• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik takıntım

Bundan kurtulmak için hemen çocuk yapın tek ilaç tek yol bu size şöyle anlatayım. Ben her ay evin duvarını koltukları halıları dolapları içleriyle silen tülleri her ay yıkayan camları haftada iki kez silen dolapları üstünden günde 3 kez silen her gün süpürge hatta bazen iki kez süpürge yapan deli gibi ütü yapan fayans silen vs birisiydim hamile kaldım hatta hamile olduğumu bil bilmordum halı sildim astım tül yıkadım astım falan derken doktor her şey yasak dedi temizlik vs sonra ben ay bir alıştım yatmaya bir alıştım işe git gel yemek bulaşık o kadar işim aman dedim ben vallaa bagazmışım yoruyormuşum kendimi bir güzelmiş hatta eşim sürekli ya burasında kirli şurada toz var demeye başladı rahatsızsan al temizle dedim yanı evrim geçirdim yap sen çocuk yap :-)

ne cok daginik ne cok titizim.haftada 4 defa evi supururum.bi gunde butun evi dip kose yaparim.mutfagin yatak odasinin butun dolaplarini temizlerim.banyo tuvalet hergun yikarim.mutfagi elimden geldiginde hergun yag cozle yada camasir suyuyla temizlerim.bazen bunlari aksattigim oluyor ama elimden geldigince yaparim.bundan fazlasini da yapmam cocugumla ilgilenirim.
Haftada bir evin tüm dolaplarını mı siliyorsunuz

2 kucuk cocugum var ama mutfak dolaplari ve aynalar parmak iziyse yada tv yatmadan siliyorum :/
Bilmiyorum gozume takiliyor ve beni rahatsiz ediyor.
Bunu aşmanın yolunu bulan varsa soyleyiversin hayrina
Kendimi gördüm sanki aynı ben..
Benimde küçük bi oğlum var ne kadar silsemde saniyesinde tekrar el izi :KK43: yatmadan mutlaka silerim yoksa içim rahat etmiyor keşke biraz daha rahat olabilseydim...:110:

Ay bi ara ben de böyleydim. Ta ki hamile olana kadar bulantı tiksintiden sonra takıntım geçti. Eşimin saçları uzun bütün gün koltuk örtüsünü banyo yerlerini temizlerdim onun oturduğu koltukta oturmaz yatakta yattığı yere elimi bile değdirmezdim :) ama şuan hamilelikten midir bilmem pek bi takmama durumum var :)

Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.

Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlara :KK43: evim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Valla bende öyleyim.Çocuk olsun görürsün yapamazsın dediler ama ben yorgunluktan ölsem bile çocuk uyusuğu an deli gibi temizliğe koşuyorum sonra mor gözaltıları dağınık saçbaş geziyorum evin içinde bıktım kendimden.Değiştirmenin yolu yok maalesef

Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.

Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlara :KK43: evim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Canım doktor desteği neden almıyorsun

Aşırı hijyen takıntısı var eğer evi temizlemezsem biri ölecek sanıyorum bende yenemiyorum bu huyu

Temizlik yaparken radyo tiyatrosu veya sesli kitap dinleyebilirsiniz. YouTube da var. Böylece zamanınızı değerlendirirsiniz. Biz geçen cumartesi temizlik yaptık eşimle birlikte, hesapladık net 5 haftadır temizlik yapmamışız. Belki de daha fazla ondan önceki haftaları hatırlayamadık :) Ama çok da öyle ev alıp başını gitmemişti çünkü günde 15 dakika kadar temizlik yapıyorum. Rutin olunca, tamam temiz olmuyor ama evi b.k götürmüyor. Ya da bize öyle geliyor :)) ne olursa olsun tertemiz evlere bayılıyorum çok da özeniyorum. Ama bir laf vardı; her daim temiz olan bir ev, boşa geçmiş bir yaşam demektir.

çoğu temizlik takıntım var keşke ben de rahat olsam diyenler aslında içten içe kendilerini övüp üstün göstermeye çalışıyolar. yeni moda da bu heralde, konu sahibi sizin için söylemiyorum benim çevremde de var bunlardan. ben kendim temizimdir, ama bir gün olsun kimseye ay şu kadar titizim vs demedim, ne gerek var...

Çocukla topladığım anda arkadan kurulu oyuncak gibi dağıta dağıta geliyo.
En iyisi hasta olmayacak kadar temizlik yapmak :KK53:
Temizliğimi yapiyorum kalmıyo diyelim bu seferde ev toplamaya zamanım ve enerjim olmuyo hep daginik hep daginik. Daha bugün dusunuyodum nolucak bu daginikligin hali diye ama evi dagitan minik canavar varken toplasam yine dagilicak sanirım

Temizliğimi yapiyorum kalmıyo diyelim bu seferde ev toplamaya zamanım ve enerjim olmuyo hep daginik hep daginik. Daha bugün dusunuyodum nolucak bu daginikligin hali diye ama evi dagitan minik canavar varken toplasam yine dagilicak sanirım
Benim dağınıklığa tahammülüm var yeterki düzeni olsun, anlatabilmişimdir umarım.

Tahammülüm olmadığı şey, gereksiz çığlık ağlama tutturma falan. Zıplaya zıplaya ağladıklarında, anlatırken seslerini yükselttiklerinde anksiyetem tutuyo sanki arkamdan atlı koşturuyo gibi elim ayağım titriyo napacağamı bilemiyorum.

Gerisini naparlarsa yapsınlar :)

Back
X