Temizlik Konusunda Yardım

Camlar 20 günde 1 silinebilir hatta ayda 1i bile buluyor benim ;)

Deterjana gelince Amway Loc çok amaçlı bir temizlik malzemesi. Mesela ben camlar için, kapılar için, toz alma, yer silme, dolap içleri, dışları... Akla gelen her yerde onu kullanıyorum kovaya su yapıp. Hem çok az koymak yetiyor, oldukça bereketli...

Pimapenlere Loc yetmeyebilir, cifle yapabilirsin beyaz pimapense.

Tüm lavabolar, klozet gibi hijyen gerektiren yerlere de Domestos kullanabilirsin.

Duşakabin, fayans temizliğini de özel banyo spreyleriyle temizleyebilirsin. Ben Cillit Bang banyo sprey kullanırım.

Mutfakta ocak ve mutfak dolabı dış kapakları içinse Cillit Bang mutfak sprey yani yağ çözücü kullanabilirsin.

Benim demirbaşlarım bunlar ama bazen merak edip çeşitli deterjanlar da alırım. Deterjan alma hastalığı var bende :D

Bir de ben de aynı senin gibi büyüdüm, bir bardak almışlığım yoktu mutfaktan... 3 yıl içinde herşeyi öğrendim hatta ben anneme diyorum bak bundan al, böyle yap diye :temizlik: Aslında hem zevkli hem de basit şeyler...

Yemek için de yine annemin kullanmaktan korktuğu benimse baştacım düdüklü tencereyi tavsiye ederim. Yemek temizlikten de kolay :hamarat:

Valla benim gibi titiz kocası olan a zor.
çalıştığım halde adam düzen ve titizlik hastası.
Bayram sabahı bile işe gitmeden
hadi sana yardım edeyim deyip davlumbazi sildi ;)

Ev
haftada bir camları sirkeli suyla silebilirsin temizlik maddesine gerek yok
mutfak dolapları suyla üst çerçeve çok kirliyse cifi alıyorum elime
yine haftada bir çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı ile çay bardağı falan yıkıyorum
banyo biraz daha çertefilli özel banyo temizleyicileri cif ve çamaşır suyu iyi temizliyor
Ev hanımı mısın canım ben arkadaşa yorum yapıcaktım ama haftada bir cam silmek ve haftada bir çamaşır suyunda bardak beklemek diye yorum görünce kendimi pis hissettim ya :KK70::temizlik::temizlik::temizlik:

kocanı aşırı temiz eve alıştırma öncelikle.
Şaka yapmıyorum bu arada
Mutfak dolapları ben yağlandıkça siliyorum
Banyo her hafta çamaşır suyu ile foşur foşur yıkanıp gidiyor işte wcye de her gün çamaşır suyu dök çılgıncasına ovalama
Günlük temizliğim süpürge ve vileda oturduğumuz odaya
Haftada bir tüm ev silinip süpürülüyor o kadar.
Mutlaka düzen kurarken baştan kocanı dahil et favori cümlen "aşkım sen güçlüsün ya süpürgeyi en iyi sen yaparsın" olsun.
En temiz en titiz ben olucam diye deterjan solumaktan çıldıran bi tip olma sana yazık.
Duşa kabini de mi çamaşır suyuyla yikiyorsunuz? Mesela banyo fayanslari? Onları ne kadar da bir ve neyle temizlemek lazım?
Buarada kv temizlik hastası muhtemelen eşim benden de bekleyecek. Ben annen değilim benden aynı şeyi bekleme ben çalışıyorum demisligim var. Beğenmezse kendisinin yapmasını ya da eve yardımcı alabileceğimi söylemeyi düşünüyorum. Nihayetinde benim bir şey bilmediğimi bile bile evlendi.

