Temizliğe yardım:)

jade_06

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
878
396
648
selam
dün eşimle tuhaf bi dialog yaşadım .
Sizinlede paylaşmak istiyorum.eşim bana annesine bayram temizliğine yardım etmem için arayıp teklif etmemin iyi olabilceğini söyledi.
Çok garipsedim.Cünkü ben hafta içi çalısan cumartesi günüde kursa giden birisiyim yani tek pazar gelıyo acaba hangi gün yardım etmeliyim bırak günü şimdiye kadar benmı vardım her bayram sonucta eli ayagı tutan dinç biri ben kendi evimin işini bile zor yapıyorm
sinir oldum açıkcası bide eşim böyle şeyleri pek düşüncek biri dğeildir neden böle bişey sölediğinide anlamıs değilim.:uhm:

Yeni evlisiniz sanırım..Allahım mutlu etsin inşallah:Saruboceq:
Çünkü birkaç yıllık evli bir adamın daha önce olmamış bir işi teklif etmesi garip olurdu.. O zaman siz de; "Bugüne kadar böyle bir iş yoktu da şimdi mi çıktı?" derdiniz..:1shok:
Temizliğe yardım konusu sizin bileceğiniz iş.. Eğer istiyorsanız gidin,istemiyorsanız gitmeyin..yerimseniben

canım annesi bilki imada bulunmuştur eşind o yüzden sana demiştir
yada arkadaşları arasında konuşurken böyle bir diyalog geçmiştir benim hanımda gidip yardım ediversin demiştir
bilemiyorum ama ben salak salak gider elbette derdim hatta eşim böle bişeyi teklif etmeden beng iderdim salak olduğum için
karar senin canım ister eşine açıklamanı yap gidemem de
istersen eşinin kırmamak adına git kaynananda alışsın habire seni temizlige çağırsın
kendini ezdirme mesafeni koy derim
kadın tutmasının daha iyi olacağını eşine anlatabilirsin mesela
sonuçta çalışan bayansın

Sanırım ki gitmek istemiyorsunuz....
ozaman eşinize bunu güzel bir anlatımla anlatın,
sonuçta siz yapmak mecburiyetinde değilsiniz:1closedeyes:

yani 1 yıllık evliyiz
daha önce böle bi durum olmamıstı 3 bayram geçirdik.
o yüzden garipsedim ve ayrıca yani hangi ara gidim bi pazarım var oda benım evimle ilgilenmeme gidiyo.nihayeti benımde tmeizlenmeyi bekleyen bi evim var.

böyle insanlara anlam veremiyorum :kızgın:
hafta içi zaten calısıyorsunuz
hafta sonuda kendinize yetmiyor zaten
bence alıstırmayın ve eşinize güzel bi dille söyleyin

eşiniz gitsin çok düşünüyorsa annesini:jeyyar:

5 gün iş, 1 gün kurs, kalan 1 günde kendi evinizin işi mi,eşinizle zaman geçirmek mi,kendi arkadaşlarınıza zaman ayırmak mı? bunca işin içinde bir de bunu teklif etme hatasında bulunan eşinize belki biraz acımasızlık olacak ama, bir laf vardır: bir gün yaptığınız bir iyilik daha sonra göreviniz haline gelecektir.

Hasta olsa, yardımcı tutacak gücünüz olmasa anlarım da diyemeyeceğim, zaten hasta insanın boydan boya bayram temizliği yapmasını kimse beklemez.:1closedeyes:

yine de siz bilirsiniz tabii:icecream:

hiç anlamıyorum ben bu işleri...
anneme bayram temizliğine gitmeyi teklif et...
niye ki??
annen temizliğini yapamıyor mu...
eşinize bunun nerden çıktığını sorun...çünkü 3 bayram geçmiş böyle bir teklif olmamış...
eğer annesi ima ettiyse annesinin adını bile geçirmeden ama geçerli mazeretlerle reddedin...bir daha tekrarlamasın...
yok iyi oğul olası geldiyse böyle iyi oğul olunmayacağını, anneye değer vermenin başka yollarla da gösterilebileceğini anlatın...
nedir bu anlamıyorum ki...her bayram aynı mevzu...
herkes kendi evini temizlesin...

hiç anlamıyorum ben bu işleri...
anneme bayram temizliğine gitmeyi teklif et...
niye ki??
annen temizliğini yapamıyor mu...
eşinize bunun nerden çıktığını sorun...çünkü 3 bayram geçmiş böyle bir teklif olmamış...
eğer annesi ima ettiyse annesinin adını bile geçirmeden ama geçerli mazeretlerle reddedin...bir daha tekrarlamasın...
yok iyi oğul olası geldiyse böyle iyi oğul olunmayacağını, anneye değer vermenin başka yollarla da gösterilebileceğini anlatın...
nedir bu anlamıyorum ki...her bayram aynı mevzu...
herkes kendi evini temizlesin...

