ben de 6 aydır evliyim ve evlendiğimden beri de çalışıyorum ve hala bi temizlik düzenim yok oturtamıyorum akşamları da kayınvalidem ve eltim yemeğe çağırıyo temizlik hafta içi pek yapamıyorum
Bende 8 aylık evliyim bundan 2 3 ay öncesine kadar berbattım :) Ama şimdi iyiyimm :) Pazar günleri mutlaka her yeri silip süpürüyorum ben. Haftaiçide 1 gün gidiyorum 1 gün gitmiyorum eve. Gittiğim günler bazen süpürüyorum. Çamaşırlarımı pazartesi atarım ki hemen kurusun çünkü çarşamba perşembe havluları atma günü pazartesiye kadar kuruması için ( eşim kuaför ) Cumartesi günleri mutlaka giderim eve eğer canım isterse pazar günü planım varsa akşamdan yatak odamı salonumu temizleriim. O odalara pek girilmiyor çünkü. Birde burdaki arkadaşların tavsiyesiyle aldığını aldığın yere koy kuralını benimsedim :) Çok yararlı oldu. Böyle yapıyorum ben :)
Hmm ben de çalışınca pazar günlerini temizlik günü yaparım, beraber yaparız eşimle umarım:))
Cumartesi de çamaşır yıkarım ya da cumadan yıkarım cumartesi de ütüsünü filan yaparım
İnşallah iş yapacak gücü bulurum kendimde...
canım ben 2 yıllık evliyim. şu an riskli bir hamileliğim var ve istirahat etmem gerek. eski düzenim yok.
ama sağlık sorunu öncesi düzenimi yazayım sana. belki yardımcı olur.
ben balayıncan geldiğim günü başladım düzenimi oturtmaya. eşime de gösterdim. o da devam ettiriyor. çocuk olunca nasıl olacak bilemiyorum ama iki kişiyken güzel işliyordu.
şimdi, dağınık ev temizlemek işkence. eviniz her zaman düzenli olmalı. bunun yolu da evinizin alacağı kadar eşya biblo vs. kullanmak gerek. herşeyimin çekemecelerde, dolaplarda yeri var. eşim de yerlerini öğrendi. işimiz bitince herşeyi yerine koyuyoruz. bir su içsem, ya hemen bardağı yıkarım elimde ya da hemen makineye koyarım... evde dağınıklık olmayacak. gece yatarken bile etrafta bir şey bırakmayın.
eğer işte değil evdeysen, ev işine erken başlanmalı. oturdukça oturursun.
2 banyom var. biri misafir için biri ebeveyn banyosu. misafir banyosunu haftada 1 kere temizlerim. ebeveyn banyomuzu en az 2 günde bir.
haftada 2 kere tozları alırım. haftada 1 kere süpürge açarım, yerleri silerim eşyaları silerim. 15günde bir falan, kapıları, parke kenarındaki tozlukları, elektrik düğmelerini silerim. camlarım 12. kat. sık silemiyorum. ama içten 15 günde bir üstün körü siliyorum.
mutfak tezgahlarımı boş tutarım. tost makinesini bile iişi bitince dolaba kaldırırım. boş olduğu için günde 2-3 kere gelip gidip tezgahları silerim temiz kalır.
çamaşır 15 günde bir beyazlar ve renkliler yıkarım. balkonum yok. beyazları yıkarım kuruturum. yerşeltirirm. ütüsünü yaparım. hemen peşine renklilerimi. çamaşırım kurur kurumaz ütümü yaparım. ütü hiç sevmediğimden birikirse üşenirim. 2 gömlek bile varsa hemen ütülerim.
3 ayda bir de mutfak dolaplarımı tamamen dökerim, içlerini cifler kapları yeniden yerleştiririm.
koltuklarım halılarım beyaz. sürekli elimde bez leke olana kadar koltuk halı silerim. leke hemen çıkarırım. ayda 1 de halıları silerim. beyaz olduğundan halılar çok kirleniyor. ama 2 senede daha hiç yıkatmadım halılarımı. elde siliyorum.
avizelerimi de 2-3ayda bir silerim. taşlı falan değil. silimi kolay. her toz alışımda biblolarımı da silerim.
böylece ev düzenli kalıyor.
herşeyin yerini belirlersen, karı koca aldığınız şeyi yerine koyarsanız evinizin düzeni oturur.
