Temizlik, Pasta-Börek, Plan Yapamamak :(

GCA

Guru
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
3.922
6.341
358
Kızlar Merhaba,

2 yaşında kızı olan çalışan bir anneyim. Sabah 8 akşam 18 çalışıyorum. Temizlik işleri için yardımcım var; fakat defalarca uyarmama rağmen son zamanlar işleri savsaklamaya başladı. 4 senedir birbirimize alıştık iyice ama artık çağırmak istemiyorum. Ha deyince de yeni biri bulmak zor. Duruma göre bir süre kendim idare edeceğim.

Cumartesi akşam misafirim var. Camlarım ve halılarım geçen hafta silinmişti. Benim yapacağım evi toparlama ve normal temizlik bir de pasta börek olacak. Evim geniş 180 m2, 3 oda 1 salon.

Sizden ricam, bana plan yapmam konusunda yardım etmeniz. Nerden başlıyayım nasıl ilerleyim. Hem cumartesi için hem de genel olarak fikir verirseniz çok mutlu olurum. Bir de özellikle önereceğiniz temizlik malzemesi fikirlerine de açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

İlk önce yiyecekleri hazırladı daha sonra temizliğe giriş bana kalırsa

• Beğen
Reactions: GCA
Normalde hiç mi temizlik yapmadınız 4 yıl boyunca.
Önce ikramlıkları hazırlamanızı tavsiye ederim ardından mutfak gelir zaten.
toz almadan başlayarak ,süpürme silme ve lavoba tuvalet gibi işleri sırası ile yapabilirsiniz.
Genel anlamda da öyle.

Merhaba bence cuma günü akşamdan temizlik işini halledin önce güzelce Evi süpürün ayrıntılı şekilde sonra yerleri viledayla silip tozlarınızı alın. Sonra güzelce uyuyup dinlenin. Cumartesi sabah alışverişinizi yapın meyve kuruyemiş vs işte alınması gerekiyorsa sonra ben 3 çeşit yapıyorum akşam misafirine kurabiye kremşantili bir pasta Yada browni yapıp üzerine meyve filan diziyorum gösterişli oluyor bence. Birde puaça tarzı birşey yapıyorum pratik çünkü tabağı dolu gösteriyor veya börek . Sonra tabakları filan mutfakta hazır ediyorum misafirin yanında öyle bardak tabak arayıp indirmeye vs uğraşmıyorum. Birde meyveyi alıyorum eve gelip yıkıyıp dolaba koyuyorum legenle kolayca çıkartıp 5 dk da tabaklara koyup servis ediyorum. Bugün günlerden Çarşamba puaça Yada börek vs yapıp buzluğa atıp Cumartesi çıkartabilirsin aslında oda bir seçenek . Öyle yaparsan Cuma akşam temizlik yaparsın Cumartesi sadece wc ciflersin havlu değişirsin dinlenirsin bebeğinle ilgilenirsin misafirin yanında dinç olursun artık nasıl planlarsan :halay:

Hmm.. enteresan...
Önce toparlayacaksınız eşyaları, daha sonra süpürge, ondan sonra toz. Daha sonra da viledayla silersiniz...

Merhaba bence cuma günü akşamdan temizlik işini halledin önce güzelce Evi süpürün ayrıntılı şekilde sonra yerleri viledayla silip tozlarınızı alın. Sonra güzelce uyuyup dinlenin. Cumartesi sabah alışverişinizi yapın meyve kuruyemiş vs işte alınması gerekiyorsa sonra ben 3 çeşit yapıyorum akşam misafirine kurabiye kremşantili bir pasta Yada browni yapıp üzerine meyve filan diziyorum gösterişli oluyor bence. Birde puaça tarzı birşey yapıyorum pratik çünkü tabağı dolu gösteriyor veya börek . Sonra tabakları filan mutfakta hazır ediyorum misafirin yanında öyle bardak tabak arayıp indirmeye vs uğraşmıyorum. Birde meyveyi alıyorum eve gelip yıkıyıp dolaba koyuyorum legenle kolayca çıkartıp 5 dk da tabaklara koyup servis ediyorum. Bugün günlerden Çarşamba puaça Yada börek vs yapıp buzluğa atıp Cumartesi çıkartabilirsin aslında oda bir seçenek . Öyle yaparsan Cuma akşam temizlik yaparsın Cumartesi sadece wc ciflersin havlu değişirsin dinlenirsin bebeğinle ilgilenirsin misafirin yanında dinç olursun artık nasıl planlarsan :halay:
Canım ukalalık olarak algılamazsan puaça değil poğaça, otomatik düzeltmemi bilerek mi öyle yazıyosun bilemedim ama düzeltesim geldi. Yanlış anlama olur mu?:dondurma::anneadayı:

Kızlar Merhaba,

2 yaşında kızı olan çalışan bir anneyim. Sabah 8 akşam 18 çalışıyorum. Temizlik işleri için yardımcım var; fakat defalarca uyarmama rağmen son zamanlar işleri savsaklamaya başladı. 4 senedir birbirimize alıştık iyice ama artık çağırmak istemiyorum. Ha deyince de yeni biri bulmak zor. Duruma göre bir süre kendim idare edeceğim.

