Temizlik Konusunda Yardım

Sevgili okeanoss mutfak dolaplarini cifle sil. Sonra durula ve kurula. Buzdolabi firin vs gene cif kullan furin icine yagcoz sikip hemen kac yoksa genzin yanar g3lip niguzel sil. Ocaga sungeron yesil kismini vurma beyazsa ciziyor cunku onun yerine gene yagcoz kullan. Mutfak duvarlarini sil ozellikle fayans yerlerini. Ben yerlerde camasir suyu ve toz deterjani bolca dokup ayagimla kaydira kaydira silmeyi cok seviyorum. Camlari kirlendikce sil. Camadir suyu ve cif dok su dolu kovsya bi guzel icini disini kopurt en son suyu degistirip durula ve penye bezle kurula. Toz alirken az pril sik suya lekeler ciksin. Banyo ve tuvalete cif ve camadir suyu sik fircala biraz bekle sonra durula. Mutfak tezgahi lavabolari ve bataryalari ayni yontemle parlatabilirsin.:temizlik:sonra oh miss evini havadi degiscek goruceksin.
Cif ve çamaşır suyu aynı anda kullanmıyorsunuz değil mi? Bir arkadaş önce çamaşır suyu sonra Cif demişti. Çok sağolun yardımınız için :)

Annem de öyle diyor. El lezzetin var diyor. Ramazanda internetten bakıp beyti sarma yaptım. Annemlerin favori yemeği oldu ramazan boyunca 3 kez daha yaptılar benden tarif alıp :KK70: Fırından korkmuyorum da tencere yemeğinden korkuyorum. Onları pek denemedim. Bir kez patates köfte sulu yemeği yaptım tuzu çok atmışım su ekledim salça da ekledim tekrar ama renksiz bişi oldu beceremedim onu. Bir de hangi yemeğe ne kadar tuz atıcam onu pek bilemiyorum tencere yemeklerinde.
Bak bu konuda aşcıların olmazsa olmazı. Yemeğin her aşamada tadına bakacaksın. Sulu yemeğe ise her zaman az tuz koyacaksın çünkü su uçup tuz kalır. Gerekirse en son tadına bak bi arada en son yemek pişti hemen tencereden alıp tadına bakma. Bir tabağa al biraz ılık olunca bak tadına. Tuz çok olsa bile sıcakken anlamak zor olabilir. Bende ilk zamanlar hep tuzlu yapardım şu an tuz cimrisine çıktı adım:)

Cif ve çamaşır suyu aynı anda kullanmıyorsunuz değil mi? Bir arkadaş önce çamaşır suyu sonra Cif demişti. Çok sağolun yardımınız için :)
Ayni anda kullaniyorum zehirlenme konusunda bi tereddutun varsa sen bikirsin fakat ben bi zararini gormedim bu gune kadar.

Bak bu konuda aşcıların olmazsa olmazı. Yemeğin her aşamada tadına bakacaksın. Sulu yemeğe ise her zaman az tuz koyacaksın çünkü su uçup tuz kalır. Gerekirse en son tadına bak bi arada en son yemek pişti hemen tencereden alıp tadına bakma. Bir tabağa al biraz ılık olunca bak tadına. Tuz çok olsa bile sıcakken anlamak zor olabilir. Bende ilk zamanlar hep tuzlu yapardım şu an tuz cimrisine çıktı adım:)
Şimdi az ama ne kadar az mesela yarım çay kaşığı az mı olur ? Annem hep göz kararı atıyor ondan öğrenemiyorum o yüzden :)

Kullanılıyor canım hatta istersen çamaşır suyu katkılı cif var. Bu arada yeni aldığım cif tüm yüzeyler için tenizleyici icinde o tozlardan yok yerlerde sulandırarak diğer zeminlerde direkt diye yazıyor. Efsane bişey. Mutfak tezgahı. Ocak üstü. Mutfak yerleri. Banyo tuvalet temizliyorum. Ve mis gibi kokuyor her yer.

