Teli açmayıp bir hafta sonra dönüş yapmak

Muhendoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
5.067
6.856
198
Bazı uzakta olan arkadaşlarımı aradığım zaman bunu yaşıyorum. Hani ayda bir falan araştığınız arkadaşlarınız vardır. Eski dostlar diyelim. Şimdi çok fazla samimi olmadiginiz.
Aradığım zaman açamamış olabilir ama insan en azından aynı gün bilemedin bir gün sonrasında dönüş yapması gerekmez mi ? Unutmuş olabilir diyelim bjr seferlik iki seferlik ama hep böyle olunca artık bjr iki hafta sonra beni aradığı zaman açmayıp geri de dönüş yapmak gelmiyor içimden. Ne düşünüyorsunuz ?

bana normal geliyor
herkes her an musait olamaz
hatta daha bugun aklima geldi, gecenlerde sehirlerarasi yoldayken kkdan sevdigim biri mesaj atmisti, o an hic musait degildim, sonra yazarim dedim. sonra da telasim vardi cok kostus kostur gecti, cikmis aklindan. bugun aklima geldi, mesajımı düzenliyorum- gonderecegim.
bence cok olasi seyler bunlar . reel hayatta da oluyor bazen. "dur, donerim sonra" diyorsun, donemiyorsun.
ben nisanlimlaysam, evdeysek acmiyorum genelde telefonlari mesela. cok onemli birseyse zaten mesaj atarlar ama beni genelde sohbet etmek icin arar arkadaslarim acip "onemli bir sey yoksa sonra konusalim" demek daha kaba geldiginden hic acmiyorum.
ama bazen beni de arkadaslarim acmaz.
sonra donerler diye beklerim. donmezlerse ve onemli bir meramim varsa zaten sonradan mesaj atarim.
herkesin elinde her saniye telefon olmasi yazdigimiz/ aradigimiz gibi bize donme zorunluluklari oldugu anlamina gelmez

Saygısızlık umursamazlık olarak görüyorum. Öyle insanın da telefonunu hayatta açmam. Bir kere olur dünya hali hastalık olmuştur yoğundur unutmuştur ama sürekli yapıyorsa umrumda değilsin mesajı vermektir. Şu meretler hep elimizde canım sonra döneyim sana demek yazmak on saniye. Bana on saniyesini ayırmayacak insana kestiğim tırnağımı vermem

Bazı uzakta olan arkadaşlarımı aradığım zaman bunu yaşıyorum. Hani ayda bir falan araştığınız arkadaşlarınız vardır. Eski dostlar diyelim. Şimdi çok fazla samimi olmadiginiz.
Aradığım zaman açamamış olabilir ama insan en azından aynı gün bilemedin bir gün sonrasında dönüş yapması gerekmez mi ? Unutmuş olabilir diyelim bjr seferlik iki seferlik ama hep böyle olunca artık bjr iki hafta sonra beni aradığı zaman açmayıp geri de dönüş yapmak gelmiyor içimden. Ne düşünüyorsunuz ?
Aradığımda bulamadığım, sonrasında da 1 dakikasını ayırıp'' şu an meşgülüm en kısa sürede geri döneceğim'' diye mesaj atamayan biri de aradığında beni bulamaz. Size nasıl davranılması gerektiğini siz belirlersiniz.

Telefonla konuşmayı sevmiyolsrdır belki de bazen bende bilerek açmıyorum sonradan mesaj atıyorum 😂

Aradığınızda açmıyor haftalar sonra geri dönüş yapılıyorsa bağı koparmak gerekir.Uzatmaya ama fakat lakine gerek yok.Artık yollarınız ayrılmış,ortak bir şey kalmamış ayıp olmasın diye zoraki görüşme bu, gerek yok.....

Aradığınızda açmıyor haftalar sonra geri dönüş yapılıyorsa bağı koparmak gerekir.Uzatmaya ama fakat lakine gerek yok.Artık yollarınız ayrılmış,ortak bir şey kalmamış ayıp olmasın diye zoraki görüşme bu, gerek yok.....
Galiba içten içe hissettiğim ama geçmiş günlerin hatırına kabullenemediğim gerçek bu

Bana normal geliyor yaa. Acilde mesaj atar zaten. Atmadiysa öylesine aramıdtır. Müsait olunca dönerim. Müsait olmak sadece vaktinin olması demek degilki , bir saat konuşma yapacak bir psikolojik mentalim var mı bakalım. Yoksa keyifli bir sohbet olmuyor.

Bir arkadaşım vardı çok sevdiğim.4 tane çocuğu var.Bütün doğumlarına gittim hediyesiz de gitmedim.Ev aldı ev görmesine gittim.Ben evlendiğimde düğünüme ettim gelmedi.Kuru bir hayırlı olsun.Evlendiğimin ikinci günü o iş oldu mu diye aradı.İki yıl oldu evleneli.Ne aradı ne sordu.Bir hafta önce baktım arıyor.Açmadım dönmedim de.Belki arkadaşınız da bişeye kırılmıştır.