Hımm evli değilim bekarım ama nasıl yaptığımı anlatayım. Yani ben öyle ev hanımları gibi rutine bindirmedim. Büyük temizlikler bizde öyle aylık olmaz. :D Genelde daha uzun aralıkları bulur. Öyle haftada cam falan silmeyiz :)
Bak şimdi bayram temizliğimizi yazayım. Öncelikle hepsini bir güne alma, işin içinden çıkamazsın. Parçala gün gün.
Kapıları domestoslu su ile sildim, biraz içime sinmeyince, biraz da aspirin kullandım.
Annem camları yine domestosla sildi sanırım, eski bir bezle de kuruladı, böyle hav bırakmayacak bir bez olmalı. Bazısı toz gibi bir şey bırakıyor çünkü.
Mutfak dolapları için de yağ çöz falan oluyor, fıs fıslı onlardan sıkıp bekletip, sonra temiz bezle sildim.
Mutfaktaki fayanslar, mermerler için de cifledim bir sünger yardımıyla sonra temiz bir bezle sildim, çeşmeye yakın olan yerleri de suyla duruladım.
Gelelim tuvalet banyo temizliğine, bizim tüm duvarlar fayans. Onun için de fıs fıs kullandım. Banyo için olanı falan oluyor, üzerinde yazar zaten. Suyla duruladım, yetişemedim yerlere de bir sopaya bez bağlayıp sildim.
Tuvaletin yerlerini falan da genel temizlik, domestos ne bulursak dökeriz, biraz bekletir durularız, sonra da çekecek oluyor onla çekeriz.
Halı falan için de onları da yıkamaya verdik. Hazır halılar kalkınca da şöyle bir süpürüp sildik.
Kanepe koltuk silmeyi ben de pek bilmem. Onun için deneyimli ev hanımları yazsın.
Ben de piremses sayılırım, benden bu kadar iş çıktı cicim. :KK53:

Bi tane güzelinden abla buluyorsun, haftada bir yarım gün geliyor sen elini hiç bişeye sürmüyorsun. Bir piremses olarak verebileceğim tavsiye budur. :KK66:
Gidişat ona dönecek zaten de ben temel şeyleri azıcık öğreneyim dedim canım :)

Ev

Ev hanımı mısın canım ben arkadaşa yorum yapıcaktım ama haftada bir cam silmek ve haftada bir çamaşır suyunda bardak beklemek diye yorum görünce kendimi pis hissettim ya :KK70::temizlik::temizlik::temizlik:
ya yok :oops:
ne bileyim adet olmuş ya cam silmeye haftalık temizlik demek ondan dedim bazen iki haftada cam silmediğim oluyor benim :KK70:
ama çay bardaklarını haftada bir çamaşır suyunda bekletip yıkatma işini yapıyorun:temizlik:

Ha birde demode bulanlar olabilir ;)
Koltuk örtüsü mutlaka olmalı.koltuk silme ile uğraşmassın sık sık
20 günse bir yıka örtüleri.
misafir geleceği zaman kaldırır
gidince örtersin.

Gidişat ona dönecek zaten de ben temel şeyleri azıcık öğreneyim dedim canım :)

Valla benim yaptığım temel şeyler banyo tuvalet temizlemek, çamaşır, bulaşık. Yazın camlar açık toz çok giriyor diye toz alıp yer siliyorum ara sıra. Bulaşıkları makinaya attıktan sonra ıslak bezi dolap kapaklarına bir geçiriyorum. Yağlı bişey yapıldıysa turmepanın yağ çözücü spreyinden sıkıp siliyorum. Banyoda da genelde ersağ banyo spreyi ve domestos kullanıyorum.

haftalık cam silme bence boş insan işi silenler kusura bakmasın

her hafta temizliğe gelen yardımcıma bile sildirmiyorum

her hafta bir yeri siliyor aynı yere gelmesi bir ayı buluyor

kışın yağmurda vs o kadar da sildirmiyorum, zaten garantisi yok ki şimdi sil, 10 dakikaya yağmur yağar

çoluk çocuk yokken eğer çok tozlu bir yerde değilse hani yol üstü, inşaat yanı gibi her hafta silme süpürmeye bile gerek yok, zaten akşamdan akşama 2-3 saat oturulan evde ne olabilir ki

tamam banyo tuvalet, bir de mutfak temizlenebilir

onda da bir marka belirle onun bu yerlere ilişkin ürünlerini al oldu bitti, genelde de zaten birleştirip satıyorlar X marka banyo/mutfak vs vs

bu arda evet, sirke bir numara

ben bazen yerleri de onunla hallediyorum

silmediğim için bir şey diyemeiyeceğim ama şu var düzenli silinen camın temizliği çok bekletilmiş camdan kolay oluyor ne kadar yağmur yağarsa yağsın

Camlar 20 günde 1 silinebilir hatta ayda 1i bile buluyor benim :KK66:

Deterjana gelince Amway Loc çok amaçlı bir temizlik malzemesi. Mesela ben camlar için, kapılar için, toz alma, yer silme, dolap içleri, dışları... Akla gelen her yerde onu kullanıyorum kovaya su yapıp. Hem çok az koymak yetiyor, oldukça bereketli...

