Temizlik Konusunda Yardım

konuyu kaybetmemek için zamanım yokken alelacele atılmış bir yorumdu o :KK48: ben de inşallah önümüzdeki yaz evleneceğim ve ev işleri yemek konusunda hiç tecrübeli değilim, yapabildiğim 3-5 bişey var ama yetmez, özellikle cadı görümce ve cadı kaynana faktörü var bende, resmen açık arayan kusur arayan gözlerle bakıyolar, bana hep bilmişlik taslıyorlar sinir oluyorum, onlar sordukça ''bilmiyorum'' demekten nefret ediyorum artık.. o yüzden zamanım olunca yorumları okuyacağım ben de :hamarat:
Beraber ogreniriz canim sen de takip et burayı seneye kadar ben de sana tüyo verecek kıvama gelirim heralde :))

Aspratör için bende bi şey bulmuştum.. fırın tepsisine koyun içine fairy nin tabletini atın üstüne çıkıcak kadar su ve ocakta kaynatın.. yeni alınmış gibi pırıl pırıl olıyor..
Ocakta kaynayınca buharlaşıp aspratör yağları kendi kendine kayboluyor mu böylece?

Benim mutfağında stor var soksem makinaya sığar mı ki? Ben de onlari temizlemeciye veririm diyordum. Şuan tertemizler kullanmadığımız için :) Güzel öneriler için çok teşekkür ederim. Sebze yemeğinde suyu ekledim ekledim yine de kendini çekti. O neden oldu anlamadım. Tadı da çok güzeldi oysaki. Annem yemekleri sambur sumbur sulu yapmaz yemekleri çok güzeldir. Onunki gibi olmadı suyu böyle daha koyu kıvamlı oldu. Neden öyle oldu anlamadım.
Yemeğin suyu çok az olursa biraz kaynamış su ekleyip biraz daha yemeği kaynatın. Kullandığınız yağdan olabilir. Salça oranı yüksek ise yemeğin suyu daha kıvamlı olur tabi birde suyu çok azalınca olur. Bu arada yemeğin suyu ne yaptınızsa kıvam almıyor duru oluyor bunun için dondurucunuzda bir tatlı kaşığı tereyağı bekletin ve kaynayan yemeğe atın suyu bağlamaya yarıyor. Stor makineye atılmıyor benim bildiğim. Benim holüm fayans halıyı kaldırıp storu mekanizmadan ayırmadan yere seriyorum sonra kaynar suya fairt platinum atıyorum elimde eldiven var çünkü su çok kaynar sıkmadan sulu halde bezi stor uzerinde gezdiriyorum her yerinde. Sonra rulo yapıp banyoda dusakabin üzerine atıp tepeden aşağı duş ile duruluyorum. Biraz suyunu suzunce geri yerine asıyorum. Dediğiniz tül stor ise atılır ama güneşlik gibi olan ve zebra storlar kırılır makinede

Ben de bilmiyorum diyorum hep. Balık mevsiminde fırında defne yapraklı cupra yapmıştım ayıptır söylemesi çok güzel olmuş. Eşim söylemiş heralde sen çok güzel balık yapıyorsun bize de yap diye kaç oldu söylüyor kv :))
Hiç fırsatını kaçırmazlar :)) babam söylemişti bana bi iki defa baştan savma yap geçiştir istemezler bidaha diye.. hamur işi çok uğraştırıyo.. hakikaten bikaç defa sallamasyon yaptım öyle.. bi zaman sonra kendim teklif ettim yapayım mı diye yok yaw gerek yok dediler :D:D

Ben de bilmiyorum diyorum hep. Balık mevsiminde fırında defne yapraklı cupra yapmıştım ayıptır söylemesi çok güzel olmuş. Eşim söylemiş heralde sen çok güzel balık yapıyorsun bize de yap diye kaç oldu söylüyor kv :))
Misafir agarlamak en büyük katkı. Çok güvenmiyor isen yemeği hazıla hadi buyurun yemeğe de. Bide en baştan ben yeni öğreniyorum kusura bakmayın kötü olursa 'deki baştan beklenti yüksek olmasın :))

Yemeğin suyu çok az olursa biraz kaynamış su ekleyip biraz daha yemeği kaynatın. Kullandığınız yağdan olabilir. Salça oranı yüksek ise yemeğin suyu daha kıvamlı olur tabi birde suyu çok azalınca olur. Bu arada yemeğin suyu ne yaptınızsa kıvam almıyor duru oluyor bunun için dondurucunuzda bir tatlı kaşığı tereyağı bekletin ve kaynayan yemeğe atın suyu bağlamaya yarıyor. Stor makineye atılmıyor benim bildiğim. Benim holüm fayans halıyı kaldırıp storu mekanizmadan ayırmadan yere seriyorum sonra kaynar suya fairt platinum atıyorum elimde eldiven var çünkü su çok kaynar sıkmadan sulu halde bezi stor uzerinde gezdiriyorum her yerinde. Sonra rulo yapıp banyoda dusakabin üzerine atıp tepeden aşağı duş ile duruluyorum. Biraz suyunu suzunce geri yerine asıyorum. Dediğiniz tül stor ise atılır ama güneşlik gibi olan ve zebra storlar kırılır makinede
Bu tereyağ fikri süper oldu. Çok teşekkür ederim. Stor makineye olmazmis o zaman. En iyisi ben onu kuru temizleye veririm benim evim çok küçük evde bu dediklerinizi yapacak yerim yok.

