Temizlik Konusunda Yardım

camları 3 haftada bır sılıyorum sırkelı suyla

banyo wclere camasır suyu ve cıf kullanıyorum mutfak levyesıne camasır suyu ve cıf tezgah ustunu felan sırkelı suyla ıyıce dezenfekte ederım hergun

hergun ocagı ve kullandıkca fırını sılerım

haftada 2 kere camasır makınası calısır ve camasır gunu utu gunumdur
gomleklerı makınadan cıkar cıkmaz utulerım askıda kuruturum kolalı gıbı olur

hergun yerlerı vıledayla yalatırım haftada 2 kerede elımle sılerım :)
hergun bazen 2 gunde bı supururum

aldıgımı ısım bıtınce dırek yerıne koyarım oyuzden ev tertıplı
mutfak esyaları dolapda azaldımı hemen o dolabı sıler yerlestırırım oyuzden dolaplar temız ve tertıplı olur

evde cok esya doldurmam az az sık sık alırım

kanepe koltukları falan ayda bı ya da ıkı ayda bı sılerım

halıları senede 3 kere yıkamaya gonderırım

duvarları ve perdelerı aynı gun sıler asarım ve cam sıldıgım gunede denk getırırım
2 ayda bı falan perde yıkadıgımdan 15 dk durulamaya bıle getırsem tertemız oluyor

2-3 gunde bı toz alırım ve her aldıgımda pencere kenarı mermerlerını falan sılerım balkonlarıda yıkarım

yanı ısın sırrı kırlenmeden hep temız tutarsan butun evın ısı 1 saatde bıtıyor

evıde deterjanlarla zehırlemıyorum acık soylemek gerekırse
arap sabunu ve sirke superdır wc lere camasır suyu okadar

Ah süper öneriler bunlar çok işime yarayacak çok teşekkür ederim. Tencere yemeği daha hiç yapmadım. Düdüklü de var ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum:110:

Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

Tencere yemeğiyle aynı mantık. Soğan, yağ, salça kavrulur. Ana malzeme ve baharat, tuz eklenir, karıştırılır. Malzeme kadar su konur. Düdük yukarı vaziyette kapanır tencere. İyice buhar çıkınca düdük indirilir. Ocak kısılır. Pişme süresi dolunca ocak kapanır. (Süreler internette yazıyor, yemeğine göre) Düdük tekrar yukarı alınır, buhar çıkar zaten. Bu kadar ;)

Çok sağol şekerim kulağıma küpe olsun. Çok gözümde büyüyor ya gerçekten içimden ağlamak geliyor benim.
Yok yok ben de çok yetenekli sayılmam ama 1 saat sürmeden 9 tane kapıyı silip çıkıyorum valla. :KK53: Favorim kapı silmek, acayip ustalaştım. :KK53: Tabi ben cam silemiyorum, yani kesin aşağı düşerim o yüzden görev dağılımı nedeniyle bazı işler bana düşüyor. Onları da yaptıkça alışıyorsun zamanla. Elin hızlanıyor yani bir süre sonra.
Yapılır yani dert etme, her güne bir iş sığdır. Bir gün kapıları, bir gün camları, işte banyo-wc için bir gün sıraya koy. Gözüne çok gözükmez böylelikle.
Valla ben evlensem de öyle dört dörtlük titiz birisi olabileceğimi sanmıyorum. Annemin evinde neysem, orada da o olacağım sanırım. Zaten çalışan anne kızı olarak, bazı şeylere alıştım. :KK14:

Bakın size yol gösterici bir sürü yorum yapan arkadaş var ve hepsi de çok kıymetli deneyimlerle kazanılmış
Evet deneyim benim vurgulamak istediğim bu
Eyleme geçmediğiniz sürece öğrenemesiniz
Bir yemeğin tarifini isterseniz ezbere bilin
Eğer çok üstün bir yeteneğin yoksa ilk defada başaramazsın
Artık temizlik yapmam gerekiyor iş başa düştü öğreneyim diye yazdım zaten. Öğrenmeye niyetim olmasa neden konu açayım. Sizi anlayamadım gerçekten.

Mutfak dolabı temizliği için yağ çöz sıkıp silerim.Kimi matik veye eritilmiş bulaşık makinası tabletiyle siliyormuş ,methedenler var.
Camların pimapenlerini cifleyip,camlarını az bulaşık deterjanı ,sirke karışımı yapılmış suyla siler,ayrı bir kova da duru su yapar durularım ve de kurularım(bazen gazeteyle )
Duşakabini ,banyo dolabını ,muslukları banyo spreyi ile fıslar silerim,duvarlarını domestoslu suyla yıkarım.Duşakabin parlaklığı için bazen bulaşık makinası parlatıcısı kullanırım.
Kapıları asprinle silerim.
Koltukları arap sabunu veya kalıp sabunla silerim.
Silme bezi olarak mikrofiber bez kullanırım temizliği daha kolay olur,daha kolay kiri çıkarır.