Kullanılıyor canım hatta istersen çamaşır suyu katkılı cif var. Bu arada yeni aldığım cif tüm yüzeyler için tenizleyici icinde o tozlardan yok yerlerde sulandırarak diğer zeminlerde direkt diye yazıyor. Efsane bişey. Mutfak tezgahı. Ocak üstü. Mutfak yerleri. Banyo tuvalet temizliyorum. Ve mis gibi kokuyor her yer.
Markasını yazar mısın rica etsem. Ben de alayım :) Siz böyle yazdıkça seviniyorum ben ya :)) ogreniyorum ne güzel :) Allah razı olsun.

Şimdi az ama ne kadar az mesela yarım çay kaşığı az mı olur ? Annem hep göz kararı atıyor ondan öğrenemiyorum o yüzden :)
Şunu soyleyim x marka tuz ile y marka tuzun bile bir kasığı arasında fark oluyor. Bu yüzden azar azar koyup tadına baktıkça ilave yapın. Ama uzun süre kaynayan suyunu çekenlerin tadına bakınca tuzunun az olmasında fayda var mesela çorba. Bulyon kullanırsanız daha çok dikkat edin. Mesela 1 bucuk bardak pirinç ile pilav yaparsam bir bulyon kullanıyorum ve tuz kullanmama gerek kalmıyor

Şunu soyleyim x marka tuz ile y marka tuzun bile bir kasığı arasında fark oluyor. Bu yüzden azar azar koyup tadına baktıkça ilave yapın. Ama uzun süre kaynayan suyunu çekenlerin tadına bakınca tuzunun az olmasında fayda var mesela çorba. Bulyon kullanırsanız daha çok dikkat edin. Mesela 1 bucuk bardak pirinç ile pilav yaparsam bir bulyon kullanıyorum ve tuz kullanmama gerek kalmıyor
Teşekkür ederim :) Azar azar tadına baka baka o vakit :)

Mutfak dolaplarıni lok ile siliyorum,üst çerçevesini yağ çöz ile siliyorum. Aspirator cok yağ kapladigindan yine ayni şekil yağ çözle silip kurutuyorum. Banyo tuvalet icin çamaşır suyu katkılı cif kutusu koyu mavi olandan. O çok güzel. Bazen de por çöz döküp bekletiyorum klozette sonra yıkıyorum. Halı lekelerimi,domestos eklediğim suyla,bezle siliyorum ama halı açık renkse tabi. Aynı zamanda halı lekelerine bulaşık makinesi parlaticisi etkili deneyin derim :)

Dusakabinlerin ve pimapenlerin ara kısımlarıni kulak copuyle temizliyorum ben bazen temizlik krizim geliyor :KK70:ocak gözlerinin kenar kısımlarını da iyice sildikten sonra kürdanla aralarini temizliyorum:KK53: zimparayla da arada bir tuvalet fayanslarinin üstünden hafifçe geçmek lazim:KK53::KK53:
Aynen john waynen :rapci:

Mutfak dolaplarıni lok ile siliyorum,üst çerçevesini yağ çöz ile siliyorum. Aspirator cok yağ kapladigindan yine ayni şekil yağ çözle silip kurutuyorum. Banyo tuvalet icin çamaşır suyu katkılı cif kutusu koyu mavi olandan. O çok güzel. Bazen de por çöz döküp bekletiyorum klozette sonra yıkıyorum. Halı lekelerimi,domestos eklediğim suyla,bezle siliyorum ama halı açık renkse tabi. Aynı zamanda halı lekelerine bulaşık makinesi parlaticisi etkili deneyin derim :)
Eşim halimiza kahve damlatmis aspirin sürdüm ama çıkmadı bir de parlatıcı deneyeyim. Ama üzerinden çok gecti çıkmaz heralde. Yıkamaya vereceğim zaten.

Bilmediğimden soruyorum :) peki bu klozet kapaklarını da mı aynı şekilde?
Banyoda büyük temizlik için domestos tan şaşma. Hata klozetin günlük temizliği içinde. Ama büyük temizlik dışında bu resmini attığım cif ile domestosu karıştırıp vileda ile banyonu silebilirsin.

Bu arada ev temizligi için. Evde banyo halı fayans parke makine ile iyice supurulüp ben banyoyu da supururum. Daha sonra ıslak temizliğe geçki vileda ucunda sinirini bozan kıl saç tüy olmasın

Back
X