Temizlik Düzeninizi Nasıl Takip Ediyorsunuz?

benim bir yatak odam bir salonum var,onun icin zor olmuyo fazla temizligim.Bekarim bu arada,canim isterse yapiyorum,istemesse 1hafta falan yapmiyorum.Ne zaman giyecek bir kiyafetim,temiz bir catal bicak yok,,,ozaman basliyorum temizlige

canım bende çalışan bir bayanım..8:30/15:00 arası iş saatlerim.. bence herşey derli toplu olmakla ilgili..ben ortada öyle ıncık boncuk sevmem.. evimdeki süs eşyaları genellikle büyük objelerdir.. el işi bir koca küp 2 metrelik yapay bi çiçek gibi.. çünkü küçük eşyaların temizliği de zahmetli olur.. oğlum henüz 21 aylık bu yüzden özellikle mutfağımda dolap renkelerine uygun halı üzeri örtüm var..halım hiç leke olmuoy.. yemeği hep mutfakta yiyoruz böylece diğer yerler kırıntı ve lekeli olmuyor..ben elektirikliyi çok sık açarım bazen 2 günde bir bile açarım..silme işini haftada bir yaparım.. sadece tv ünitemi felan sık silerim.. tuvaletimi sık yıkarım en kötü ihtimalle bir tuvalete girişimde su döker çıkarım.. ben de ütüyü biriktirir yaparım..evde ne kadar dolap varsa evin o kadar düzenli ve temiz görünüyor bence...mutfak tezgahım felan genelde düzenlidir üzerinde birşey bırakmamaya çalışırım.. genel olarak düzenli isen tüm bunları yapmak s eni yormuyor inan.. ben bi de yatmadan önce şöyle etrafı bi kolaçan ederim oyuncakları da toplarım..eşimde öyle dağıtıcı deildir sağolsun ra sıra bana yardım da eder...

Evim her zaman temizdir cunku takintiliyim.
Herhalde tek avantaji budur.
Nedense tum takintilarim temizlik ustune.
-ictigim bardaktan ikinci kez icmem.
-giydigim giysiyi yikamadan tekrar giymem. (bu bence normal ama esim takinti oldugunu soyluyor)
-klozete oturmadan silerim (evimde bile). Kalktiktan sonra firca/camasir suyu...
-camlara(evin dis gorunumune- anne etkisi) cok dikkat ederim. Boyle sanki yag ile silinmis camlara kizarim.
-esim daha cok/ yerdeayagima takilan birsey oldu mu hemen yerleri silerim.
Silme bezlerimi her silme sonrasi makinede yikarim mutlK kuru saklarim.
Bulasigi da camasirim da cok olur. Ahhhhh o camasir odasi yok mu??!!
-kizimin herhangi birseyi yere dustu mu.... Hemen makineye.. --->> bunu nasil hallederim bilmiyorum cunku pilli/pilsiz
butun oyuncaklarini makineye atiyorum. Oyuncaklari sokmede usta olacagim. Umaarim henuz 4 aylik oldugu icindir.
-kendimi bildim bileli sik nevresim degistiririm, kizim dogdugundan beri daha sik...
-kizim tuy yutarsa... Diye diye bitirecegim kendimi. Surekli camasir makinesi-kurutma makinesi doner evde.
Supurge kullanmiyorum kizim dogdugundan beri, toz oluypr diye. O yuzden yerleri sik sik ve birkac kez siliyorum.
..... Daha cooook ama bu kadarla elestirin beni:))))

Arti- kiz berekettir denir ya... Dogru 82-86 gelen elektrik faturasi ikiye katladi:)))

Calisiyorum hem de fiziksel bir is.
Yoruluyor muyum? Ehhh iste! Kizim yardim ediyor sagolsun. Uykusuz hic kalmadim.
Hepimize kolay gelsin.

