- 15 Kasım 2011
- 1.299
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Merhaba hanımlar...
Tv, internet olmadan başlangıçta iki kişilik olan, daha sonra büyüyenn bir aile bir gününü nasıl geçirir?
Evlenmeden evvel Tv ve internetle haşır neşir olan bir insan, evlendıkten sonra her ne kadar tv ve ınternetın yararlarının yanında zararlarının da oldugunu dusunse de , onlarsız bır hayata adapte olabılır mı?
Yoklukları aranır mı?
Veletler onlarsız nasıl zaptedilir ?
Fikirlerinize ihtiyacım var...
anladığım kadarıyla sevgiliniz evlenince tv pc olmayacak evde diyor
bu devirde bu kafa..
Ben tecrübeyle söyleyeyim annem bizi televizyon izletmeden büyüttü bilgisayarı da anca işte 17 18 yaşlarından sonra aldı. Aynen olan şu : kendince bir kişilik gelişiyor kesinlikle ve kesinlikle!
Ben televizyondan gelen popüler kültürü çok ama çok sonra anladım. Hep çok saf bir çocuk olarak büyüdüm gerçekten anne ne öğrettiyse o fesatlık bilmezdim ya da televizyondakiler gibi manken,film yıldızı ya da popstar vs gibi hayal etmezdim kendimi hiç.Lisede ilkokulda televizyondan öğrendikleri esprileri yaparlardı.Ben bizimkiler kendisi yapıyor zannederdim ne kadar zekiler ya diye şaşırırdım o esprilerineSonra yabancı şarkılar filmler diziler artistler hiç birisini bilmezdim o konularda muhabbet edemezdim.Süper baba, gamsızlar mı ne onları hiiç bilmezdim hala da bilmem. Hep böyle dinleyen ama sıkılan bir insandım.Aşırı sosyal değildim hiç zaten. Kitap okumayı çok severdim habire kitap okurdum birini bir günde bitirir hemen diğerine başlardım öyle alışmıştık. Annem tv izlemeyin demezdi bile kendileri hiç açmadıkları için biz de öyle alışmıştık.Ama kardeşim de ben de bu sayede olayları durumları tv dan değil hep yaşayarak öğrendik.Ben açıkçası pek çok safça aptalca tecrübeyi yaşayarak atlattım ve kendimce öğrendim dikte edildiği şekilde değil.Şimdiki nesil çok uyanık ama hepsi dikte edilen hayatı yaşamaya meyilli. O yüzden küçükken zorlansam da belki hala zorlansam da çok iyi bir şekilde yetişmiş olduğumu düşünüyorum.Hem sonra her şeyi üniversitede keşfettim ki internet sayesinde popüler kültüre dair , zaten artık insanlarla diyaloğum da gelişti belli yaştan sonra bir de farklı bir kültür birikimim, ondan kaynaklı farklı bakış açım olduğu için insanlar muhabbet etmeyi tartışmayı da seviyor benimle:) . Öyle işte hala televizyon alışkanlığım hiç yok ya interneti belki biraz daha çıkarsam hayatımdan çok daha iyi olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?