• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Televizyon

tulay74

Oğlunu özlüyor...
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
494
0
316
İstanbul
henüz 3 aylık olmamaıza rağmen televizyon izlemesine engel olamıyorum , gündüzleri evde tek olduğumuz için kesinlikle açmıyorum ancak akşamları tv açık olduğunda tv ye uzaklığı ne olursa olsun mutlaka bakmaya çalışıyor engellemeye çalıştğımda aşırı hırçınlaşıyor ve ağlıyor , bizimle aynı durumda olanınız varmı ?

henüz 3 aylık olmamaıza rağmen televizyon izlemesine engel olamıyorum , gündüzleri evde tek olduğumuz için kesinlikle açmıyorum ancak akşamları tv açık olduğunda tv ye uzaklığı ne olursa olsun mutlaka bakmaya çalışıyor engellemeye çalıştğımda aşırı hırçınlaşıyor ve ağlıyor , bizimle aynı durumda olanınız varmı ?

izlemesınde ne sakınca varki? gerçi benım ki pek ilgılenmıyor tvyle...

pardon kimi engelleyemiyorsun tv izlemekten bebişini mi ilginç wallahi... 3 aylık bebekmi tv izliyor... bence sakıncalı... ben 2 çocuğumada yalvarıyorum oturun izleyin biraz iş yapayım diye hiç bakmıyorlar... dikkatini başka şeylere çek...

sana katılıyorum benim oğlumda üç aylık ama gerçekten tv ye çok bakıyor nerde olursa olsun kafayı çeviriyor

günlerdir televizyonun zararları ile ilgili araştırma yapıyorum , çoçuklarımızı bundan vazgeçirmemiz gerekiyor bakarmısınız zararlarına ;

Amerikan Pediyatri Akademisi'nin televizyon ve çocuklar konulu araştırması yayımlandı. Araştırmanın sonuçlarına göre 2 yaşının altındaki çocuklar, kesinlikle televizyon izlememeli. Uzmanlar, televizyonun çocuklar üzerindeki kötü etkilerini, şöyle sıraladı:

* Hareketsizlik nedeniyle obeziteye yol açıyor.
* Hormonal dengesizlik yaratıyor. Televizyondan yayılan ışık, en önemli hormanlardan olan melatonini azaltıyor.
* Bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıklara yol açıyor.
* Melatonin eksikliği DNA'da değişiklikler yaratabiliyor. Bu da kansere neden oluyor.
* Çocukların erken ergenliğe girmesinin en büyük nedeni.
* Uyku sorunlarına yol açıyor. Görme ve işitme duyularını aşırı derecede uyaran televizyon, uykusuzluk yaratıyor.
* Sosyal iletişimi öldürdüğü için küçük yaştaki çocukları otizme götürebiliyor.
* Bedendeki yağ miktarını artırıyor. Ekrandan yayılan ışınlar leptin ve ghrelin adlı hormonlarda dengesizlik yaratıyor, yağ birikmesine yol açıyor.

Televizyondaki yiyecek içecek reklamları da çocukları abur cubur yemeye itiyor. İşte bu da Liverpool Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalar sonucunda vardığı sonuç. Araştırmaya göre yiyecek reklamları çocukların abur cubur yemesini yüzde 134 oranında artırıyor. Böylece çocuklarda obezite riski artıyor.

(bu yazı forumdan alınmıştır)

aynen bizimkide seyrediyor bizde 3 aylığız 2. ayından itibaren çok hevesli ben bi sakınca görmüyuorum dibinde olmadıktan sonraaaa
benimki bilgisayar ekranına da çok bakıyorrrr

aynen bizimkide seyrediyor bizde 3 aylığız 2. ayından itibaren çok hevesli ben bi sakınca görmüyuorum dibinde olmadıktan sonraaaa
benimki bilgisayar ekranına da çok bakıyorrrr

bilgisayara yaklastırma ama aynı odada bıle tutma bebısını..

Hamişkende çok Netteydim Ben Kablosuzlar Sakincali Ama Kabloluda Bi Sorun Yok

tülay zeynepte çok bakıyo tv.ye kafasını çevirmekten yoruluyorum bazen
ben de otistik yaptığını duymuştum tv.nin

gözde tembellik yapıyomuş valla benimki pcyede bakıyo tvyede zamane çocukları bunlar bişey olmaz ALLAHIN izniyle

benim oğluşumda hep tv ye bakıo bende kapatıyorum gündüz.şu kablosuz pc lerin ne zararı varmış kızlar ben bilmiyorum.

kablosuzlar gebelere sakıncalı ve kısırlığa yol açıyor netten araştıranbilirsin daha birçok zararı var

artık çizgifilm ve reklamlar çok ilgisini çekiyor gündüz olabildiğince açmamaya çalışıyorum ancak akşam babamız geldiğinde resmen bayram yapıyor futbol ve basket maçlarını anlıyormuş gibi seyrediyor küçük küçük objeler sürekli hareket olduğundan sanırım her ne kadar bu babamızın hoışuna gitsede ben yinede engel olmaya çalışıyorum

Back
X