Temiz kalmak istiyorum

Eglenguzelim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
108
122
18
41
Ne yana baksam aynı yüzler...

Kızlar insanlardan çok sıkıldım. Artık bana herkes tek tip gibi gelmeye başladı. İyi bir şeyin olur fesatlanırlar, eksiğini görür eziklemeye çalışırlar. Kusur bulmak için didik didik didiklerler. Bir derdini anlatırsın koz yaparlar, güzel bir anını anlatırsın hava atıyor diye kompleks yaparlar. Yaptıkları iyiliği de başına kakarlar.

Diyebilirsiniz sen farklı mısın diye? Evet ben de nefis taşıyorum bu duygular bende de oluşuyor. Ama bunlara teslim olmamaya çalışıyorum. Kendimi sakınmaya kontrol etmeye çalışıyor, hata yaparsam dertleniyorum.

Ama çevremdekiler içlerindeki kötülüğü kabullenmiş ve buna teslim olmakta hiç de sakınca görmüyorlar.

Genelleme yapmak istemiyorum. kötülük yönüne teslim olmamaya çalışanları tenzih ederim. Mutlaka temiz kalmaya çalışanlar da vardır.

Dedikoducu, fesat, milleti gözetleyen, aşağı düştükçe sevinen, yukarı çıktıkça fesatlanan bir tip olmak istemiyorum. Onlara benzemek istemiyorum.

Tanrım temiz kalmak istiyorum.

Bunun tek yolu yalnızlık mıdır? Çünkü insan insana bulaşıyor bir şekilde.

Yalnız kalinca başka şeylere sarıyorsun. Yapmam dedigin seyi zamanla yapiyormussun onu gordum. Etrafi dinle ama kendinden fazla bahsetme. Dedigin gb koz olmasin. Bol bol dua et. Az oz insanla görüşebilirsin. Yaşin kac bilmiyorum ama ben32 yasindayim. 25lerde senin gb dusunurken evlendikten sonra dedikodunun ( en sevmediğim sey) dibine vuruyorum. Konuyu tahmin edersin:)
Sen kendin ol.

Ben 34 yaşındayım. 11 yıllık evliyim, gerçekten zor temiz kalmak.

Yalnız kalmak evet iyi güzel ama bir zaman sonra sıkıntıdan patlıyorsun doğru insanlarla karsılasırız umarım

Sanırım öyle. Az eşya , az insan çok huzur kafasıyla yaşıyorum. Kimsenin etlisine,sutlusune karismam,eleştirel,kirici konuşmam ona ragmen eski komsularimin yaptuklari agzimi acik birakti. uzaklastim tamamen. simdi onlar fırsat yaratip farkli gorunmeye calisiyorlar. ayak ustu idare ediyirum sorduklarina isime gelirse cevao veriyorum fazlasi yok. 2 3 kafa dengi insan yetiyor. Nefret ediyorum dedikodudan patliyorum oracikta. oturamam kalkarim zaten sonra. bir daha da ayni kisilerle bir araya geleme. Ama gördüğüm o ki insanlar hic bir ayrıntıyı kaçırmadan her fırsatı degerlendirme peşindeler. Onlar bisa kürek cekmeye devam edebilirler tercih meselesi.

Sizin ki ütopya. Gerçekleşmesi zor.

Herkes beylik laflar etmiş ben de edeyim.

Etraf bu kadar hızlı kirlenirken temiz kalmak zor.O çamur bir yerinden de olsa sizin de üzerinize sıçrayacaktır.Tek çözüm uzaklaşmak onu da herkes yapamıyor

Bu aralar bende bu kafadayım. Çoğu kişi bana çok yapmacık samimiyetsiz ve fazla itici geliyor. Belki bende sorun var diye düşünüyordum ama zannetmiyorum sevdiğim insan da var. Ama tabi sayılı :)
Temiz kalmak vs bunları düşünmek sizi yorabilir de az insanla görüşmek daha iyi olur bence. Kimse tertemiz olamaz sonuçta.
Bu kadar yüklenmeyin kendinize.

Ahahahahh bende bi tek benim sanıyodum evlendim işten ayrıldım şuan en dedikoducu benim

Bunun tek yolu yalnız kalmak evet. Ben öyle yaptım. Ya da kendin gibi kişiler bulup sadece onları hayatına sokacaksın ama zor...
İnsan insana gerçekten bulaşıyor mesafe koymadıkça. Eğer onlara benzemek istemiyorsan mesafe koyup zorunda olmadıkça muhatap olmayacaksın net.

