• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefonlarıma cevap vermeyen arkadaş

araya mesafe koymak istiyor demek ki bence zorlamak yerine bırakın mesafe girsin araya o arasın
ayrıca ders çalışmak için araya mesafe koyan kişiyide tersleyip hayattan çıkarmak gibi keskin çizgilerle yaklaşmayın bence

bırakın araya mesafe girsin

Valla bazılarına bu normal geliyor ve kendileri de yapıyorlar.hep de bir bahane vardir.öyle ya bunlar kucuk daglari yaratmislardir.hayatlarında baska oncelikleri vardir.sana sira gelirse ararlar.bana göre ise bu hareket en tiksindiğim hareket.saygısızlık,umursamazlık, düşüncesizlik,kendini bi b.k sanma,empati yoksunluğu, vs.daha sayayım mi...kardeş donmek isteyen isini bitirir doner hepsi bu.ama neyse böyle kabul edecen yoksa yalnız kalırsın.yok katlanamam dersen mesafeli git.

Cidden konuşmak istemedigim biri varsa yapiyorum ama cok yakin arkadasima yapmAm. Muhakkak donerim. Bence tuhaf. Acikca konus. Devan ederse daha da arama keyfi bilir.

Hanımlar, bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Birkaç gündür aklım bu konuyla epey meşgul.

Bir arkadaşım var. Epey yakın bir arkadaşım. Özellikle son birkaç senedir yediğimiz içtiğimiz birlikte. Epey zor bir bölümde öğrenciyiz, okuduğumuz üniversite de bir o kadar zor. Bahsettiğim arkadaşım hepimizden daha çok çalışıyor fakat. Olabilir, herkes aynı kolaylıkla öğrenecek diye bir kaide yok.

Son bir haftadır aradığımda, telefonumı tek bir kez bile açmadı. Yaklaşık üç dört saat sonra mesaj attı ve ders çalıştığı için açamadığını belirtti. Hakikaten çok yoğun ders çalıştığını biliyorum fakat bir kez bile açamaması ya da en azından birkaç saat sonra dönememesi ilginç değil mi? O mesaj attığında benim müsait olamadığım oluyordu bazen fakat, bu bir hafta içinde bir kez bile o aramadı. İstisnasız bir kez o aramadı.

Eskiden de olurdu bu, sınav dönemlerine mahsus. Ama hiç bu kadar abarttığı olmamıştı. Bir araya geldiğimizde hakikaten içten sarılıp çok özlediğini söylüyor. Tatillerde, ya da sınav dönemleri dışında arayıp soruyor.

Geçen gün dersi kaçırmaması için aradım mesela, tam üç kere üst üste aradım ama açmadı. Bir saat sonra yine benzer bir mesaj attı. Kendi yerime koyup düşünüyorum. Benim içim rahat etmezdi. Bir şeye ihtiyacı var belki, önemli bir haber verecek. Ben kıymet verdiğim insanlara böyle yaklaşıyorum.

Ben bu tip durumlarda bir daha arayıp sormamayı tercih ediyorum. Karşımdaki arar sorarsa karşılık veriyorum fakat ben aramıyorum. Bu keskin tavırlarım sebebiyle çok arkadaşım ile aramı açtım. O yüzden fevri davranmak istemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? En az beş, altı kere aramama dönmeyip bir kez aramaması sizce de saygısızlık değil mi? Yoksa böyle meseleleri umursamıyor musunuz?
ben de arkadaşın gibi olabiliyorum
kendimi kapatıyorum her şeye
çünkü çok aşırı stresli oluyorum ve mantıksız hareketler de yapabiliyorum sinirlilik vs gibi
o stresten öyledir zaman bulamadığından değil de
anlayabiliyorum onu ama bende anksiyeti var derslere karşı işte onda da var sanırım

Unutulacak insan var, unutulmayacak inan var. En yakın arkadaşınız olduğunu iddia ettiğiniz insana dönersiniz heralde. Ayrıca bir iki değil, son beş altı aramama cevap vermemesinden şikayet ediyorum.
inan stresten olabilir
kardeşim dediğim insanla bile konuşasım gelmio o stres dönemlerinde

Benimde vardi öyle arkadaslarim üniversitede.sinav haftasi günaydın bile demezlerdi sanirim onu bile vakit kaybı görürlerdi aramazlardi bisey soylesen cevap vermezlerdi sinav gecince hic bisey olmamis gibi devamm..önceleri normal karsilardim ama olmaz yani tlfnu açıp 2 dk sana vakit ayirmiyorsa ona arkadaslik denmez.sen saatlerce oyalayip disari cagirmiyorsun ko bence bosver gitsin takma işin düştüğü başın sıkıştığı zaman sinav zamanina denk gelirse ne olacağını görürsün ben yaşadim:kahve::kahve:

Sormayın. Dün konuştuk bu meseleyi tekrar. Sizin söylediklerinizi söyledim diye kıyamet kopacaktı.

Ben bi arkadaşımı bu tavrı yüzünden abartısız yıllarca idare ettim çünkü üzerimde hakkı çoktur,geçenler eaah dedim ve bağlantımı kestim. Yani genelde fevri davranmam bi alan bırakırım yüksek bi kredi veririm ama hep böyle davranıyorsa ayy yeter be diyebiliyorum.