okurken yoruldum kız yapma kendine bunu rahat ol birazzz

Off benim birşey yapacak halim kalmaz böyle yaşasam

Benim temizlik günüm çoğunuzdan farklı olarak cumartesi günleri..Henüz 2,5 aylık evliyim.
Hafta içi 5 gün çalışıyorum ve cumartesi temizlik yapıp pazarları dinlenmeye veriyorum kendimi.
Evim 2 oda bir salon, çok büyük değil ama mobilyalarım siyah-beyaz ve sürekli toz olması kaçınılmaz oluyor malesef :)
Hafta içi akşamları anca yemek hazırlayıp, yiyip toplamakla saat 22:00 oluyor.Çünkü çalışma saatlerin 09:00 ile 18:30 arası 1,5 saate yakın yolda geçiyor zaman ve akşamları 20:00 e doğru ancak eve varıyorum.Bu nedenle haftaiçi derli toplu olmaktan başka birşey yapmıyoruz (eşim de çok düzenlidir saolsun :) )
Cumartesi günü önce kahvaltı tabiki ardından bulaşık makinesi yerleşir ve açılır, mutfak dolapları dışları ve buzdolabı iç dış silinir.
Mutfak dolapları içi 2 ayda bir siliyorum yani yeni sildim diyebilirim.
Aynı anda önce koyu renkliler sonra varsa açık renkliler sonra da beyazlar yıkanır asılır.Ardından yatak odası çarşafları değişir (2 haftada bir değiştiriyorum mutlaka) onlar da yıkanır, ayni 3-4 kere çamaşır makinesi açılır mutlaka.
Ardından kocam devreye girer ve elektrik süpürgesi açılır, o yerlerle ilgilenirken ben banyoya girişirim.Lavabo, duş, canım isterse duvarlar ciflenir, durulanır, kurulanır :) Aynalar silinir, en son olarak yer silinir ve kurumaya bırakılır.
Bu sırada biten süpürge işinden sonra bir hafta elde bir hafta da vileda ile açıkta olan yerler, antre vs. tarafımdan silinir.
Son olarak da tüm tozlar alınır ve haftalık temizlik bitmiş olur.

Ayda 1 kere ütü yapıyorum şu an çünkü malum kışın kazak vs giyiyoruz bu yüzden çok ütü çıkmıyor, çoğunlukla havlu ve çarşaf birikiyor onların da yedekleri olduğundan 1 ayda yapmak yeterli oluyor.

Normal düzende Ayda 1 tüm koltukların,dolapların,halıların altlarını da çekip siliyorum, camları silip perdeleri yıkıyorum.(Böyle derin temizlik için annem yardıma geliyo çünkü 1 günde hem bitmiyor hem de temizlik yerine ben bitiyorum:))

Evli olup aynı anda çalışmak oldukça zor, insan eşine vakit ayıramıyo yorgunluktan yaf :26:

benim de eşim benimle vakit geçirmek istiyo bi işe kalkışsam bırak sonra yaparsın diyo o yüzden de tam herşeyi yetiştiremiyorum ama o da dert etmediği için ben de çok fazla dert etmiyorum :)

haftada bır 3 makıne camasır yıkarım.hepsı kuruduktan sonra toplu utu yaparım.yıne haftada bır gun evı sıler supurur toz alırım carsafları degıstırırım.mutfagım hep duzenlıdır.asla ama asla bulasık bırakmam tezgahta.bu bana cok sacma gelır.zaten makınede yıkanıyor.masayı toplarken kırlerını akıtıp atarım makıneye.sonra aspırın deterjanla tezgahı guzelce sılerım.gece yatmadan once ya da sabah evden cıkarken sadece 5 dk mı ayırıp soyle bır oturma odasını duzenlerım.aksam derlı toplu bır eve gırmenın psıkolojısı benım ıcın cok onemlıdır.haftanın 6 gunu calıstıgımdan oyle her ay cam sılemem acıkcası.canım ne zaman ısterse o zaman sılerım dıye dusunurum kı havaların bıraz ısınmasını beklıyorum bu aralar.o zaman sılıcem ınsallah

2,5 aylık evlı oldugun ıcın toplamda 2 kere ancak yaptın utuyu,camları ,perdelerıplanların guzel ogrenmıssın bu ısı

2,5 aylık evlı oldugun ıcın toplamda 2 kere ancak yaptın utuyu,camları ,perdelerıplanların guzel ogrenmıssın bu ısı

