• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TEMİZLİĞE ÇAĞIRACAĞIM KİŞİ. ..

yani size bu teklifi velimi yaptı, evlere temizliğe gidiyorum ihtiyaç halinde aklınızda bulunsun diye yoksa o birşey demeden zaten gittiği için sizin mi aklınıza geldi?
Hayır velim teklif etmedi. Ben köy okulunda çalışıyorum. Okulda çalışan ablaya temizliğe yardım edecek birine ihtiyacım olduğunu , köyden temizlik işlerine giden kimse olup olmadığını sordum. Sorduğum kişi de o köyden olduğu için bilir. O da 3 kişi söyledi. Özellikle birisi çok iyi herkes memnun o da senin velin şu kişi dedi. Temizliğe giden diğer 2 kişi bir kaç yere gitti, gitmesine ben aracı oldum ama onlardan çok şikayet geldi dedi. Bende velime 'okuldan bir öğretmen temizliğe çağırsa gelir misin' diye sormasını rica ettim. Ama benim çağırdığımı söyleme dedim. Okulda çalışan abla sormuş, o da gelirim demiş. Tabii benim çağırdığımı söylemeden. Bu sırada ben 'kendi velime nasıl şuraya sil burayı böyle yap ' diyemem dedim. Ordaki 2 bayan arkadaşım da 'neden söylemeyesin ne var bunda' dediler.

Iyi de annesine yardımolur cçocuğa demesin bence ihtiyacıvarsa sorun yok

bir öğretmen olarak tercih etmezdim ben. öğrencimin incinmesinden ziyade-ki incinecek bir durum olmadığını benimsemesi lazım bu durumun-temizlik ve sonrasında yaşanabilecek muhtemel olaylardan çekinirdim. özelime girecek olması, maddi konular gibi...başkasını bulun derim.

Benim temizliğe giden velilerim çocuklarıyla numaralarını gönderiyor bilmem kaç tl diye yazıp bence sıkıntı olmaz . Sonuçta işi o. Ben hiç temizlikci almadım eve ama veli elektrikçi olsa yaptirmayacakmiydiniz ? Bence is iştir utanmaya çekinmeyé gerek yok

O kadını çağırmamanız daha iyi bence.
Ama mecbur kalsanız bile annesinden çocuğa söylememesi konusunda uyarın. Hatta kadın başka velilere de söylemesin ki öğrenciniz arkadaşlarından duymasın.

bir itiraf,beni anımsadıkça üzen..sakın öğrencinizin velisini temizliğe çağırmayın sakın.

Merhaba hanımlar. Benimki dert değil de fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Mesleğim öğretmenlik. Hamile olduğum için temizlikte zorlanıyorum. Eve temizliğe velimi çağırmam doğru olur mu sizce? Başka bulamadın mı derseniz bir tane vardı çok memnundum ama başka işe başladı. 2 kişi daha var ama onlardan pek memnun değiller çağıran arkadaşlar. Şimdilik bu velimden başka seçeneğim yok. Acaba öğrencim bu duruma üzülür mü? Kadını seviyorum çok tatlı biri ama ne bileyim uygun olur mu bilemedim. Birde temizliğe kim gelirse gelsin tuvaleti banyoyu kendim yıkıyorum zaten. Çekiniyorum oraları temizletmeye. Ne dersiniz bu duruma?

çocuk öğrenirse üzülebilir.. ilerki yaşlarda bundan hiçde sıkılmayacaktır belki ama şuan çocuk aklıyla ekmeğini helal kazan da ne şekil olursa olsun diye geniş düşünemeyeceğine göre..

Asla diyeyim

Yarın bir anlaşmazlıkta çocuğumun öğretmeni olmasını kullanıp bana evini temizletti diye şikayetçi bile olabilir

Benzerini gördüm zira

oouww.. evet böyle bir ihtimali de göz önünde bulundurmak gerek. e olmamış yok..
hem kendinizi riske atmayın, hemde öğrencinizi

Benim temizliğe giden velilerim çocuklarıyla numaralarını gönderiyor bilmem kaç tl diye yazıp bence sıkıntı olmaz . Sonuçta işi o. Ben hiç temizlikci almadım eve ama veli elektrikçi olsa yaptirmayacakmiydiniz ? Bence is iştir utanmaya çekinmeyé gerek yok

o onun işi haklısınız da sonra nüfuzunu kullandı diye şikayet ediyorlar

bir öğretmenin böyle börek çörek sarma yapan velisi varmış

zor durumdayım vs demiş o da yaptırıp para da vermiş

sonra öğretmen velilere börek çörek yaptırıyor oldu adı

yine bir gün velilerden biri şu tarafa gidiyorum bir şey ister misin demiş hani arkadaşınıza sorarsınız ya

o da benim tamircide ayakkabım var onu alır mısın gelirken demiş; parasını a önceden ödemiş hem de buna rağmen bana özel angarya işlerini yaptırdı diye şikayet edildi; inanmazsınız görev yeri de değiştirildi

mahkeme kararı ile zor döndü yerine

Öğrencinin haberi olmak zorunda mı bundan? çocuğa da yardım olur hatta biraz fazla verirsin x e harçlık olsun dersin ne bileyim işte. Temizliğe gidiyorsa kadın ihtiyaçtır.

