Temizlik Konusunda Yardım

Oh sen yine iyiymis ben yedi bucukta eve geliyorum ama zamanla insan alisiyor ve 1 saat belki 1.30 saatte inan piril piril oluyor cidden gozunde buyutme kulakligimi takiyorum ve elime viledayi alip basliyorum :dd

Bu arada Roosman larda satılan Domol marka temizlik ürünleri harika.gerçekten.fiyatları da Normal

Ha birde demode bulanlar olabilir :KK66:
Koltuk örtüsü mutlaka olmalı.koltuk silme ile uğraşmassın sık sık
20 günse bir yıka örtüleri.
misafir geleceği zaman kaldırır
gidince örtersin.
Canım bende tiksiniyordum örtü düzeltme işinden ama sikmektense duzeltmeyi tercih ettim :( açık renkte mecbur. Kıyafetler soluyor gibi oluyor

camları 3 haftada bır sılıyorum sırkelı suyla

banyo wclere camasır suyu ve cıf kullanıyorum mutfak levyesıne camasır suyu ve cıf tezgah ustunu felan sırkelı suyla ıyıce dezenfekte ederım hergun

hergun ocagı ve kullandıkca fırını sılerım

haftada 2 kere camasır makınası calısır ve camasır gunu utu gunumdur
gomleklerı makınadan cıkar cıkmaz utulerım askıda kuruturum kolalı gıbı olur

hergun yerlerı vıledayla yalatırım haftada 2 kerede elımle sılerım :)
hergun bazen 2 gunde bı supururum

aldıgımı ısım bıtınce dırek yerıne koyarım oyuzden ev tertıplı
mutfak esyaları dolapda azaldımı hemen o dolabı sıler yerlestırırım oyuzden dolaplar temız ve tertıplı olur

evde cok esya doldurmam az az sık sık alırım

kanepe koltukları falan ayda bı ya da ıkı ayda bı sılerım

halıları senede 3 kere yıkamaya gonderırım

duvarları ve perdelerı aynı gun sıler asarım ve cam sıldıgım gunede denk getırırım
2 ayda bı falan perde yıkadıgımdan 15 dk durulamaya bıle getırsem tertemız oluyor

2-3 gunde bı toz alırım ve her aldıgımda pencere kenarı mermerlerını falan sılerım balkonlarıda yıkarım

yanı ısın sırrı kırlenmeden hep temız tutarsan butun evın ısı 1 saatde bıtıyor

evıde deterjanlarla zehırlemıyorum acık soylemek gerekırse
arap sabunu ve sirke superdır wc lere camasır suyu okadar
Bir şey sorucam çamaşır suyu ve cif aynı anda kullanılır mi? Tuvalete öyle yazmışsınız ya. İkisini biranda sıkınca zehirlenmeyeyim sonra. Bir de çamaşır makinesine deterjan meselesi var ne kadar koymak lazım? Teşekkür ederim güzel bilgiler için.

Çok titiz hanımlar var maşallah. Depresyona giricem. En erken akşam 6 buçukta eve geliyorum ben ne ara yapcam ben bunları tüm haftasonu bunları yapmakla geçer peh:110:

Yok ya abartı yorumlar da var bence... Haftada 1 süpürge, paspas ve toz al. 1 hafta götürür bu seni. Banyo, wc haftada 1 tam temizle, haftaiçi de sabahları domestosu dök klozet ve lavaboya bir fırçala 5 dk almaz. Akşam bulaşık yerleşince ocak kirliyse sık fısfısı ocağı sil, tamam. Bunlar temel işlerin olsun. Geri kalan ara ara ve yavaş yavaş yapılır...

Oh sen yine iyiymis ben yedi bucukta eve geliyorum ama zamanla insan alisiyor ve 1 saat belki 1.30 saatte inan piril piril oluyor cidden gozunde buyutme kulakligimi takiyorum ve elime viledayi alip basliyorum :dd
Okullar kapandı ya ondan öyle. İstanbul'da kışın 7 buçuk oluyor benim de.

