• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temiz makyajın püf noktaları

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
12.976
11.515
218
29
Kızlar yarın düğüne davetliyim ndjd

Makyajımı kendim yapmak istiyorum. Güzel, nemli, canlı ve temiz bir makyaj istiyorum açıkcası.

Bunun için tüyolarınız var mı?
Fondötenle bazı karıştırıp kullanmak gibi. Geçmişte hep kuaföre yaptırdım makyajı bu gibi davetlerde ama bugün çok para istediler hahaha Yardımcı olalım haydii 😀🥰

Görseldeki makyajlar için direkt marka ürünleri de önerebilirsiniz. 🙃🙃.

Eklentiler

• IMG_5301.webp
    IMG_5301.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_5302.webp
    IMG_5302.webp
    14 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_5303.webp
    IMG_5303.webp
    48,5 KB · Görüntüleme: 56
Merhaba. Bence güzel bi makyajın püf noktası temiz bi cilt. Önce siyah nokta maskesi sonra dinlendirici bi yüz maskesi ile daha güzel oluyor.
Baz kullanıyor musunuz? Kesınlıkle önce baz kullanıyorum ; muson markası benımkı. Göz altı kaptıcısı/ fondoten ve kontür sonrası sabitleyici pudra kullanıyorum. Mac ın sabıtleyıcı spreyını sıkıyorum. Tabıkı goz makjayı cok onemlı, eğer düğünse takma kırpık kesın takarım. Ten ve saçınıza gore goz makyajınızı yapın en onemlısı gozler bence. Düğün dernekse kesın eyelıner cekerım, dudaklara dudak kalemı+glos yapıyorum daha dolgun oluyor. 💅🏻🥰

Merhaba. Bence güzel bi makyajın püf noktası temiz bi cilt. Önce siyah nokta maskesi sonra dinlendirici bi yüz maskesi ile daha güzel oluyor.
Baz kullanıyor musunuz? Kesınlıkle önce baz kullanıyorum ; muson markası benımkı. Göz altı kaptıcısı/ fondoten ve kontür sonrası sabitleyici pudra kullanıyorum. Mac ın sabıtleyıcı spreyını sıkıyorum. Tabıkı goz makjayı cok onemlı, eğer düğünse takma kırpık kesın takarım. Ten ve saçınıza gore goz makyajınızı yapın en onemlısı gozler bence. Düğün dernekse kesın eyelıner cekerım, dudaklara dudak kalemı+glos yapıyorum daha dolgun oluyor. 💅🏻🥰
Ay ne güzel anlatıyorsun azıcık göz makyajı anlatsan

eyeliner çekmeyi bir türlü beceremiyorum. bi tık farımdan koyu farla bi çizgi çekip dağıtıyorum hafif 😂 baz nyx’in bazını kullanıyordum ama bitince almadım 😂 cok iyi nemlendiriyorum yüzümü aynı işi görüyordur diye şaapmadım 😂 sabitleyici pudra ben de yarın almayı düsünüyorum. pembe olanlar daha güzel duruyor diyorlar doğru mudur?

makyaj asla anladigim birsey degil ama evlilik oncesi torenlerde bosa para harcamayayim kendim yapayim dedigim icin coook fazla video izledim. hatta bu ugurda tiktok bile indirdim:)
öğrendiklerimi yazayim. bunlar izledigim 100 videoda makyajdan anlayan herkesin israrla soyledigi seyler
*oncelikle nemsiz ciltte fondoten durmaz. tavuk derisi gibi durur. oncelikle bu geceden yap bakimini, yarinnda hatta kagit maske yap sabahtan sonra basla makyaja. hatta varsa bu enzim peelinglerle bir temizle cildini ustune nemlendirici islemlerine basla
*nemlendiricinin, gunes kreminin hemen ustune makyaj yapma. bekleyebildigin kadar bekle de bir emilsin.
*mutlaka baz sür. yukarida guzelini onermisler ben de daha ekonomigini onereyim love generation serptonin hydrating face primer kuru bir cildin varsa cok guzel. hazir gratiste indirim varken al bence yarin:) ha bir de bazda sonra da biraz bekle hemen makyaja baslama
*ne fondoten ne kapatici ne likit allik
asla bir urunu direkt yuzune surme. eline sür fircayla iyice yedir oyle sür. daha guzel dagilir.
*hicbir urunu süre süre ilerleme. hep tampon tampon ilerle
*once likit urunleri yap. en son ustlerinden toz urunleri gec, daha kalici olur.
  • far bazin yoksa kapatici da kullanabilirsin ama kapaticiyi sür , gozunu acip kapatmadan pudra uygula. boylece kapatici gozkapagi kirisiklarindan iceri girmez.
  • makyaja gozden basla ki far bulaşır dokulur eder bir de cilt makyajinla tekrar ugrasma

