Temizlik Düzeninizi Nasıl Takip Ediyorsunuz?

Temizlik gibisi var mi ya!
Arkadasin da soyledigi gibi, temiz eve girmek!
Ya da sabah kalktiginda tertemiz tasa basmak (ozellikle mutfakta)
-ben banyo lavabo önü disinda hali kullanmiyorum-
Ev temizlerken yoruluyoruzdur ama bence ev daginikken insan daha cok yoruluyor.
Temiz ve duzenli bir evde mi dinc olur insan pis/daginik evde mi?
 
sanırım bu kadar esım gelınce yaptıgım hızmet ve garsonluk ıslerını saymıorm[/B]

buna güldüm canım ya evlenince böyle oluyor sanırım

ben bekarım çalışıyorum ve evde fazla zaman geçirmiyorum. işim yoksa yatıp uyuyorum
haftada 1 temizlik günü yapıp her yeri silip süpürüyorum ama ev pek kullanılmadığı için bana temiz geliyo zatenn
sizin maşallahınız var hanımlaar evlenince eşlerin yardım etmesi ne güzel yaa Allah öylesini nasip etsin hepimizee
 
Cok sukur artik "esim yardim ediyor" sozlerini cok duyar olduk.
benim esim de sagolsun cok yardimcidir ozellikle son 1senedir evde fiiirrr donuyor.
Hamileligimin 7. Ayina kadar mutfak kapisi bana kapaliydi. Nasil kotuydu...
Hep esim kosturdu...
 
benm eşim pek yardım etmiyor..ev hanımları için klasik söylenn işin ne yap hep ağzında sağolsun.temiz biriyim aslında mükemmelliyetçi.ama her gün of yappmak istemiyorum.8 aylık oğlum var.tam banyo temizliyorum başlıyor mızmızlanmaya.bi ona bak bi işe git.Allahtan daha yerinden kımıldayamıyor.bide onun peşinden koştur artık.yakına bende çalışmaya başlayacam bakalım ne yaparım
 
bende yeni oturtdum düzenimi ders çalıştıgım için hafta içi pek iş göremiyordum birazda dağınıgım c.ertesi-pazar günleri ev işi, çamaşır, ütü bunlarla uğraşıyorum... hafta içi ise 1 saat evi derleyip topluyorum... akşam yatmadan muhakkak ortalığı topluyorum :)
 
haftada 2 3 kere ev süpüren insanlara hayranım ya ben haftada 1 süpürebilsem şükrediyorum gündüz işte çalış akşam eve gel çalış zor gerçekten bazen çalışmasam diyorum ama bu sefer niye okudum diyorum en iyisi kafaya takmamak :)
 
dun yaptıklarımı anlatayım sıze.7 gıbı evde oluyorum.kuruyan camasırlarımı topladım.3-4 gundur camasır makınem full calısıyor.hemen yemegımı koydum atese.pıserken evı toparladım sonra supurdum.esım geldı yemek yedık mutfagı topladım.ardından dus aldım.utu masasını cıkardım.tv seyrederken utulerı de bıtırdım yerlestırdım.vee ancak 12 de uyudum.yoruluyorum ama napalım.bı tek pazar gunumuz var o da kıs gunlerınde cok cabuk bıtıyor.
 
biri temizlik ve düzen mi dedi?:) tam bana göre bir başlık.kendimi bildim bileli bu kondu hastalık derecesinde hassasımdır.bu huyum beni çok yoruyor aslında ama değişemiyorum..21 aylık ikiz bebeklerim var,ben ve eşim öğretmeniz.ama neredeyse hergün süpürge açarım çünkü kırıtı falan oluyor,banyo ve tuvaleti yıkarım.evde bakıcımız olduğu için temizlik konusunu abartmış durumdayım.birde sabaha iş bırakmamak adına akşamdan hallediyorum herşeyi.e tabii ikizlerle biraz zor oluyor evin düzeni ama olsun,onlarda titiz çocuklar olarak yetişiyorlar.mesela yerde bir kağıt parçası falan bulsalar hemen bana geliyorlar ve birlikte çöpe atıyoruz

ayda bir genel temizlik için kadın alıyorum,haftanın iki günüde ben süpürüp siliyorum.zaten çamaşır ve bulaşık hiç bitmiyor,Allah razı olsun makineleri bulanlardan ve yardımcı olan eşlerimizden. yoksa bu tempoya nasıl dayanırdım bilemiyorum
 
