- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Camları her hafta silmek mi gerekiyor? Of gerçekten yandım bir sürü de cam var. Çok teşekkür ederim yazdığınız için.haftada bir camları sirkeli suyla silebilirsin temizlik maddesine gerek yok
mutfak dolapları suyla üst çerçeve çok kirliyse cifi alıyorum elime
yine haftada bir çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı ile çay bardağı falan yıkıyorum
banyo biraz daha çertefilli özel banyo temizleyicileri cif ve çamaşır suyu iyi temizliyor
önemli değilCamları her hafta silmek mi gerekiyor? Of gerçekten yandım bir sürü de cam var. Çok teşekkür ederim yazdığınız için.
haftada bir camları sirkeli suyla silebilirsin temizlik maddesine gerek yok
mutfak dolapları suyla üst çerçeve çok kirliyse cifi alıyorum elime
yine haftada bir çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı ile çay bardağı falan yıkıyorum
banyo biraz daha çertefilli özel banyo temizleyicileri cif ve çamaşır suyu iyi temizliyor
yok ya ben o kadar temizlik yapmamhaftada bir cam silen arkadaşlardan değil de büyük temizliği baharlarda yapanlardan feyz al sen
benim gibi hiç temizlik yapmayanları da değil ama şöyle azıcık da kalsın aman diyenleri hedef al
yani ne bileyim hayat temizlik ile geçmemeli zaten tüm gün evde yoksunuz, azıcık sil süpür yetmeli her yer bal dök yala olmasın
burada okudum, nerede ise tüm temizlik konularına da yazıyorum, camlara ekmek banıp yemeyeceğimize göre çok temiz olmasalar da olurrr (kimin sözü ise telif hakkını öderim, hatta makale gibi atıfta da bulunurum, bana ismini iletsin yeter kii)
Zaten öyle aşırı titiz bir insan değilim. Ev bana hizmet etsin kafasındayım biraz. Öyle her dakika temizlik yapacağımı da sanmıyorum. Eşime de ev ikimizin ikimiz de çalışıyoruz iş bölümü yapacağız diyorum. Yardım lafını bile kabul etmiyorum. Ama temel şeyleri de bilmem lazım sanırım. Ondan açtım konuyu :)haftada bir cam silen arkadaşlardan değil de büyük temizliği baharlarda yapanlardan feyz al sen
benim gibi hiç temizlik yapmayanları da değil ama şöyle azıcık da kalsın aman diyenleri hedef al
yani ne bileyim hayat temizlik ile geçmemeli zaten tüm gün evde yoksunuz, azıcık sil süpür yetmeli her yer bal dök yala olmasın
burada okudum, nerede ise tüm temizlik konularına da yazıyorum, camlara ekmek banıp yemeyeceğimize göre çok temiz olmasalar da olurrr (kimin sözü ise telif hakkını öderim, hatta makale gibi atıfta da bulunurum, bana ismini iletsin yeter kii)
Yok cnm, benim gibi kirden gorunmemeye başlayınca artık dışarısını göremiyorsan ozaman da silebilirsinCamları her hafta silmek mi gerekiyor? Of gerçekten yandım bir sürü de cam var. Çok teşekkür ederim yazdığınız için.
Bulaşık makinesiyle ilgili de bir sorum var. Şimdi filtre taktılar benim makineye ve tuz kullanmanıza gerek yok bu suyu yumuşatiyoR dediler. Parlatıcı gözüne de Parlatıcı koy koy alıyor ne kadar koymak lazım acaba?Bak canım banyo wc leri çamaşır suyu ile fırçala ovala durula kurula
klozet ve duşakabin teknesi de gene domestos la
duşakabini önce ıslatıpbulaşık makina parlatıcısı ile siliyorum süngerle
durulayıp kuruluyor um
Banyonun muslukları cif poşet le parlatıyorum.
