Temizlik Yapamıyorum

her gun yap demıyorumda o dağınıklık beni tiksindirir mesela yardımcı tutun canınız istemiyorsa
Yardımcı tutacak para mı var kiradaki insanda 😄 Benim de hoşuma gitmiyor dağınıklık, kirlilik falan ama napalım zaman da para da yok. Ayrıca birkaç saate aynı hâle gelecekse niye uğraşıyım ki diyorum. Bir de öyle aşırı pis pasaklı değilim ya hatta titiz derler bana 😂 Ama bazen salıyorum ev işini, kendime zaman ayırıyorum.

sanırım öyle oluyor. birde çamaşır biriktiriyorum farketmeden. beni en çok zorlayan çamaşır kısmı.
Haftanın iki gününü belirleyip o günler yıkasanız? Siz yıkayıp asın, eşiniz de toplayıp katlasın mesela. Gerçi kelin ilacı olsa...

Ben de ev işini yapmayı sevmem ama robot süpürge, buharlı makine vb makineler almak istiyorum.

sanırım öyle oluyor. birde çamaşır biriktiriyorum farketmeden. beni en çok zorlayan çamaşır kısmı.
Kahvaltı çayı demlenirken tuvalet, banyo temizlenebilir. Veya yerler temizlenebilir.

Çamaşırlar ne zaman yıkanıyorsa yıkandığı gün dizi izlerken, müzik dinlerken çamaşırlar katlanabilir.

Bulaşıkları tezgahta biriktirmektense direkt makineye koyulursa tezgah hep boş kalır.

Ütü için haftanın 1 günü yeterli olur. Bir de ütü istemeyen kıyafetler tercih edilirse ütü yapmak yük olmaz.

bence sakin olup eşinizi savunmaktan vazgeçin. burada yazdıklarınızdan yola çıkarak yorum yapılıyor. sizinle beraber yaşamıyoruz.

sizden titiz olduğunu düşünüyor, sizin yeterince iyi temizleyemediğinizi söylüyorsa sizden fazla temizlik yapmak zorunda. anne evindeki konforu sağlayamazsınız.

işe robot süpürge alarak başlayın. inanılmaz kolaylık. ben çok memnunum. her gün çalıştırıyorum. mutfağı akşamdan dağınık bırakmazsanız, sabah yatağınızı toplayıp çıkarttıklarınızı katlarsanız, sağda solda bir şeyler bırakmazsanız, eve girince çanta bi tarafa anahtar diğer tarafa yapmazsanız ev zaten toplu kalır. asgari derli toplu olma şartlarını sağlarsınız. hijyen ve temizlik yapma kısmı bambaşka tabi. ben okbli bir temizlik hastasıyla büyüdüğüm için tavsiyelerim çok hastalıklı gelecektir herkese. ama toplu olan dağınık durmayan ev göze de temiz görünüyor açıkçası.

her gun yap demıyorumda o dağınıklık beni tiksindirir mesela yardımcı tutun canınız istemiyorsa
Ay yapmayın, koltuğun altındaki çekirdek veya katlanması çamaşırlar ne tür bir pislik oluşturabilir.

Yardımcı isterse çağırır tabii de bunun için değil 😅

Kahvaltı çayı demlenirken tuvalet, banyo temizlenebilir. Veya yerler temizlenebilir.

Çamaşırlar ne zaman yıkanıyorsa yıkandığı gün dizi izlerken, müzik dinlerken çamaşırlar katlanabilir.

Bulaşıkları tezgahta biriktirmektense direkt makineye koyulursa tezgah hep boş kalır.

Ütü için haftanın 1 günü yeterli olur. Bir de ütü istemeyen kıyafetler tercih edilirse ütü yapmak yük olmaz.
çok teşekkür ederim, birde uyguladınığız rutininiz falan varsa duymak çok isterim

açıkcası içimden gelmiyor hiç
Anloyorum ama bir yerden başlamak gerek hele bismillah deyin başlayın gerisi gelir.bende aynı durumdayım büyük temizlik yapamadim ama bir haftaya yavaş yavaş başlarım.bende temizlik yapmayı sevmem ama temiz evde ayaklarımı uzatıp oturmayada bayılırım

Yardımcı neden tutmuyorsunuz?

Genelde insanlar bütçe ayırmak istemiyor ama yeterince titiz bir insan yardımcı tutar mutlaka parasına bakmaz

annesi yapıyormuş🥲 anneci biri değildir daha çok işine odaklı ama annesi evinde her işi eksiksiz yapıyor. çalışmadığı için tabi. bir kaç kez anlatmaya çalıştım ama konu sen de çalışmasan evle ilgilensen olur mu diye ricaya geliyor. Bu sefer de benim gönlüm olmuyor, calismak istiyorum🥲
Çalışmıyorum, eşim de titizdir ortalıkta zerre kadar toz görse gözüne batar, titiz olan ve eşin temizliğini yetersiz bulan koca süpürgeyi alır süpürür, toz alır siler, benimki öyle yapıyor mesela😌