Pimapenlere Loc yetmeyebilir, cifle yapabilirsin beyaz pimapense.

Tüm lavabolar, klozet gibi hijyen gerektiren yerlere de Domestos kullanabilirsin.

Duşakabin, fayans temizliğini de özel banyo spreyleriyle temizleyebilirsin. Ben Cillit Bang banyo sprey kullanırım.

Mutfakta ocak ve mutfak dolabı dış kapakları içinse Cillit Bang mutfak sprey yani yağ çözücü kullanabilirsin.

Benim demirbaşlarım bunlar ama bazen merak edip çeşitli deterjanlar da alırım. Deterjan alma hastalığı var bende :KK70:

Bir de ben de aynı senin gibi büyüdüm, bir bardak almışlığım yoktu mutfaktan... 3 yıl içinde herşeyi öğrendim hatta ben anneme diyorum bak bundan al, böyle yap diye :temizlik: Aslında hem zevkli hem de basit şeyler...

Yemek için de yine annemin kullanmaktan korktuğu benimse baştacım düdüklü tencereyi tavsiye ederim. Yemek temizlikten de kolay :hamarat:
Ah süper öneriler bunlar çok işime yarayacak çok teşekkür ederim. Tencere yemeği daha hiç yapmadım. Düdüklü de var ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum:110:

Duşa kabini de mi çamaşır suyuyla yikiyorsunuz? Mesela banyo fayanslari? Onları ne kadar da bir ve neyle temizlemek lazım?
Buarada kv temizlik hastası muhtemelen eşim benden de bekleyecek. Ben annen değilim benden aynı şeyi bekleme ben çalışıyorum demisligim var. Beğenmezse kendisinin yapmasını ya da eve yardımcı alabileceğimi söylemeyi düşünüyorum. Nihayetinde benim bir şey bilmediğimi bile bile evlendi.
Dusakabinleri cif banyo spreyi var onu sık cekcekle ya da bi bezle kurula süper oluyo hiç yorulmuyosun. Bir de evdeki aynalar ve camlar için kesinlikle cam bezi al öyle çok pahalı olmasına gerek yok 2-3 liralık olanlar işini görür. Normal bezle silerken iz kalmasın diye anam ağlıyordu resmen cam beziyle üstünden bi geciyorum ıslak kalıyo hatta, kuruyunca pırıl pırıl oluyo nasıl oluyo anlamıyorum :halay: mucize gibi bisey yani şiddetle tavsiye ederim:super:

Hımm evli değilim bekarım ama nasıl yaptığımı anlatayım. Yani ben öyle ev hanımları gibi rutine bindirmedim. Büyük temizlikler bizde öyle aylık olmaz. :KK70: Genelde daha uzun aralıkları bulur. Öyle haftada cam falan silmeyiz :)
Bak şimdi bayram temizliğimizi yazayım. Öncelikle hepsini bir güne alma, işin içinden çıkamazsın. Parçala gün gün.
Kapıları domestoslu su ile sildim, biraz içime sinmeyince, biraz da aspirin kullandım.
Annem camları yine domestosla sildi sanırım, eski bir bezle de kuruladı, böyle hav bırakmayacak bir bez olmalı. Bazısı toz gibi bir şey bırakıyor çünkü.
Mutfak dolapları için de yağ çöz falan oluyor, fıs fıslı onlardan sıkıp bekletip, sonra temiz bezle sildim.
Mutfaktaki fayanslar, mermerler için de cifledim bir sünger yardımıyla sonra temiz bir bezle sildim, çeşmeye yakın olan yerleri de suyla duruladım.
Gelelim tuvalet banyo temizliğine, bizim tüm duvarlar fayans. Onun için de fıs fıs kullandım. Banyo için olanı falan oluyor, üzerinde yazar zaten. Suyla duruladım, yetişemedim yerlere de bir sopaya bez bağlayıp sildim.
Tuvaletin yerlerini falan da genel temizlik, domestos ne bulursak dökeriz, biraz bekletir durularız, sonra da çekecek oluyor onla çekeriz.
Halı falan için de onları da yıkamaya verdik. Hazır halılar kalkınca da şöyle bir süpürüp sildik.
Kanepe koltuk silmeyi ben de pek bilmem. Onun için deneyimli ev hanımları yazsın.
Ben de piremses sayılırım, benden bu kadar iş çıktı cicim. :KK53:
Çok sağol şekerim kulağıma küpe olsun. Çok gözümde büyüyor ya gerçekten içimden ağlamak geliyor benim.