mutfak tezgahını her bulaşık yıkamada siliyorum bide haftalık çamaşır suyu ile siliyorum 10 15 dk bekletin durulayın
evi sil süpür yine domestos
pencere pimapenleri mermeri arada toz alıyorum
kapıları aklıma esince siliyorum
camları da su ve pril bulaşık deterjanı
ve bezle siliyorum
gazete ile kurula
dış çerçeve ler daha pis oluyor ona da ayrı bez kullanıyorum
aklıma estikçe hergün bir yeri yapıyorum
iş birikmiyor ev tertemiz
Ben de böyle olurum galibaYok cnm, benim gibi kirden gorunmemeye başlayınca artık dışarısını göremiyorsan ozaman da silebilirsin
Bulaşık makinesiyle ilgili de bir sorum var. Şimdi filtre taktılar benim makineye ve tuz kullanmanıza gerek yok bu suyu yumuşatiyoR dediler. Parlatıcı gözüne de Parlatıcı koy koy alıyor ne kadar koymak lazım acaba?
Teşekkür ederim :) sirke ve karbonat birarada kullanılmaz sanırım. Bir sefer biriyle diğer sefer biriyle mi temizlemek lazım? Deterjan önerileri için çok teşekkürler.Buzdolabinin icini temiz ve düzenli tutmaya gatret edin. Kabonat ve sirklei su ile temizleyin. Buzdolabinizin icine kimyasal deterjan degmesin.
Camasir suyu olan cif ve march in banyo mutfak spreyleri var. Ilk asama icin epeyce isiniz görür. Büyük temizliklerde kirec çözücü banyo tuvalet icin, yag çözücüyü de ocak etrafi icin ozellikle kullanabilirsiniz.
Bende temizlik yapmayi hic sevmiyorum beceremiyorum o yüzden iyi deterjanla cozmeye calisiyorum olayi :))
evlenince ne yapacağım hic bilmiyorum
Merhaba KK'nin güzel hatunları bu sefer tatlı bir dert ile karşınızdayım :) Açtığım konulardan bilenleriniz vardır 1 senelik evliyim ama tayin sebebiyle beraber yaşamıyorduk. Çok şükür eşimin tayini cikti birleşiyoruz.
Bu yaşıma kadar ailemin evinden hiç ayrılmadım. Eşimle ayrı kaldığımız bu süreçte bir evimiz vardı ama eşim gelemediği için ailemle kalmaya devam ettim. Annem de bu yaşıma kadar aman okusun yorulmasın aman çalışıyor yorulmasın diyerek bana hiç iş yaptırmadı. İnanın neresi hangi temizlik maddesi ile temizlenir bilmiyorum. Evde doğru düzgün kalmadığımiz için eşim çok kısa süre geldiğinden yemek de yapmadığımdan derin temizlik yapacak bir durum olmadı süpürdüm yerleri sildim sadece. Bu mutfak dolapları ne ile temizlenir duşa kabin ve lavobolara hangisini kullanmak lazım ne sıklıkla buraları temizlemek lazım bana bir soyleyiverin. Yemek yapmayı da bilmiyorum ama tariflerden denedim bir iki bir şey becerdim lezzetli de oldu. Pilavı da tutturuyorum :)
Lütfen kinamayin da Bilal'e anlatır gibi anlatın bana valla çok büyük sevaba girersiniz :) Anacığım bana hiç kiyamadı ama sanırım ben çok büyük depresyona gireceğim bunları yaparken. Piremsesligin sonu böyle kotu oluyor. Annelere de sesleniyorum kıyın çocuklarınıza öğretin sonra ben gibi kazulet olmasınlarHepinizi çok seviyorum yardım edenlere şimdiden çok teşekkürler.
yok ya ben o kadar temizlik yapmam
utandım şimdi
hani genelde cam silmeye haftalık iş derler ya o mesele ama sirkeli suyu hala överim kolaylaştırıyor silme işini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?