Tekstilde ortacı olmak mı yoksa temizlemeci mi?

Yazdigim gibi staj donemimizde adam (patron) eleman almamak icin kendi bir cok isi yapiyordu ben patron olmusum ve hala calisiyorum bu size yeter kafasindaydi asgari ucretin altinda calisan neredeyse 100 150 kisi mesaiye kalinca para vermiyordu kapi orda isterseniz cikin diyordu yazdigim gibi kucuk bi ilce ve orada calisanlarin hepside 1 tl ye muhtac mecbur calisiyorlar ve patron da farkinda vu durumun sonra sikayet etmisler sonuc kapandi baska bi yere gitti akibetini hep merak etmisimdir.
afyon hocalarda böyle bir olay olmuştu biz ordayken
o firmadan mi bahsediyorsunuz acaba

afyon hocalarda böyle bir olay olmuştu biz ordayken
o firmadan mi bahsediyorsunuz acaba
Yok canim sivasin ilcesinde olan bi durum sigortasiz isci calistirdi diyr baya yuklu bir miktar ceza aldi ve koyden hallice bir yere tadindi sonra nr oldu bilmiyorum ama adam cok hak yedi mesaiye kalanlara para vermemek sigorta yapmamak asgari ucret altinda calistirmak. Bide okul bitince gel calis sigorta yaparim isinde hizlisin diyordu salak biz tasinicaz tasinmasakta burada asla calismam dedim .iyi oldu milletin hakkina cok girdi

bende ortacılık yaptım. elim hızlı olduğu için üç dört masaya bakıyordum. birde işin tıkandığı yere beni alıyorlardı.bende tabi o zamanlar üniden yeni mezun olmuş hanım hanımcık kızım.baktım ablalar hat höt hot. onların dilinden konuşunca karşılıklı saygı elde ettik. iş güç değil insanların(makınaya oturanlar oksfordlu gıbı) darvranmalrı can sıkıcıydı. Allah tan atandım. çekilecek bir ortam değil (iş demıyorum)

Temizlik elemanindan cay kahve isteyebilirim,bunda bir sakinca yok ki. Sizin bahsettiginiz durum calisana mobbing uygulanmasi,bu zaten yanlis ve hicbir kademede calisana yapilmamasi gereken sey. Ne alakasi var? Ortaci diye alinan eleman temizlige de bakabilir,cay kahve de yapabilir,yemek dagitiminda da calisabilir. Onemli olan calisanlara insan gibi davranmak. Sapla samani karistirmayin
ondan sonra iş neden yetişmiyor. benim bildiğim çay işi öğle arası olur onada yemekhane çalışanları bakar. temizliğide farklı kişi bakar. çay içecek olan kişi oturuyordur. oturan kişi bi zahmet kendi çayını alıversin.

Yok canim sivasin ilcesinde olan bi durum sigortasiz isci calistirdi diyr baya yuklu bir miktar ceza aldi ve koyden hallice bir yere tadindi sonra nr oldu bilmiyorum ama adam cok hak yedi mesaiye kalanlara para vermemek sigorta yapmamak asgari ucret altinda calistirmak. Bide okul bitince gel calis sigorta yaparim isinde hizlisin diyordu salak biz tasinicaz tasinmasakta burada asla calismam dedim .iyi oldu milletin hakkina cok girdi
umarim batmistir

ondan sonra iş neden yetişmiyor. benim bildiğim çay işi öğle arası olur onada yemekhane çalışanları bakar. temizliğide farklı kişi bakar. çay içecek olan kişi oturuyordur. oturan kişi bi zahmet kendi çayını alıversin.
İsler gayet de yetisir neden yetismesin? Cayin servisi sadece tasimak degil ki,o cay demlenecek,bardaklar cikarilacak,boslar toplanacak bu is de gunde 3 defa yapiliyor. Sabahtan 15 dakika bir cay molasi olur 10.00-10-15 saatlerinde,ogle arasinda cay olur yemek uzerine,bir de 15.00-15.15 arasinda olur yasal olarak bunlari isciye vermek zorundayiz. Ben calistigim her yerde bunu gordum,yapilmasa iscinin hakkina girmis oluruz ama bu kadarcik is icin ayri eleman tutulmaz,mantiksiz. Farki olan ucreti isciye teklif edersiniz,kabul eder zaten. Gunde toplam 1,5-2 saatini alacak bir is icin ucret farki almayi herkes kabul ediyor. Ha derseniz ki reddetti,zorlayamazsiniz elemani o da ayri konu.