İlk evlendiğimizde benim eşimde aşırı tertipli düzenliydi, titiz değil. Sadece düzene çok alışkındı. Bende aksine titiz bi insandım, düzen kurmaktansa tüm evi baştan aşağı temizlerdim. Birbirimize uymazdı temizlik terimi. Cumartesileri beraber temizlik yapmakta bulduk çareyi. 1 sene kadar böyle gitti. Sonra o benim, ben onun düzenine alıştım. Tabi araya vardiyalı çalışma girince düzen falan kalmadı. Şuan ev tamamen dağınık olsun, giripte niye toplamadın demez. Kalkar ben bi iş yapıyosam oda başka bi iş yapar. Zamanla rutine oturuyo bişeyler açıkçası

Benim eşim de evlendigimiz ilk zamanlar bana göre daha titizdi. Ben calismiyordum, pandemi dönemi olduğu için o da homeoffice çalışıyordu. Her şeye karisirdi. Kahvaltı yapardık çalışmaya geçerdi ben koltukta çay keyfi yapardım gelir sofrayı neden kaldirmadin derdi. Öğle arası odadan çıkar çamaşırları neden atmiyosun derdi. Mutfak niye böyle derdi. Ben böyle kafama da takmazdim ama bı gün cinnet geldi 😂 ya git dedim arkadaşında ananın evinde falan çalis ya da sus artık önüne konani ye konmayani isteme, begenmiyosan da kalk kendin yap. Sağlam bı cinnetten sonra bütün denge tersine döndü. 😂 5 sene oldu şimdi hicbi şeye karışmaz, yapılana yorum yapmaz, begenmediyse kalkar kendi yapar. Çoğu zaman da ben soylenirim😂 ama yemeği de temizliği de ondan öğrendim valla şimdi çocuğumuz var yine çalışmıyorum haftasonu yemeklere kahvaltilara dokunmam, ütüleri o yapar, çamaşırları o katlar. Gerekli görürse evi supurur. Çok yoruluyosa işleri biraz daha üstlenmek isteyebilirsiniz ama eşinizin kendini tamamen çekmesine izin vermeyin. Mesela hafta içi yemekleri siz yapiyosaniz haftasonu yemeklere dokunmayın

Evlendikten 2 ay sonra korona olmustuk
Esim cok titizdir
Ya da kendini oyle saniyordu
titiz olan soylenmez yap et diye kalkar yapar
Bobreklerime kadar agriyor yatiyorum esim diyor kapi kollarina kadar silmemiz lazim 🥴
Ailesinden akil aliyormus tabi bu surede temizlik talimati veriyorlarmis
Cinnet gecirip ulan zaten ikimiz de koronayiz kapi kolunu silsem nolur burda oksurmekten cigerlerim pert olmus cok dusunen akil vermesin gelsin kendi yapsin diye ortaligi ayaga kaldirmistim
Yillar gecti..
Esim camasir asar toplar, katlamayi beceremez o is ve utu bende
Banyolari da yikar supurge tutar bende vileda yaparim
Kapi tozlarini falan alir tvyi siler
Mutfak bendedir genelde
Bu seviyeye yipranarak ama onu da yipratarak geldim
Kimse anasinin karninda ogrenmiyor
Haftasonu 2 gun tatilse 1 gunun yarisi kadar vakit ayrilip beraber yapilsa isler bitiyor
Sabah kahvaltidan sonra o supursun siz silin en son da o toz alirken siz banyolari yikayin sonra bir kahve molasi
Acin bir film camasirlari katlayin sonrasinda utu yapin o gun disarda yiyin dinlenin
Ertesi gunde cikin gezin
En az 1 hafta supurge tutmak haricinde baska isiniz kalmamis olur

bakın tekrar tekrar söylüyorum, bozulmuyorum. bana işten çıkı da dayatmıyor. annen çalışmıyordu diyorum, o da bunu sunarak istersen çık diyor. ben çıkmayacağım diyince konu kapandı zaten. ayrıca çözüm bulmak için yazdım zaten yapan nasıl yapıyor nasıl ilerletiyor öğrenmek için

dayatıp dayatmaması değil ki mesele bence siz bunu bir seçenek olarak görüp dile getirmesi. böyle bir seçeneğin ona normal gelmesi. bu normal geliyorsa diyorum ki bende takıntılı demek ki temizlik düzen konusunda. madem seviyorsunuz eşinizi destek almasını sağlayın tedavi olsun diyorum. ömür geçmez böyle. hem sizin için hem eşiniz için.

dayatıp dayatmaması değil ki mesele bence siz bunu bir seçenek olarak görüp dile getirmesi. böyle bir seçeneğin ona normal gelmesi. bu normal geliyorsa diyorum ki bende takıntılı demek ki temizlik düzen konusunda. madem seviyorsunuz eşinizi destek almasını sağlayın tedavi olsun diyorum. ömür geçmez böyle. hem sizin için hem eşiniz için.
benim söylediğim direkt eşimin kötü red flag biri olarak yaftalanması. ben de ona işini değiştir diyebiliyorum maddi sıkıntıların arasında veya başka bir şey. ben kötü mü oluyorum bunu söylediğim için? ya da eşim bir şey sordu diye kötü mü oluyor? siz herkesin farklı olabileceğini kabul etmiyorsunuz. kafanızda bir kalıp var o kalıbın dışına biri çıkınca kötü oluyor

Back
X