Yüzünüzü iyi nemlendirin ve hemen makyaj yapmayın makyaj dan bi yarım saat önce nemlendirip bazını sürün öyle çok Mük oluyor pul pul olmuyor cilt canlı duruyo

eyeliner çekmeyi bir türlü beceremiyorum. bi tık farımdan koyu farla bi çizgi çekip dağıtıyorum hafif 😂 baz nyx’in bazını kullanıyordum ama bitince almadım 😂 cok iyi nemlendiriyorum yüzümü aynı işi görüyordur diye şaapmadım 😂 sabitleyici pudra ben de yarın almayı düsünüyorum. pembe olanlar daha güzel duruyor diyorlar doğru mudur?
Sabıtleyıcı pudra ben beyaz kullanıyorum. Tenınız ne renk? Pembe nasılsa allıkla renklendırme yaptığım için tercih etmiyorum. Benımkı baya bı prof onu almanıza gerek yok milim oynatmıyor 10 saat bile (kryolan) ama başka bi sabitleyici toz pudrayı goz altlarına, şakaklara doğru yanaklara, burun kenarlarına mutlaka sürün🥰 kaşlarımı çok abartmadan luıs bıen marka olan kaş sabitleyici ile tarıyorum. Daha yukarda çekik goruntu verıyor, gözkapaklarıma once açık renk far sürerim. Aydınlatıcıyı goz pınarlarıma, sürüyorum. Uçlara doğru çekık goruntu verıp koyu renk far sürüyorum. Goziçime kızılkahve goz kalemı sürerim, mac costarich harıka kahverengı gozler ıcın. Farları ve aydınlatıcıyı serçe parmağımla sürüp dağıtıyorum.Dışına ise ince eyelıner cekıyorum. Uç kısmı tabıkı bı tık daha kalın ve belırgın yapıyorum. Ama oyle allahına kadar uzun cekmıyorum🤣🤣 eskıdendi onun modası . Bazen kırpık kvıırıcı kullanıyorum, rımel beaulis gri olan ınanılmaz guzel cıktı. Ikı kat sürüylrum özellıkle uçlara doğru. Aydınlatıcı sürüyorum, allık ile tamamlıyorum. Kıko nun gloslarına bayılıyorum. Dudak kalemı sürüyorum, pastel 1 numara 20 numara clasic rujlar favorım. 😍

Ay ne güzel anlatıyorsun azıcık göz makyajı anlatsan
Yarın gece uçuşa giderken çekip atayım olmazsa :) inceden kalına doğru çekıyorum çok uzatmıyorum. Goz pınarlarımı kesın aydınlatıyorum. Dıplere biraz simli gibi sürüyorum. Uçlara da koyu renk parmağımla dağıtıyorum. Kırpıkler onemlı, uçlara daha çok sürüyorum çekık oluyor😍

Yarın gece uçuşa giderken çekip atayım olmazsa :) inceden kalına doğru çekıyorum çok uzatmıyorum. Goz pınarlarımı kesın aydınlatıyorum. Dıplere biraz simli gibi sürüyorum. Uçlara da koyu renk parmağımla dağıtıyorum. Kırpıkler onemlı, uçlara daha çok sürüyorum çekık oluyor😍
Aşkımm direkt mark söylesen mesela şunun üstüne şu diyerek

Aşkımm direkt mark söylesen mesela şunun üstüne şu diyerek
Tabi. Öncelikle far en son bunu aldım memnunum cok hos renkleri. Sol üsttekini kaşımın altına dahil tüm göz kapağıma sürüyorum. Kaşlarımı luis bien ile yukarı taramıs oluyorum. Sonra bı pecete yardımı ile gozumun kenarına tutup serce parmağımla goz kapağımın ucuna sol alt kosede olan koyu haki kahve tonunu uyguluyorum . Baya bi dağıtıyorum öyle kalıp gıbı sevmıyorum ama yıne de hafif yukarı doğru yapıyorum . Pecete ıse yarıyor, hem asagı dağılmıyor hem istediğim sekılde oluyor. Bazen tam ortadakı haki yi ortaya uyguluyorum. Bazen kıko’nun şu simlisini ortaya dokunduruyorum şahane duruyor. Ama çok pıgmentli yanı mınıcık dokunduruyorum . Yoksa gelının kız kardeşine çevirir🤣🤣

