• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefonlarıma cevap vermeyen arkadaş

yercekimlikaranfill

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2017
30
31
8
Hanımlar, bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Birkaç gündür aklım bu konuyla epey meşgul.

Bir arkadaşım var. Epey yakın bir arkadaşım. Özellikle son birkaç senedir yediğimiz içtiğimiz birlikte. Epey zor bir bölümde öğrenciyiz, okuduğumuz üniversite de bir o kadar zor. Bahsettiğim arkadaşım hepimizden daha çok çalışıyor fakat. Olabilir, herkes aynı kolaylıkla öğrenecek diye bir kaide yok.

Son bir haftadır aradığımda, telefonumı tek bir kez bile açmadı. Yaklaşık üç dört saat sonra mesaj attı ve ders çalıştığı için açamadığını belirtti. Hakikaten çok yoğun ders çalıştığını biliyorum fakat bir kez bile açamaması ya da en azından birkaç saat sonra dönememesi ilginç değil mi? O mesaj attığında benim müsait olamadığım oluyordu bazen fakat, bu bir hafta içinde bir kez bile o aramadı. İstisnasız bir kez o aramadı.

Eskiden de olurdu bu, sınav dönemlerine mahsus. Ama hiç bu kadar abarttığı olmamıştı. Bir araya geldiğimizde hakikaten içten sarılıp çok özlediğini söylüyor. Tatillerde, ya da sınav dönemleri dışında arayıp soruyor.

Geçen gün dersi kaçırmaması için aradım mesela, tam üç kere üst üste aradım ama açmadı. Bir saat sonra yine benzer bir mesaj attı. Kendi yerime koyup düşünüyorum. Benim içim rahat etmezdi. Bir şeye ihtiyacı var belki, önemli bir haber verecek. Ben kıymet verdiğim insanlara böyle yaklaşıyorum.

Ben bu tip durumlarda bir daha arayıp sormamayı tercih ediyorum. Karşımdaki arar sorarsa karşılık veriyorum fakat ben aramıyorum. Bu keskin tavırlarım sebebiyle çok arkadaşım ile aramı açtım. O yüzden fevri davranmak istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? En az beş, altı kere aramama dönmeyip bir kez aramaması sizce de saygısızlık değil mi? Yoksa böyle meseleleri umursamıyor musunuz?

Hanımlar, bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Birkaç gündür aklım bu konuyla epey meşgul.

Bir arkadaşım var. Epey yakın bir arkadaşım. Özellikle son birkaç senedir yediğimiz içtiğimiz birlikte. Epey zor bir bölümde öğrenciyiz, okuduğumuz üniversite de bir o kadar zor. Bahsettiğim arkadaşım hepimizden daha çok çalışıyor fakat. Olabilir, herkes aynı kolaylıkla öğrenecek diye bir kaide yok.

Son bir haftadır aradığımda, telefonumı tek bir kez bile açmadı. Yaklaşık üç dört saat sonra mesaj attı ve ders çalıştığı için açamadığını belirtti. Hakikaten çok yoğun ders çalıştığını biliyorum fakat bir kez bile açamaması ya da en azından birkaç saat sonra dönememesi ilginç değil mi? O mesaj attığında benim müsait olamadığım oluyordu bazen fakat, bu bir hafta içinde bir kez bile o aramadı. İstisnasız bir kez o aramadı.

Eskiden de olurdu bu, sınav dönemlerine mahsus. Ama hiç bu kadar abarttığı olmamıştı. Bir araya geldiğimizde hakikaten içten sarılıp çok özlediğini söylüyor. Tatillerde, ya da sınav dönemleri dışında arayıp soruyor.

Geçen gün dersi kaçırmaması için aradım mesela, tam üç kere üst üste aradım ama açmadı. Bir saat sonra yine benzer bir mesaj attı. Kendi yerime koyup düşünüyorum. Benim içim rahat etmezdi. Bir şeye ihtiyacı var belki, önemli bir haber verecek. Ben kıymet verdiğim insanlara böyle yaklaşıyorum.