Son düzenleme:
temizlik kokusuna bayılıyorumm ohh mis ferah ferahh içim açılıyo
ben işten geç çıktığım için saolsun annem hergün toz alan bi insan bana bırakmıyo
babamda temziliğe yardım eder zaten
pazar günü anne ve baba yemeğe veya bi yere yollanır.. ve temizliğe başlanır
ben astım hastası olduğum için deterjan v.s kokularına gelemiyorum domestos gibi
ilk yerleri süpürürüm toz alırım
sonra halıları yumuşak fırçayla silerim
takıntım vardır mutfakta fayans araları beyaz olmak zorunda
gerekirse 1 saat uğraşır bembeyaz ederim
camları silerim bütün odaların malum kar yağmur hep mahvediyo
rafları boşaltır ciflerim tekrar yerleştiririm
banyoyu ovalarım fayans aralarını temzilerim lavobaları ovarım vc de dahil
vaktim kaldıysa pasta börek çörek bişeyler yaparım arkadaşlarımı çağırırm
onlar gelene kadar ütü varsa yaparım çamaşır asarım buz dolabını siler yerleştirirm
sonra da kızlar gelince temiz bi evde dedikodu faslına geçerizzzzzz
 

Canım fayans aralarını nasıl neyle temizliyorsun?
Çok vaktini almıyor mu?
 
Canım fayans aralarını nasıl neyle temizliyorsun?
Çok vaktini almıyor mu?

alıyo canım ama pazar günlerini derin temizliğe ayırıyorum ben
eğer buluşmam planım falan yoksa sabah yedide kalkıyorum
kahvaltıdan sonra yapıyorum annem amway diye bi organik ürün alıyo
herşeyi ondan ve çok iyi bi temizleyici yanında minik fırça falan veriliyo
olmadı ben kullanılmayan bi diş fırçasıyla yapıyorum bembeyaz oluyo
ve bizim mutfak tamamen fayans bi saatimi alıyo yani
 
2 aydır pek düzenim yok ama mart ortasında sınavım var onun için haftaiçi her akşam kursa gidiyorum ve eve dönmem 11 civarı oluyor. o saatten sonra ancak gözüme batan şeyleri kaldırıyorum. ama yatmadan ortalığı mutlaka topluyoruz dağınıklığı sevmem hiç. kurs nedeniyle misafirim de gelmiyor pek bu aralar onun için rahatım.
çok yorgun değilsem temizliği cuma akşam yapmaya çalışıyorum. toz alıp siliyorum her yeri. şarjlı ile süpürüyorum ya da elektrikli gırgır ile. süpürgemi sessiz almadığıma çok pişmanım
cuma yapamazsam cumartesi günü sabah yapıyorum. mutfak antre ve banyoyu temizliyorum. 2 saatte bitirmeye çalışıyorum. ders çalışmam gerek çünkü
yemek olayını haftaiçi eşim hallediyor ama mutfağı toplamaz. ben de cumartesi 1-2 çeşit yemek yapmaya çalışıyorum hem hazır yemek hem temiz mutfak olsun diye:)
çamaşırlarımı cuma akşam yıkarım. yıkanacak çamaşır çoksa nevresimleri sonraki haftabaşı yıkıyorum. kurutma yeri sorun oluyor.
ütü bu aralar çok sık yapmıyorum. eşimin takım elbise giyiyor gömlekler bittikçe ütü yapıyoruz.
lavabo, klozet, mutfak tezgahı lavabosuna her gün çamaşır suyu ile yıkıyorum.

kurstan önce her cuma akşamı süpürme ve silme işlemini yapar, çamaşır yıkardım. haftada 2 kere toz alırdım. mutfak ve banyoyu 2günde bir silerdim. buzdolabı ve mutfak dolaplarını 15 günde bir dışarıdan siler temizlerdim. perdelerimi 7 aylık evliyim, sadece mutfak ve oturma odasını aylık yıkıyorum. diğerlerini hiç yıkamadım. kapıları ve petekleri ayda 1 silerdim. cam önlerini her hafta. balkonları 15te bir yikıyordum. camlarım yüksek ve yan kalıyor şimdiye kadar 3 kere sildim.
her akşam yatmadan mutlaka oturma odasında kalan bardak tabak gibi şeyleri makinaya koyuyorum ve ortalıkta birşey kalmamasına dikkat ediyorum. kirlileri hemen banyoya, alınan herşey yerine.çöpleri akşamadan topluyoruz sabah çıkarken atıyoruz.
 
