Telefon dolandırıcılığı

dafnem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
230
1
118
Diğer
bu sabah yeni uyanmıştım ve dolandırılmak istendim cep tlf.numdan arandım kendiisini polis olarak tanıttı adımı söyledi hattımın öğrt. hat olduğunu söyledi arkadan telsiz seslerinin gelmesi düzgün konuşmalarıyla gerçekten polis olduğuna inandım ( uyku sersemliğide vardı tabi)

bir şebekenin adıma 11 tene hat çıkardığını çok sayıda kredi kartı alınıp 500 liralık harcama yapıldığını bilgim olup olmadığını sordular ilk defa böyle bişey oluyor panikledim tabi sonrasında banka isimleri sayıp hesabın varmı diye sordular v.s daha fazla mağdur olmamam içinde hemen gidip paramı çekmemi istediler o arada acil olduğunu savcını ifadeye beklediğini söylediler arabaya binip bankaya gitmemi istediler ve bu süreçte tlf. hep açık kalmasını irtibat halinde olmamız gerektiğini kimseye söylememi savcının emri olduğunu söylediklerinde şüplendim onlara gerçekten polis olup olmadığını ismini sordum isterseniz sicil numaramıda veryim ama sadece siz değilsiniz elimizde çok dosya var diye laf karıştırıp söylemedi o an iyice anladım tlf. kapadım toplamda 6dk konuştuk ben bilgi vermedim hiç yinede korktum polisim diye arayanlara inanmayın kızlar nette araştırdım buna benzer çok olay varmış

Geçmiş olsun.
Farkına varmasaydınız daha kötü olaylar başınıza gelebilirdi
6dk. konuştuğunuza göre
sizde onlar hakkında şikayetçi olun.

uyardıgın için tşkler aklımızda olsun vala bende panik yapardım

benim daha önce yaşadığım ilçedeki belediye başkanını aynı bu şekilde böyle dolandırmışlardı 1000 tl kaptrmış mal birde belediye başkanı seçiyorlar bunları bak cnm sen uyku sersemi olduğun halde anlamışsın bir kaç soru sorup benide aramışlardı işte kampanyamız vardı 1 televizyon ve bilgisayar kazandınız eee ne yapmam gerekio dedim dalga geçer gbi sonra kargolamaları içn kredi kartı numaralarımı vermemi istediler eğer hediye kazandıysam kredi kartıma ihtiyacınz yok zaten bedavaya gelecek dmi adresim vardır sizde kazandydam kargolayn deyip kapattım sonrada çok güldüm numarayı kaydettm polise bildrmek içn ama sonra uğaşmak istemedim

Bu anlattıgınızın tamamıyle aynısını annanemle dedeme geçtiğimiz 1-2 ay önce yaptılar.Onlarda nasıl olduysa ınanmıslar ve bankaya kadar gıtmısler.Ve kredı kartlarından epeyi bir para çekmişler kontor olarak gözüküyor.Annanemle dedem emekli maasıyla gecınen 2 ınsan ve su an o taksıtlerı odemeye ugrasıyorlar.Siz iyi ki inanmadınız ama inanan çok insan var.Allah yedirtmesin o paraları.Hepsinden çıkarsın inşallah

oooo aksama kadar bi sürü geliyor o mesajlardan
hediye kazandınız falanca noyu arayın diye..
yağmur yağsa bana damla düşmez..
nerde bende o talih yemezler..

bana da neredeyse her gün ödül kazandınız diye mesaj geliyor silip geçiyorum

ewet cnm çok kişi inanıyor bilinçlendirmek gerekiyor halkı ama bizim halkımız bilinçlenmez hep kendi bildiklerinin izinden giderler daha düne kadar köylerde birsürü insanlar kandırıldı aile hekimi dolandırıcıları yüzünden halkımız cahil cahil cahil okulda okulda okusalar inat olan kendi bildiğini yapan insanlar akıllanmaz bir telsiz yaa artık cep telefonunda heryerde yüklenio bitmio bu cehalet bitmiyor

iyice mors olmuştur
çok güldüm ilahi
canım Allahtan anlamışsın çok var böyle y bi sürü mesaj geliyor hatta. :96:
geçmiş olsun.

iyice mors olmuştur
çok güldüm ilahi
geçmiş olsun.

rahatsız olduğum için evdeyim şikayete bugün gidemem ama nette okudum polisler,açık hat alıp atıyolar yapıcak bişey yok diye konuşmuşlar 6dk da hep onlar konuştu sanrm inandırmak içindi ayrıca tlf.la arıyanlara inanmam ama polisim deyince başta anlamadm dolandırıcı olabileceğini tlf. hep açık kalacaktı yöneledireceklerdi banka önüne gidincede nolurdu kimbilir

iyice mors olmuştur
çok güldüm ilahi
geçmiş olsun.

bana da hergün mesaj mail geliyor onlarla ilgilenmiyorumda bu dediğim olayda aramışlardı 546lı bir cep numarasıydı gerzekler numara gizlemeyide akıl etmiyorlar

sizede geçmiş evet inanan çok insan var ilk defa başıma geliyor şimdi herkese anltıcam kimse kanmasın bu insanlara bilmediğimiz başka neler vardır

bana da hergün mesaj mail geliyor onlarla ilgilenmiyorumda bu dediğim olayda aramışlardı 546lı bir cep numarasıydı gerzekler numara gizlemeyide akıl etmiyorlar

Çünkü gizli numarayı çoğu kimse açmıyor. Daha inandırıcı olsun diye yapıyorlar bunu. İşleri güçleri olmayan insanlara acıyorum varya. Rabbim ıslah etsin dicem de zor galiba...

bızım caycının basına geldı aynı durum
ama caycının uyanması bıraz gec oldu
bankaya kadar gıdıp parasını cekmıs ve bu esnada telefonu sureklı acık oldugundan ve konusmaya devam ettıgınden tc kımlık nosu da vermıs arayan adamlara
nasıl olduysa parayı cektıkten sonra kapkactan korkup cıkmamıs bankadan
sırketı arayıp yardım ıstedı karakola falan gıttıler
polıs bu tarz olayların cok sık oldugunu ve cok yuklu mıktarları kaybedenlerın oldugunu soylemıs
cok dıkkatlı olmak gerekıyor artık ne yollara basvuruyorlar

dolandırıcılık had safhada ama saf olmamak lazım geçen sene eve bir telefon geldi kayınpederimin cüzdanını bulmuşlar almaya gittim boş bir arsaya atmışlar kayınpeder eve geldi üzgün beni ayakta dolandırdılar diye neyse cüzdanı görünce sevindi kimlik içinde ama para yok eeeee olay nasl oldu diye sorduk yolda beyaz bir araba duruyor içinde bir kadın iki erkek bir çocuk aile görüntüsü çizmişler araba duruyor amca biz senin oğlunun arakdaşıyız diyorlar açık isim vererek ben onun arkadaşıyım benim ona 50 lira borcum var sana vereyim diyor kayınpederimde tamam diyor parayı ver ama amca ben kağıda not yazayım diyor kağıdı çıkarıyor kalem yazmıyor kayınpederde iyilik yapıyor cüzdanı nı kağıdın altına koyması için adama veriyor adam cüzdanı alıp sırra kadem basıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…