Ben bu tip durumlarda bir daha arayıp sormamayı tercih ediyorum. Karşımdaki arar sorarsa karşılık veriyorum fakat ben aramıyorum. Bu keskin tavırlarım sebebiyle çok arkadaşım ile aramı açtım. O yüzden fevri davranmak istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? En az beş, altı kere aramama dönmeyip bir kez aramaması sizce de saygısızlık değil mi? Yoksa böyle meseleleri umursamıyor musunuz?
Bu tip durumlarda takındıgınız tavır son derece dogru bence
Arayıp sormalarınıza karsılık alamazsanız sıra karsı tarafa gecer. E ben falanca arkadasa ayıp ettim bı dönüp arayayım demezlerse ortada bı arkadaslık yok demektir.

Bu tip durumlarda takındıgınız tavır son derece dogru bence
Arayıp sormalarınıza karsılık alamazsanız sıra karsı tarafa gecer. E ben falanca arkadasa ayıp ettim bı dönüp arayayım demezlerse ortada bı arkadaslık yok demektir.

Teşekkür ederim. Bunu yapan en yakın arkadaşım. Biraz buna güvenerek yapılıyor bence bunlar. Ama bu yakın olmanın verdiği özgüven değil, karşıdakini eşek yerine koymak gibi geliyor bana.

Benimde vardi öyle arkadaslarim üniversitede.sinav haftasi günaydın bile demezlerdi sanirim onu bile vakit kaybı görürlerdi aramazlardi bisey soylesen cevap vermezlerdi sinav gecince hic bisey olmamis gibi devamm..önceleri normal karsilardim ama olmaz yani tlfnu açıp 2 dk sana vakit ayirmiyorsa ona arkadaslik denmez.sen saatlerce oyalayip disari cagirmiyorsun ko bence bosver gitsin takma işin düştüğü başın sıkıştığı zaman sinav zamanina denk gelirse ne olacağını görürsün ben yaşadim:kahve::kahve:

Yani bazen insanın moral olarak da konuşası gelmeyebiliyor. Bu arkadaşını sevmiyor tavır koydu demek değil. O an psikolojik olarak konuşmaya müdait değildir. Bu kadar takmayın. Aramayı verin geçince durumu o arar zaten o zaman kırıldıysanız söylersiniz.

Ben bi arkadaşımı bu tavrı yüzünden abartısız yıllarca idare ettim çünkü üzerimde hakkı çoktur,geçenler eaah dedim ve bağlantımı kestim. Yani genelde fevri davranmam bi alan bırakırım yüksek bi kredi veririm ama hep böyle davranıyorsa ayy yeter be diyebiliyorum.

şuan yakın bi arkadaşım daha böyle bana da böyleleri denk geliyor napalım :) onu da idare ediyorum çünkü cidden çok seviyorum onu ve vefa borcum var,bakalım onu idare etmem ne kadar sürecek :)

Var böyle tipler ya.
Bende de bi tane var.
Daha hiç aradığımda açtığını görmedim.
Hep mi meşgulsün, hep mi müsait olmadığın zamana denk geliyorum??
Whatsapp'tan durum paylaşmaya vakti var.
Çalan telefona yok.
Hadi o anda açılmıyor o telefon
Geri neden dönülmüyor anlamadım.
Kıymet vermediğinden diye düşünüyorum ben artık.
Ve ona göre davranıyorum.
Şimdi de araya mesafe koyduğumu düşünüyor bizimki.
He öyle he.

Aranızda tartışma ya da kırgınlık var da sizin mi haberiniz yok acaba? Çünkü bir ya da iki kere olması doğal olsa da beş altı kere yapması çok mantıksız. Sizin gösterdiğiniz tavır çok uygun bence hatta bana göre telefon ettiğiniz kişi cevap vermediyse o size geri dönüş yapana kadar tekrar aranmaz acil bir durum yoksa.

Back
X