İçimizdeki şeytan :) sabahatyin ali yi çok seviyorum yaaa. Neyse bu detayı atlayacak olursak.oluyor ya canım oyle şeyler.ince düşünen ve farkındalığı olan bir insan olmaya çabaladığın zaman zaten yalnızlaşıyorsun kimsenin bir şey gapmasına gerek yok. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gerek.mesela bı arkadaşın hava atıyor. bırak atsın atmasına musaade et. cunku o öyle biri.onu değiştirmek de benim görevim değil kş zaten değişmez.değişim kişinin kendisiyle başlar. benim annem benı hiç anlamaz.asla hiç.bi şey laylaştım yenfemle alakalı .eşime arkamdan demiş ki kıskanıyo heralde. :)) ben buna güldüm geçtim. arkadaşım cok yakın.kınama geldı bir güzel söz söylemedi güzel olmuşsun veya bi şey..bi tstlı söz.. Yanı hiçbirine takmam.onlardan da uzaklaşmam.farkındayım ama umursamıyorum. Hiç o yarışlara girmiyorum.instada hikaye foto atip en mutlu ewlilik benım en guzel es benım en iyi eş benim en iyi hayat benim gibi..zaten öleceğiz..yaşam değerlendirilmek için çok kısa. aklımı olgunlaştırmaya çalışıyorum.nefsimi terbiye ediyorum.daha az kızıp daha çok anlayıp daha çok tebessüm edip daha çok şükredil daha çok iyilik le yaşamaya çalışıyorum. Sen de bunalıma girme.bunalım nedir ya.bunalım neymiş. bunalıma harcayacak vaktin yok yaşamında senin.. zamanın değerli.Hherkes aynı akıl erginliğinde olamıyor olamaz da.sana hava atmaya calısan kız nasıl yetişti neyin eksikliğini çekti nasıl bi aile yapısı var özgüven eksikliği neden kaynaklanıyo bilemeyiz ki. herkesin bi sebebş var.insanlar her seyi yapsr bosver. biz kendş yaptıklarımızla varız. merdivenli begonya aldım geçen ona bakıyorum.günümğ neşeşendiriyo valla onu sulamak budamak. ne hoş yaratılmış.ne kadar naif.

Bu arada nickin ajda nın şarkısı olan eglen güzelim se, beni çok eskilere götürdğn. Çok severim bu parçayı. Bazı şarkılar dönemlerle özdeşleşir. Bu şarkı da bende öyle. Sevgiler

Vallahi ben de insanım ama çevremde akrabalarım dahil hiç böyle insan bulundurmuyorum. Kesip atıyorum, kimseye özelimi, en derin sırlarımı,fikirlerimi anlatmıyorum. En yakın arkadaş ya da arkadaş demek sizin her şeyinizi bilen kişi anlamına gelmiyor.
Neden bu insanlar etrafınızda önce onu bir sorgulayın derim ben.
Madem rahatsızsınız çıkın bu çevreden.
Hiç de yalnız kalmazsınız. İnsanın enerjisi ne ise etrafındakiler, güvendikleri de o oluyor galiba.
Fesat insanlar varsa etrafınızda çok da takmamak, onları ezilmenizle beslememek gerekiyor.
Kısaca beslemeyin böyle insanları ve onların duygularını.
Boş vermeyi öğrenin.

Bir insan düşünce sevinmek, mutlu anına ise hasetlenmek...
Bilmiyorum, bana oldukça uzak.
Başkasına dair hissedeceğim bence en kötü duygu imrenmek olur, ki yine onun bin katı olsun ama bana da nasip olsun diyerek.
İlk cümlemdeki düşünceleri yaşayanlar, insan olamazlar.
Çevremde var mıdır, inanın bilmiyorum çünkü çok seçiciyim ve az insanla muhattap olurum.
Beraber ağlayıp beraber gülemeyeceğim insanla, telefonda dahi konuşmam.

Teslim olmak gibi bir kaygınız varsa böyle duygularınız vardır. Bence önce kendinize itiraf edin kendinizi nefsiniz ile kabullenin. Kendinizi sevin sonra farkına vardıkca neden böyle hissettiğinizi düşünün. Hiç mi çevrenizde iyi insan yok siz iyisini onlar kötü. Bu da kibir olmasın sakın

Size ve tüm yorum yapanlara teşekkür ederim. Dediğin gibi aslında kimsenin benle bir sıkıntısı yok, herkes eski yaralarını tamir etme derdinde.

Mesela bir komşumuz var paraya çok değer verir, konuları paraya bağlar ve bu özelliğinden ötürü kınanır. Ama bu kişi çocukluğunda parasızlık yüzünden yetiştirilmek yurduna bırakılmış. Yani bir çocuk ailesinden ayrılıyor (ne kadar korkunç) ve sebebi para. E bu adamın paramerkezli olması kadar doğal bir şey var mı?

Yapılan edilen şeyler aslında geçmişteki komplekslerimizi, tranvalarımızı tamir etme telaşı.

İşte oldukları gibi kabul etmede zayıfım. Bırakayım herkes kendi yarasını sarsın. Yoksa benle kimin niye derdi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…