Tembel kocayı değiştirebilen var mı aramızda

Al benden de o kadar... ergen oğlum var ve doğdu doğalı ideal erkek çocuk olarak yetiştirme projeme konuydu ama yok arkadaş hamurlarından mıdır nedir komutla çalışıyor sanki, hadi demekten nefret geldi. Bence de gelinlerimiz kabahati bizde bulacak ilerde

Kocam gelsinde ayaklarını yıkayayım ya kıymetini bileyim bu ne

Bu saatten sonra çok düzelmez en başta bu kadar hazıra alıştırmasaydiniz iyiymiş :)
Ama kendin için yardımcı bulabilirsin 3 çocuk var madem

malesef degismez cnm sanirsam erkeklerin çoğu öyle. bi kere evin temizliği, bulasik, camasir diye biseyi kendilerine dert edinmiyorlar, cocukluktan rahat alistiriyoruz galiba erkekleri. insallah bi oğlum olursa her türlü ev işini yapmayi ogreticem, evle ilgili sorumluluk bilinci olussun biraz...

sende esinden bosuna fark eder de yapar diye bekleme, yapamana kadar söyle yaptirt. ona birakirsan cooook beklersin

sizin kocanıza göre önlem alırsanız biraz hayatınız biraz daha iyi olur.diğer çocuklarınız daha iyi yetişebilirse babasıda utancından kendini toparlayabilir.ya da onu yaptıklarından utandıracak sözler.gücendirecek değil.siz bu kocaya kızıyorsunuz da ben gece 1.40 da bekar arkadaşları ile takılan ailesinin amelelik için umursadığı kocamı nasıl düzeltsem?çoğu çocuğun yokken boşan dedi ama başka planlarım olduğu için koşa koşa boşanmaya gitmedim.kocanın sıkanı kıskancı tembeli de kötü ama benim ki gibi boş yaşayanı da kötü.

Haklısınız o konuda hakkını yiyemem,bekar arkadaşı yok,biz olmadan gezmesi tatili yok,nereye gidersek hep beraberiz.ailesi problem değil ki 3 eltim 2 görümcem var.isine gucune bağlı.baktigimda tek problem evde yardım etmemesi,yani illa demem lazım ki kalk masayı topla yanda çamaşır as.cok denedim aslında çamaşır as diyorum bir türlu aça aça asilacagini ogretemedim, top top koyuyor. Çekmecedn kaşık alıyor çay demlemek için mesela. Çayı koyup kaşığı çekmeceye geri atıyor.ve ben bunu öyle geç fark ettim ki. Cozememistim bir türlü kasiklikta neden çay olur.

Günaydın.
Evi dağınık bırakmasını anlarım da çaylı kaşığı geri çekmeceye koyması,zeytin çekirdekli tabağı makinaya koyması bana normal gelmedi kusura bakmayın.
Çekirdeğin makinayı tıkayacağını bilmemesi hiç normal değil.
Hadi annesinde bulaşık makinası yoktur,ülkenin en ücra köşesinde yaşamıştır,siz de dün evlenmişsinizdir anlarım da 3 bebe olduğuna göre kendisi bazı konuları ayırt edecek konumda olması gerek değil mi?
Yani sanki kasıtlı yapıyor,ona iş vermeyin diye.

Eşimin annesi yok,12 yaşından beri yengelerin yanında ,köyde vs büyümüş.yengemler de öyle çok tertipli tipler dedil. Ben de evde çocuk da olsa her yer düzenli olsun ,çamaşır birikmesin,mutfak banyo hep temiz olsun derdindeyim. Ayda ya da iki haftada alacağım yardımcı da çare olmadı.her sabah temizleyip düzeltmem gerekiyor.

Allahım rahmet eylesin,doğrudur köyde yaşaması ve bilememesi.
Ama arkadaşım dün evlenmediniz ki bu makinayı hiç tanımasın.
Neyse en güzeli yardımcı çağırmak gerçekten ev işi çok çok zor.

sürekli yardım iste bıkmadan usanmadan.

bence kocanızın bu durumu evlatlarını cahilce yetiştiren analar yüzünden evladı her şeyi yarım bilsin kendine bakamasın ki kadın baksın her yükü çileyi çeksin.benim adam içinde böyle sanırım.sonra güçlü kadınlar yanında ezik büzük hissediyorlar kendilerini.gururlarına yediremiyorlar fakat bi hayırları da yok.erkekliği damızlık ve amele gibi çalışmak olarak algılatıyorlar.

Ben yeni evliyim benim eşim sizinkinden dağınık. Tam bir çocuk gibi annesi sağolsun hic bir iş yaptırmamış. 35 yaşında adama oraya gittiğimizde hala meyvelerini bile soyup doğrayıp getiriyor. Ilk aylar ağladım bile bu yüzden. Ben de çalışıyorum yani ve ondan etken ise gidiyorum geliyordum her yer heryerde yatak yorgan.. mutfak bulaşık dolu..
Sonra yavaş yavaş söylenmeye başladım ama nazlanarak kizarak değil.. duygu sömürüsü biraz da o ara belim ağrıyordu fıtiktan dolayı sonra baktım ben yokken evi toplamaya baslamis. Yatakları örtüyor bulaşıkları makineye atmasa da lavabo kenarına diziyor. Ama ne kadar cabalasakta yetişmenin verdiği o tembelliği düzeltmek çok zor.. annesi öyle davranmış üstüne eşim işi gereği işveren ve orda herşeyi onu getir bunu götur modunda yaptırıyor.

Yardımcı alın.
Sırf para vermemek için biraz düzeltebilir kendini.

Komut verin. Bazı erkeklerin kafası öyle çalışır. Günlük yapacağı işleri bir kağıda yazın. Banyoya aynanın yanına asın. Her gün görsün ve kontrol edin. Eğer geçimsiz bir tip değilse, zamanla otomatikleşecektir.

Bir arkadaşımın evinde görmüştüm. Çocukların yapacaklarını yazmış, aşmış madde madde. Okuldan gelince 1) eller yıkanacak. 2) forma çıkarılıp asılacak, kıyafetler giyilecek. Vs vs..

çorapları sepete at, kıyafetleri katla koy, bulaşık makinesine tabakları Sudan geçirip koy, kullanılmış kaşıkları çekmeceye asla koyma gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…