Eve gelen temizlikçi vileda kullanmasın deyince vayyy o insan değil mi, bakıcıya gelmediği ay için kuruş ödemem deyince vayyy ona yazık değil mi diyenler burada neden duyar kasmadı ortacı her işe koşuyor denilince anlamadım yani 😂sektörü bilmediğim için mi garip geldi bana

Son düzenleme:
Evet zor ama kolay işte yok bu bi gerçek önceki konumu bilenler belki olur. Tekstilde çalışan var mı aranızda ortacı olarak mı başvurayım yoksa temizleme mi? Temizleme daha çok içime sindi erkekler olmuyor bende özgüven sorunuda var etrafımda çok erkek olsun istemiyorum çünkü rahatsız oluyorum nedense :( sizce hangisini seçeyim
Erkek olup olmamasından ziyade ortacılık temizlemeden zordur

Eve gelen temizlikçi vileda kullanmasın deyince vayyy o insan değil mi, bakıcıya gelmediği ay için kuruş ödemem deyince vayyy ona yazık değil mi diyenler burada neden duyar kasmadı ortacı her işe koşuyor denilince anlamadım yani 😂sektörü bilmediğim için mi garip geldi bana
Tekstil gerçekten berbat bir sektördür çünkü bilen bilir her iş yükü ağırdır zaten bant şefi öyle ya da böyle zaten herkese bir bahane bulur bu yüzden ortacıya duyar kasana kadar çok kişi var ayrıca ortacılık bu işin mutfağı kuaförlerin çırağı gibi düşünün her şeyi yapar duyar kasacak bir şey yoktur belki yani illa duyar kasılacaksa şuna kasılabilir eskiden mesala bir gün izin alsan iki gününü yakarlardı hala öyle değildir umarım

Yok ona da duyar kasan oldu ;) herkes tek is yapsin dendi bunu diyenler hangi ulkede yasiyor merak ediyorum, tekstil isi zordur,mesaisi fazladir,onemli olan isciye hak ettigi parayi vermektir bana gore. Ayni meseleler sekreterlikte de oluyor,sekreter olarak ise baslayan istiyor ki sadece telefona bakayim. Patron cay istiyor ben mutfakci miyim diyorlar,otel rezervasyonu yaptiriyor patron ona kiziyorlar. İyi otel rezervasyonuna ayri eleman tutsun patron,cay servisine ayri,yemek servisine ayri,telefona alo diyen baskasi olsun,iyi gunler dileyen de baskasi olsun oldu olacak ;) komik yani bunlar bence. Ozel sektorde herkes her isi yapiyor, ucreti de ona gore almalari onemli,sigortasinin zamaninda yatmasi onemli,ikramiye erzak almasi onemli,insana insan gibi muamele yapilmasi onemli bana gore.

Tekstil gerçekten berbat bir sektördür çünkü bilen bilir her iş yükü ağırdır zaten bant şefi öyle ya da böyle zaten herkese bir bahane bulur bu yüzden ortacıya duyar kasana kadar çok kişi var ayrıca ortacılık bu işin mutfağı kuaförlerin çırağı gibi düşünün her şeyi yapar duyar kasacak bir şey yoktur belki yani illa duyar kasılacaksa şuna kasılabilir eskiden mesala bir gün izin alsan iki gününü yakarlardı hala öyle değildir umarım
Hala oyle maalesef,cuma gunu izin alirsaniz iki gununuz kesiliyor. Yasal olarak bir yanlis yok diye biliyorum ama aksi durumdaysa personel sorumlusu arkadaslar sohbete katilsin ogrenmis oluruz dogrusunu

Konu sahibi bence konfeksiyon degilde marketlerde mi calisaniz kasaya gecersiniz ama illa orda calismak istiyorum dersen makineye otur derim meslek ogrenirsin ilerde makine alirsin kendine evinde is yaparsin ben oyle yapiyorum mesela makineyi ogrendim makine aldim kendime paca falan dikiyorum

Hala oyle maalesef,cuma gunu izin alirsaniz iki gununuz kesiliyor. Yasal olarak bir yanlis yok diye biliyorum ama aksi durumdaysa personel sorumlusu arkadaslar sohbete katilsin ogrenmis oluruz dogrusunu
Şaka gibi benim zamanımda sadece cuma değil hangi gün izin alırsan al direk iki günün yanıyordu ve çoğumuzun sigortası yoktu maaşları zarfın içinde verirlerdi baya zordu hatırladım da şimdi

Şaka gibi benim zamanımda sadece cuma değil hangi gün izin alırsan al direk iki günün yanıyordu ve çoğumuzun sigortası yoktu maaşları zarfın içinde verirlerdi baya zordu hatırladım da şimdi
Ben bir tek cuma olunca iki gun diye biliyorum. Sigortasiz calistirilmasi,maaslari elden vermek cok kotu,keske boyle yapan isverenler belalarini bulsa ne guzel olur.

Back
X