telefoncuya güvenebilir miyim?

kiskanckiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
704
349
88
kızlar benim bi telefonum vardı.. nokia c6... bozuk olduığu için 1 yıldır kullanmıodum..yazın memleketimde en büyük ve güvenilir tamir merkezine verdim.. adam alırken" hocam, biz telefonu tamir etmeden önce güvenlik maksadıyla telefona format atıyoruz,,foto, mesaj falan varsa silinir.. ona göre önemli bilgileriniz varsa önce bi yedekleyin isterseniz dedi..ben de yok önemli değil dedim verdim.. neyse tamir oldu...ancak 4. ya da 5. gün tekrar aniden kapandı ve açılmadı.. 6 ay garantisi vardı tamir eden yerin.. ben de aileme bıraktım... alın yaaa, bıktım bundan,bi ara yolunuz düşerse bırakın yapsınlar dedim ve çalıştığım ilçeye geldim..

bugün babam aradı..kızım çarşıya gitmişken telefonunu da vereyim dedim tamire ama bozuk değilmiş meğer sadece bataryası eskimiş..değiştirince şak diye açıldı..yalnız ben yine de 2-3 günlüğüne bıraktım iyice baksınlar diye dedi..

meseleye geleyim : ben önceki tamirde adamlar "biz önce formatlıyoruz vs" dediği için telefonu rahatça bıraktım bizimkilere.oysa içinde sevgilimle mesajlarım vardı... ne olduğunu da tam hatırlamıorum ama sevgilim yaşadığım ilçede haftada 1 bende kalıyor.. "seni çok özledim..gelince bende kal aşkım vb. " şeyler yazıo olabilir...:KK57::KK57: Yani öyle açık saçık mesajlar değil ama bu tip bi mesaj bile bizimkilerin canıma okumasına yeter:KK43: şimdi telefonda sıkıntı olmadığı için adamlar telefonu formatlamayacak.... ve babam değil ama annem o tel tamir olup eve gelince(ben başka ilçedeyim 4-5 ay boyunca) içinde ne var ne yok kurcalar:KK43:

ben de panik yaptım.. o telefonu tamire verdiğimiz yeri aradım..ve şöyle bi diyalog geçti..

ben- merhaba ben falanca telefonun sahibiyim.
görevli: buyrun,evet,az önce babanız geldi hatırladım... telefonunuzda sıkıntı yok bayan,sadece bataryası eski ama babanız yine de 2 günlüğüne bize bıraktı detaylı bir inceleme yapacağım
ben: yalnız benim bir ricam var..ben orada yaşamıorum ve teli artık ben kullanmayacaım..içinde özel bilgilerim,mesaj,foto kalmış olabilir... teli teslim etmeden önce formatlarsanız sevinirim..
görevli: tabii merak etmeyin formatlarız
Ben: yalnız bu talebimden babama bahsetmezseniz iyi olur..
görevli: (GAYET CİDDİ) tabi hanımefendi not alıcam sıkıntı olmaz dedi, kapattık....

şimdi mesele şu ki ben üç buçuk attığım için hala içim rahat değil hatta tekrar arayıp abi nooolur formatlamayı unutmaaa diye yalvarasım var :KK23::KK23:ama ikinci defa arasam da bu sefer adam diyecek ne var da bu kadar paniklio..açıp kendi okuyacak meraktan:p

yani şimdi, bu müşteri talebi ya..unutmazlar değil mi formatlamayı???ya da tekrar aramalı mıyım??? yoksa yandım ben:KK43:

Bence babama bahsetmeyin demeniz de çok gereksiz olmuş. Sadece format atın deseniz yeterdi.
Güvenebilirsiniz bence.