Eklentiler

• A64C63F6-4381-4AAF-BD73-39B840B694F0.webp
    A64C63F6-4381-4AAF-BD73-39B840B694F0.webp
    23,3 KB · Görüntüleme: 38
  • 0542D666-1492-4EDC-BE04-BC485DE4BB76.webp
    0542D666-1492-4EDC-BE04-BC485DE4BB76.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 47
Tabi. Öncelikle far en son bunu aldım memnunum cok hos renkleri. Sol üsttekini kaşımın altına dahil tüm göz kapağıma sürüyorum. Kaşlarımı luis bien ile yukarı taramıs oluyorum. Sonra bı pecete yardımı ile gozumun kenarına tutup serce parmağımla goz kapağımın ucuna sol alt kosede olan koyu haki kahve tonunu uyguluyorum . Baya bi dağıtıyorum öyle kalıp gıbı sevmıyorum ama yıne de hafif yukarı doğru yapıyorum . Pecete ıse yarıyor, hem asagı dağılmıyor hem istediğim sekılde oluyor. Bazen tam ortadakı haki yi ortaya uyguluyorum. Bazen kıko’nun şu simlisini ortaya dokunduruyorum şahane duruyor. Ama çok pıgmentli yanı mınıcık dokunduruyorum . Yoksa gelının kız kardeşine çevirir🤣🤣
ayy bu zamana kadar tüm izlediğim videolar dahil en iyi makyaj anlatımı oldu 🥰🥰

Dudak kalemım emily 205 kullanıyorum. Kıkonun parlatıcılarına bayılıyorum. Eyelıner ise benım ıcın farketmıyor kolay surebıldıgım ıcın. Bence en dağılmayan bu zamana kadar sürdüğüm lancome. Şuan kullandıgım flormar. İnce cekıyorum ama bence kalın modası hıc kalmadı artık.

ayy bu zamana kadar tüm izlediğim videolar dahil en iyi makyaj anlatımı oldu 🥰🥰
Yaa teşekkürler🥰🥰🥰😍 bence yukarı doğru bütün ürünleri kullanmak iyi oluyor. Kontürü de yukarı doğru yapıyorum örn allık yukarı doğru, kaşlar yukarı aydınlatıcı yukarı. Öbür türlü yayvan oluyo. Bıde dudaklarıma mutlaka altına pudra sürerim. Tam v yerıne aydınlatıcı sürerim. Sonra dudak kalemi. Ruj süreceksem nude sürüyorum sonra kiko bi glos ile baya iyi oluyor. Ruj konusunda pastel 1 ve 20 en sevdıgım (classıc seri) hıc bı yerde bı kaç aydır bulamıyorum. Bıtmek uzereler sanırım satısı artık yok. Nude bi ton uydurucam artık yerlerıne:(

Narsta makyaj yaptırınca ürünü alıyorsun mesela 7 bin tutarsa 7 bin tllik ürün alıyorsun önemli olan nemlendirme clarins cryo flash cream maskesini öneririm mükemmel bi maske ama pahalı bence değiyor daha uygun missha maske hem kağıt hem normal maskeleri çok güzel. Benim için fondoten diyince mac önde gelir face and body kadar iyi bi fondöten yok ama kusur kapatmaz cildi ışıl ışıl porselen gibi gösterir ben esmer olduğum aydınlatıcı kullanmaya bayılıyorum ve allık bantla gözünü belirle kahve gözlere kızıl renkler çok yakışıyor flormar muhteşem göz pınarına eyeliner gibi sür dağıt aydınlatıcı allık için rare beauty

Beulis pembe pudra hem ucuz hem güzel göz altindaki çukurları bile kapatıyor

Narsta makyaj yaptırınca ürünü alıyorsun mesela 7 bin tutarsa 7 bin tllik ürün alıyorsun önemli olan nemlendirme clarins cryo flash cream maskesini öneririm mükemmel bi maske ama pahalı bence değiyor daha uygun missha maske hem kağıt hem normal maskeleri çok güzel. Benim için fondoten diyince mac önde gelir face and body kadar iyi bi fondöten yok ama kusur kapatmaz cildi ışıl ışıl porselen gibi gösterir ben esmer olduğum aydınlatıcı kullanmaya bayılıyorum ve allık bantla gözünü belirle kahve gözlere kızıl renkler çok yakışıyor flormar muhteşem göz pınarına eyeliner gibi sür dağıt aydınlatıcı allık için rare beauty
mac studio fix kullanıyorum ben ya fondöten olarak. face and body hiç kullanmadım🥲 suratımda çok kusur yok o yüzden öyle çok yoğun kapatıcılk aramıyorum. yanak ve alnım aşırı kuruyor doğumdan sonra o yüzden ne kadar nemlendirsem de ıslak, nemli görüntü veren bi fondöten kullanmam lazım. herkes loreal true match öneriyor genelde. nars bulunduğum ilde mağazası yok 🥲 ancak online alabiliyorum 😂

aydınlatıcı ben fenty’nin stick aydınlatıcısını kullanıyorum ama beğenmedim. rare’in sen likit aydınlatıcısını mı kullanıyorsun yoksa sıkıltırılmış olanı mı? bugün mağazaya bi bakıcam 🥲

Back
X