şuan yakın bi arkadaşım daha böyle bana da böyleleri denk geliyor napalım :) onu da idare ediyorum çünkü cidden çok seviyorum onu ve vefa borcum var,bakalım onu idare etmem ne kadar sürecek :)

İnanın benzer şeyler yaşıyoruz. Bana da hep böyleleri geliyor. İnsanın zoruna gidiyor ama bir yerden sonra. Acaba hatayı bu kadar yüksek toleransa sahip olarak mı yapıyoruz?

Var böyle tipler ya.
Bende de bi tane var.
Daha hiç aradığımda açtığını görmedim.
Hep mi meşgulsün, hep mi müsait olmadığın zamana denk geliyorum??
Whatsapp'tan durum paylaşmaya vakti var.
Çalan telefona yok.
Hadi o anda açılmıyor o telefon
Geri neden dönülmüyor anlamadım.
Kıymet vermediğinden diye düşünüyorum ben artık.
Ve ona göre davranıyorum.
Şimdi de araya mesafe koyduğumu düşünüyor bizimki.
He öyle he.

Benzer şeyleri düşünüp araya mesafe koyduğum dönemlerde kendini affettirmeye çalışıyor fakat. Bilemiyorum. Değer verme kıstaslarımız farklı belki. Hiç sevmediğim bir insan dahi olsa geri dönmeye gayret ederim ben.

Aranızda tartışma ya da kırgınlık var da sizin mi haberiniz yok acaba? Çünkü bir ya da iki kere olması doğal olsa da beş altı kere yapması çok mantıksız. Sizin gösterdiğiniz tavır çok uygun bence hatta bana göre telefon ettiğiniz kişi cevap vermediyse o size geri dönüş yapana kadar tekrar aranmaz acil bir durum yoksa.

Dün konuştuk bu meseleyi. Bir kırgınlık yok. Depresyondayım, ne yaptığımı bile bilmiyorum diyor. Ama ilk defa olmuyor bu mesele. Özür diledi, dikkat edeceğini söyledi. Bir kırgınlık falan yok yani. Bana sorarsanız tekrarlanacak.

Ben biraz da aynı meslek gruplarından, aynı bölümlerden insanların benzer davranışlar sergilediklerini düşünüyorum. Mesela birçok arkadaşımın inanılmaz düşüncesiz ve bencil olması tesadüfi olamaz bence.

araya mesafe koymak istiyor demek ki bence zorlamak yerine bırakın mesafe girsin araya o arasın
ayrıca ders çalışmak için araya mesafe koyan kişiyide tersleyip hayattan çıkarmak gibi keskin çizgilerle yaklaşmayın bence

bırakın araya mesafe girsin

Evet, ben de böyle düşünüyorum. Biraz böyle yaklaşmak gerek sanırım meselelere.

Yani siz için bir kırgınlık meselesi değil mi bu? En yakın arkadaşlarınızın böyle bir tavır içinde olmasından sonra kendinizi geri mi çekersiniz sadece?

Kaç arkadaşımı sildim öyle :bicak: kim olursa olsun benim tahammül edemediğim bir şey bu.. bir de mesajları okuyup cevap vermeyenler ister arkadaş ister kardeş bende mesaj atmam bu kadar sık aramışsan 24 saat ders çalışmıyor ya 5 dk arar döner sana kapatır ama gönlünü yapar.

Tavsiyem beklenti içine girme çok değer verme sana öyle yapana sende yap baktın açmıyor mu arama asla.. sen haklısın insan değer verdiği birine böyle yapmaz.

İnanın benzer şeyler yaşıyoruz. Bana da hep böyleleri geliyor. İnsanın zoruna gidiyor ama bir yerden sonra. Acaba hatayı bu kadar yüksek toleransa sahip olarak mı yapıyoruz?

Sadece idare etmek değil ama arkadaşlık ederken keyif de alıyoruz sonuçta o yüzden devam ettiriyorum ben ne zaman ki bunaltısı keyfini bastırıyor o zaman eahh diyorum ben,şimdilik devam ediyorum bakalım nereye kadar :)
Bu bağlamda “ayy çok iyi niyetliyim ben yea” diyemiyorum,çünkü sevmediğim insanı kesinlikle çekmem ben :KK76:

Sevdiğim bir dostumsa şöyle bir mesaj atarım : canım çok yoğun ders çalıştığını biliyorum , ama seni çok özledim müsait olduğunda arada bir sesini duyayım .. gibi .,, eğer bu mesajdan sonrada aramazsa hiç aramam kendi bilir

Dün konuştuk bu meseleyi. Bir kırgınlık yok. Depresyondayım, ne yaptığımı bile bilmiyorum diyor. Ama ilk defa olmuyor bu mesele. Özür diledi, dikkat edeceğini söyledi. Bir kırgınlık falan yok yani. Bana sorarsanız tekrarlanacak.

Ben biraz da aynı meslek gruplarından, aynı bölümlerden insanların benzer davranışlar sergilediklerini düşünüyorum. Mesela birçok arkadaşımın inanılmaz düşüncesiz ve bencil olması tesadüfi olamaz bence.
bak işte ben dedim depresyondadır diye:) o dönemlerde mazur gör bence

Belki aranmak istemiyordur.. bende iki arkadasim tarafindan aranmak istemedigim icin telefonlarina donmuyorum mesela :27: saka bir tarafa cidden gorusmeyi artik istemedigim kisilere bu aralar depresyondayim bahanesini soyluyorum, sizinki de oyle olabilir..

Back
X