Temizlik hastası oldum

ta_nem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
464
0
0
İstanbul
25 yaşındayım kızlar 20 yaşında evlendim hiç bir sorunum yokken evlendiğimin 4. ayında falan temizlik takıntılı hasta biri oldum çıktım 2 yıl çok şiddetli sürdü doktorada gittim ilaçda kullandım faydası olmadı baktım evliliğim ve hayatım çıkmaza girdi çokkkkk zorda olsa yendim tabi tam olarak değil çoğu gitti azı kalmıştı ama bu aralar kabus geri dönüyor sanki gene ellerimi çok sık yıkamaya başladım artık ellerim yarıldı sabundan of birde geçde olsa bir kızım dünyaya geldi 8 aylık şimdi hayatım dahada zorlaştı korkuyorum onuda kendime benzetmekten içim içimi yiyor ev pis gibi geliyor huzurum kaçıyor offffffff eşim zaten ilgisiz umursamaz biri tek tesellim kızım sizinle dertleşmek istedim zaten hayatım roman gibi

Son düzenleme:
bu hastalık kolay geçmiyor canım benim bi yakınım domatesi cifle yıkıyordu ileri derecedeydi o da.Ama bi psikoloğa git derim belki ii gelir

eşiniz neden ilgisiz? daha doğrusu nelerle ilgilenir?

cnm benım bı arkadasmda boyleydı ellerını yıkamaktan artık aglıodu. ama psıkologa gıttı we suan gayet normal. bazen aklıma gelıo dıo ama yapmıorum temızlık falan dıo ne kadar aklıma gelsede. boly boyle yendım dıo

bu hastalık kolay geçmiyor canım benim bi yakınım domatesi cifle yıkıyordu ileri derecedeydi o da.Ama bi psikoloğa git derim belki ii gelir

canım gittim doktora ama iyi gelmedi benim hastalığım biraz farklı yani öyle yemeyle içmeyle uğraşmam yıkamakla falan benim takıntım afedersiniz ama burun pisliğine acabamı diyorum hep

eşiniz neden ilgisiz? daha doğrusu nelerle ilgilenir?

canım eşim beni seviyor biliyorum ama onun dünyasıda hayat görüşüde farklı galiba ya devamlı bilgisayar başında yada maç başında o sevmez dertleşmeyi anlatmazda anlattırmazda umursamaz yani dünya yıkılsa umrunda değil adamın böylede hayat zor oluyor işte maalesef en yakınıma anlatamadıktan soınra neye yararki evlilik????

Benim pek bir bilgim yok bu konularda allah kimsenin başına vermesin acaba evde çok zaman geçirmekten olabilir mi ?

canım gittim doktora ama iyi gelmedi benim hastalığım biraz farklı yani öyle yemeyle içmeyle uğraşmam yıkamakla falan benim takıntım afedersiniz ama burun pisliğine acabamı diyorum hep

nasıl burun pıslıgı ben anlamadım :44::44:

ne guzel bi hastalik. Saka bir yana, ilgilenecek baska seyler bulun, hobileriniz vs , temizligi cikarin aklinizdan , (fazlasini).

bende tam tersiyim eve girilmiyor pislikten ama kalkipta tmizlemeye useniyorum.

geçmiş olsun işiniz zor gerçekten ben de evliliğimin ilk günlerinde gidişatım sizin gibi olmak üzereyken ani bi fren yapıp durdum yoksa durumum vahim olacaktı bence bunu bir hastalık gibi görmesen de olağanmış gibi yaklaşsan böylece de olağan halde yşamaya devam etsen nasıl olurdu ki acaba

canim erkekler öyledir , biz kadinlar gibi dert dinlemeyi sevmezlerki

benim esim misal cok iyidir ama oda cogu erkek gibi derdimi dinlemeyi sevmez

zorla dinliceksin iste derim, tamam anlat hadi der, anlatirim , he, he hmmm tamam bittimi der

yalniz degilsin yani

bide baska doktora git canim, belki bu doktorla tam olarak anlasamadiniz, psikologla hastanin iyi anlasmasida önemli böyle konularda
bidah dene bidaha ilac terapisine basla pes etme, kizin icin kendini motive et

acaba etrafa ya da yiyeceklere burun pisliği bulaşmış mıdır diye takıntı mı yapıyor ki konu sahibi :26:

ne guzel bi hastalik. Saka bir yana, ilgilenecek baska seyler bulun, hobileriniz vs , temizligi cikarin aklinizdan , (fazlasini).

bende tam tersiyim eve girilmiyor pislikten ama kalkipta tmizlemeye useniyorum.

gerçekten bende sana özendim keşke pasaklı bir kadın olsaydım

esınızın ılgısızlıgı temızlık takıntınız olabılır mı acaba ?
yanı o sızı degıl de sız temızlık yapmaktan esınızı ıhmal etmıs olabılırsınnız.

bence mutlaka psikolojik yardım al.yoksa kendini çok yıpratırsın

esınızın ılgısızlıgı temızlık takıntınız olabılır mı acaba ?
yanı o sızı degıl de sız temızlık yapmaktan esınızı ıhmal etmıs olabılırsınnız.

alakası yok be canım eşim geince temizliği bırakıyorum ama genede ilgi yok eşimin varsa yoksa pc var okadarrrrr

Benim gördüğüm kadarıyla,bayanlar faaliyet alanları daraldıkça temizliğe düşkünleşiyorlar ve zamanla hayatlarının merkezine oturtuyorlar.Bayanların daha fazla baskı altında yetiştirilmesi karakterlerinin ve kabiliyetlerinin açığa çıkmasını engelleyebiliyor.Bu yüzden becerilerinin farkında olamayan bayanlar kendilerini,kendilerince tek yapabildiklerini düşündükleri iş olan temizliğe veriyorlar.Bu şekilde bir nevi eksikliklerini örttüklerini düşünüyorlar.

Üzüntü,sıkıntı,hayal kırıklıklarını paylaşamayan,içine atan bayanların da temizlik yaparak rahatlamaya çalıştıklarını düşünüyorum. ALINTIDIR.

Yukarıda yazılanlar bir psikiyatristten alıntıdır. Sizin durumunuz biraz farklı boyutta ama ortaya çıkış süreci benzer olabilir mi? Bir de çocukların 3-4 yaş civarında ailede yaşadığı bazı güvensizlik sorunları, annenin aşırı titiz olması (çocukları dışarıdan eve geldiğinde eve girmesine izin vermeyen, kıyafetlerini kapıda çıkarmasını isteyen anneler var) 20'li yaşlarda bu problemin ortaya çıkışını tetikliyormuş. Ben de obsesif denilebilecek kadar takıntılı bir insanım ama yenmeye çalışıyorum. Belki ilgi alanlarınızı genişletirseniz bi nebze rahatlayabilirsiniz. Ama çocuğunuzun ilerde bu problemi yaşamaması için dikkatli olmanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…