çocuğum doğunda yeni düzenim nasıl olacak bakalım:) onu da anlatırım.
Off canım sen de çok titizmişsin ayda 1 halı silen hanım ben pek görmedim yani maaşallah canım
Bebek olunca zorlanmazsın umarım
ama tatlım ben üstünkörü siliyorum öyle 3 saat harıl harıl değil. çok güçlü değilimdir. ondan birikmeden yapıyorum. az az sık sık :) beyaz bir de çok kirleniyor. beyaz halı almayınn
Akşamları evde olmaman kötü olmuş, sen yemek yapma diye mi çağırıyorlar?
Benim de hep gözüm vardı beyaz eşyalarda ama annemler engel oldu:)
Şimdi eşin mi yapıyor ev işlerini?
canım ben 2 yıllık evliyim. şu an riskli bir hamileliğim var ve istirahat etmem gerek. eski düzenim yok.
ama sağlık sorunu öncesi düzenimi yazayım sana. belki yardımcı olur.
ben balayıncan geldiğim günü başladım düzenimi oturtmaya. eşime de gösterdim. o da devam ettiriyor. çocuk olunca nasıl olacak bilemiyorum ama iki kişiyken güzel işliyordu.
şimdi, dağınık ev temizlemek işkence. eviniz her zaman düzenli olmalı. bunun yolu da evinizin alacağı kadar eşya biblo vs. kullanmak gerek. herşeyimin çekemecelerde, dolaplarda yeri var. eşim de yerlerini öğrendi. işimiz bitince herşeyi yerine koyuyoruz. bir su içsem, ya hemen bardağı yıkarım elimde ya da hemen makineye koyarım... evde dağınıklık olmayacak. gece yatarken bile etrafta bir şey bırakmayın.
eğer işte değil evdeysen, ev işine erken başlanmalı. oturdukça oturursun.
2 banyom var. biri misafir için biri ebeveyn banyosu. misafir banyosunu haftada 1 kere temizlerim. ebeveyn banyomuzu en az 2 günde bir.
haftada 2 kere tozları alırım. haftada 1 kere süpürge açarım, yerleri silerim eşyaları silerim. 15günde bir falan, kapıları, parke kenarındaki tozlukları, elektrik düğmelerini silerim. camlarım 12. kat. sık silemiyorum. ama içten 15 günde bir üstün körü siliyorum.
mutfak tezgahlarımı boş tutarım. tost makinesini bile iişi bitince dolaba kaldırırım. boş olduğu için günde 2-3 kere gelip gidip tezgahları silerim temiz kalır.
çamaşır 15 günde bir beyazlar ve renkliler yıkarım. balkonum yok. beyazları yıkarım kuruturum. yerşeltirirm. ütüsünü yaparım. hemen peşine renklilerimi. çamaşırım kurur kurumaz ütümü yaparım. ütü hiç sevmediğimden birikirse üşenirim. 2 gömlek bile varsa hemen ütülerim.
3 ayda bir de mutfak dolaplarımı tamamen dökerim, içlerini cifler kapları yeniden yerleştiririm.
koltuklarım halılarım beyaz. sürekli elimde bez leke olana kadar koltuk halı silerim. leke hemen çıkarırım. ayda 1 de halıları silerim. beyaz olduğundan halılar çok kirleniyor. ama 2 senede daha hiç yıkatmadım halılarımı. elde siliyorum.
avizelerimi de 2-3ayda bir silerim. taşlı falan değil. silimi kolay. her toz alışımda biblolarımı da silerim.
böylece ev düzenli kalıyor.
herşeyin yerini belirlersen, karı koca aldığınız şeyi yerine koyarsanız evinizin düzeni oturur.
çocuğum doğunda yeni düzenim nasıl olacak bakalım:) onu da anlatırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?