benim 8 yaşında aşırı dağınık bir oğlum ve 35 yaşında ama ondan dahada dağınık bir kocam var.ben biraz titizim bide.her çarşamba ve her cumartesi temizlik günümdür.o günlerde ev silinir,süpürülür,toz alınır.pazar ve salı günleri banyo ve tuvalet yıkanır.mobilyalarım siyah olduğu için her gün toz alırım.her akşam yatmadan önce evi toplarım.sabah işe gitmeden önce çay demlenirken yatakları toplar,pijamaları katlarım.kahvaltıdan sonra bizim beyler hazırlanırken bulaşıkları mak.atar,dolaptan akşam için eti çıkarır ve hazırlanıp evden çıkarım.evi düzenli bi şekilde bırakır çıkarım.benim her pazar yaptığım bir yemek listem vardır.ne pişircem derdiyle uğraşmam.bir hafta boyunca çok ekstra bişey olmadıkça buzdolabımın üzerindeki bu programa mutlaka uyarım.mesela cuma günleri balık günüdür.pazartesi ana malzemesi tavuk olan herhangi bir yemek,pilav,şehriye çorbası,salata,
salı günü biber dolması,mercimek çorbası,yoğurt veya ayran(ki her akşam yemekte mutlaka olur) .....gibi.her ayın 15 denk gelen ilk cumartesi cam silerim.(kış mevsimi hariç)ben çok programlıyımdır.ve hiç eksi yanınıda görmedim.tam tersine çok faydası oluyo bana.oğlumlada zaman geçiriyorum,eşimlede,kendimede zamanım kalıyo ve evim pırıl pırıl.hemen hemen her pazarda mutlaka bir programım vardır.çoğunlukla o günümüde arkadaşlarımla geçirirm.bazen şaşırıyolar bana nasıl yetişiyosun diye.cevabı basit aslında. bugün ne yapsamla geçireceğin vakti programlı olupi işinin yarısını bitirmekle geçiriyosun.valla herkese tavsiye ederim.arkadaşlar programlı olun.her işiniz yoluna girer.
 
temizlik malzemesinin kokusuz olanlarını bilen varmı? aldığım tüm temizlik ürünleri kokulu. dokunuyor bana.

bu nedenle temizliği evime aldığım bayan yapıyor. 15 günde bir gelir. dip köşe cam ne varsa temizik yapar.

onun dışında her gün şarzlı ile süpürürüz. ancak tozlandıkça eşim sehbaları siler. gizlice çamaşır suyu dökerim, wclere lavabolara (dokunduğu için eşim kızıyor) mutfak tezgahımı, çok yorgun olsamda, temiz tutarım. çamaşırlarımı her hafta yıkarım, arka arkaya 2,3 kere çalışır, ütülerimi sonrasında yaparım.

dağınığım aslında ama elimden geldiğince toplu durmaya çalışıyorum. eşim çok düzenli. düzen konusunda bana yardımcı oluyor. hatta ona bakarak bende düzenliyorum. (utanıyorumda)
 

cnım amvay ürünleri var bende astım hastasıyım organik ve kokusuz diye yada ağır kokusuz oldugu için onları kullanıyoruz biz
ve çok güzel temiz oluyo heryer ohh miss
 

harikasınızzzz tebrik ediyorum inşallah evlenince bende böyle olurummmm
 
Ben oldum olası temizlik yapmayı sevmeyen biriyim. Genelde evi düzenli tutmaya çalışıyorum. Burda yaptıklarınızı okudukça içim şişti. Ben mi pasaklıyım anlamadım
Çalışıyorum ben. 8.30 gibi evden çıkıp 19.00 gibi evde oluyorum. Haftada iki gün çok geç geliyorum eve. Hal böyle olunca temizliği yaymak gerekiyor. Haftasonu eşimle beraber süpürüp siliyoruz evi. Toz alıyorum. Banyo-wc yıkıyorum. Hafta içi banyoyu bir kez daha silmeye çalışıyorum ama her zaman değil. Çamaşırı biriktikçe haftaiçi ya da sonu yıkıyorum. Genelde haftada bir yıkıyorum. Ütüyü parça parça yapıp bitiriyorum. Hepsine yetişemiyorum bazen.

Evleneli dört ay oluyor. Halıları hiç silmedim (halılarım shaggy genelde). Mutfak dolaplarının içini henüz silmedim. (bir iki tanesini silmişimdir. Dışlarını siliyorum ama). Perdeleri yıkamadım. Mutfak penceresi hariç hiç cam silmedim. Oturduğum koltukların üstüne örtü aldım koltuk silmiyorum. Size bakınca kendimi çook pasaklı gördüm.