ahh ahhh insan kendi evine zor yetişiyor,
bide kayınvalidesi çıkıyor:delphin:
çok doğru arkadaşım ne bu böyle herkes kendi evini temizlesin,
oğlu çok istiyorsa bir kadın tutsun:1closedeyes:

yani erkeklerin bayan işlerine karışmalarına,
birşeylere aracı olmalarına çok kızıyorum...
çalışan veya çalışmayan bir bayanın böyle bir mecburiyeti olduğuna katılmıyorum...
bu tip yardımlar isteyerek olmalı...
tahmin ediyorum ki kayınvalideniz de böyle birşeyi kabul etmeyecektir...
eşiniz de annesiyle daha samimi ve yakın olmanız için söylemiş olabilir diye düşünüyorum...
sevgiler...

insanlar niye bukadar düşünmeden hareket ederler bende onu anlamam...
Ya zaten herşeyin farkında olan bir insan bunun lafını bile etmez değil mi??
O insan bütün hafta çalışıyor yoruluyor.kendi evi ne alemdedir diye düşünmezler birde yanına kendi istekleri eklenir...
Son söz sizin tabiki ama zor bir durum...

ben yeni evliyken kaynanamda benden beklemiş bende umursamayınca küsmüştü
ben ev hanımıyım çalışmıyorum ama ondada var bir ev bendede var bir ev herkes kendi işini yapsa fenamı olur

içimden gelirse seve seve yapıyorum ama esirgemem

Son düzenleme:
siz de deseydiniz eşinize; bu bayram ben ona gidiyim öbür bayram da o bize gelsin temizliğe diye naniknanik

walla biz altlı üstlü oturuyoruz eşim baba hiç teklif etmedi gidipte temizliginide yapmam yani çünkü çok dinç kendi işini yapabilir

eşin saçmalamış kusura bakma arkadaşım. hasta olur ihtiyacı olur gidilir, onun dışında asla gitme bence.

selam
dün eşimle tuhaf bi dialog yaşadım .
Sizinlede paylaşmak istiyorum.eşim bana annesine bayram temizliğine yardım etmem için arayıp teklif etmemin iyi olabilceğini söyledi.
Çok garipsedim.Cünkü ben hafta içi çalısan cumartesi günüde kursa giden birisiyim yani tek pazar gelıyo acaba hangi gün yardım etmeliyim bırak günü şimdiye kadar benmı vardım her bayram sonucta eli ayagı tutan dinç biri ben kendi evimin işini bile zor yapıyorm
sinir oldum açıkcası bide eşim böyle şeyleri pek düşüncek biri dğeildir neden böle bişey sölediğinide anlamıs değilim.:uhm:

Canım ilk önce şunu söylemeliyim; bir erkeğin bunu düşünmesi çok garip, sanki bir şeylerden etkilenmiş gibi geldi!CADIARZU

Burda o kadar düşünülmesi gereken şeyler var ki?
Yani eşinin ''bu kadın haftanın altı günü çalışıyor'' diye düşünerek sana yardımcı tutalım demesi gerekirken sana bir iş daha çıkarıyor..Ayrıca eşinin kız kardeşi ablası yok mu?
Senin yerinde olsam yukarıdaki açıklamayı yaparak kendisini suçlu hissettirirdim ki bir daha böyle isteklerde bulunmasın.. :mymeka:
Ama olmaz diyorsan eşine, senin annene gidersem kendi anneme de gitmem gerekir diye bahaneler de uydurabilirsinn

Canım bi erkek bunu kolay kolay düşünemez. Mutlaka biryerden etkilenmiştir. Üstelik evli olarak 3 bayram geçirmişsin böyle birşey istenmemiş şimdi neden isteniyor.Çok üzgünüm çoook
Peki eşin sana bunu teklif ettiğinde sen ne dedin? Aynen bize sorduğun gibi ona da sordun mu hangi gün gideyim diye? Bu konu birdaha açılırsa onu kırmadan hangi gün gideyim hayatım diye sor. Pazar git derse benim birtek pazar günüm var bayram bizede gelecek benim eviminde temziliğe ihtiyacı var. Bende çok yoruluyorum yapamayacağım diye sana bayram temizliği için bir günlük kadın tutalım diyecektim de :jeyyar:
Bu kaynanalar gelinleri kendilerine hizmetçi olarak istiyolar galiba.Adamlarda aynı şekilde anaları yorulmasın karıları yorulsun istiyolar. Ben yerinde olsam gitmezdim canım olur hizmetçisi vardı sanki. Hııı hasta olur bişi olur gider yaparım ama öle durup dururken kimse kusura bakmasın...

Back
X