Temizlik Konusunda Yardım

Merhaba KK'nin güzel hatunları bu sefer tatlı bir dert ile karşınızdayım :) Açtığım konulardan bilenleriniz vardır 1 senelik evliyim ama tayin sebebiyle beraber yaşamıyorduk. Çok şükür eşimin tayini cikti birleşiyoruz.

Bu yaşıma kadar ailemin evinden hiç ayrılmadım. Eşimle ayrı kaldığımız bu süreçte bir evimiz vardı ama eşim gelemediği için ailemle kalmaya devam ettim. Annem de bu yaşıma kadar aman okusun yorulmasın aman çalışıyor yorulmasın diyerek bana hiç iş yaptırmadı. İnanın neresi hangi temizlik maddesi ile temizlenir bilmiyorum. Evde doğru düzgün kalmadığımiz için eşim çok kısa süre geldiğinden yemek de yapmadığımdan derin temizlik yapacak bir durum olmadı süpürdüm yerleri sildim sadece. Bu mutfak dolapları ne ile temizlenir duşa kabin ve lavobolara hangisini kullanmak lazım ne sıklıkla buraları temizlemek lazım bana bir soyleyiverin. Yemek yapmayı da bilmiyorum ama tariflerden denedim bir iki bir şey becerdim lezzetli de oldu. Pilavı da tutturuyorum :)

Lütfen kinamayin da Bilal'e anlatır gibi anlatın bana valla çok büyük sevaba girersiniz :) Anacığım bana hiç kiyamadı ama sanırım ben çok büyük depresyona gireceğim bunları yaparken. Piremsesligin sonu böyle kotu oluyor. Annelere de sesleniyorum kıyın çocuklarınıza öğretin sonra ben gibi kazulet olmasınlar :KK43: Hepinizi çok seviyorum yardım edenlere şimdiden çok teşekkürler.

• Haftada en az 2 kez ev supuruyorum.
  • 2 ayda bi cam sildiriyorum. Sen yapma temizlikci tut. Sen yapcaksan da bi kova az bi SABUNlu su yapiosun bi bezle kaba pisligini aliyosun. Sonra cerceveler pisse cerceveleri CİFliyosun. Camlari da bi cam bezi ve cam sille siliyosun.
  • Yerleri süpurdükten sonra ahsapsa cif yer parlaticisyla siliyorum. Ahsap deilse herhangi bir YUZEY TEMIZLEYICISIyle siliyorum
  • Koltuklari yikamaciya yikatirsin evin durumuna göre 3 ayda bi ya da 6 ayda bi
  • Halilari 3 ayda bi yikamaya verirsin. Yani göze battikca
  • Ev supurdugun gunler toz alirsin sabunlu bi bezle
  • Mutlaka ELDIVEN kullan
  • Banyo icin sadece klozet icine CAMASIR SUYU kullan
  • banyonun diger yerlerini CIFle yika

Kendini öldürme. Kimse madalya takmiyor. Kocanla yasadigini kabul edip onun kurallarina da uymaya calis sadece. Kolay gelsin :KK76:

Ay ne kadar titiz herkes ben iyi ki ölmemişim kirden:KK53:

13. Kattayımm valla cama yaklaşmıyorum bile yükseklik korkum var benim :KK12:
4. Kattayım bende korkuyorum. Hiç dışarı çıkmam ben silerken. Sopanın ucuna bez takarım. Ama karşı komşu 5. Katta pencerenin bir kanadından dışarı çıkıp diğer kanattan içeri giriyor. Haliyle dışarısı leke oluyor sopa ile sildiğimden Cokta umrumda. Canım daha tatlı

her hafta cam falan silinmez yaa şaşırmayalım arkadaşlar :):)
Beb 3 günde bir sileni biliyorum bacım. Hepte genç yaşta hastalar. Bide kocam bana bakmiii ilgilenmiiii diyip dert yanıyorlar. Ertesi gün yine cam tepesinde yada balkonda halı sirkeliyorlar. Mustahak bunlara müstehak. Halı sirkeleniyor hala ya inanılır gibi değil. Vallahi sırf bu yüzden bile sitede oturmak istiyorum artık.