Bence babama bahsetmeyin demeniz de çok gereksiz olmuş. Sadece format atın deseniz yeterdi.
Güvenebilirsiniz bence.

dimi yaa:( farkındayım ama adam hemen beni hatırlayınca dedim işimi şansa bırrakmayayım..şimdi babam almaya gelince.beyfendi tamir ettik.kızınız da formatlayın demişti onu da hallettik falan dese, babam diyecek 15 saatlik yoldan tutuşup firmayı aradığına göre ne saklıodun? adamın aklına daha kötü şeyler gelecek:(

Bilemedim ya ama adama güvenmekten başka çaren yok gibi.. Tekrar ararsın 2 gün sonra telefon yapıldı mı artık babam kullanıcak bi daha sorun çıkarmaz dimi gibi.. En son da format attınız dimi dersin kaparsın.

dimi yaa:KK43: farkındayım ama adam hemen beni hatırlayınca dedim işimi şansa bırrakmayayım..şimdi babam almaya gelince.beyfendi tamir ettik.kızınız da formatlayın demişti onu da hallettik falan dese, babam diyecek 15 saatlik yoldan tutuşup firmayı aradığına göre ne saklıodun? adamın aklına daha kötü şeyler gelecek:KK43:

Öyle bir şey olursa virüs olma ihtimaline karşın format attırdım dersiniz.

Yaaa öyle ama ya babsina verirken kiziniz aramisti formatlama işinize yaptik derse

İnşallah unutmaz guzelimde kendisinin kurcalayacagi kesin

yaa diyorum ya öyle belaltı muahbbet ya da açık saçık bi foto yok aslında..yani tanımadığım bir insanın görmesinden çekineceğim bi durum yok sadece bi annenin yada bi babanın okumasını istemeyeceğiniz muhabbetler var...:(

Gidip bakma imkanın yokmu ?
ailenle aranız çok uzakmı yani..

Bilemedim ya ama adama güvenmekten başka çaren yok gibi.. Tekrar ararsın 2 gün sonra telefon yapıldı mı artık babam kullanıcak bi daha sorun çıkarmaz dimi gibi.. En son da format attınız dimi dersin kaparsın.

off ben içimi rahatlatırsınız sanmıştım kimse net konuşmadıııı :( :KK43: yani bu , bu işi en iyi yapan,isim yapmış bir firma... yaşadığımız il de küçük.. tanına bi yer yani..adam b bi müşterisinin talebini unutsa onun da başı ağrır diye çekinmez mi:((( ama aramak en iyisi galiba:( babama rezil olacağıma adama rezil olayım:P

Yüksek ihtimalle fabrika ayarlarına döndereceklerdir.
Yapılırsa eğer silinir.

Bir daha arayin.
Adam zaten okumuştur.
Annenin babanin görmesinden daha kotu olamaz.

Rahat Ol.. Kimse ayrıntıya girmez... Orası bir iş yeri teslim edip geçerler!

evet arayayım bence..ama yarın.... peki ne diyeyim? ben yine salak salak konuşurum...:KK43:

Dediğim gibi direk formatı sorma telefonun durumunu sor. Artık babam kullanacak tekrar sorun çıkarır mı? En sonda formatta attınuz dimi dersin kaparsın :)

bence baban neden format attırdın derse elin adamına mı gitsin fotolarım telefoncuya niye güveniim önce atsın format sonra çalışsın dersin :)

15 saat yol var,öğretmenim.. yanlarından zaten bayramda ayrıldım.. bi telefon için oraya gidilmez ki:KK43:
haklısınn ben böyle olduğunu sanmamıştım..
baksana aklıma ne geldi kargoyla yollasınlar sana..
Babanlara da telefona acil ihtiyacım vardı falan dersin

bence baban neden format attırdın derse elin adamına mı gitsin fotolarım telefoncuya niye güveniim önce atsın format sonra çalışsın dersin :)

o detayı anlatırken atlamışım..olay şu ki: ölye bişey yok:) telefon benim.. babam yaptıracak,evde kalacak tel, ben sömestrda gidince alacağım.. ben telefoncuya öyle söyledim ki adam durumdan şüphelenmesin:(

haklısınn ben böyle olduğunu sanmamıştım..
baksana aklıma ne geldi kargoyla yollasınlar sana..
Babanlara da telefona acil ihtiyacım vardı falan dersin

o da olmaz çünkü telefonum var şuan..ne acili.. öyle olsa babam kendi kargolar zaten... kesin anar telefonu kaçırdığımı:( sanırım benim tek yapacağım son bi kez adamı arayıp işi sağlama alıp sonra da Allaha havale etmek:)

Back
X