yine bir gün velilerden biri şu tarafa gidiyorum bir şey ister misin demiş hani arkadaşınıza sorarsınız ya

o da benim tamircide ayakkabım var onu alır mısın gelirken demiş; parasını a önceden ödemiş hem de buna rağmen bana özel angarya işlerini yaptırdı diye şikayet edildi; inanmazsınız görev yeri de değiştirildi

Siz hep kötülere denk gelmişsiniz ya. Bizimkiler tüm angarya işlerini velilere yükler kimse bişey demez ya :)

çağırmayın öğrencileriniz küçükse aralarında konuşurlar belki alay bile edebilirler ufak çocuklar bizim gibi düşünmüyor.öğrenciniz incinebilir. böyle bir olay yaşanmıştı hatta ortaokul zamanımda ki yaşça da büyüktük ama kavga anında alay etmişlerdi. bu yüzden başkasını bulsanız daha iyi olur gibi.

benım arkm çagırmıstı. hatta kadın cocugunuda temızlıge getırmişti.tabı bu o kadının ayıbı.
yanı oladabılırde olmayadabılırde. bilemedım.
meslek olarak yapıyor sonucta bu kadınlar.

desene benım ark yırtmış o zaman.
olmamıştır demıyorum ama herkes aynı değil.etrafımızda iyi de kötu de bir sürü ınsan var.
bu ınsanlara göre mı yaşayacagız. dediğim gibi arkm parasıyla mantı da yaptırdı içli köfte de temızlıkte.
Allah iyilerle karşılastırsın.

Bir ogretmen olarak 10 dakikadır düşünüyorum . Bence konuyu okuyan arkadaşlar başlıktan etkilenmiş olabilirler. Aslında hamile olduğunuz için kendinize ev işlerinde " yardımcı hanim" arıyorsunuz. Evine katkıda bulunmak isteyen veli de size geliyor. İhtiyacı da var. Bu açıdan bakınca daha yumuşak. Velisine çocuk baktıran da biliyorum, yemek yaptıran da, örgü ördüren de. Temizlik olunca mı işler değişiyor bilemiyorum. Kendi yardımcı ablamı düşünüyorum. Kendisi başımın tacı, o yoksa ben bir hiçimo_O

Çekindiğim noktalar :
1. Öğrencim bu durumu öğrenirse üzülür mü? Sınıfımda öğrencilerin birbirleriyle alay etmemeleri, empati kurup karşı tarafı anlamaya çalışmaları konusunda çok çaba sarfettim. Ve bu konuda bayağı yol da aldık. Örneğin babası hapiste olan Öğrencim var. Onun gelmediği bir gün konuştum çocuklarla. O çocuğu rencide ettiklerine dair şikayet hiç duymadım. Ama yine de annesi çocuğa söyleyince çocuk ne hissedecek. Bir taraftan temizliğe gitmenin kötü bişey olmadığını da göstermek istiyorum. Ama işte...
2. Velilerimle aram şöyle , onlarla konuşurken sadece isimleriyle hitap etmem mutlaka Ayşe hanım Seda hanım derim. Bunun yanında çoğunun evini ziyaret ettim, bebeği olana hediyemi alır giderim. Numaramı bilirler gerekirse mesajlaşırız. Şimdi temizliğe çağırırsam Ayşe hanım şuraya silelim burayı kaldıralım nasıl diyeceğim. Bir de velilerim çekingen değiller yani ben araya belli sınır koymasam onlar çok rahat konuşurlar. Aramızdaki seviyenin bozulmasından korkuyorum.
3. Pis evime velimi nasıl sokacam. Utanırım bi kerem.

Bende şu acıdan da almayın derim kendi aralarında dedikodu yapıyorlar adınız pis öğretmene çıkabilir hatta başka öğretmenlere gidiyorsa onlarda duyabilir çok gördüm benim velimde gidiyorum geleyim dedim ben başka arkadaşlara önerdim ama kendi evime almadim zate. Temizlikçi alamadm daha kendi başıma devam:KK70:

Back
X