Telefon bağımlılığı

chix

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
276
140
303
Arkadaşlar 15 yaşındaki kız kardeşimin bazı tuhaf davranışlarını yazıyorum, psikolog arkadaşlarım bunun normal mı anormal bi durum olduğunu yazarsa çok sevinirim çünkü artık ruh sağlığı bana iyi gelmiyor.
-Günde abartısız 12 saat telefon ve bilgisayar başında, kafasını hiç kaldırmıyor hatta tuvalete bile telefonla gidiyor, klozette telefonla dakikalarca oyun oynuyor, masada yemekte gene telefon sadece duş alırken elinde değil.
-Bizimle hiç oturmaz, konuşmaz. Annemler konuşunca Sussana! diye bağırır.
-Bazen onu dışarı çıkarmaya çalışıyorum haydi denize, havuza filan diyorum hiç gelmek istemiyor yine elinde telefon, hatta dün zorla getirdim ama denize dahi girmedi elinde telefon.
-Kimseyle konuşmuyor bile, kendi yaşıtı kızlara bakıyorum bi de buna sanki 5 yaşında davranışları var.
-Evin içinde bi elinde laptop bi elinde telefon gezer, kendini odaya kapatır saatlerce çıkmaz. Okuldan eve gelir telefonu şarj değilse bağırır çağırır.

Arkadaşlar nedir bu?

Psikolog degilim egitimciyim ama süreler dediğiniz gibiyse anormal bir durum söz konusu. Yaş grubu olarak evet telefon ve sosyal medyada cok bagimli gençler ama mesela drnize havuza gitmeye gezmeye de çok meraklilar. Sizinle gelmek istememesi anormal. Müdahale edin derim. Tabi anne babanizla beraber oturup konuşun önce

Psikolog degilim egitimciyim ama süreler dediğiniz gibiyse anormal bir durum söz konusu. Yaş grubu olarak evet telefon ve sosyal medyada cok bagimli gençler ama mesela drnize havuza gitmeye gezmeye de çok meraklilar. Sizinle gelmek istememesi anormal. Müdahale edin derim. Tabi anne babanizla beraber oturup konuşun önce
Annem de bu durumdan çok şikayetçi ama durduramıyoruz. Telefonu-bilgisayarı saklasak evde kıyameti koparıyor. 3 aylık yaz tatilinde toplam ya 4 ya 5 kere dışarı çıkmıştır. Odaya kapatıyor kendini

ben de bu duruma iki sefer şahit oldum sabah 9 da bilgisayar başına oturuyor gece 12 de kalkıyordu bir de 2. sınıfa giden bir çocuk telefonu yatana kadar dakika bırakmıyor nerede? ortada yok karanlık odada telefonla oynuyor annede babada hata var bu imkanları sağlayıp köşeye çekiliyorlar yeterki sussun düşünceleri var üniversite ve devlet hast. çocuk ve ergen psikiyatri poliklinikleri var yardım armanızı öneririm

Psikolog değilim fakat konuyla yakından ilişkim var öncelikle bence profosyonel bir destek alın, sonra kardeşinizle oturup konuşun ona yaptığı hatayi anlatin, hayatinin en güzel yıllarını telefon ve laptopla harcadığını, gezip hiçbir şey görmediğini, kendini gelistiremedigini ve spor yapmadığını vs şeyleri sıralayın. Davranışlarının anormal ve saçma olduğunu eğer devam ederse ileride asosyal olacağını ve cok sıkıntı çekeceğini bir bakkala dahi gitmeye cekinecegini anlatin. Ve erken müdahale önemli ilerleyen yaşlarda asla söz dinlemiyorlar, kimden mi biliyorum kuzenimden :) Bu arada kesinlikle spora başlatın voleybol veya basketbol olabilir. Günlük olarak da sınırlama getirin örneğin bugün 7 saat kullansın yarın 6 ondan sonra 5 yavaş yavaş azaltin

Psikolog değilim fakat konuyla yakından ilişkim var öncelikle bence profosyonel bir destek alın, sonra kardeşinizle oturup konuşun ona yaptığı hatayi anlatin, hayatinin en güzel yıllarını telefon ve laptopla harcadığını, gezip hiçbir şey görmediğini, kendini gelistiremedigini ve spor yapmadığını vs şeyleri sıralayın. Davranışlarının anormal ve saçma olduğunu eğer devam ederse ileride asosyal olacağını ve cok sıkıntı çekeceğini bir bakkala dahi gitmeye cekinecegini anlatin. Ve erken müdahale önemli ilerleyen yaşlarda asla söz dinlemiyorlar, kimden mi biliyorum kuzenimden :) Bu arada kesinlikle spora başlatın voleybol veya basketbol olabilir. Günlük olarak da sınırlama getirin örneğin bugün 7 saat kullansın yarın 6 ondan sonra 5 yavaş yavaş azaltin
Çok doğru söylediniz.. ama asosyal oldu bile bakkala bile gidemiyor, başkalarıyla konuşurken çok çekiniyor ama evde kıyameti kopartıyor

Aynısı benim başımda da var. Ama bende ki erkek. Ne yaptıysam kurtaramadım. Hala da kurtaramıyorum. Dersleri çok kötü gidiyor bu yüzden. Bilgisayara şifre koydum olmadı. Bilgisayarı evden kaldırdım telefona yüklemiş oyunları yine olmadı. Telefnu elinden aldım bu seefer bizden gizli internet cafeye gidip oynadı. Napacağımı şaşırdım. İnternet cafeye gitmesinden iyidir diye eve bilgisayırı yeniden kurdum.

Back
X