haftada bir cam silen arkadaşlardan değil de büyük temizliği baharlarda yapanlardan feyz al sen

benim gibi hiç temizlik yapmayanları da değil ama şöyle azıcık da kalsın aman diyenleri hedef al

yani ne bileyim hayat temizlik ile geçmemeli zaten tüm gün evde yoksunuz, azıcık sil süpür yetmeli her yer bal dök yala olmasın

burada okudum, nerede ise tüm temizlik konularına da yazıyorum, camlara ekmek banıp yemeyeceğimize göre çok temiz olmasalar da olurrr (kimin sözü ise telif hakkını öderim, hatta makale gibi atıfta da bulunurum, bana ismini iletsin yeter kii)
Ayyy kesinlikle. Ölmeyecek kadar temizliyorum. :)

Dusakabinlerin ve pimapenlerin ara kısımlarıni kulak temizliyorum ben bazlerinin kenar kısımlarını da iyice sildikten sonra kürdanla aralarini temizliyorumparayla da arada bir tuvalet fayanslarinin üstünden hafifçe geçmek lazim:KK53::KK53:

Aha bitane daha benden.Ocak gözlerini telle ovalıyorum.beyaz yanan yrrlerini de tel geçirip telliyorum.gündüz işte iken bunu bunu yapucam deyip planlıyorum.eve gelip 2 saat dinlendikten sonra ev işlerine.hergün bişey yapınca iş de kalmıyor ;) ;)

Okurken bile icim sisiyor ellam! Yarin is var en iyisi yatip uyumak temizlik stresindense is yerinde 6 saat ekstra mesai stresine suanda razi gibiyim bu konudan sonra :dd

Aha bitane daha benden.Ocak gözlerini telle ovalıyorum.beyaz yanan yrrlerini de tel geçirip telliyorum.gündüz işte iken bunu bunu yapucam deyip planlıyorum.eve gelip 2 saat dinlendikten sonra ev işlerine.hergün bişey yapınca iş de kalmıyor :KK66: :KK66:
Ben bide o ocak gozlerini folyo ile kapliyorum eskiyince degistiriyorum dene bence mukemmel oluyor. O ocagin gaz borusunu falanda kapladim sifir yag lekesi!

Duşa kabini de mi çamaşır suyuyla yikiyorsunuz? Mesela banyo fayanslari? Onları ne kadar da bir ve neyle temizlemek lazım?
Buarada kv temizlik hastası muhtemelen eşim benden de bekleyecek. Ben annen değilim benden aynı şeyi bekleme ben çalışıyorum demisligim var. Beğenmezse kendisinin yapmasını ya da eve yardımcı alabileceğimi söylemeyi düşünüyorum. Nihayetinde benim bir şey bilmediğimi bile bile evlendi.

Bu arada ben banyo fayanslarını duş başlığıyla ıslatıyorum. Banyo sprey sıkıp bekletip bildiğimiz uzun saplı fırçayla ovalıyorum sonra duruluyorum, tertemiz oluyor ve yorucu olmuyor.

Eşler pek anlamıyor bu işlerden, hem eşlerine yapmıyorlar annelerine yaptıklarını :D

Supersin
camları 3 haftada bır sılıyorum sırkelı suyla

banyo wclere camasır suyu ve cıf kullanıyorum mutfak levyesıne camasır suyu ve cıf tezgah ustunu felan sırkelı suyla ıyıce dezenfekte ederım hergun

hergun ocagı ve kullandıkca fırını sılerım

haftada 2 kere camasır makınası calısır ve camasır gunu utu gunumdur
gomleklerı makınadan cıkar cıkmaz utulerım askıda kuruturum kolalı gıbı olur

hergun yerlerı vıledayla yalatırım haftada 2 kerede elımle sılerım :)
hergun bazen 2 gunde bı supururum

aldıgımı ısım bıtınce dırek yerıne koyarım oyuzden ev tertıplı
mutfak esyaları dolapda azaldımı hemen o dolabı sıler yerlestırırım oyuzden dolaplar temız ve tertıplı olur

evde cok esya doldurmam az az sık sık alırım

kanepe koltukları falan ayda bı ya da ıkı ayda bı sılerım

halıları senede 3 kere yıkamaya gonderırım

duvarları ve perdelerı aynı gun sıler asarım ve cam sıldıgım gunede denk getırırım
2 ayda bı falan perde yıkadıgımdan 15 dk durulamaya bıle getırsem tertemız oluyor

2-3 gunde bı toz alırım ve her aldıgımda pencere kenarı mermerlerını falan sılerım balkonlarıda yıkarım

yanı ısın sırrı kırlenmeden hep temız tutarsan butun evın ısı 1 saatde bıtıyor

evıde deterjanlarla zehırlemıyorum acık soylemek gerekırse
arap sabunu ve sirke superdır wc lere camasır suyu okadar
:KK9::KK9::KK9:

Çok titiz hanımlar var maşallah. Depresyona giricem. En erken akşam 6 buçukta eve geliyorum ben ne ara yapcam ben bunları tüm haftasonu bunları yapmakla geçer peh:110:

:) ya bir an onu söylemiş bulundum hani cam silmeye haftalık iş derler ya :)
herkes oradan yürüdü
ben o kadar silmem
kendimi temizlik hastaları programında ki obsesifler gibi hissediyorum şu an :KK70:
Mesela mutfak camını cam sille toz alır gibi sık sık silinir,ayı beklenecek olursa çok geç olur.Çünkü yemek pişiyor ,yemeğin buharıydı daha çok kirleniyor bana göre ,yemek yaparken storu kaldırırım bazen camların tozlu olması gözüme batar,hemen elime camsili alırım silerim.

Back
X