sanırım bu kadar esım gelınce yaptıgım hızmet ve garsonluk ıslerını saymıorm[/B]
temizlik kokusuna bayılıyorumm ohh mis ferah ferahh içim açılıyo
ben işten geç çıktığım için saolsun annem hergün toz alan bi insan bana bırakmıyo
babamda temziliğe yardım eder zaten
pazar günü anne ve baba yemeğe veya bi yere yollanır.. ve temizliğe başlanır
ben astım hastası olduğum için deterjan v.s kokularına gelemiyorum domestos gibi
ilk yerleri süpürürüm toz alırım
sonra halıları yumuşak fırçayla silerim
takıntım vardır mutfakta fayans araları beyaz olmak zorunda
gerekirse 1 saat uğraşır bembeyaz ederim
camları silerim bütün odaların malum kar yağmur hep mahvediyo
rafları boşaltır ciflerim tekrar yerleştiririm
banyoyu ovalarım fayans aralarını temzilerim lavobaları ovarım vc de dahil
vaktim kaldıysa pasta börek çörek bişeyler yaparım arkadaşlarımı çağırırm
onlar gelene kadar ütü varsa yaparım çamaşır asarım buz dolabını siler yerleştirirm
sonra da kızlar gelince temiz bi evde dedikodu faslına geçerizzzzzz
Canım fayans aralarını nasıl neyle temizliyorsun?
Çok vaktini almıyor mu?
temizlik malzemesinin kokusuz olanlarını bilen varmı? aldığım tüm temizlik ürünleri kokulu. dokunuyor bana.
bu nedenle temizliği evime aldığım bayan yapıyor. 15 günde bir gelir. dip köşe cam ne varsa temizik yapar.
onun dışında her gün şarzlı ile süpürürüz. ancak tozlandıkça eşim sehbaları siler. gizlice çamaşır suyu dökerim, wclere lavabolara (dokunduğu için eşim kızıyor) mutfak tezgahımı, çok yorgun olsamda, temiz tutarım. çamaşırlarımı her hafta yıkarım, arka arkaya 2,3 kere çalışır, ütülerimi sonrasında yaparım.
dağınığım aslında ama elimden geldiğince toplu durmaya çalışıyorum. eşim çok düzenli. düzen konusunda bana yardımcı oluyor. hatta ona bakarak bende düzenliyorum. (utanıyorumda)
benim 8 yaşında aşırı dağınık bir oğlum ve 35 yaşında ama ondan dahada dağınık bir kocam var.ben biraz titizim bide.her çarşamba ve her cumartesi temizlik günümdür.o günlerde ev silinir,süpürülür,toz alınır.pazar ve salı günleri banyo ve tuvalet yıkanır.mobilyalarım siyah olduğu için her gün toz alırım.her akşam yatmadan önce evi toplarım.sabah işe gitmeden önce çay demlenirken yatakları toplar,pijamaları katlarım.kahvaltıdan sonra bizim beyler hazırlanırken bulaşıkları mak.atar,dolaptan akşam için eti çıkarır ve hazırlanıp evden çıkarım.evi düzenli bi şekilde bırakır çıkarım.benim her pazar yaptığım bir yemek listem vardır.ne pişircem derdiyle uğraşmam.bir hafta boyunca çok ekstra bişey olmadıkça buzdolabımın üzerindeki bu programa mutlaka uyarım.mesela cuma günleri balık günüdür.pazartesi ana malzemesi tavuk olan herhangi bir yemek,pilav,şehriye çorbası,salata,
salı günü biber dolması,mercimek çorbası,yoğurt veya ayran(ki her akşam yemekte mutlaka olur) .....gibi.her ayın 15 denk gelen ilk cumartesi cam silerim.(kış mevsimi hariç)ben çok programlıyımdır.ve hiç eksi yanınıda görmedim.tam tersine çok faydası oluyo bana.oğlumlada zaman geçiriyorum,eşimlede,kendimede zamanım kalıyo ve evim pırıl pırıl.hemen hemen her pazarda mutlaka bir programım vardır.çoğunlukla o günümüde arkadaşlarımla geçirirm.bazen şaşırıyolar bana nasıl yetişiyosun diye.cevabı basit aslında. bugün ne yapsamla geçireceğin vakti programlı olupi işinin yarısını bitirmekle geçiriyosun.valla herkese tavsiye ederim.arkadaşlar programlı olun.her işiniz yoluna girer.
temizlik malzemesinin kokusuz olanlarını bilen varmı? aldığım tüm temizlik ürünleri kokulu. dokunuyor bana.
bu nedenle temizliği evime aldığım bayan yapıyor. 15 günde bir gelir. dip köşe cam ne varsa temizik yapar.
onun dışında her gün şarzlı ile süpürürüz. ancak tozlandıkça eşim sehbaları siler. gizlice çamaşır suyu dökerim, wclere lavabolara (dokunduğu için eşim kızıyor) mutfak tezgahımı, çok yorgun olsamda, temiz tutarım. çamaşırlarımı her hafta yıkarım, arka arkaya 2,3 kere çalışır, ütülerimi sonrasında yaparım.
dağınığım aslında ama elimden geldiğince toplu durmaya çalışıyorum. eşim çok düzenli. düzen konusunda bana yardımcı oluyor. hatta ona bakarak bende düzenliyorum. (utanıyorumda)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?