Misafir agarlamak en büyük katkı. Çok güvenmiyor isen yemeği hazıla hadi buyurun yemeğe de. Bide en baştan ben yeni öğreniyorum kusura bakmayın kötü olursa 'deki baştan beklenti yüksek olmasın :))
Hayatımda lazanya yapmamıştım. Size yemeğe geleceğiz dediler. Peki dedim buyrun. Eşim gelmiş 5 gunlugune onda da geldiler. Dedim şimdi kötü olacak rezil olucam. Zaten neyi denesem ilk defa olacak. Kıymalı lazanya yaptım. Ic harcı bilmem ne baya ugrastirdi beni. O da çok güzel oldu. İlk kez yaptım inşallah beğenirsiniz dedim. Kp ne zaman görse lazanya yemeye ne zaman gelcez diyor :)) Acemi şansı heralde :))

Bu tereyağ fikri süper oldu. Çok teşekkür ederim. Stor makineye olmazmis o zaman. En iyisi ben onu kuru temizleye veririm benim evim çok küçük evde bu dediklerinizi yapacak yerim yok.
Ohhh mis en iyisi o zaten emin ol ver kurtul. Eşin henüz yok sanırım bir süre kendine yemek hazırla. Keyif yemekleri. Bende hiç yemek yapmayı bilmezdim evlenirken şimdi8 yıllık evliyim iskembe çorbası çarşaf böreği falan yapıyorum. İşkembe çok severiz biz eşimle tabi işkence yapma zamanları perdelerin kirlendigi zamana denk getirilir bizim evde:))

Hayatımda lazanya yapmamıştım. Size yemeğe geleceğiz dediler. Peki dedim buyrun. Eşim gelmiş 5 gunlugune onda da geldiler. Dedim şimdi kötü olacak rezil olucam. Zaten neyi denesem ilk defa olacak. Kıymalı lazanya yaptım. Ic harcı bilmem ne baya ugrastirdi beni. O da çok güzel oldu. İlk kez yaptım inşallah beğenirsiniz. Kp ne zaman görse lazanya yemeye ne zaman gelcez diyor :)) Acemi şansı heralde :))
Bence değil acemi şansı. Eliniz lezzetli demekki. Korkmayın yemek yapmaktan. Öyle bir zaman gelecekki klasik tarifleri degistireceksiniz.

Ohhh mis en iyisi o zaten emin ol ver kurtul. Eşin henüz yok sanırım bir süre kendine yemek hazırla. Keyif yemekleri. Bende hiç yemek yapmayı bilmezdim evlenirken şimdi8 yıllık evliyim iskembe çorbası çarşaf böreği falan yapıyorum. İşkembe çok severiz biz eşimle tabi işkence yapma zamanları perdelerin kirlendigi zamana denk getirilir bizim evde:))
Evet yok ama cuma günü geliyor vakit kalmadı :)) Maşallah ellerinize sağlık ben de işkembe çok severim :)

Sevgili okeanoss mutfak dolaplarini cifle sil. Sonra durula ve kurula. Buzdolabi firin vs gene cif kullan furin icine yagcoz sikip hemen kac yoksa genzin yanar g3lip niguzel sil. Ocaga sungeron yesil kismini vurma beyazsa ciziyor cunku onun yerine gene yagcoz kullan. Mutfak duvarlarini sil ozellikle fayans yerlerini. Ben yerlerde camasir suyu ve toz deterjani bolca dokup ayagimla kaydira kaydira silmeyi cok seviyorum. Camlari kirlendikce sil. Camadir suyu ve cif dok su dolu kovsya bi guzel icini disini kopurt en son suyu degistirip durula ve penye bezle kurula. Toz alirken az pril sik suya lekeler ciksin. Banyo ve tuvalete cif ve camadir suyu sik fircala biraz bekle sonra durula. Mutfak tezgahi lavabolari ve bataryalari ayni yontemle parlatabilirsin.:temizlik:sonra oh miss evini havadi degiscek goruceksin.

Bence değil acemi şansı. Eliniz lezzetli demekki. Korkmayın yemek yapmaktan. Öyle bir zaman gelecekki klasik tarifleri degistireceksiniz.
Annem de öyle diyor. El lezzetin var diyor. Ramazanda internetten bakıp beyti sarma yaptım. Annemlerin favori yemeği oldu ramazan boyunca 3 kez daha yaptılar benden tarif alıp :D Fırından korkmuyorum da tencere yemeğinden korkuyorum. Onları pek denemedim. Bir kez patates köfte sulu yemeği yaptım tuzu çok atmışım su ekledim salça da ekledim tekrar ama renksiz bişi oldu beceremedim onu. Bir de hangi yemeğe ne kadar tuz atıcam onu pek bilemiyorum tencere yemeklerinde.

Bilsen de bilmiyorum de.. yoksa bize gözleme yap şunu pişir bunu pişir diye işi üstünüze yıkıp kaçıyolar.. hayır deyince de dünyanın lafı suratı tafrası.. en güzeli bilip de bilmemek.. sakın unutmayın bu söylediğimi :KK53:

o zaman da bişey bilmiyorum anam hiç bişey öğretememiş diye eleştiriyorlar ve yanlarına çekip öğretmeye kalkışıyorlar :(

Back
X