Evim her zaman temizdir cunku takintiliyim.
Herhalde tek avantaji budur.
Nedense tum takintilarim temizlik ustune.
-ictigim bardaktan ikinci kez icmem.
-giydigim giysiyi yikamadan tekrar giymem. (bu bence normal ama esim takinti oldugunu soyluyor)
-klozete oturmadan silerim (evimde bile). Kalktiktan sonra firca/camasir suyu...
-camlara(evin dis gorunumune- anne etkisi) cok dikkat ederim. Boyle sanki yag ile silinmis camlara kizarim.
-esim daha cok/ yerdeayagima takilan birsey oldu mu hemen yerleri silerim.
Silme bezlerimi her silme sonrasi makinede yikarim mutlK kuru saklarim.
Bulasigi da camasirim da cok olur. Ahhhhh o camasir odasi yok mu??!!
-kizimin herhangi birseyi yere dustu mu.... Hemen makineye.. --->> bunu nasil hallederim bilmiyorum cunku pilli/pilsiz
butun oyuncaklarini makineye atiyorum. Oyuncaklari sokmede usta olacagim. Umaarim henuz 4 aylik oldugu icindir.
-kendimi bildim bileli sik nevresim degistiririm, kizim dogdugundan beri daha sik...
-kizim tuy yutarsa... Diye diye bitirecegim kendimi. Surekli camasir makinesi-kurutma makinesi doner evde.
Supurge kullanmiyorum kizim dogdugundan beri, toz oluypr diye. O yuzden yerleri sik sik ve birkac kez siliyorum.
..... Daha cooook ama bu kadarla elestirin beni:))))
Arti- kiz berekettir denir ya... Dogru 82-86 gelen elektrik faturasi ikiye katladi:)))
Calisiyorum hem de fiziksel bir is.
Yoruluyor muyum? Ehhh iste! Kizim yardim ediyor sagolsun. Uykusuz hic kalmadim.
Hepimize kolay gelsin.
Evim her zaman temizdir cunku takintiliyim.
Herhalde tek avantaji budur.
Nedense tum takintilarim temizlik ustune.
-ictigim bardaktan ikinci kez icmem.
-giydigim giysiyi yikamadan tekrar giymem. (bu bence normal ama esim takinti oldugunu soyluyor)
-klozete oturmadan silerim (evimde bile). Kalktiktan sonra firca/camasir suyu...
-camlara(evin dis gorunumune- anne etkisi) cok dikkat ederim. Boyle sanki yag ile silinmis camlara kizarim.
-esim daha cok/ yerdeayagima takilan birsey oldu mu hemen yerleri silerim.
Silme bezlerimi her silme sonrasi makinede yikarim mutlK kuru saklarim.
Bulasigi da camasirim da cok olur. Ahhhhh o camasir odasi yok mu??!!
-kizimin herhangi birseyi yere dustu mu.... Hemen makineye.. --->> bunu nasil hallederim bilmiyorum cunku pilli/pilsiz
butun oyuncaklarini makineye atiyorum. Oyuncaklari sokmede usta olacagim. Umaarim henuz 4 aylik oldugu icindir.
-kendimi bildim bileli sik nevresim degistiririm, kizim dogdugundan beri daha sik...
-kizim tuy yutarsa... Diye diye bitirecegim kendimi. Surekli camasir makinesi-kurutma makinesi doner evde.
Supurge kullanmiyorum kizim dogdugundan beri, toz oluypr diye. O yuzden yerleri sik sik ve birkac kez siliyorum.
..... Daha cooook ama bu kadarla elestirin beni:))))
Arti- kiz berekettir denir ya... Dogru 82-86 gelen elektrik faturasi ikiye katladi:)))
Calisiyorum hem de fiziksel bir is.
Yoruluyor muyum? Ehhh iste! Kizim yardim ediyor sagolsun. Uykusuz hic kalmadim.
Hepimize kolay gelsin.
Benim temizlik günüm çoğunuzdan farklı olarak cumartesi günleri..Henüz 2,5 aylık evliyim.
Hafta içi 5 gün çalışıyorum ve cumartesi temizlik yapıp pazarları dinlenmeye veriyorum kendimi.
Evim 2 oda bir salon, çok büyük değil ama mobilyalarım siyah-beyaz ve sürekli toz olması kaçınılmaz oluyor malesef :)
Hafta içi akşamları anca yemek hazırlayıp, yiyip toplamakla saat 22:00 oluyor.Çünkü çalışma saatlerin 09:00 ile 18:30 arası 1,5 saate yakın yolda geçiyor zaman ve akşamları 20:00 e doğru ancak eve varıyorum.Bu nedenle haftaiçi derli toplu olmaktan başka birşey yapmıyoruz (eşim de çok düzenlidir saolsun :) )
Cumartesi günü önce kahvaltı tabiki ardından bulaşık makinesi yerleşir ve açılır, mutfak dolapları dışları ve buzdolabı iç dış silinir.
Mutfak dolapları içi 2 ayda bir siliyorum yani yeni sildim diyebilirim.
Aynı anda önce koyu renkliler sonra varsa açık renkliler sonra da beyazlar yıkanır asılır.Ardından yatak odası çarşafları değişir (2 haftada bir değiştiriyorum mutlaka) onlar da yıkanır, ayni 3-4 kere çamaşır makinesi açılır mutlaka.
Ardından kocam devreye girer ve elektrik süpürgesi açılır, o yerlerle ilgilenirken ben banyoya girişirim.Lavabo, duş, canım isterse duvarlar ciflenir, durulanır, kurulanır :) Aynalar silinir, en son olarak yer silinir ve kurumaya bırakılır.
Bu sırada biten süpürge işinden sonra bir hafta elde bir hafta da vileda ile açıkta olan yerler, antre vs. tarafımdan silinir.
Son olarak da tüm tozlar alınır ve haftalık temizlik bitmiş olur.
Ayda 1 kere ütü yapıyorum şu an çünkü malum kışın kazak vs giyiyoruz bu yüzden çok ütü çıkmıyor, çoğunlukla havlu ve çarşaf birikiyor onların da yedekleri olduğundan 1 ayda yapmak yeterli oluyor.
Normal düzende Ayda 1 tüm koltukların,dolapların,halıların altlarını da çekip siliyorum, camları silip perdeleri yıkıyorum.(Böyle derin temizlik için annem yardıma geliyo çünkü 1 günde hem bitmiyor hem de temizlik yerine ben bitiyorum:))
Evli olup aynı anda çalışmak oldukça zor, insan eşine vakit ayıramıyo yorgunluktan yaf :26:
2,5 aylık evlı oldugun ıcın toplamda 2 kere ancak yaptın utuyu,camları ,perdelerıplanların guzel ogrenmıssın bu ısı
Önceden talimliyim, bekarken de gezmekten çok evde vakit geçirmeyi temizlikle düzenle uğraşmayı severdim..
Şimdilik düzen oturdu gibi ama ilerleyen dönemde ne olur bilemem tabi, güzel gidiyo
olur olur merak etme.temızlık fılan dert edılecek konular degıl.rabbım saglık versın hepsı oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?