- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
Kapatmıştım galiba çok zaman oldu hatırlayamadım şimdi :))Tencerenin kapağını kapatmamış mıydınız?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kapatmıştım galiba çok zaman oldu hatırlayamadım şimdi :))Tencerenin kapağını kapatmamış mıydınız?
Beraber ogreniriz canim sen de takip et burayı seneye kadar ben de sana tüyo verecek kıvama gelirim heralde :))konuyu kaybetmemek için zamanım yokken alelacele atılmış bir yorumdu oben de inşallah önümüzdeki yaz evleneceğim ve ev işleri yemek konusunda hiç tecrübeli değilim, yapabildiğim 3-5 bişey var ama yetmez, özellikle cadı görümce ve cadı kaynana faktörü var bende, resmen açık arayan kusur arayan gözlerle bakıyolar, bana hep bilmişlik taslıyorlar sinir oluyorum, onlar sordukça ''bilmiyorum'' demekten nefret ediyorum artık.. o yüzden zamanım olunca yorumları okuyacağım ben de
![]()
Ocakta kaynayınca buharlaşıp aspratör yağları kendi kendine kayboluyor mu böylece?Aspratör için bende bi şey bulmuştum.. fırın tepsisine koyun içine fairy nin tabletini atın üstüne çıkıcak kadar su ve ocakta kaynatın.. yeni alınmış gibi pırıl pırıl olıyor..
Yemeğin suyu çok az olursa biraz kaynamış su ekleyip biraz daha yemeği kaynatın. Kullandığınız yağdan olabilir. Salça oranı yüksek ise yemeğin suyu daha kıvamlı olur tabi birde suyu çok azalınca olur. Bu arada yemeğin suyu ne yaptınızsa kıvam almıyor duru oluyor bunun için dondurucunuzda bir tatlı kaşığı tereyağı bekletin ve kaynayan yemeğe atın suyu bağlamaya yarıyor. Stor makineye atılmıyor benim bildiğim. Benim holüm fayans halıyı kaldırıp storu mekanizmadan ayırmadan yere seriyorum sonra kaynar suya fairt platinum atıyorum elimde eldiven var çünkü su çok kaynar sıkmadan sulu halde bezi stor uzerinde gezdiriyorum her yerinde. Sonra rulo yapıp banyoda dusakabin üzerine atıp tepeden aşağı duş ile duruluyorum. Biraz suyunu suzunce geri yerine asıyorum. Dediğiniz tül stor ise atılır ama güneşlik gibi olan ve zebra storlar kırılır makinedeBenim mutfağında stor var soksem makinaya sığar mı ki? Ben de onlari temizlemeciye veririm diyordum. Şuan tertemizler kullanmadığımız için :) Güzel öneriler için çok teşekkür ederim. Sebze yemeğinde suyu ekledim ekledim yine de kendini çekti. O neden oldu anlamadım. Tadı da çok güzeldi oysaki. Annem yemekleri sambur sumbur sulu yapmaz yemekleri çok güzeldir. Onunki gibi olmadı suyu böyle daha koyu kıvamlı oldu. Neden öyle oldu anlamadım.
Hiç fırsatını kaçırmazlar :)) babam söylemişti bana bi iki defa baştan savma yap geçiştir istemezler bidaha diye.. hamur işi çok uğraştırıyo.. hakikaten bikaç defa sallamasyon yaptım öyle.. bi zaman sonra kendim teklif ettim yapayım mı diye yok yaw gerek yok dedilerBen de bilmiyorum diyorum hep. Balık mevsiminde fırında defne yapraklı cupra yapmıştım ayıptır söylemesi çok güzel olmuş. Eşim söylemiş heralde sen çok güzel balık yapıyorsun bize de yap diye kaç oldu söylüyor kv :))
Misafir agarlamak en büyük katkı. Çok güvenmiyor isen yemeği hazıla hadi buyurun yemeğe de. Bide en baştan ben yeni öğreniyorum kusura bakmayın kötü olursa 'deki baştan beklenti yüksek olmasın :))Ben de bilmiyorum diyorum hep. Balık mevsiminde fırında defne yapraklı cupra yapmıştım ayıptır söylemesi çok güzel olmuş. Eşim söylemiş heralde sen çok güzel balık yapıyorsun bize de yap diye kaç oldu söylüyor kv :))
Bu tereyağ fikri süper oldu. Çok teşekkür ederim. Stor makineye olmazmis o zaman. En iyisi ben onu kuru temizleye veririm benim evim çok küçük evde bu dediklerinizi yapacak yerim yok.Yemeğin suyu çok az olursa biraz kaynamış su ekleyip biraz daha yemeği kaynatın. Kullandığınız yağdan olabilir. Salça oranı yüksek ise yemeğin suyu daha kıvamlı olur tabi birde suyu çok azalınca olur. Bu arada yemeğin suyu ne yaptınızsa kıvam almıyor duru oluyor bunun için dondurucunuzda bir tatlı kaşığı tereyağı bekletin ve kaynayan yemeğe atın suyu bağlamaya yarıyor. Stor makineye atılmıyor benim bildiğim. Benim holüm fayans halıyı kaldırıp storu mekanizmadan ayırmadan yere seriyorum sonra kaynar suya fairt platinum atıyorum elimde eldiven var çünkü su çok kaynar sıkmadan sulu halde bezi stor uzerinde gezdiriyorum her yerinde. Sonra rulo yapıp banyoda dusakabin üzerine atıp tepeden aşağı duş ile duruluyorum. Biraz suyunu suzunce geri yerine asıyorum. Dediğiniz tül stor ise atılır ama güneşlik gibi olan ve zebra storlar kırılır makinede
:)) yok suyun içine akıyo sanırsam :)) ama muhteşem temiz ve parlak oluyolar.. deli gibi uğraşıyodum öncedenOcakta kaynayınca buharlaşıp aspratör yağları kendi kendine kayboluyor mu böylece?
