• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik takıntım

Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.

Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlara :KK43: evim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Valla son paragraf aynı ben . Alırım elime kitabımı kahvemi geçerim cam kenarına :) Hiç işim olmaz temizlikle. Annem temizlik hastası , huzur vermezdi evde . Bende bu yüzden ters tepti demek ki :)

aynı ben.yapmsamda yapana kadar aklımı kemırı durur.işten eve gıder gtmez sılme supurme .gezmelerımı bıle erteledım sırf temızlık yuzunden.

Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.

Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlara :KK43: evim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Ben de sana özendim şimdi:D

benim eve gelsen bi dk oturamazsın sen :rolleyes:

Yap yap, yine batar ev.kural bu. en iyisi vakit buldukça ara ara yapın günde maksimum 1 saat. hayatın tadını çıkarın..

merak etmeyin çocuk olunca takıntı felan kalmıyor :27:
bende sizin gibiydim şimdi saldım çayıra :ssz:

Ben çok titiz de değilim, çok rahat ta.. ortalarda bir yerdeyim yani kendime yetecek kadar diyelim.
Istemek başarmanın yarısıdır. Evin temizliğini, ocağın kirini, parmak izini düşünerek çay kahve keyfi yapamıyor, kitap okuyamiyorsan; aklın kaldığı için keyfini yarıda bırakıp işin başına koşuyorsan .. kitabını al, evden çık (mümkünse uzağa :KK70:) bir parkta ya da bir kafede otur keyfine bak.. sürükleyici bir.kitap seç ki kapildin mı işi gücü unutasin..bir kaç kere dene belki ise yarar o keyfi tattıktan sonra..
Ha bir.kac arkadaşın dediği gibi, işe girmek te bir alternatif.

Çalışmaya başlayınca ister istemez bu takıntından kurtulursun. Yapacak vaktin kalmaz. Akşam eve geldiğimde hiç uğraşamam valla temizlikle. Ev, Eşyalar bana hizmet etsin diye tonla para verdim, ben hizmet edeyim diye değil :KK8:
bende çalışıyorum hafta sonu tatil oldugu için cumartesi yapıyorum sadece temizliği
onun harici bakıcımız evi derli toplu tutuyor ortalıgı bir süpürüverir..
en som mutfak dolaplarını ne zaman sildim unuttum mesela :KK53:
dün buzdolabını açtım bu dolap ne kadar dagınık dedim ve geri kapattım :KK70:
eşimle bir kahve içtik =)
onun yerine eşime ve cocuguma bol bol vakit ayırıyorum evim temiz değil ama derli toplu en azından.. :KK53:

bende konu sahibi gibiydim cocuk olunca hele ki birde çalışınca isteseniz de takıntı felan kalmıyor
ama dagııklığa tahammülüm yok işte ..

Yanarım yanarım da koridorun tavanındaki siyah doğalgaz borularını ciflemeden yıkamacıdan gelen halıları serdim.Öylesine serdim yaaa gelip gidip gözüme batıyo.
Allah kahretsin huyumu da temizliği de o boruları siyah üretenleri de........

bende çalışıyorum hafta sonu tatil oldugu için cumartesi yapıyorum sadece temizliği
onun harici bakıcımız evi derli toplu tutuyor ortalıgı bir süpürüverir..
en som mutfak dolaplarını ne zaman sildim unuttum mesela :KK53:
dün buzdolabını açtım bu dolap ne kadar dagınık dedim ve geri kapattım :KK70:
eşimle bir kahve içtik =)
onun yerine eşime ve cocuguma bol bol vakit ayırıyorum evim temiz değil ama derli toplu en azından.. :KK53:

bende konu sahibi gibiydim cocuk olunca hele ki birde çalışınca isteseniz de takıntı felan kalmıyor
ama dagııklığa tahammülüm yok işte ..

Bir başak burcu olarak asla dağınıklığa tahammül edemem:KK48: Yardımcımız 2 haftada 1 temizliğe geliyor o temizlik yetiyor bana. Köpeğimiz olduğu için mecbur eşimle bi süpürge açıyoruz o kadar. Bana göre tertemiz evim yani gelenler hep öyle diyor:halay: Öyle çok kasmaya gerek yok huzur bozuyor takıntılar çünkü. Hele ileride çocuk olunca 'kirlenmek güzeldir' temasında büyütmek istiyoruz:) Peşinde sürekli oraya dokunma, bunu dökme diye değil..

2 küçük kızım, bir de dağınıklıkta 10 çocuk gücünde bir eşim var. Sabah evden beraber çıkıyoruz. Eve onlardan önce geliyorum. Kapıyı açmak istemiyorum, çünkü açtığımdaki manzara, evde bomba patlamış gibi. Kapıların üzerinden giysiler, mutfak masasından oyuncaklar, banyodan kitaplar, kitaplıktan meyveler, odalardan yarısı dolu içecek bardakları, fincanları, yemek tabakları, yerlerden kuruyemişler, salondan ayakkabılar vb. topluyorum. Eve geldiğimde bir buçuk iki saatim ev toplamayla geçiyor. O yorgunlukla ocağın kirini göremiyorum valla!