Ha birde demode bulanlar olabilir :KK66:
Koltuk örtüsü mutlaka olmalı.koltuk silme ile uğraşmassın sık sık
20 günse bir yıka örtüleri.
misafir geleceği zaman kaldırır
gidince örtersin.
Benim bir tane köşe takımım var 2 de berjerim şönil kumaş dedi aldığımız yer :) diğer odamda da bir yemek masası sandalyeler başka da mobilyam yok :D Evim çok küçük.

Dusakabinleri cif banyo spreyi var onu sık cekcekle ya da bi bezle kurula süper oluyo hiç yorulmuyosun. Bir de evdeki aynalar ve camlar için kesinlikle cam bezi al öyle çok pahalı olmasına gerek yok 2-3 liralık olanlar işini görür. Normal bezle silerken iz kalmasın diye anam ağlıyordu resmen cam beziyle üstünden bi geciyorum ıslak kalıyo hatta, kuruyunca pırıl pırıl oluyo nasıl oluyo anlamıyorum :halay: mucize gibi bisey yani şiddetle tavsiye ederim:super:
Çok teşekkür ederim :)

Dusakabinlerin ve pimapenlerin ara kısımlarıni kulak copuyle temizliyorum ben bazen temizlik krizim geliyor :KK70:ocak gözlerinin kenar kısımlarını da iyice sildikten sonra kürdanla aralarini temizliyorum:KK53: zimparayla da arada bir tuvalet fayanslarinin üstünden hafifçe geçmek lazim:KK53::KK53:

Calisan bayanlarda sanirim temizlik her zaman sorun oluyor. Ben bir donem abla bulmustum ilk zamanlarda haftada iki gun gelip sadece sil supur toz alma islemlerini yapiyordu kendim sonra mevsim gecislerinde camlari siliyordum. Bir yil boyle abla geldi gitti. Sonra kendim tamamlamaya basladim tum isleri. Goz karari yerde toz gormeye basladigimda hemen once bir supurme sonra bir silme sonra toz alma yapiyordum hala daha oyle. Bu haftada 2 yaz aylarinda 3u buluyor. Yerleri silmek icin ozel malzemeler var zaten onlardan kullaniyorum. Tuvaleti ve banyoyu iki haftada bir kesinlikle cif arti camasir suyuyla muhakkak ovuyorum mutfak tezgahi iki gunde bir camasir suyuyla temizliyorum. Geriye kalan cam kapi ve mutfak dolabi gibi ayrintili isleride mevsim gecislerinde yapiyorum o kadar.. umarim yardimci olur biraz uzun oldu kusuruma bakmayasin iyi geceler (:

Bunu ben de belirttim yazımda bunu yinelemek neden? Çözüm mü oldu şimdi bana yazdığınız?
Bakın size yol gösterici bir sürü yorum yapan arkadaş var ve hepsi de çok kıymetli deneyimlerle kazanılmış
Evet deneyim benim vurgulamak istediğim bu
Eyleme geçmediğiniz sürece öğrenemesiniz
Bir yemeğin tarifini isterseniz ezbere bilin
Eğer çok üstün bir yeteneğin yoksa ilk defada başaramazsın

Dusakabinlerin ve pimapenlerin ara kısımlarıni kulak copuyle temizliyorum ben bazen temizlik krizim geliyor :KK70:ocak gözlerinin kenar kısımlarını da iyice sildikten sonra kürdanla aralarini temizliyorum:KK53: zimparayla da arada bir tuvalet fayanslarinin üstünden hafifçe geçmek lazim:KK53::KK53:
Aman tanrım ben sok :KK57:

Back
X