Aslında yetiştiremediğimi biraz eksik kaldığımı biliyorum ama canım tatlı galiba. Bir de eşim yanındayken temizlik yapmamı sevmiyor. Hele akşamları temizlik yapmamdan nefret ediyor. Cam silmeme sürekli engel oluyor. Yanında oturayım ya da beraber gezelim istiyor. Bir de haftalık temizliği yapınca her yer pırıl pırıl oluyor. Halılar kabarıp parlıyor. Perdelerim bence kirlenmedi, zaten perdeci de çok kir tutan bir kumaş olmadığını söylemişti . Camlarda eksiğim biliyorum ama kış günü de kar yağmur bitmiyor bir yandan.

Şimdi ben temiz biri değil miyim? Nasıl bir düzen tutmam lazım?
 
Hafta içi çarşamba,hafta sonu cumartesi siler süpürür toz alırım.(hafta içi bazen sadece süpürge açıyorum yorgunluk durumuma göre değişir)
Çok şükür gümüşlüğüm konsolum falan yok bi ünitem var üzerinde de bikaç obje var.Tozunu almak kolay oluyo.
Çamaşır ne zaman sepet dolarsa o zaman yıkarım.
Ütüsünü 2 makine çamaşır kuruduktan sonra birlikte yaparım.Minimum 10 gömlek ütülerim.benimkilerle bu sayı 13 falan olur
Hafta içi yemek için pazar gününden 2 çeşit sulu yemek ve çorbaları yaparım,hafta içi eve gelince yanına pilav yada makarna yaparım.
Lavabo ve banyolar 2 günde bir çamaşır suyu ve ciflenir.
Camları keyfim olunca hava durumuna göre silerim,2 ayda bir falan,11. kat olduğundan tırsıyorum.Ama mutfakta balkona çıkarak rahatça 15 günde bir silerim.
Nevresimler 2 haftada bir değişir yıkanır ütülenir.
Sofra örtüleri haftada 1 makine mutlaka açılır.Mutfak havlusu kurulama bezi vs çok değişir.Eşim de yemek yerken yağları salçaları çok döker sağolsun.
Duvarlar 6 ay önce silindi,bu sene yeter :))))
Mutfak dolaplarını toptan öyle indirip silmem.Kısım kısım toz vs görünce hemen silip yerleştiririm.
2 günde bir akşamları bulaşık makinesini açarım,başka işlere dalınca ertesi gün anca yerleştiririm.
Halıları elimle silmem hijyen konusunda yararı olucanı sanmıyorum fazla halım yok veririm yıkamaya.
buzdolabını 3 hafta yada ayda bi silerim.Temiz kullanmaya gayret ederim.
Mutfak perdesi 2 ayda bir,salon zebra perdesi 4 ay falan oldu daha hiç temizlenmedi :) yemek odası ve boş odadaki tüller de kirlenmiyo tozlanmıyo 6 ayda bir falan yıkarım yeter :)
 

arkadaşım AMWAY diye bir marka var,temizlik ürünleri çok güzel ve diğerlerine nispeten kokusuz.biraz pahalı olsalarda ben kullanıyorum ve çok memnunum.özellikle LOC diye bir ürünü var,genel temizlik için süper.bir arkadaşım temsliciliğini yapıyor ondan alıyorum ben ama internet sitesi var oradan da temin edebilirsiniz.tavsiye ederim.
 
Ben Calisiyorum, sabah 6bucukta cikip aksam 5 bucukta evde oluyorum. Her aksam yatmadan once butun evi dolasir bakarim daginiklik varmi diye.

Hergun yerleri siler supururum( aksam yemeginden sonra).
Hergun tuvalet temizlenir.

Haftada 2 defa toz alirim( benim yerler parket onun icin cok tozlaniyor heryer)

Haftada 3defa camasir atarim. ( esim ve ben hergun kiyafet degistiririz de:26:)
Haftada 2/3 utumu yaparim dizi izlerim bi yandan.

Her hafta nevresimimi ve carsafimi degistiririm.
Haftada bir banyomu temizlerim

3 haftada bir halimi silerim once camasir tozunla sonrada mis gibi kokan yumusaticimla EV Misss gibi kokaaar!! Benim sadece 2 halim var orta boyda.

Ayda bir ; Camlarimi silerim icli disli, Dolaplarimin icini doker yeniden yerlestiririm (kiyafet, mutfak, erzak, ayakkabilik ve makyaj dolabim).

BEN ISLERIMIN COGUNU AKSAM YAPIYORUM. OYLE YAPINCA DIPBUCAK TEMIZLIK YAPMAK ZORUNDA KALMIYORUM, HAFTASONLARI ISTEDIGIMI YAPIYORUM.

aaaaa buda temizlikten sayilirsa HERGUN kokulu mum yakarim:26::26:!! Kokulari cok seviyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…