Yok ya abartı yorumlar da var bence... Haftada 1 süpürge, paspas ve toz al. 1 hafta götürür bu seni. Banyo, wc haftada 1 tam temizle, haftaiçi de sabahları domestosu dök klozet ve lavaboya bir fırçala 5 dk almaz. Akşam bulaşık yerleşince ocak kirliyse sık fısfısı ocağı sil, tamam. Bunlar temel işlerin olsun. Geri kalan ara ara ve yavaş yavaş yapılır...
İcim ferahlamadı desem yalan olur :) Allah razı olsun. İki kişi çok da kirletmeyiz galiba. Mutfak zaten pis bırakılmaz. Orasını hallederim diğerleri de yavaş yavaş dediğin gibi. Çok büyük temizlik için de kadın alırım olmadı :halay:

Bir püf noktası daha....
toz bezine vazelin sürüp toz alırsanız baya geç tozlanıyor .tecrube ile sabit :)

Canım Rosmanda domolun her ürünü var temizlik için.git incele derim.ben fırın ocak temizleme için spreyini kullanıyorum harikaa

Gerçekten Harikasın
Ben 7 gibi geliyorum yemek yap bulaşıkları makineye diz biraz çay keyfi sonra pert

Birde çarşıya markete ugradiysam mutfağı bile toplayamadigim oluyor

Bir püf noktası daha....
toz bezine vazelin sürüp toz alırsanız baya geç tozlanıyor .tecrube ile sabit :)

Canım Rosmanda domolun her ürünü var temizlik için.git incele derim.ben fırın ocak temizleme için spreyini kullanıyorum harikaa
Şimdi bir konsol var lake gibi bezle silince tozlar toplanıyor üzerinde baya bir ugrastiriyor beni. Ona napmak lazım? Çok teşekkür ederim askitom sağolasın :KK60:

Camlarimi bayramlarda ve bahar temizliğinde siliyorum her hafta.başı genel büyük temizlik camasir biriktikce yikiyorum mutfak da her yemekten sonra dolapları bi siliveririm yağ olmaz hiç mutfagmda cif domestos hiç düşmez elimden :))

Yılda en fazla 2 defa cam silerim.. zaten hiç sevmem cam silmeyi.. sürekli toz alıp süpürüp siliyorum.. wc ye takığım ben her Allahın günü hiç üşenmem ilaçlarım.. mutfak dolapları kapılar arap sabunuyla cillop gibi oluyor..

Bu arada cam bezleri var özel.. onlarla cam temizliği süper oluyo.. sadece suya sokup çıkarıp sıkın silin kurulamaya gerek yok.. çok pratik geldi bana.. benim favorim :))

Yılda en fazla 2 defa cam silerim.. zaten hiç sevmem cam silmeyi.. sürekli toz alıp süpürüp siliyorum.. wc ye takığım ben her Allahın günü hiç üşenmem ilaçlarım.. mutfak dolapları kapılar arap sabunuyla cillop gibi oluyor..

Bu arada cam bezleri var özel.. onlarla cam temizliği süper oluyo.. sadece suya sokup çıkarıp sıkın silin kurulamaya gerek yok.. çok pratik geldi bana.. benim favorim :))
Arap sabunu toz bir şey mi kalıp sabun gibi mi? Utandım bu soruyu sorarken :/

Arap sabunu toz bir şey mi kalıp sabun gibi mi? Utandım bu soruyu sorarken :/
Utanıcak ne var biz de anamızın karnında öğrenmedik ki rahat olun :)) marketlerde satılıyo jel kıvamında.. ben mintax marka kullanıyorum.. hem doğal hem katkı maddesi olmadığı için ellere bi zararı olmuyo..

Bir de eklemeden geçemiycem farmasi nin temizlik ürünlerini kullanıyorum ben.. hem bitkisel hem fiyatları diğer bitkisrl ürünlere göre daha uygun.. ellerim kurumuyo yara olmuyo falan.. temizlik bezleri de süper çok pratik.. isterseniz siz de deneyin hiç pişman kalmıycanızdan eminim

Utanıcak ne var biz de anamızın karnında öğrenmedik ki rahat olun :)) marketlerde satılıyo jel kıvamında.. ben mintax marka kullanıyorum.. hem doğal hem katkı maddesi olmadığı için ellere bi zararı olmuyo..

Bir de eklemeden geçemiycem farmasi nin temizlik ürünlerini kullanıyorum ben.. hem bitkisel hem fiyatları diğer bitkisrl ürünlere göre daha uygun.. ellerim kurumuyo yara olmuyo falan.. temizlik bezleri de süper çok pratik.. isterseniz siz de deneyin hiç pişman kalmıycanızdan eminim
Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu yazdıklarınız bakacağım mutlaka. Kınayan da olmuş ama ne yapalım bundan sonra öğreneceğim ben de.

Back
X