İnsanlık hali ben de normal karşılıyorum. Benim de uzak mesafede olduğum arkadaşlarım var bazen arıyorlar ama onlarla konuşmak için çok müsait bir zamanı bekliyorum öyle arıyorum. Çünkü uzun uzun rahat rahat sohbet etmek için ikimizin de müsait olduğu bir zaman olması gerekiyor.

Ben bunu umursamadığım değil aksine özendiğim kişilere yapıyorum istiyorum ki o kişiyle geniş vakitte içimden gelerek güzelce konuşayım/mesajlaşayım. Arkadaşlarımı gayet seviyorum sevdiğim insanlara da emek veririm ama hayat çok koşturmacalı ve ben sosyal pili düşük bir insanım o an telefonu açıp/mesaja dönüp öylesine konuşmaktansa güzel bi zamanda hakkını vererek konuşayım diyorum. Bazen atılan mesaj önemli gördüğüm ve üzerine kafa yorup uzunca/ayrıntılı cevaplamak istediğim bir şeyse süre de uzayabiliyor. Yakın arkadaşlarımla bu konuda bir sorun yaşamadım şuana kadar hiç. Hatta bazen o aramasına/mesajına henüz dönmediğim halde sosyal medyadan komik video/reels attığım arkadaşlarım da var hiç “hani o mesajıma dönmedin ama burdan video atıyorsun” gibi bir şey demiyorlar çünkü reels izlemek veya atmak zihinsel olarak emek verdiğim bir şey değil saniyelik bir şey ama arkadaşımın mesajına dönmek öyle. Özenmediğim sıradan biri olsa asıl o zaman iki dk yazayım/konuşayım aradan çıksın derdim. Neyse bir bakış açısı olarak sunmak istedim sadece çünkü benim gibi insanlar var biliyorum.

Ama son olarak ben açıklama yazarım “aramanı/mesajını gördüm ama vaktim dar, geçiştirmek değil özen göstermek istiyorum, geniş bi vaktimde döneceğim” diye. Birkaç gün sonra veya bir hafta sonra döndüğüm de olmuştur gayet.

Bir arkadaşım vardı çok sevdiğim.4 tane çocuğu var.Bütün doğumlarına gittim hediyesiz de gitmedim.Ev aldı ev görmesine gittim.Ben evlendiğimde düğünüme ettim gelmedi.Kuru bir hayırlı olsun.Evlendiğimin ikinci günü o iş oldu mu diye aradı.İki yıl oldu evleneli.Ne aradı ne sordu.Bir hafta önce baktım arıyor.Açmadım dönmedim de.Belki arkadaşınız da bişeye kırılmıştır.
Yaa size o iş oldu mu diye sorması ne kadar ayıp insanlar ne kadar hadsiz yaaa 😖 4 çocuğu ve evi için hediyeler ile gitmişsiniz üstelik, insanlar iyice tuhaflaştı

Yaa size o iş oldu mu diye sorması ne kadar ayıp insanlar ne kadar hadsiz yaaa 😖 4 çocuğu ve evi için hediyeler ile gitmişsiniz üstelik, insanlar iyice tuhaflaştı
İnsanlar çok hadsiz.Belki de ben bu fırsatı veriyorum insanlara.Afedersiniz eşim bile ilişkiden sonra ne baktı ne sordu.Arkadaşım dediğim çok kişiyi hayatımdan çıkardım.

İnsanlar bazen arkadas kalmak istemez samimiyet bitince aynı şehirde olmayınca paylaşımlar bitince ne konuşulabilir birbirinin hayatını da merak etmiyorsan degistiysen farklı biri olduysan ortak geçmiş bağının kuvveti sizi birarada tutmaya da yetmiyorsa ayio olur diye söyleyemez çünkü yanlış anlaşılır öyle bir toplum baskısı varki olenetkadar arkass kalmak konuşmak zorundaymissın gibi .Değilsin kimse değil bana acayip gelmiyor .Çünkü arkadaşlık dostluk paylaşım ister olmuyorsa yoluna gidebilir de insanlar arada ayda bir sesini duysam ne duymasam ne .Bazen bazıları ile olur bu hayatın içinde .Sizde aramayın bence Ben telefona gün içinde donmedigim insanı bir daha aramam oda aramasın bence .En fazla bir gün bekletirsin .

yani onca yıllık tanışıklık var iletişimin kopması için de belirli bir sebep yok bari devam etsin diye düşünülen bir iletişim sadece
hani ekstra birbirinize kattığınız bir şey yok o yüzden de normal böyle yapılması sizin de çok umrunuzda olmadığı düşünülüyordur
siz de açmayın geri de dönmeyin zaten biter arkadaşlık
bence de müsait olmamak aynı zamanda konuşacak mentalde olmamakla ilgili benim de bazen hiç konuşasım olmuyor telefonu bi kenara atıyorum uzaklaşıyorum ama 1 hafta da sessiz kalınmaz.. sizinle konuşmak hiç içinden gelmiyordur

Back
X