Cumartesi akşam misafirim var. Camlarım ve halılarım geçen hafta silinmişti. Benim yapacağım evi toparlama ve normal temizlik bir de pasta börek olacak. Evim geniş 180 m2, 3 oda 1 salon.

Sizden ricam, bana plan yapmam konusunda yardım etmeniz. Nerden başlıyayım nasıl ilerleyim. Hem cumartesi için hem de genel olarak fikir verirseniz çok mutlu olurum. Bir de özellikle önereceğiniz temizlik malzemesi fikirlerine de açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
Oncelikle ikramliklarinizi hazirlayin. Borek falan firindaykende temizligi halledin.
Size tavsiyem dagilan odalari hemen toplayin ya da kirlenen yerleri hemen temizleyin boylece is birikmez. Siz de rahat edersiniz :))

• Beğen
Canım ukalalık olarak algılamazsan puaça değil poğaça, otomatik düzeltmemi bilerek mi öyle yazıyosun bilemedim ama düzeltesim geldi. Yanlış anlama olur mu?:dondurma::anneadayı:
Ay özür canım telefondan yazıyorum da bazen saçmalıyor bende fark etmedim haklısın çok utandım şuano_O

• Beğen
Reactions: Eva
4 senelik evlisiniz
kendi evinizi nasıl temizleyeceğinizi, kullanacağınız deterjanları biz mi söyleyelim
çok enteresan.

verecek fikriniz yoksa gereksiz bir yorum da yazmasaydınız keşke. 4 senedir yardımcı aldığımı işlerimi onun yaptığını yazdım. Temizlik malzemelerini de onun istediklerini alıyordum. Bunun için fikir istedim

Hem temizlik hem ikramlık aynı gün yaparsan bence çok yorulursun . Böyle durumlarda misafirin yanında oturmaya haliniz kalmaz. Ya temizliği ya ikramlıkları daha bir gün önceden hazırlayın nacizane tavsiyem bu olur . Zaten siz benden çok daha önce ev hanımı olmuşsunuz ben daha 5 aylık evliyim:KK45:

4 senelik evlisiniz
kendi evinizi nasıl temizleyeceğinizi, kullanacağınız deterjanları biz mi söyleyelim
çok enteresan.

neden enteresan olsun ki? kadın yapmamış yapmaktan haz etmiyor olabilir bu kimi neden ilgilendirsin ki? yardım istiyor köstek oluyorsunuz.
şahsen ben de yemek yapmayı severim ama ev işini sevmiyorum yardımcı abla geliyor ben de temizlik konusunda çok pratik değilim.

konu sahibi çok güzel kolaycık tariflerim var burdan uzun uzun yazamayacağım.
merak edersen özelden dm at cevaplarım.
sevgiler.

toz almak için silikonlu spreyi öneririm uzun süre toz tutmuyor.Ayna ve camlarada kullanabilirsiniz.Ben yer silmeyi sıvı arap sabunu ile yapıyorum gıcır gıcır oluyor.WC vw banyonun vazgeçilmezi tabiki çamşır suyu.

• Beğen
Normalde hiç mi temizlik yapmadınız 4 yıl boyunca.
Önce ikramlıkları hazırlamanızı tavsiye ederim ardından mutfak gelir zaten.
toz almadan başlayarak ,süpürme silme ve lavoba tuvalet gibi işleri sırası ile yapabilirsiniz.
Genel anlamda da öyle.

Tabiki yaparım ama ayrıntılı olarak yapmadım. Mesela hiç cam-halı silmedim. banyo-tuvalet kadının gününü beklemez her gün elim üstünde olur zaten ama gözümde büyüdü hepsini birlikte yapacak olmak.

misafir tüm odaları gezecek değil ya. ona göre temizlik yaparsınız. ikramları da dışarıdan alabilirsiniz.

• Beğen
Temizlik için toz alırken temizlik suyu hazırlayın içine mutlaka deterjan dökün silikonlu A101 de satılan bir ürün var mavi renk o güzel birde nasprin diye bir ürün var ben azıcık ondan döküyorum lekeleri filan herşeyi çok güzel çıkartıyor. Mutfak içinde ideal oluyor kullanıyorum. Yerleri silmek için sıvı Arap sabunu çok güzel. Öyle renkli kokulu ürün kullanmıyorum ama kullanılabilir. Klozet wc banyo için domestos ve cif .

Kızlar Merhaba,

Calisip da bütün bunlarin altindan kalkmak cok zor allah yardimiciniz olsun.
Ben olsam oncelikle temizligi kendim idare etmezdim bir sure. Dediginiz gibi temizlikci ha dedin mi bulunmuyor. Eskisini daha uzun periyodlarda çağırıp arada yeni birilerini denerdim.

• Beğen
Cuma aksami gelip evini temizle canim cumarteside sabahtan kalkip ikramliklarini hazirlayabilirsin ben oyle yapiyorum genelde

Back
X