Önceden talimliyim, bekarken de gezmekten çok evde vakit geçirmeyi temizlikle düzenle uğraşmayı severdim..
Şimdilik düzen oturdu gibi ama ilerleyen dönemde ne olur bilemem tabi, güzel gidiyo

Önceden talimliyim, bekarken de gezmekten çok evde vakit geçirmeyi temizlikle düzenle uğraşmayı severdim..
Şimdilik düzen oturdu gibi ama ilerleyen dönemde ne olur bilemem tabi, güzel gidiyo

olur olur merak etme.temızlık fılan dert edılecek konular degıl.rabbım saglık versın hepsı oluyor

Son düzenleme:
valla çalışıyorum estikçe yapıyorum..
haftada bir çamaşır ütü çarşaf değişimi...
haftada 2 kere banyo temizliği toz alma fln..
her akşam yada 2 akşamda bir bulaşık makinesi açıyorum...
hergün zaten mutfağı düzenliyorum mecburen...
pek memnun değilim tabi istediğim gibi olmuyo yeterince zaman ayıramıyorum..
hafta sonları ancak

benim oglumda 8aylik nerdeyse ve ben hamileykende temizdim titizdim hala oyleyim onu emzirip yikayip tuvsalet banyo yapiyorum o tv izlerkende hreryeri tozaliyorum.esim 3 te gidiyor ise supurup siliyorum bugun gibi.2 gunde bir yapiyorum kose bucak cunku ev temiz duruyo.gunluk toz aliyorum ve supuruyorum.

ne kadar titiz ne kadar becerikli hanımlar var bazen kendime şaşırıyorum nasıl bu kadar rahat olabiliyorum diye.
ben hafta içi çalışıyorum bir de 8 aylık oğlum var. cumartesi ya da pazar günü tüm evi süpürüp silerim tozları alırım banyoyu yıkarım. hafta içide genelde çarşamba bakıcımız süpürür siler evi sağolsun. hafta içide banyoyu her yeri değil sadece lavaboyu klozeti hemen hergün yıkarım. saç falan dökülürse onu da şarjlı süpürgeyle alırım. camlar mutfak dolapları falan ayda 1 silinir onu da ben yapamam zaten :) havalar güzel olduğunda balkonu 2 günde 1 yıkarım ama kışın o kadar sık yıkamam. böyle yani. çok mu pasaklıyım ya?

ben ev hanımıyım kızlar her gün süpürge açıyorum çünki saçlar kıllar çok dökülüyor..sinir oluyur insan..haftada bir komle banyo tuvaleti ovuyorum..kışın 2 ayda bir siliyorum camları yazın ayda bir..halıları senede bir yıkıyorum...

haftada 2 3yaptıklarım. kez lavaboları tuvaletı ve dusu ovarım c suyuyla falan
aynalarını parfum raflarını sılerım
yerlerı supurr sılerım
toz alırım
mutfak dolaplerını dıstan sılerım

haftada bır yaptıklarım
çarafları değiştririm
camasır yılarım
ütü yaparım
cam onlerını solerım

hergun yaptıklarım
mutfak tezgahını barı vs ovalarım
bulasık makınam 2 kez calısır
yemek yaparım
ewı toparlarım
ebebeyn banyosunu sılerım

1 kac ayda bır yaptıklarım
halı yıkatma
koltuk kılıflarını mınderlerını yıkama
mutfak dolap içlerni silme
camları ıcten sılerım (cok yuksek bı bınada otruyorm dıstan cam sılmem ımkansız)

sanırım bu kadar esım gelınce yaptıgım hızmet ve garsonluk ıslerını saymıorm

Son düzenleyen: Moderatör:
Haftada bir gün ayrıntılı temizlik yapıyorum, gerekirse hafta içi toz vs alabiliyorum arada, banyomu her gün duştan sonra temizlerim, çamaşır iki günde bir yıkanıyor, ütü ayda bir yapılıyor.

Bence zor değil temiz düzenli bir yapınız varsa zor değil hiçbir şey gerçi bekarım ama evli de olsam başa çıkabileceğimden şüphem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…