Hayatımda lazanya yapmamıştım. Size yemeğe geleceğiz dediler. Peki dedim buyrun. Eşim gelmiş 5 gunlugune onda da geldiler. Dedim şimdi kötü olacak rezil olucam. Zaten neyi denesem ilk defa olacak. Kıymalı lazanya yaptım. Ic harcı bilmem ne baya ugrastirdi beni. O da çok güzel oldu. İlk kez yaptım inşallah beğenirsiniz dedim. Kp ne zaman görse lazanya yemeye ne zaman gelcez diyor :)) Acemi şansı heralde :))Misafir agarlamak en büyük katkı. Çok güvenmiyor isen yemeği hazıla hadi buyurun yemeğe de. Bide en baştan ben yeni öğreniyorum kusura bakmayın kötü olursa 'deki baştan beklenti yüksek olmasın :))
Aklımda olsun süper öneri hatta anneme de söyleyeyim yazık çok uğraşıyordu.:)) yok suyun içine akıyo sanırsam :)) ama muhteşem temiz ve parlak oluyolar.. deli gibi uğraşıyodum önceden
Ohhh mis en iyisi o zaten emin ol ver kurtul. Eşin henüz yok sanırım bir süre kendine yemek hazırla. Keyif yemekleri. Bende hiç yemek yapmayı bilmezdim evlenirken şimdi8 yıllık evliyim iskembe çorbası çarşaf böreği falan yapıyorum. İşkembe çok severiz biz eşimle tabi işkence yapma zamanları perdelerin kirlendigi zamana denk getirilir bizim evde:))Bu tereyağ fikri süper oldu. Çok teşekkür ederim. Stor makineye olmazmis o zaman. En iyisi ben onu kuru temizleye veririm benim evim çok küçük evde bu dediklerinizi yapacak yerim yok.
Bence değil acemi şansı. Eliniz lezzetli demekki. Korkmayın yemek yapmaktan. Öyle bir zaman gelecekki klasik tarifleri degistireceksiniz.Hayatımda lazanya yapmamıştım. Size yemeğe geleceğiz dediler. Peki dedim buyrun. Eşim gelmiş 5 gunlugune onda da geldiler. Dedim şimdi kötü olacak rezil olucam. Zaten neyi denesem ilk defa olacak. Kıymalı lazanya yaptım. Ic harcı bilmem ne baya ugrastirdi beni. O da çok güzel oldu. İlk kez yaptım inşallah beğenirsiniz. Kp ne zaman görse lazanya yemeye ne zaman gelcez diyor :)) Acemi şansı heralde :))
Evet yok ama cuma günü geliyor vakit kalmadı :)) Maşallah ellerinize sağlık ben de işkembe çok severim :)Ohhh mis en iyisi o zaten emin ol ver kurtul. Eşin henüz yok sanırım bir süre kendine yemek hazırla. Keyif yemekleri. Bende hiç yemek yapmayı bilmezdim evlenirken şimdi8 yıllık evliyim iskembe çorbası çarşaf böreği falan yapıyorum. İşkembe çok severiz biz eşimle tabi işkence yapma zamanları perdelerin kirlendigi zamana denk getirilir bizim evde:))
Annem de öyle diyor. El lezzetin var diyor. Ramazanda internetten bakıp beyti sarma yaptım. Annemlerin favori yemeği oldu ramazan boyunca 3 kez daha yaptılar benden tarif alıpBence değil acemi şansı. Eliniz lezzetli demekki. Korkmayın yemek yapmaktan. Öyle bir zaman gelecekki klasik tarifleri degistireceksiniz.
Bilsen de bilmiyorum de.. yoksa bize gözleme yap şunu pişir bunu pişir diye işi üstünüze yıkıp kaçıyolar.. hayır deyince de dünyanın lafı suratı tafrası.. en güzeli bilip de bilmemek.. sakın unutmayın bu söylediğimi![]()
Ne fairy miş arkadaş her derde deva. Ici pis insana versek temizlermi acabaAspratör için bende bi şey bulmuştum.. fırın tepsisine koyun içine fairy nin tabletini atın üstüne çıkıcak kadar su ve ocakta kaynatın.. yeni alınmış gibi pırıl pırıl olıyor..
Beraber ogreniriz canim sen de takip et burayı seneye kadar ben de sana tüyo verecek kıvama gelirim heralde :))
He de geç sen dalganı geç keyfine bak.. işime böyle geliyo belki deo zaman da bişey bilmiyorum anam hiç bişey öğretememiş diye eleştiriyorlar ve yanlarına çekip öğretmeye kalkışıyorlar![]()
Ne fairy miş arkadaş her derde deva. Ici pis insana versek temizlermi acaba![]()