. gün a kalite embriyo transferi yapıldı. diğerleri donduruldu. iki ay sonra dondurulmuş tedaviyle yine 2 adet 5. gün 2 embriyo transferi yapıldı 9. gün değerim 30 du daha sonra değer düştü. şimdi dondurulmuş embriyolarım var doktorum negatif denemelerin sebepsiz olduğunu söyledi.
histereskopi yapıldı rahme çizik atıldı. bu benim son şansım son defa deneyeceğim. benim sorum dondurulmuş denemesinden önce prolaktin d vitamini gibi değerlerime baktırmama gerek var mı? ya da hangi testleri yaptırayım sizce embriyoda sıkıntı varsa tekrar onları kullanmam risk mi? kafam çok karışık ne önerirsiniz?

canım yazını okuyunca hikayenin bazı yerleri benimkine benziyor yazmak istedim. benimde iki negatif aşılama iki negatiftüp bebek denenem var. ön görüşme yapmak için Bülent hocaya gittik bende yakın zamanda 3. tüp bebek için istanbula gideceğim rahime çizik atacaklar tedavi önecesi benimde bu son şansım maalesef... rahime çizik attıktan sonra mı dondurulmuşlar transfer edidi.rahime çizik atma konusu kafamı karıştıyor benim allah yardımcımız olsun canım inşşallh tez zamanda bebeklerimize kavuşuruz

canım yazını okuyunca hikayenin bazı yerleri benimkine benziyor yazmak istedim. benimde iki negatif aşılama iki negatiftüp bebek denenem var. ön görüşme yapmak için Bülent hocaya gittik bende yakın zamanda 3. tüp bebek için istanbula gideceğim rahime çizik atacaklar tedavi önecesi benimde bu son şansım maalesef... rahime çizik attıktan sonra mı dondurulmuşlar transfer edidi.rahime çizik atma konusu kafamı karıştıyor benim allah yardımcımız olsun canım inşşallh tez zamanda bebeklerimize kavuşuruz

Rahime çizik atılması embriyonun tutunması için yapılıyor. bir de enfeksiyon veya görünmeyen polip kist vs. şeyleri saptamak, rahmin şekline bakmak için yapılıyor hani dar olursa fln o da sıkıntıymış çünkü. benim dondurulmuş embriyolarım olduğu için başka yere gidemiyorum. ama belki öncesinde vitamin takviyesi yapmak gereklidir. benim doktorum gerek olmadığını söylüyor. ama hep negatif görmekten duygusal olarak çok yıprandık. Allah yardımcın olsun. inşallah bu sefer mucizen Bülent hoca vesilesiyle konar göbeğine:)

hocam bir de bu ay histereskopi yapıldı. doktorum diğer ay tedaviyi önerdi. ama ben biraz dinlenmek istiyorum. histereskopi sonrası hemen diğer ay başlamak daha mı avantajlı olur bunu da cevaplarsanız sevinirim

Rahime çizik atılması embriyonun tutunması için yapılıyor. bir de enfeksiyon veya görünmeyen polip kist vs. şeyleri saptamak, rahmin şekline bakmak için yapılıyor hani dar olursa fln o da sıkıntıymış çünkü. benim dondurulmuş embriyolarım olduğu için başka yere gidemiyorum. ama belki öncesinde vitamin takviyesi yapmak gereklidir. benim doktorum gerek olmadığını söylüyor. ama hep negatif görmekten duygusal olarak çok yıprandık. Allah yardımcın olsun. inşallah bu sefer mucizen Bülent hoca vesilesiyle konar göbeğine:)
anladım canım amin inşallah... d vitamini çok önemli diyorlar bi arkadaş kaç yıldır tüp bebek tedavisi görmüş sonra başka merkeze gitmiş d vitamini eksik çıkmış o ay tüp bebek tutmuş yıllarca vitamin yüzünden bebeğim olmamış diyor... ne kadar doğru bilmem...

hocam merhaba;

merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı önemlıdır. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.
Ardışık olumsuz tup bebek denemelerı varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı(hısteroskopı),rahım- tüp fılmı,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Ardından ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tüp bebek yontem (array cgh)secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.
Bunun öncesinde rahım iç zarını da(endometrıum) hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır. Ayrıca rahım iç zarına tutunmayı artırmak ıcın bazı özel tedavıler uygulanabılır( gebelık aşısı olarak adlandırılan)
Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Hareket azlıgında laboratuvarda uygulanacak bazı özel tedavıler ıle sperm hareketı artırılmaya calısılmalı. Bu bılgıler ısıgında bol şans dılerım.

Back
X