4. Kattayım bende korkuyorum. Hiç dışarı çıkmam ben silerken. Sopanın ucuna bez takarım. Ama karşı komşu 5. Katta pencerenin bir kanadından dışarı çıkıp diğer kanattan içeri giriyor. Haliyle dışarısı leke oluyor sopa ile sildiğimden Cokta umrumda. Canım daha tatlı

Ay ben bir kere sileyim diye kolumu uzattım dışarı çıkmadan alt tarafına mermere doğru,demirin arasına girdi kolum yok zor çıkardım dahada yanaşmam:)

Ay ben bir kere sileyim diye kolumu uzattım dışarı çıkmadan alt tarafına mermere doğru,demirin arasına girdi kolum yok zor çıkardım dahada yanaşmam:)
Yok bacım tehlike varsa uzak dur. Bigun bizim mahallenin çok bilmisleri annemin camını silerken gelin elti gorumce balkonda beni izliyor lar. Bende elimin uzanmadığı yerleri sopa ile siliyorum. Birden bir sesss huuuu cikom diye. Tövbe yarabbi dedim dusucem simdi cam silen adama sesleniyor manyaklar. Dışına çık öyle temiz olmaz diyor. Ben çıkamam dedim de biz hep çıkıyoruz nolucak diyor. Dedim size aferin 100 puan bir ara gelip madalyanızı görürüm. Bozulup girdiler içeri:)

Yok bacım tehlike varsa uzak dur. Bigun bizim mahallenin çok bilmisleri annemin camını silerken gelin elti gorumce balkonda beni izliyor lar. Bende elimin uzanmadığı yerleri sopa ile siliyorum. Birden bir sesss huuuu cikom diye. Tövbe yarabbi dedim dusucem simdi cam silen adama sesleniyor manyaklar. Dışına çık öyle temiz olmaz diyor. Ben çıkamam dedim de biz hep çıkıyoruz nolucak diyor. Dedim size aferin 100 puan bir ara gelip madalyanızı görürüm. Bozulup girdiler içeri:)

Ay yok allah korusun bizim bir komşu pencereden düşmüş silerken ölmüştü. Korkunc şeyler bunlar

Beb 3 günde bir sileni biliyorum bacım. Hepte genç yaşta hastalar. Bide kocam bana bakmiii ilgilenmiiii diyip dert yanıyorlar. Ertesi gün yine cam tepesinde yada balkonda halı sirkeliyorlar. Mustahak bunlara müstehak. Halı sirkeleniyor hala ya inanılır gibi değil. Vallahi sırf bu yüzden bile sitede oturmak istiyorum artık.

Allah kurtarsın diyelim ne diyelim artık :)

Kuzucum bende kendimden örnekler vereyim o vakit :KK52:

Hafta sonları bütün evi süpürür silerim 1 hafta boyunca yetiyor eve gidiş saatlerimiz sizinle aynı zaten:halay:Hafta içi genelde yemek hazırlama mutfağı toparlama bulaşıklar fırını silme derken geçiyor bir de hafta sonu yıkanmış çamaşırlarımı ütülüyorum 1 günümü alıyor o da o kadar:KK76:Hafta sonu lavabolar banyo için büyük temizliği yapıyorum balkonumu yıkayıp çamaşırlarımı asıyorum 1 günde bitip gidiyor. Duşa kabinin ve wc nin üzerindedir daima elim yaşadıkça göreceksin zaten duştan sonra hemen üzerinden geçiyorum o da gün aşırı oluyor wc de ne zaman canım isterse hafta sonu zaten hepsinin üstünden geçiyorum:KK53:

Yerleri silmek için ahşap temizleyici az domestos az da sirke kullanıyorum. Mutfak için bim den yağ sökücü aldım çok memnunum Güldaldı adı galiba onu kullanıyorum muhakkak her akşam yemekten sonra fırını siliyorum bekledikçe kötü oluyor çünkü. Davlumbaz mutfak dolaplarında falan yağ sökücü birebir. Duşa kabin wc için banyo spreyi harika adını unuttum yazarım sana duşa kabinin camlarına sıkıyorum süngerin yeşil tarafıyla ovalıyorum sonra duruluyorum pırıl pırıl oluyor lekeyi söküyor musluk başlıklarına da kullanıyorum hiç leke kalmıyor. Banyo için ayrıca domestos ve cif kullanıyorum bazen domestos wc temizleyici spreyi bir arada kullanıyorum bazen cif domestos kullanıyorum kafana göre ayarlarsın pek farkları yok sadece camı için gerekli oluyor sprey daha çok:KK16:

