Temizlik konusunda YARDIM...!! :(

canim bence ivir zivir ne varsa kutulara koy, kutuluari da eger yerin müsaitse dolaplarin icine kaldir.

caydanligin falan hep yaglaniyor demissin, benden tavsiye yemek yaparken caydanligini ocaktan hep kaldir, bosu bosuna kirleniyor, yemek yaparken hep yaglar sicriyor.

ben kizartma gibi seyler yaparken tavanin etrafina folyo seriyorum, isim bitince toplayip cöpe atiyorum, ardindanda pirilli bezle siliyorum tamamdir.

öyle her defasinda yag cöz le falan ugrasmana gerek kalmaz, hem cok fazla kimyasallar esyalarini cabuk eskitir hemde insanin elleri cok kötü oluyor. zaten mutfak temizliginde eldiven kullanmani tavsiye ederim, sanki insan bezi daha iyi slklyor, daha bir bastirarak is yapiyor, bide ellerine hic birsey olmuyor.

ben genelde hergün evimi süpürüyorum, eger 2-3 süpürmeyeyim bir dahakine, daha cok ugrasiyorum, yani daha cok yoruyor dibi bucagi süpürmek.

camasirlarini hemen dür hic bekletme, zaten topu topu 5-7 dakika sürer. bide yerlesirirken hep düzgün koy dolaba. ben düzgün koydugumdan senede 1 yada 2 kez dolabi düzenliyorum, gerek olmuyor cünki.

toz 2 günde bir kuru bezle geciveriyorum. cok bekletirsen iyice yerlesiyor tozlar.

mutfagini temizlemeden yatma, olduki cok yorgunsun hasta falansin, o zaman bulasiklari suyun icinde birakki kurumasin, yoksa ertesi gün bulasik daha cok ugrastiriyor.
aksamdan bulasik makineni calistir, sabah kahvaltidan önce makineyi yerlestir, üzerine kahvalti bulasigi eklendimi tam kaos oluyor mutfak.

ütü nü biriktirme.

simdilik aklima gelenler bunlar biraz uzun oldu ama insallah yardimci olmussumdur.

evin küçük ve güneş gördüğü içindir benim evimde çok güneş görüyo ne kadar toz alsam silsemde tozlu gibi duruyo temizliğe devam

ev küçük ve eşya fazlaysa gözü yorduğu için sana dağınk gelmesi normal..

eşyalar insana değil de insanlar fazla eşyalara hizmet etmeye başladı mı sorun var demektir..

fazla eşya inan insanı farketmeden yoruyor mutlaka fazla eşyalarından kurtulmaya bak..ilk çözüm bu..
gereksiz şeyleri biriktirme..
ben de sevmem mutfak tezgahı üzerind 50 bin tane gerekli gereksiz şeyi..kullanmadıklarımı verdim....10 tan baharat kavanozunun tezgah üstünde durmasının gereği yok..dolaba koy..

girişteki portmantoda haftada 1 giyilecek mont vs asla bulundurmam..aynen gardroba...terlik vs..kapalı kısma..inan evi dağınık gösteiyor açıktaki ıvır zıvırlar..vin küçük

mutfağa makinede yıkanabilecek pratik ve şık kilim tarzı birşey al..

evin küçük normalde haftada 1 süpürmen yeter..

tuvalet lavabo gece el ayak çekilince yıka ve yat..sabaha kolaylık olur..2 gecede 1 yapsan yeter..

onun haricinde canını da çok sıkma..

ama dediğim gibi yine tekrarlıyorum az ve öz eşya olan ev herzaman daha temiz ve toplu görünüyor.

En çok kirlenen mutfaK için, ilk evlendiğimde kalın yün halı atmıştım mutfağa hemde açık renk, eş dost ne der, mutfağa basit halı attı falan :) ilk iki aydan sonra halımın üstü benek benek leke elimde bez sil sil. bi de çalışıyorum akşamdan dinleneyim mi ev işimi yapayım. yazı zor ettim , yıkattık.
sonra baktım olmayacak annemde eski çok eski bi battaniye var, aldım onu halının üstüne attım biraz açık kaldı ama yetti say, kirlendikçe battaniyeyi yıkıyorum, hee baktım misafir geliyor hemen kaldırıyorum, gidince tekrar seriyorum, elimden gelse oturduğum odaya araya falanda sereerim ama yok.
Dağınık görünmeye de ne yaparsan yap çare yok. anında kaldırmaktan başka. Bende ilk zaman ben mi beceremiyorum bu ev işini diye oturup kara kara düşünürdüm. yetiştiremezdim (hala daha yetişmiyo) koca bir pazar .
Ama yinede hafta içinde ara ara ufak temizliklerle daha kısa olmaya başladı.mutfağına yer var ise bir dolap koy. kavanoz elektrikli küçük aletler herşeyi oraya koy, ben elimden gelse çaydanlıkları bile gözlere tıkıştırmaya uğraşıyorum, bulaşık biriktirmemek en iyisi, bir kaşık bulaştı hemen yıkayıp kaşıklığa salla.
Arkadaşlar zaten çoğu kolaylığı anlatmışlar, olmadı bir sihirli değnek ile dokunduracaksın puffff mutfak derli toplu olacak:)))

Geçmişteki konulara baktım senin evin küçük anladığım kadarıyla
Bıratik aşyalar seç canım belki mutçen kısıtlı ola bilir araştırısan
ugun olanları da var sana bir örnek buldum bunun gibi
Antıren uzun ve ince bunu koyarsan biryere koytugun ayakkabilarını koyarsın sanada bıraz yeraçılmış olur canım
Mutfagınıda gördüm çok kullanışlı degil onun için ika da koç taşta banyo dolapları var ben onların kahve rrengi olanlarını görmüştüm onladan alıp mutfağındaki ortadaki eşyalarını hatta mirotalgayı arkasınına küçük bitelik fiş için açıp koyabilirsin önçelikle fazla eşyaları kadır canım sonra temizlik yaparsan gösterir buarda bolkon yada terasın varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…