Bir başak burcu olarak asla dağınıklığa tahammül edemem:KK48: Yardımcımız 2 haftada 1 temizliğe geliyor o temizlik yetiyor bana. Köpeğimiz olduğu için mecbur eşimle bi süpürge açıyoruz o kadar. Bana göre tertemiz evim yani gelenler hep öyle diyor:halay: Öyle çok kasmaya gerek yok huzur bozuyor takıntılar çünkü. Hele ileride çocuk olunca 'kirlenmek güzeldir' temasında büyütmek istiyoruz:) Peşinde sürekli oraya dokunma, bunu dökme diye değil..
aynen canım cocuk olunca bende böyle oldum.. oglum rahatça oynuyor döküyor inan hiç sinir bile olmuyorum her yeri el izi yapıyor aynaları camları buzdolabını =) ohoo hiç takmıyorum inan ki.. cumartesi yaptıgım temizlik bana yetiyor
bakıcımız tabi sagolsun oda temiz tutuyor evimizi..
gerçekten bu takıntılar insanı çok yoruyor bıktırıyor.. ve önüne geçemiyorsun
konu sahibi inşallah biran evvel önüne geçebilir yoksa cidden kendini yıprattıgı ile kalır..
benim bir arkadaşım var cocukları ünv. okuyor tek başına kaldı eşi ile..
bana ne demişti bilyormusun :bırak temizliği işi gücü cocuguna eşine ayır vaktini..
ben yapmadım bunu evim hep temiz olsun istedim deli gibi temizlk yapardım hergün durmadan.. cocukdan vakit kalmaz sinir oldum
şimdi ellerim bomboş evim bomboş.. silenecek bir ocak temizlenecek bir dolap her zaman bulunur lakin cocugunun senin ve eşinin bu günleri asla geri gelmeyecek benim şimdi çok vaktim var ama canım zerre istemiyor demişti'' bu lafın üzerine ben bıraktım..

Tertipli düzenli evi severim
Ev dağılınca zihnim de dağılıyor
İzlediğim filme okuduğum kitaba konsantrasyonum bozuluyor böyle olunca
Ama takıntı haline de getirmemek gerek
Küçük bi işini bırak mesela film sonrasına
O iş senin için maksimum 5 dk zaten
Nasılsa yaparım de ve film bitince kalk yap hemen
Böyle böyle ufaktan alıştır kendini
Genelde düzenli temiz olmak güzel ama gerektiğinde kapıyı çarpıp çıkmakta lazım

Temizliğe çok takıntılı değilim haftada 2 kere süpürür siler toz alırım yeter. ama düzen takıntım var.

Dağınıklığa tahammül edemiyorum, 5 aylık bebeğim var emekleyip yürümeye başlayınca ne yapıcam hiç bilmiyorum :))

Ama yeri gelir bırakır evden çıkarım, temizlik yapıcam düzenli tutucam diye hayatı yaşamayı bırakmıyorum, tadını çıkarıyorum herşeyin.

Bugünler geri gelmeyecek, lütfen kendinize değer verin hayatı güzel yaşayın. Temizlik her zaman yapılıyor

ne cok daginik ne cok titizim.haftada 4 defa evi supururum.bi gunde butun evi dip kose yaparim.mutfagin yatak odasinin butun dolaplarini temizlerim.banyo tuvalet hergun yikarim.mutfagi elimden geldiginde hergun yag cozle yada camasir suyuyla temizlerim.bazen bunlari aksattigim oluyor ama elimden geldigince yaparim.bundan fazlasini da yapmam cocugumla ilgilenirim.

ne cok daginik ne cok titizim.haftada 4 defa evi supururum.bi gunde butun evi dip kose yaparim.mutfagin yatak odasinin butun dolaplarini temizlerim.banyo tuvalet hergun yikarim.mutfagi elimden geldiginde hergun yag cozle yada camasir suyuyla temizlerim.bazen bunlari aksattigim oluyor ama elimden geldigince yaparim.bundan fazlasini da yapmam cocugumla ilgilenirim.
Daha ne yapacaksınız ki çok titiz olmak İçin?

Cocuk olunca ne yapacaksin? Bizim aynalar dolaplar hep parmak izi,silsen saniyesinde yine elleniyor. Salataligi elmayi geze geze yiyor yerlere dokuyor,kasiklari koltuklarin altindan,coraplari kasik cekmecesinden,kumandayi cop kutusundan camasir makinesinden buluyorum. Bu ev onlarin,istediklerini yapsinlar. Uyurlarken temizliyorum kafam rahat. Annemdeyken hep diken ustundeyim,aman doktu aman dusecek. Elinde surekli bez,halida koltukta ortu. Sizce hangisi daha iyi?
Aynı bizim halimizi anlatmışsınız
deme ki cocuklu aileler hep böyle içim rahatladı :27:

Back
X