Bahar temizliğinde bir de kışa girerken camları yılda 2 kez silerim o kadar tüllerim perdelerim de o zaman yıkanır başka da pis görmedim camlar kışın pisleniyor ama umurumda bile değil:KK70:Yazın haftada 2 makine çamaşır yıkarım kışın 2 haftada 2 makine olur beyazlar ve renkliler diye ayırıyorum omo kullanıyorum ayrıca yumuşatıcı kullanıyorum. Perdelerime bile kullandım yeni perde hiç bir şey olmadı gayette temizledi:cool:

Kapılar ve silinecek sandalye falan varsa aspirin kullanırım çok memnunum duvarlarımı da bu sene aspirinle sildim sonra duruladım:süslü:

Yemeklerde hiç mütevazi falan olma çok güzel yapıyorsun beceriklisin ve elin çok lezzetli sadece fazlasıyla yapmadın o yüzden eminim ki hepsini yapacaksın. Bende yeni öğrendim mesela sebze tuz sevmezmiş o yüzden o az parmak ucuyla tutam deniyor öyle atıyorum iyice pişince tadına bakıp sonra değiştiriyorum et,tavuk bunlar tuzu sever tuzsuz olabilirler ama sebzelere çok az tuz bile yetiyor:sampiyon:Tablet kullandığında özellikle tuz atma ben o hatayı bir kaç kez yaptım sonradan farkettim mesela pirince falan attığımda ekstradan tuza gerek kalmıyormuş:KK70:

Cümlelerime her şey çok güzel olacak diyerekten son veriyorum geldiğinde konuşuruz:halay: :KK60:

Firin tepsini aliminyum (nasil yaziliyordu yafff?) Folyo ile kapla tepsi yikamaya ugrasma. Turkiyede varmi bilmiyorum ama isvicrede firinin altina koymak icin kalin folyolar var kirlendikce degistiriyorsun firin temiz kaliyor.
Ocagin oldugu duvarada folyo kapli bi karton yada tepsi koy orasida yaglanmasin :)

Sabahlarida yatakdan kalkinca pencereyi acip odani, yorganini havanlardir evden cikmadan 2 dkde yatagini duzelt ve yataga uzerinde coton yazan oda spreyleri var resmen temizlik kokuyolar. Onlardan carsaflar yeni yikanmis hissiyle uyu :))

Kafanada takma hayat kisa cok titiz olmak icin...

Bak canım banyo wc leri çamaşır suyu ile fırçala ovala durula kurula :KK66:
klozet ve duşakabin teknesi de gene domestos la
duşakabini önce ıslatıpbulaşık makina parlatıcısı ile siliyorum süngerle
durulayıp kuruluyor um :KK66:
Banyonun muslukları cif poşet le parlatıyorum.
mutfak tezgahını her bulaşık yıkamada siliyorum bide haftalık çamaşır suyu ile siliyorum 10 15 dk bekletin durulayın
evi sil süpür yine domestos
pencere pimapenleri mermeri arada toz alıyorum
kapıları aklıma esince siliyorum
camları da su ve pril bulaşık deterjanı
ve bezle siliyorum
gazete ile kurula
dış çerçeve ler daha pis oluyor ona da ayrı bez kullanıyorum
aklıma estikçe hergün bir yeri yapıyorum
iş birikmiyor ev tertemiz :KK66:
Şuan duşakabin ve makine parlatıcı eşleştirmesiyle aydınlanma yaşadım çok sağ ol

Tesekkurler ama insan gercekten alisiyo surayi soyle sileyim buranin en cok burasini supureyim diye birde o gun temizlik yapacaksam eger eve girene kadar kendimi sartliyorum ve direk girer girmez ustumu bile degistirmiyorum pinekleme moduna girmeyeyim diye :)) belki yardimci olur

Valla bana hiçbirşey yardimci olamaz ;)
O kadar tembelim ki :(
Ev iyi bir temizlik istiyor cam kapı hali koltuk perde badana ama nerdeeee

Birini bulmam lazım

Tesekkurler ama insan gercekten alisiyo surayi soyle sileyim buranin en cok burasini supureyim diye birde o gun temizlik yapacaksam eger eve girene kadar kendimi sartliyorum ve direk girer girmez ustumu bile degistirmiyorum pinekleme moduna girmeyeyim diye :)) belki yardimci olur

Valla bana hiçbirşey yardimci olamaz :KK66:
O kadar tembelim ki :KK43:
Ev iyi bir temizlik istiyor cam kapı hali koltuk perde badana ama nerdeeee

Birini bulm

Back
X